Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Oprava Nikon Coolpix 8800
¨
Autor: niklík
Datum:
20. Prosinec 2021, 19:21:15
Ahoj lidi. Brnknul jsem objektivem a ten se mi zablokoval. Fotoaparát poslušně hlásí lens error. Co myslíte, dá se do toho zepředu dostat?
Servis Nikon opravit nechce. Díky.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Ahoj. Ještě potřebuju názor.
Ahoj. Ještě potřebuju názor. Mám tedy vyčenžovaný stejný, funkční fotoaparát. Jen když se vybije baterie, přístroj se vždy "restartuje" do nějakého základního nastavení. To ten můj (stále-nezávazně) v opravě, si nastavení podržel dle poslední konfigurace. Zřejmě je tam uvnitř nějaká už vadná baterčička, která má držet v paměti údaje nastavení. Ano?
Je tam vestavěná zálohovací
Je tam vestavěná zálohovací baterie, která se nabíjí po vložení hlavní baterie, nebo po připojení síťového zdroje. Jestliže vyndáte hlavní baterii, po několika dnech se vybije ta zálohovací. Když foťák necháte dlouho bez vložené hlavní baterie, tak odpravíte tu zálohovací.
Když je bez napětí ta zálohovací resetují se hodiny a zobrazí se menu DATE.
Zkuste dát nabitou hlavní baterii, foťák vypnutý a po cca 10-ti hodínách by se měla nabít ta zálohovací.
Povím vám čerstvý příběh o
Povím vám čerstvý příběh o tom, když máte více zájmů. Kdysi jsem chodil k jednomu pánovi -amatérovi-na akustickou kytaru. Pak mne to přestalo bavit, uběhlo pár let a stal se mi úraz na levé ruce. Tím kytara definitivně padla. S pánem jsme se nevídali, nepotkali. To už mne pohltilo digitální fotografování a později paralelně s tím i audiotechnika. Ale jak ten čas letí a síly ubývají, přesto se udržovaná chalupa ne a ne na práci zmenšovat. Rozhodl jsem se upozadit audiobastlení a dal na S bazar pár nabídek svých přebytků. A kdo se mi ozval?-PÁN z výuky kytary. Věci jsem mu neprodával, ale půjčil, aby si také zabastlil. Pak jsem ťuknul do toho objektivu.....Vím, že ten PÁN tenkrát měl na stativu nějaký Nikon a z dobré vůle mi ho nabízel za ty moje věci,jenže neměl baterku. Neměl jsem zájem,měl jsem přece svůj. Ale včera mi to nedalo spát a zeptal jsem se na typ. Odpověď-NIKON Coolpix 8800! Leží mi na stole. Pokud bude fotit, mám náhradní díly. Konec příběhu.
Dostal jsem typ na pana
Dostal jsem typ na pana Maštalíře z Fotoškoda Praha. Ale musí se tam osobně, oficiálně to neopravují. Jak říkám, servisní návod mám. Možná bych si to představoval jako puzzle si tak, že: Seženu velkou dřevěnou desku. Polepím bílým papírem. Uložím vodorovně. A na tu desku, přesně podle vyobrazení začnu rozmísťovat demontované součástky. Ty přilepím průhlednou páskou. A klidně si s tím budu hrát měsíce. Podle mne , myslím, tělo a objektiv půjdou od sebe jako větší celky. Že nebude potřeba rozebírat elektroniku.??Dám vědět.
Na tom videu co jsem dával
Na tom videu co jsem dával odkaz je dost jasně vidět jak to provést. Není to pro totální vidloše, ale na druhou stranu to není zase žádná raketová věda.
Za půl dne to volným tempem půjde zvládnout.
Nic neulomit, nic neztratit, dělat to v čistém prostředí a při nějaké nejasnosti s návodem na videu si to nafotit.
Jako největší problém bych viděl, že teprve po demontáži se zjistí co se tomu stalo a následně bude třeba sehnat potřebné čudlíky.
http://www.matunak.sk/ by
http://www.matunak.sk/ by nepomohl?
Otázka jestli se oprava za ty peníze vyplatí.
Kdyby TO pomohlo, můžu na Coolpix 8800 poskytnout servisní manuál.
...a hezké svátky! :)
Jejda, díky. Už jsem si
Jejda, díky. Už jsem si koupil serv. manual v pdf na USCAMERA , škoda. 1500 Kč bych za opravu dal, je to nostalgie a kvalitní sklo. I když jen 8 Mega. I předsádku mám (od Olympuse). Taky hezké svátky.
Asi se to ani nevyplatí
Asi se to ani nevyplatí opravovat:
https://www.ebay.de/itm/133781365869?hash=item1f25fda46d:g:76sAAOSwLFxgu2PY
(Je tam poznámka o dopravě, ale zatím jsem se vždy dokázal domluvit)
Díky moc. To nezvládnu.
Díky moc. To nezvládnu. Jistěže je zablokované AF. Sakra.
Na Ebay je tenhle v neskutečném množství. Možná koupit kus na N. díly a na tom se to naučit. Ale doprava je drahá. Uvidím, cena 8800 jistě nahoru nepoleze, kdo by to chtěl, dnes.
Odpovím trochu drze, ale sám
Odpovím trochu drze, ale sám jsem šikovný kutil se dvěma velkými přednostmi:
První, neseru se do věcí, kterým nerozumím a nebo které svoji šikovností nezvládnu, protože co naplat, "letecké motory" jsou už jiný level.
Druhá obrovská přednost, rozdělat kde co umí kdejaký blbec alá brouk Pytlík, ale dát kýbl součástek zpět na svoje místo, na to už musí být fištrón, tedy zásadou je nefunkční výrobek složit do funkčního stavu, s bonusem, aby mi nezbyla ani podložka!!
Nemusím uvádět, proč tohle píšu, ale protože bych nesplnil ony dva body, ani bych se neptal, co díky mé nešikovnosti neopravím, což je ono, cituji: "To nezvládnu".
Nicméně když už něco rozbiju a je obrovská šance, že to vyhodím, jen tak z plezíru bych se sám stal broukem Pytlíkem a možná bych přešel do kutila Tima, když bych rozbité rozchodil.
Někdo je i šikovný, ale
Někdo je i šikovný, ale neodváží se té demontáže a montáže.
Na druhé straně je spousta chytrolínů, co mají předpoklad nula nula nic, že to dají dohromady, ale začnou to rozebírat. Většinou tou demontáží také skončí.
Jestliže někdo není alespoň průměrně manuálně zručný, je zbytečné to zkoušet.
Zase ale při průměrných schopnostech a znalostech bych to určitě zkusil, protože DÁT to opravit se nevyplatí, cena toho vraku v jakém je to stavu je skoro nulová a solidní bazarový kousek je levný.
(Samozřejmě při pokusu o opravu je tam pořád riziko, že teprve až to rozeberu, zjistím co tomu je, jaké díly budu potřebovat a jestli je na e-bay seženu.)
Dobrý den, přibližně takhle
Dobrý den,
přibližně takhle demontujete objektiv:
https://www.youtube.com/watch?v=kHITC0owRFU
Potom ten objektiv ještě musíte opravit, protože když to dostalo ránu objektivem, předpokládal bych problém se zablokovaným AF.