Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Tamron 70-300 nebo Sigma 70-300 APO
¨
Autor: Stig001
Datum:
23. Březen 2010, 20:10:19
Dobrý den:
Potřeboval bych poradit, který z těchto objektivů Tamron 70-300 nebo Sigma 70-300 APO je lepší, jaké mají vlastnosti, zaostřování.... vzhledem k ceně těchto objektivů. Popř. odkazy na fotky pořízenými těmito objektivy.
Děkuji Stig001
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Kup NIKON 70-300 VR.Podívej
Kup NIKON 70-300 VR.Podívej se na moje album.Většina je foceno NIKONEM 70-300.
NIKON 70-300 AF-S VR
taky o nem uvazuju. chci ho hlavne na zvirata v prirode a v zoo. mam D5000. nebo mam zvolit lepsi/vhodnejsi objektiv??
Hlavně stabilizace
Je jedno jestli si koupíš Nikkor 70-300 nebo stejnou Sigmu, hlavně ať to má stabilizaci. Ne vždy bude tolik světla, abys udržel 450mm (300x1.5) bez stabilizace nebo stativu. Na focení v ZOO je dobrou volbou také Sigma 120-400 OS (http://www.megapixel.cz/sigma-120-400-mm-f-45-56-apo-dg-os-hsm-pro-nikon... http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1184/cat/all). Hrátky s ostrostí nech těm, co si kupováním té nejdražší techniky musí dokazovat jací jsou borci.
Vřele doporučuji zajet si do prodejny a zkusit si ty objektivy naživo.
macro + tele
a je nejaky objektiv vhodny jak na zvirata z dalky tak na macro na hmyz, motyla apod? kvetiny moc fotit asi nebudu, a u foceni hmyzu zblizka se bojim ze mi vzdycky frnknou
MAKRO
Jak je to s focením hmyzu mám malé zkušenosti s předsádkami. Samozřejmě ostrost není 100%, hlavně u předsadek 10+, ale u 1+ 2+ (4+) to bylo slušné. Hlavním problém byl to, že to s předsadkou zaostřovalo místo z 30 cm z 5 cm do cca 10-15cm a pokud se fotoaparát po zaostření pohne o 1 mm, tak ve finále to jde znát. Fotil jsem včely, tam se mi povedla 1 fotka z cca 10, ale u rostlin jsem byl příjemně překvapen. (Samozřejmě se to asi těžko dá porovnávat s makro objektivy.) Pokud budete chtít vidět fotky, napište mi Email a já vám pošlu ukázky.
Stig001
MAcro+tele
Tak to by bylo potřeba zapátrat v nabídkách, ale jsme ve světě zrcadlovek, tj. fotoaparátů s výměnnými objektivy a ne ve světě kompaktů. Na zvířata se proto kupuje jiný objektiv než na makro. Tak to je. Mám Sigma 70-200/2.8 II EX DG MACRO HSM, ale i přes nápis MACRO má poměr zobrazení 1:3,5. Ačkoliv se s tím broučci nebo kytky fotit dají, tak do makra má daleko.
nejlepší na obojí je kompakt
nejlepší na obojí je kompakt ultrazoom
E mail
Dobře: Můj E-mail je: Stig001@seznam.cz
Jak?
Vy říkáte, že zaostřuje dobře? A chtěl bych se zeptat v jakém rozsahu nejlépe a na jaké cloně. A nesetkáváte se s optickémi vadami?
Samyang 500mm f/5,6 IF MC pro Nikon
Procházel jsem si internet a objevil jsem tohle: http://www.fotokarasek.cz/objektivy-pro-nikon/samyang-500mm-f-5-6-if-mc-...
Vypadá dobře ohnisko 500mm a myslím si, že by mohl být kvalitnější než levnější objektivy s proměnným ohniskem, protože čočky jsou konstruovány přímo a jen na jedno ohnisko. Nemáte s tím někdo zkušenosti??? A ještě bych se chtěl zeptat, jestli je to kompatibilní s D3000, ale myslím si že ano, protože dole je napsáno že je to kompatibilní s D40 a D60, takže by teoreticky to mělo být kompatibilní i s D3000 ale jistě to nevím??
