Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Jaký zoom 70-200 vybrat pro Z6 II pro focení v hudebním klubu?
Zdravím vespolek,
stávající akce Nikonu na objektivy (platí do 18.3.2024) mne donutila přemýšlet o přezbrojení. Potřeboval bych poradit s výběrem zoom objektivu. Předem moc díky za názor a radu.
Problém řeším především kvůli focení v hudebním klubu (příšerné světelné podmínky, kdy foťák už kolikrát ani nechce zaostřovat,vedle toho přesvícená místa. Často v rozích za reprobednami jedu i na ISO 40000 nebo 51200 při cloně 4 - 6,3, menší clonu nevyužívám kvůli hloubce ostrosti).
D750 se chytá jenom v těch nasvícených místech, pořídil jsem k ní Z6 právě kvůli lepší citlivosti (a také se mi nechtěly pořád přehazovat skla).
D750 přenechám klukovi, ale bojím se, že bude chtít i oblíbený Nikon 70-200mm/4 G ED VR (používám ho s redukcí i na Z6).
Zatímco u výběru nového těla mám více méně jasno (Z6 II s ohledem na cenu a vyšší citlivost, než Z7 II),tak u objektivů váhám.
Původně jsem pomýšlel na Nikon Z 70-180mm/2,8 (cca 37tis.,795g), který ale nemá optickou stabilizaci - a při počtu rozmazaných fotek, které běžně mám z klubu, se toho docela bojím.
Dále jsou v nabídce Nikon Z 70-200/2,8 VR S (cca 61tis., 1400g) a setový Nikon Z 24-200/4-6,3 VR (cca 23tis., 570g).
Je tu někdo, kdo by měl s těmito (resp. i s konkurenčními) objektivy zkušenost a poradil by mi?
Jsem si vědom toho, že tělo Z6 má svoji optickou stabilizaci, ale...
No nic, jsem zvědavý na vaše názory a nápady.
Díkes! Old K.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak jak to dopadlo?
Tak jak to dopadlo?
Dobrý den, nejdříve ještě k
Dobrý den,
nejdříve ještě k tomu tělu a citlivostem.
Z6 II má základ 100-51 200 s rozšířením do 204 800
Z7 II má základ 64-25 600 s rozšířením do 102 400
Z7 II není citlivostí horší než Z6 II. Pro reálné foto je asi možné akceptovat to max. do 25 600. 51 200 je extrém a nedovedu si představit, že bych z toho dělal nějak použitelné foto. Rozdíl mezi 102 400 a 204 800 je nepodstatný, nebude to používat.
Takže u těla bych zvažoval ostatní parametry, jestli je vhodné si připlatit za Z 7 II.
S objektivem to bude jednodušší.
Z 70-200/2,8 jestli nevadí hmotnost a peníze.
Druhé místo Z 70-180/2,8
Z 24 - 200 už bude o kompromisech v obrazové kvalitě.
Jestliže budete fotit v podmínkách o kterých píšete, tak 5,5 EV rozdílu je zásadní pro další zpracování obrazu. To nejde nahradit ničím.
Zdravím ještě jednou. Hodně
Zdravím ještě jednou.
Hodně odpovědí na moje otázky poskytl Nikonblog a Lindnerovy recenze. Už jsem se trochu zorientoval:)
Takže setový zoom vynechávám, řeším peníze vs. 5,5EV "úspory" při stabilizaci. To je pro mne dost rozdíl. Bohužel ty prachy také :)
Asi se do pondělí moc nevyspím.