Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Blesk SB 600 koupit ano či ne?
¨
Autor: Akanka
Datum:
29. Prosinec 2012, 21:45:23
Mám možnost zakoupit za dobrou cenu blesk SB 600. Máte s ním prosím nějaké zkušenosti? Já jsem dosud žádný externí blesk nepoužívala, tak uvítám jakoukoliv radu.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Koupě SB600
Krátce podle mé zkušenosti: odchodem z postu fotoreportéra v denním tisku, kde jsem automaticky " fasoval" příslušné profivybavení, jsem byl nucen se rychle vybavit na tzv.volnou nohu za svoje peníze a Vámi uváděný blesk jsem přes rok, než jsem koupil SB800 a nyní SB910, používal. Pokud se týče reportéřiny, při níž jsem blesk většinou používal, stačil na zakázky a to beze zbytku. Jako každý externí blesk Vám proti blesku vestavěnému, to určitě víte, nabídne neporovnatelný luxus a proto si myslím, že Vám na zřejmě neprofesionální nasazení bude bohatě stačit, zvlášť tehdy, budete-li jeho výhody (např. už jenom vyklápění bleskové hlavy) cílevědomě používat.
SB600
S SB600 jsem spokojený, byť jsem s žádným jiným bleskem (externím) nefotil. Důvody, proč jsem si ho vybral byly:
1. velmi krátká doba záblesku (v porovnání s Metzem)
2. vyšší výkon a pokročilejší funkce oproti SB400 (ten bych nebral nikdy)
3. Poměr cena/výkon/origoš Nikon
Jen bych chtěl upozornit, že blesk má vysokorychlostní synchronizaci, ale pokud máte nějaké slabší Tělo fotoaparátu, ty totiž tuto funkci nepodporují, např. moje D3000, tak ať vás tato skutečnost případně nezklame.
S fotkami jsem spokojený, co bych tomu vytkl je ovládáni, když někdy potřebuji nějakou změnu v nastavení, tak to trvá drahocenný čas, kterého je při reportáži málo.
Pozn. V souvislosti s mým kusem se objevila výrobní vada, Když mi vnitřek zoomuje, tak po překročení 70mm mně to na 85mm nepustí a rozsah se začne přejíždět od kraje ke kraji a pak se mi místo "85mm" zobrazí symbol "--" , blesk vypnu a zapnu, mám tam pak 24mm a jde to, ale zkrátka na 85mm jsem se nikdy nedostal. Za 2 měsíce mi končí záruka, tak nevím, jestli to mám přes celou republiku posílat a nebo jestli si to nespravím sám, zde jsem našel návod: http://www.youtube.com/watch?v=Exaw_cYlH7w ..... pokud by to tedy byla taková "prkotina" tak myslím, že by to šlo jednoduše zpravit po domácku, nemá s tím někdo náhodou zkušenost ????
Šestistovku mám od začátku,
Šestistovku mám od začátku, co pár let vlastním Nikon a v pohodě stačí na "normální" focení, jak máte uvedeno v profilu: Rodinná fotografie. Jestli je solidní cena s porovnáním za novou SB-700, berte. Základní vybavení TTL, Bl, vysokorychlostní synchronizaci – FP (http://nikonblog.cz/s-bleskem-v-prave-poledne-znate-vysokorychlostni-syn...), natáčení hlavy, motorické zoomování, režim řízeného blesku nebo manuální režim, to vše se dá na něm učit. Ty ostatní blesky toho umí víc, ale pro začátek z toho bude moc velký guláš a cena je taky někde jinde. Když nebude stačit, pro amatéra není důvod ho prodávat, bráška se hodí (a někdy chybí)... viz vše kolem popsal Macek73.
V žádném případě nekupujte SB-400, to je o fous lepší náhražka blesku těla, což je k ničemu a divím se, že ho stále vyrábí a SB-600 už ne. Sice je za něj náhrada SB-700, ale nemám důvod ho za 600 vyměnit, spíš možná doplnit.
Verdikt: zatím spokojenost
SB-400
Přečti si co si myslí o SB-400 Kenrockwell.V mnohém mu dávám zapravdu.
http://www.kenrockwell.com/nikon/sb400.htm
blesk
no záleží na požadavcích kladených. Každopádně já si vážně míněnou fotografii bez externího (ích) blesků neumím vůbec představit. SB-600 je dobrý a spolehlivý blesk a do začátku určitě stačí. Já ho mám dodnes ale spíš ho používám v rámci CLS jako vzdálený blesk na dosvětlení scény (remote control). Do běžné místnosti stačí. Ve větších sálech nebo halách je už moc slabý, tam je lepší SB-800, ale jak říká moje praxe jeden blesk je stejně málo, takže rozmístím i 3 blesky a to pak už stačí i na větší halu.
Pokud máš DSLR s integrovaným bleskem, který umí Commnader Mode (ovládání blesků), tak můžeš fotit s SB600 i na dálku tj. blesk není na fotoaprátu a dát ho kousek stranou od osy objektivu. Dělá to většinou lepší snímky (hodně zjednodušeněn řečeno - doporučuji experimentovat a studovat Nikon CLS system).
Každopádně SB-600 je dobrý blesk, umní iTTL i BL a měl by amatérsky vyhovovat zejm. je-li za opravdu dobrou cenu.
