Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední komentáře
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.

Výroba fototechniky je primárně business
Bude záležet jen a pouze na tom, jak jim to bude vycházet a jak velké gule soudruzi od Nikchónu budou mít. Vzhledem k obvyklým fyzickým proporcím v Japonsku bych až tak optimistický bohužel nebyl...
Tělo.
...taková blbost, napadlo mě, kdyby se vyráběl foťák jako dneska spousta věcí, třeba PC nebo auta. Modulárně. Chceš tělo ala D3000 OK. Do toho FX nebo DX (zrcátko, hranol), kolik megapixelů? Motorek na obj? CLS? Rychlejší procesor?
Asi by mi nevadilo, kdyby závěrka nevydržela 200.000, kdyby ji za nějaký peníz dokázali vyměnit při čištění čipu.
Nevyhovuje 20Mpx? co zkusit vyměnit za FX 6Mpx s "viděním jako kočka".
Atd atd...
Ale já na to stejně nemám. Občas navíc kroutím hlavou, jak někteří pořídí soustavu za 50 tis Kč a víc pak vyrobí fakt pěknou fotku, dodají do toho postprocesem šum, škrábance, vinětaci a ještě to udělají čb.. To měli rovnou dělat dírkovou komorou... Tak jo, je to umění...
Nic, taky jsem si pobrečel, jdu lítat... :)
No určitě by to šlo, ale vem
No určitě by to šlo, ale vem si co je modulární už na blbých noteboocích - vyměníš si RAMku , HDD, zbytek napájený na desce - důvod jediný, je to mnohem levnější. V sériové výrobě pustíš linku, daš tam 2, 3 obsluhy a jedeš. Na takovouto zakázkovou výrobu bys potřeboval víc lidí a i když je čínský soudruh skoro zdarma, tak přeci jen něco stojí. NAvíc celá logistika - od objednání po doručení do místa XY. Foťák není auto, foťák je spotřbák - zatím...
... a zrcátko pomalu taky končí.
Podle mě pomalu přestává mít opodstatnění....
proč blbost?
proč blbost? Naopak oprávněný pohled na věc. Mimochodem středoformát je taková stavebnice. Ovšem je ta za úplně jiný penize :-) Matnice, hranoly, zadní stěny digi/analog, měchy, závěrky... všechno lze měnit a prohazovat. Ale ty ceny jsou jak za auto.
V loni nebo předloni Nikon patentoval system an výměný obrazový čipy. Tak třeba se to někdy objeví, ale tipnul bych to na mirrorless kamery.