A nebo tento ještě nevypadá špatně 650-1300mm http://www.motoevri.cz/Objektivy.html
U tohoto je velkou výhodou, že ostří už od 5 M, ale který z nich?????
ani jaeden
ja by som nebral ani jednen, nemaju AF, aptisky nic moc resp. skorej nic a svtelnost od 8?? a pri 1300 f:16?? to je lepsí klinec do oka, to na zvierata urcite nie, ani na ludi, viac menej na nič:)
"Velkou výhodou je mauální
"Velkou výhodou je mauální ostření". Už jenom tahle věta mě děsí, neboť to vidím jako nevýhodu ve všech případech - neznám objektiv s AF co by nešel přepnout na manuální ostření, ale Samyang si tohohle zřejmě velmi cení, že umožnují jen MF, aby ne při téhle světelnosti.
Ale.. za tu cenu se děsím kvality, ale i kdyby byla fajn... na D3000 nasadit objektiv s vahou k 1kg a o délce 40 cm.. no, hodně štěstí. Bez gripu by mi na tak malém těle upadly ruce, tedy.. spíš prsty, kvůli křečovitému úchopu.
U toho 650-1300.. no, vemte si seťák, zacloňte ho na f/8, případně na f/16 a zkuste fotit třeba až bude zataženo.. ;) a s vypnutou stabilizací a co nejdelším ohniskem co máte. A při tom přiblížení co má Samyang to bude podstatně katastrofálnější, každý mm pohybu objektivu bude kritický.
U toho 500/5,6... jo, vypadá míň tragicky, ale minimální ostřící vzdálenost 50m.. no, na můj vkus trochu darda.
Ano, při použití stativu to bude všechno jednodušší, nicméně na focení čehokoliv rychlejšího to moc není.
Samyang 500mm f/5,6 IF MC pro Nikon
Procházel jsem si internet a objevil jsem tohle: http://www.fotokarasek.cz/objektivy-pro-nikon/samyang-500mm-f-5-6-if-mc-...
Vypadá dobře ohnisko 500mm a myslím si, že by mohl být kvalitnější než levnější objektivy s proměnným ohniskem, protože čočky jsou konstruovány přímo a jen na jedno ohnisko. Nemáte s tím někdo zkušenosti??? A ještě bych se chtěl zeptat, jestli je to kompatibilní s D3000, ale myslím si že ano, protože dole je napsáno že je to kompatibilní s D40 a D60, takže by teoreticky to mělo být kompatibilní i s D3000 ale jistě to nevím??
stabilizace
Za toho Nikkora budeš z uvedených objektivů tĕžko hledat náhradu. Jedním z klíčových důvodů je stabilizace.
Vřele bych doporučil
Vřele bych doporučil přišetřit na Nikon AF-S 70-300/4,5-5,6 G VR , mám ho a je skvělej http://www.megafoto.cz/nikon-af-s-70-300-4-5-5-6-g-vr.html
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/250-nikkor-af-s-7...
Z tebou uvedených bych volil Sigmu.
Mám Nikon AF-S 70-300/4,5-5,6
Mám Nikon AF-S 70-300/4,5-5,6 G VR a je fakt velmi dobrý.Sigmu 70-300 APO nekupuj,synek ho má a vim ,že je to velká bída.Vim je proti Nikonu levný ,ale.......
Nikkor 70-300mm tamron 70-300mm sigma 70-300mm
Já vím, že Nikkor 70-300 by byl asi lepší, sám vlastním Nikkor 50-200 VR, ale potřebuji větší Zoom, ale za tu cenu už by byla i dobrá Tokina 80-400mm? Na jedné stránce jsem viděl recenze na Tamron 70-300mm, a nebylo to špatné, jedná se mi hlavně o ohniska v rozsahu cca 150mm-300mm, protože jak už jsem zmínil mám Nikkor 50-200VR a jsem s nim spokojen, jen bych potřeboval větší zoom. Tak nevím jestli je to s tou Sigmou opravdu tak špatné, ale za cenu cca 12 000Kč si myslím že už by byla lepší ta Tokina. Pokud máte někdo zkušenosti s některým z těchto objektivů, tak napište, nebo pošlete odkaz přímo na vaše fotky focené s tímto objektivem. Ja tu Sigmu či Tamron potřebuji jen k "přilepšení" k Nikkoru 50-200mm. Děkuji Stig001
:D Takže budete měnit
:D Takže budete měnit objektivy kvůli těmhle ohniskům.. No, co takhle zkusit prodat tu 55-200 VR a koupit Nikkor 70-300 VR..?
