Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
17-55 f2.8 DX nebo 24-70 f2.8 na D300??
¨
Autor: Martin Flousek
Datum:
14. Červenec 2009, 12:23:32
Ahoj všichni,
řeším do blízké budoucnosti jedno veliké dilema a to jestli mám k D300 vzít objektiv 17-55 nebo FF 24-70? V současné době mám 16-85, ale pokukuji po něčem světelnějším. 17-55 je pro D300 asi jako ušitá, ale zajímalo by mě, zda není výhodnější koupit 24-70 kvůli případnému budoucímu přechodu na FF.
Má někdo nějaké zkušenosti s těmito objektivy na DX ohledně obrazové kvality a rychlosti AF apod?
Případně jak moc chybí u 17-55 nepokryté ohnisko 56-70. (pak už mi to bere 70-200)
Díky moc
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Jednoznacne ...
Pokud resis sklo k D300, tak jednoznacne 17-55. Tam neni o cem. Ta 24-70 je sice skvela (sam ji mam), ale je to sklo primarne urcene pro FX. Svym rozsahem je na DX dost neprakticka a navic zbytecne tezka. Tahas s sebou hromadu skla, ktere je urceno pro vykreslovani celeho filmoveho policka, ale ty to sklo pouzivas jenom pro vykresleni DX formatu.
Tzn. nejdriv si udelej jasno zda a jak dlouho chces zustat u D300 a pokud se nechystas kupovat D700 pristi mesic, kup jednoznacne 17-55. Je to skvele sklo, rychle, ostre a dneska se da sehnat i za solidni penize z druhe ruky.
Osobne si myslim, ze kupovat si 24-70 k DX formatu je totalni nesmysl. Na nejake dlouhodobe vyhledy se vykasli. Nikdo nevi, co se bude dit s cenama a tak se klidne muze stat, ze za pul roku bude dolar nize nez je ted, to sklo zlevni a budes akorat nastvanej, ze si ho kupoval za draho a uz se pul roku tahas s nepraktickym rozsahem ohnisek.
24-70 = "36 105"
a vzhledem k tomu, že vydrží až budu povyšovat na FF, tak bych široko řešil dalším objektivem.
dík
za rady, i když mi zamotaly hlavu ještě víc, tak asi půjdu do 17-55. Holt nějak oželím oněch nepokrytých 56-70mm. Plus je tam veliký rozdíl v rychlosti AF či obr. kvalitě oproti 16-85? Nebo se platí jen za světelnost? Dík
ROZDÍL
Platí se za světelnost, rychlejší AF a trochu lepší zpracování. 16-85 VR je z hlediska ostosti kresby na srovnatelných clonách a ohniscích stejná nebo lepší. Mám obě skla, 16-85 i 17-55 a nemám absolutně pocit, že bych měl něco zbytečně dvojitě. Oba objektivy se hodí na něco jiného. Do krajiny a na výlety nosím 16-85 VR, do interiéru a na společenské akce 17-55.
17-55 nebo 24-70
Ahoj,
mám 24-70/2,8 a jsem s ní velice spokojen. Ostří rychle, tiše a taky velice dobře kreslí.
Je to profesionální a velice dobře hodnocený objektiv. Má jednu jedinou nevýhodu - je těžký.
V každém případě zhodnotí D300 v tom nejlepším případě.
Záleží ale na tom co fotíš a jaký potřebuješ rozsah ohnisek.
To rozhodnutí stejně musíš udělat ty.
Doporučuji zajít do prodejny, nebo na nějakou předváděčku ( třeba na workshopechech )a tam si objektivy vyzkoušet.
Dobré světlo.
Ps. Po zkoušce 24-70 na D200 bylo rozhodnuto o koupi D700.
mel jsem D300 a presne z
mel jsem D300 a presne z duvodu planovaneho prechodu jsem vymenil 17-55 za 24-70 - nasledovalo nemile zjisteni ze tech par milimetru na sirokem konci me schazi a nezbylo nic jineho nez urychlit vymenu D300 za D700
poradne zvaz ktera ohniska jsou pro tebe rozhodujici a podle toho vol - osobne bych docasne koupil jetou 17-55 cena kolem 20tis je myslim super a myslim ze naslednym prodejem uz moc neprodelas - pokud nechce FX do 1/2 roku tak je to myslim lepsi cesta