Já jsem nedávno na paladix.cz koupil SB-700 za rovných 5.000,- (!) použitý 3x (!) a je to opravdu moc příjemný stroj, ovládání je mnohem lepší než stará řada (SB600, SB800). Jeho výkon je však nepatrně nižší než SB600. Takže pokud to s fotografií myslíš vážněji a dlouhodobě, tak bych uvážil SB700, ale otázkou je za kolik je onen SB600. Pokud je rozdíl malý, tak bych spíš už preferoval SB700, protože mimo jiné podporuje i řídící funkci ne jen býti řízen jako to má SB600.
a jake prednosti ktere Vas
a jake prednosti ktere Vas nejvice oslovili ma SB700 by jste vypichnul?tedy krome toho ze je novejsi.
je treba rychlejsi nez SB600?dokaze víc zablesku s serii za sebou nez SB600?a ma opravdu nizsi vykon nez SB600?
dekuji za odpoved
SB700
SB700 má hlavně o řád lepší ergonomii, ovládání je o hodně srozumitelnější, rychleji se ovládá.
Já fotím často akce, kde není čas vůbec na nic a každá vteřina nebo jednotky vteřin , než to přešteluju jsou zásadní. SB600 je jistě dobrý blesk, ale ovládání komplikovanější a často zapomínám, jak to vlastně je, kdežto u SB700 je to jasné rovnou od pohledu. SB700 má i lépe designovanou hlavu, dá se víc vyklápět.
To je zhruba to podstatné, jinak se rozdíly dají najít na internetu. Zejména v anglicky hovořících webech je dostatek materiálu.
poplis
anglicky negavarim :) takze diky za shrnuti ;-).nezkousel jsi jestli zvlada vic zablesku za sebou oproti SB600?
to zvládá každý blesk, ale ...
to zvládá každý blesk, ale záleží na intenzitě těch záblesků jestli stíhá dobíjet.
Na plný výkon nebo +XEV pak určitě serii záblesků neuděláš ani s nejlepším SB-910. Tady pak nastupují zábleskové jednotky, každá stojí cca 10 tisíc, napájení 220V.
Cesta je více blesků, menší výkon = pak stíhají víckrát za sebou blýsknout. Bohužel nejslabším článkem jsou právě baterie. Nevím proč dodnes nedělají blesky na Lion akumulátory, třeba ty samý jako do DSLR. Ideálně dvojici EN-EL15 na jeden blesk. To by už dávalo solidní výkon....
poplis
tak samozrejme tohleto vim.jen jsem se zeptal jestli kdyz mas oba tohleto netestoval.zvlast pokud fotis akcnejsi veci jak pises.
ja jsem presel teprve pred par tydny k nikonu,ale co mam skusenosti tak jsem mel 2blesky ekvivalentni SB600 a SB700 proste jeden starsi vyroby a druhy novejsi.a u toho novejsiho to bylo pri seriovem snimavini opravdu rozdil.stejne tak tomu bylo u u profi ,tedy spise o tridu vyzsiho blesku(neco jako u nikonu SB800) tak tech zablesku po sobe bylo opravdu malo.nerikam ze je tomu tak u nikonu,ale pokrok proste clovek nezasta .snad se chapeme o cem mluvim :-)
akce s bleskem
záleží co kdy kde jak. Když to jde tak si přinesu 3 blesky. Pokud to nejde, tak fotím zásadně bez blesku, je to nakonec lepší než trpět s bleskem a mít jednu fotku nasvícenou , druhou taky a třetí je tmavá bez.
Jinak by se teoreticky mělo jen doblejsknout ale stejně jet na vysoký ISO a na příslušný čas. Blesk jen dodat víc světla, ale zachovat co nejvíc přirozeného světla.
Důvod proč chci D4 je vyhnout se definitivně bleskům, resp. moct fotit z 98% bez blesku.
poplis
chlapci je moc hezke ze se tu tak bavime a radite mi kdy blesk pouzivat,nepouzivat a ze je vlastne lepsi ho nepouzivat vubec :).
reagoval jsem ale na to,ze macek73 ma blesky oba,takze by pro nej nemel byt problem zjistit na to co jsem se ho ptal.o nic jineho mi v podstate od zacatku nejde.ale zatim se mi zda ze si bud nerozumime nebo rozumet nechceme :-).ne kazdy ma prilezitost si koupit blesky oba a usetrilo by me to penize.
poplis
ja na primo nebliskam spise odrazem kfdyz uz vubec.
slo mi o tohle:dobiji se starsi blesk rychleji nez blesk novy?jak to zjistim?jednoduse,dam seriove snimani a poznam podle fotek kolik jich stihnul osvitit .
o toto mi od zacatku slo.vzhledem k tomu ze si blesk na nikona budu v dohledne dobe porizovat tak by se mi tskoveto srovnani hodilo.
rozumím/nerozomím
bohužel musím konstatovat, že jsem velmi vytížen. Takže se k tomu možná dostanu o víkendu, pokud si na to vzpomenu.
Blesk
Díky moc za odpovědi. Mám možnost koupit zánovní SB600 za 4. :) Pořád váhájm, ale vzhledem k tomu, že nemám vůbec žádnou zkušenost s externími blesky, tak bude asi pro začátek stačit a event. se hodit časem jako druhý. Jinak mám Nikon D90.
blesk
ak raz skusis externy blesk internym fotit nebudes :) 4k je relativne dobra cena.
Pokud nevadí bazar, pak je
Pokud nevadí bazar, pak je SB-600 za 4000Kč dobrá koupě. Já si před vánoci koupil Nissin Di622Mk2 a jsem s ním taky spokojený, ale nový je za 3500Kč. Bleská špicovně, ale originál je originál.