A co takhle telekonvertor
No s tím bych mohl mít možná problém, protože jsem ho koupil společně s tělem a 18-55VR jako jeden set, a v případě, kdybych to potřeboval vyreklamovat, by to asi nešlo. A dále nevím jestli je ta kvalita v rozmezí 55-200 stejná. Ale možná že dalším řešením by mohl mýt nějaký telekonvertor např Sigma, ale nevím jestli je to dobrá volba. Byl by lepší telekonvertor, než Sigma teleobjektiv nebo Tamron? Slyšel jsem že telekonvertory snižují světlo a jak je to s ostrostí fotek, chromatyckými vadami apod??????????
Případná reklamace setu!
Nebál bych se prodeje objektivu ze setu. Nevím, u jakého prodejce jste set kupoval, ale tělo a oba objektivy by měly mít každý svůj sólo vyplněný záručák! V případě reklamace by tedy neměl nastat žádný problém. Při poruše jednoho z objektivů přece nebudete reklamovat celý set, ale budete dál s tělem používat druhý objektiv, nebo pokud má někdo set s jedním objektivem, tak tělo bude odpočívat doma! Má někdo z uživatelů zkušenost s reklamací setu (kitu)?
70-300 VR vs 55-200 VR
Telekonvertor znamená úbytek světla, to je pravda, tzn světelnost si vynásobte hodnotou telekonvertoru (1,4 / 1,7 / 2,0), jenže.. f/5,6 * 1,4 = f/7,8 při ohnisku 280mm. Automatické ostření už ale zpravidla nezvládá ani f/6,3, případně ostří šíleně pomalu. TC samozřejmě také násobí optické vady, snižuje ostrost, apod.. u 1,4kové verze by ten pokles ještě nemusel být úplně tragický, ale jsem si jist že znát půjde.
70-300 VR má stabilizátor druhé generace, ten je zhruba o 1EV účinnější, k tomu plnohodnotný SMW motorek, tedy lze osřit manuálně i během automatického ostření, má lepší zpracování. Nevýhodou je že váží skoro dvojnásobek, to je už docela znát, také je větší. Také podstatně méně vinětuje (55-200 VR na tom není s vinětací nijak špatně, ale myslím že místama je znát. Ostrostí jsou na tom oba dobře, 55-200 VR je o něco ostřejí ve středu na 55mm (rohy tam má znatelně horší), ale v průběhu ohnisek se to ztrácí a na 200mm jsou oba přibližně stejné, 70-300 VR snad o trochu lepší. Ostrost na 300mm je už horší, ale pořád velmi dobře použitelná.
No, a když jsme u té Sigmy či Tamronu.. Tamrony pokud vím motorky nemají vůbec, takže nebudou automaticky ostřit v kombinaci s Vaší D3000. Sigmy jen pokud mají v názvu HSM, což vámi uvedená nemá. Takže ať už na to nasadíte telekonvertor, nebo jeden z těch dvou objektivů, budete muset ostřit jen manuálně.
Tamron 70-300 a Sigma 70-300
Sigma 70-300mm APO DG MACRO má vlastní motorek, tedy může ostřit na AF. Viz. tady ostří s Nikonem D60: http://www.youtube.com/watch?v=2g5gqQgkryY . A Tamron se již delší dobu vyrábí taky s motorkem, protože je čím dál více uživatelů, kteří mají (někteří prozatím) levnější zrcadlo. Ten Tamron je zde: http://www.tamron-objektivy.cz/tamron-af-70-300mm-f-4-5-6-di-pro-nikon-l... a sám výrobce říká "Objektiv obsahuje také motor ostření potřebný při použití s digitálními zrcadlovkami Nikon D40, D40X, D60, D3000, D5000.", takže na AF by taky ostřil. Sám ale nemůžu tvrdit, který z těchto objektivů je lepší. Ale abych se přiznal, taky by mě to zajímalo.
70-300
ok, tak se omlouvám.. :) I když mě zaráží to že nám pomalu a jistě mizí značení..
