Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Tak jak je na tom ta D750?
Zdravím,
měl jsem d7100 a chci jít dál. Rozhodl jsem se že půjdu do FX. V mé cenové relaci je D750. Už jsem jsi ji málem koupil, ale pak jsem slyšel o D500. Moc jsem tomu nevěnoval pozornost, protože je to DX, ale dočítám se čím dál víc problémů se kterými se potýká D750. Tak teď jsem zmatený. Je to s tou D750 tak hrozné? Na D610 jsem taky moc chvály nečetl a tak nevím. Chci si pořídit foťák který mě od D7100 posune dál, bude na něj spolehnutí a ne si koupit foťák který mě na akci nechá ve štychu a pak ještě budu muset odvolávat akce 30-dní po tom něž mi přijde z reklamace kde se pak v protokolu dočtu že se vada neprojevila a že byl pouze vrácen do továrního nastavení, a počítat s tím že mě může znovu vyšplouchnout.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Souhlasil bych s
Souhlasil bych s 69Honzou.
Před časem jsem řešil dilema jestli DX nebo FX. Když už jsem se rozhodl pro FX, nastal problém, co vlastně pořídit:
D600/D610 - problémy se závěrkou sice vyřešila 610, ale ostřící body jsou příliš blízko u středu. Vím, že je to obecně problém u FF, ale když se podíváte do hledáčku 610, 750 a 810 je tam rozdíl.
D750 - nejprve problémy s odlesky, nyní další (nijak blíže nespecikované) problémy. Na druhou stranu příjemné rozlišení, ze kterého něco zbyde i po ořezu a RAWy mají snesitelných 25MB.
D800/D810 - bez námitek
Nakonec mě od osmistovky odradilo zpracování, protože 40-50MB RAW je na mě trochu moc. U osmsetdesítky se dá zvolit jakýsi "ořezaný" menší RAW (kolem 10MB), ale na druhou stranu jsem od nikoho s 810 neslyšel, že by to použil. Takže nakonec padla volba na D750. Bylo to již po první vlně problémů s odlesky, takže teď půjde do servisu s další várkou. Nicméně osobně jsem s ní neměl nikdy žádný problém, který bych si nezpůsobil sám.
já jsem D7100 měl a největším
já jsem D7100 měl a největším omezením pro mě byl malý buffer při focení do RAW. Nyní mám D750 a D4. D750 mám jednu z prvních. Fotím převážně sport a tak velice často používám fps. Bordel na snímači jsem neregistroval a odlesky jsem neřešil. Pokoušel jsem se odlesk nasimulovat, ale dalo to fakt hodně práce, takže jsem to nechal být. Nyní mám na D750 cca 40 tis. snímků a bez jediného zaváhání. Tady je několik lidí, kteří tu diskutují stále dokola, ale D750 je prodáno hodně a myslím, že spoustě lidí slouží k plné spokojenosti. Záleží na tom, co chce člověk fotit. Jinak třeba D4 je super mašina. Měl jsem před ní D3s a up-grade jsem provedl jen z toho důvodu, že se mi naskytla skvělá a výhodná příležitost. Nicméně musím říct, že například AF je na D4 lepší než na D3s, tedy zejména při focení sportu a hodně akčních věcí. Tam rozdíl prostě pozoruji. Nicméně kdybych nefotil sport, tak bych už kvůli velikosti těla D4 nevolil (nevolil bych ani D4s a ani D5). D5 je TOP mašina, ale člověk musí vědět proč ji potřebuje a že využije její potenciáln.
Myslím, že to byl problém
Myslím, že to byl problém prvních sérií, nějak tak to říká Tori: "Kupovat zrcadlovku nižší řady nejdříve rok od vydání na trh", asi ví proč :-)
Toriho znám, ale pokud vím
Toriho znám, ale pokud vím tak používá profi techniku, dokonce mám tušení že dodnes má D700. Pak D4 a jeslti něco nového netuším.
Jo a problém se závěrkou na rychlých časech není asi věc prvních serií ...
http://nikonrumors.com/2016/04/26/new-nikon-d750-err-shutter-issue-repor...
Fotím současně s D750 i s
Fotím současně s D750 i s D700 a oba to jsou dobré stroje, D700 má o něco lepší ergonomii, D750 výstup, jediné, co mi u D750 trochu vadí, že nemá samostatné tlačítko ostření na palec, drží se taky dobře a menší váha je pro mě příjemná, nějaké tvrzení, vyhnout se D750 mi přijde krapet mimo.
Reakce asi byla na Macka73,
Reakce asi byla na Macka73, ale i já jsem psal něco v tom smyslu, že bych si asi D750 dobře rozmyslel, pokud bych na to přecházel z D XXXX. Pro mě je důvodem třeba to, že v FX tělech mě to nijak o kvalitách nepřesvědčilo. Neříkám, že co tělo D750, to problém, ale potíže konkrétně tady možné jsou ve zvýšené míře. Je jasné, že je to o penězích, ale tady by se to při troše smůly mohlo dost vymstít. Šťastný klikař s tím ale může fotit dvacet roků a nebude o problémech vědět.
D750 by byl skvělý stroj,
D750 by byl skvělý stroj, kdyby nebylo tolik problémů se strojem jako takovým, proto se tento model v mém doporučení diskvalifikoval.
A problémy se závěrkou a nemám na mysli jen produkci bordelu, ale havárie při vysokých rychlostech, reflexy od AF modulu atd. jsou chronicky známým problémem ... a pro mne jsou to vcelku vážné důvody....
D 500 je TOP ve formátu DX.
D 500 je TOP ve formátu DX. Kdybych nefotil v FX, tak tohle by byla určitě volba.
TOP v FX je je Nikon D5. Jestliže nejsou problém finance, je to v současné době asi to nejlepší v FX bez ohledu na konkurenci. Potom bych uvažoval buď D800, nebo klidně bazarovou D4s. Nižší řady FX už jsou dost o kompromisech, případně to má přímo možnosti problému. Tím neříkám, že je to nepoužitelné, jen upozorňuji na poměr cena - výkon. Levně koupíte starší D3,D3s,D700, ale v porovnání s D7100 už bych do tohoto asi nešel.
Ale počkejte si na názory ostatních.
kolega píše , že se rozhodl
kolega píše , že se rozhodl pro FX, takže bych D500 vynechal, by´t je to bezesporu hodně slušný stroj na profi úrovni. Ovšem budu stále tvrdit, že je to především stroj na wildlife a sport.
FX je dobrá volba, pokud chci brilantní fotky s minimem šumu. Počítám s tím, že objektivy jsou větší, těžší a dražší ...
Ohledně modelu, vyhnul bych se D600,D610 a D750. Ostatní a i klidně starší D3s nebo D700 není špatná volba, jsou to spolehlivé stroje. 12Mpx není žádné velké omezení, mám na zdi fotky 70x50 z D3s/D700 ... oba stroje mám dodnes, není důvod měnit. Ano D5 by se líbila, ale XQD karty a stroj je taková mašle, že to nemá ekonomické opodstatnění pro někoho, kdo se tím dávno neživí ...