Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nastavení rádiového odpalovače 7100
¨
Autor: Barbara21
Datum:
1. Říjen 2014, 09:25:30
Ahoj :) Pořídila jsem si rádiové odpalování pro záblesky v ateliéru. Bohužel mi to dělá neplechu a nevím jak to správně nastavit. V čem může být ta chyba. Ve světle to není, to už jsme zkoumali. Ale kdykoliv použiju rádiové odpalování a ISO mám na 200 tak mi udělá půlku fotky tmavé (kde není skoro nic vidět) a druhou vrchní půlku přesvětlenou. Zkoušela jsem zvedat ISO na 1000 a bílí průh mizí víc nahorů. Sice fajn. Ale může být tohle opravdu hlavní problém? že musím fotit s ISEM pouze nad 1000? nebo je ten hlavní problém někde jinde? :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
To je přece jasné, dala jste
To je přece jasné, dala jste čas kratší jak 1/200s a to černé je závěrka.
Doporučuji nastudovat:
http://www.fotoradce.cz/fotime-s-externim-bleskem-3-synchronizacni-casy-...
http://www.bra3.com/index.php/clanky-o-fotografovani/40-synchronizace-za...
http://www.fotoroman.cz/glossary2/1_zaverka.htm
http://www.4studio.cz/nejcastejsi-chyby-pri-foceni-s-bleskem
Doporučuji nastavit režim M, čas 1/160s, clonu f8, ISO100(200) a zbytek regulovat výkonem blesku.
- režim nastavit na M - ISO
- režim nastavit na M
- ISO nastavit základní (asi 200)
- clonu tak 5,6 - 10
- pokud studiový blesk - nastavit přiměřený výkon na danou clonu
- pokud systémový blesk - režim M a to samé
- čas 1/160
Expozici regulejete pouze clonou nebo výkonem blesků, na čas a ISO NEŠAHAT!
Když jsem si zprovoznil starý
Když jsem si zprovoznil starý blesk na digitál, tak byl problém s předzábleskem. Předzáblesk mi odpálil blesk a když se fotilo, tak nebyl vidět.Zkuste vyrušit předzáblesk, nastavit foťák i blesk na manuál a fotit. Je to jednak předzáblesk na červené oči a předzáblesk, nímž blesk monitoruje scénu (iTTL). Když jsem to dal natvrdo, tak problém zmizel. Fotil jsem na 1/60. Kdyby to bylo ono, tak mi to sem napište. Díky
Takže už se asi nedozvíme,
Takže už se asi nedozvíme, jak to dopadlo...
Mám takový pocit, že
Mám takový pocit, že záblesková světla nefungují přesně jako běžné blesky a často se fotí na časy jako 1/160 aby se předešlo problémům se synchronizací. Ale není to žádný problém, protože vzhledem k výkonu světel se čas závěrky na expozici neprojeví.
Každopadně je to problém se
Každopadně je to problém se synchonizací, ale bylo by dobré napsat co to je za odpalovač jestli podporuje TTL, jake blesky jsou použity a taky fotku s plným exifem aby něco šlo poradit.
Viděl bych to taky na problém
Viděl bych to taky na problém se synchronizací. Zkuste v manuálním režimu nastavit čas 1/60s + clonu dle potřeby a výkonem blesků pak regulovat osvětlení, aby to bylo správně nasvícené.
Ahoj, nevím přesně, jen
Ahoj, nevím přesně, jen tuším. Co kdyby to bylo v maximálním čase závěrky, kdy je celá otevřená, tzv. X-Sync? Zkus nastavit prioritu času a fotit s časy kratšími, než 1/200, jestli to bude dělat taky.