Tamron vs Sigma
Jsem začátečník a to jak funguje "profesionální objektiv", tak nevím, ale potřeboval bych to srovnat sNikkorem 55-200vr protože jsem s ním moc spokojen (byl jsem na valašské rally a fotky jsou skvělé) a dát za Nikkor 70-300 něco kolem 13 00kč se mi zdá moc a zvlášť když vlastním Nikkor 55-200. Ta Sigma nebo Tamron mají větší ohniska a navíc jsem se dočetl že mají i Makro přepínač, což taky není na škodu, a cena je slušná. O sigmě jsem slyšel že je to dobrý objektiv do slunečného počasí. Někteří chválí Tamron , jiní Sigmu. Samozřejmě vím, že od toho nemůžu čekat žádné velké zázraky jako s objektivy za 15 000 a víc, ale za cenu cca
5000Kč??????????
Mám ten Tamron zaostřuje
Mám ten Tamron zaostřuje výtečně a na svoji D5000 velmi kvalitní a postačující.
a co Sigma
A ještě s Tamronem jste spokojen, a ještě ste nevyzkoušel tu Sigmu, jak ji tady všichni upřednostňují.
Napište mi email a rád vám
Napište mi email a rád vám pošlu fotky s tamrona na ukázku.
Dobrý den, také bych Vás
Dobrý den,
také bych Vás chtěla poprosit o zaslání fotografií pořízené objektivem Tamron 70-300mm. Předem Vám velmi děkuji, e-mail: l.e.xx.i@seznam.cz
RE: DOBRÝ DEN, TAKÉ BYCH VÁS
Nerad se do toho vměšuji a ještě více nerad se opakuji, ale toto místo vnímám jako diskusní fórum a proto bych rád uvedl i můj pohled na danou problematiku. Tedy, někteří se rozhodujete, zda pořídit 70-300 od Tamronu nebo od Sigmy. Nikkor se vám zdá zbytečně drahý. Chápu, uvedené objektivy se od Nikkoru liší poloviční cenou. A teď se budu opakovat. Uvědomte si ale, že za ty peníze dostanete stabilizaci! Pokud máte pocit, že si VŽDY vystačíte s časy lehce nad převrácenou hodnotou ohn.vzdálenosti nebo že VŽDY budete fotit ze stativu, pak na stabilizaci s klidným svědomím zapomeňte. Ovšem pokud víte, že budete fotit z ruky nebo že se na 300mm a cloně 5.6 dostanete na delší čas než je 1/450 (300mm x 1.5 crop faktor), pak vřele doporučuji zahrnout do úvah stabilizovaný objektiv.
Někteří zde uvádíte, že máte Nikkor 55-200. Zkuste si tedy vypnout stabilizaci, nastavit ohnisko 200mm, čas 1/200 (na lva chodícího po výběhu s přehledem stačí), ISO200 a jděte fotit do ZOO něco co se hýbe. Pak si tu stabilizaci zapněte a vyfoťte scénu s podobnou dynamikou. Doma se pak podívejte na rozdíl v ostrosti. Měl by být vidět. A mohu vás ujistit, že na 300mm bude vidět o dost víc.
Stabilizace nebude chybět venku, na slunci, kde se v pohodě dostanete na 1/800, ale jakmile se slunce schová za mrak, spadnete na 1/250 a stabilizace vám začne opravdu hodně chybět.
Stabilizace na ...
Nevěděl jsem, že VR stabilizuje pohybující se předmět (chodící lev ve výběhu) ... to jsou mi novinky. VR je fajn a přimlouvám se za něj, ovšem zapomeňte, že díky VR stabilizujete pohybující se předměty. Pomůže stabilizovat vaše rozklepané ruce, ne to, co fotíte.
dakujem za tento komentar,
dakujem za tento komentar, konecne mi to niekto objasnil, pretoze ked o tom rozpravali ini mala som pocit, ze mlu dookola nieco a sami nevedia co + nevedeli ma oboznamit s dolezitym problemom so stabilizaciou, tiez si neviem predstavit, ze by som bez nej fotila... dakujem
Tamron 70-300
Dobrý den Můj E-mail je Stig001@seznam.cz (Pro Marka5) slíbil jste mi, že mi pošlete ukázkové fotografie z Tamronu 70-300mm.
Děkuji Stig001
Nebyl jsem tu omlouvám se.Už
Nebyl jsem tu omlouvám se.Už jsem vám je poslal.)
Fotky
Mohl bych taky o pár fotek požádat? Chystám se na jeho koupi a vybírám si mezi úplně stejnými objektivy a mám dobré zkušenosti s Tamronem 28-300mm, tak by mne zajímal tento.
Díky, můj mail je heger.daniel@seznam.cz