Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D7100 a externí blesk NissinDi866
Prosím o radu. Koupil jsem si ke své 7100 blesk Nissin Di866. Všechno bylo v pořádku, až když jsem včera zjistil, že na Fotorádci je kurz focení externím bleskem. Kurz nestál za nic a tak jsem začal zkoušet. Když je blesk nasazený na foťáku tak je všechno ok, když zkouším externě s předvolbou clony, tak je to taky dobré, ovšem když zkouším CMD, tak to je všechno podexponované. Jak jsem to nastavil: Na foťáku jsem nastavil CMD, vestavěný blesk jsem vyrušil a pro externí blesk jsem zadal TTL nulové korekce skupinu A a kanál 1. Na blesku jsem nastavil Slave, skupinu A kanál 1 zoom 24mm. Protože se mi to nezdálo, šel jsem do obchodu a vyzkoušel 910 od Nikonu. Se stejným výsledkem. V Megapixelu mi řekli, že je to normální, že to TTL znamená, že si mohu řídit korekce z foťáku a blesk podle toho bude blýskat. Je to pravda? Anebo by foták měl řídit i sílu záblesku? Jestli to je pravda, tak CMD je prakticky nepoužitelné. To mohu používat předvolbu clony a je to.
Díky za rady
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
ten blesk je Di866 nebo Di866
ten blesk je Di866 nebo Di866 MarkII ?? o deuhém totiž uvažuju taky a taky v kombinaci s D7100.
CMD-CLS nefungovalo ani s
CMD-CLS nefungovalo ani s Nikoním bleskem?
A byl blesk skutečně v CLS? Nebyl jen v režimu "odpal mě, čím chceš"? A tělo v CMD?
Nebyla ve foťáku na daném kanálu nějaká mínusová korekce?
Vyrobí tělo vestavěným bleskem takové to pzzzt - blik?
Nevím, tahle technologie mi přijde dost stará na to aby fungovala.
Osobně mám D300 a čínský blesk Yongnuo a tam cls funguje bezvadně.
CLS fungovalo (od předmětu
CLS fungovalo (od předmětu byly stíny jak prase, schválně jsem to napálil naplno), ale expozice nebyla korektní. Korece byla nulová. Volal jsem do Nikonu a pán chtěl po mě fotku. Dneska se mi to nepodařilo nasimulovat. Dneska je to dobré. Přitom jsem ani s bleskem ani s foťákem nehýbal. Nechal jsem nastavení tak, jak bylo... Záhada...
nebyl na tom špatném snímku
nebyl na tom špatném snímku (špatných snímcích) nějaký lesklý povrch, že by to zmátlo měření?
Jo, skoro ve středu byla
Jo, skoro ve středu byla obrazovka televizoru. To mohlo být ono?
Jestli je na fotce na
Jestli je na fotce na obrazovce vidět lesklé (bílé) místo, tak bych na to skoro vsadil.
Na zblbnutí foťáku nemusí být
Na zblbnutí foťáku nemusí být něco lesklého nebo světlého, ono bohatě stačí, když v momentě focení "ohleduplný a všímavý" spoluožralec nečekaně strčí vrchlík hlavy s hnědýma vlasama zespodu před objektiv, stačí jenom temeno a automatika+blesk zareagují tak, že lebeňa je jako sluníčko na temném okolí.
Tak jsem přikryl obrazovku
Tak jsem přikryl obrazovku tmavým ubrusem a je to OK. Moc děkuji za radu. Byl jsem z toho trochu nešťastný. Nový blesk a rok a půl starý foťák, kdyby to bylo špatné, tak bych moc radost neměl. Děkuji všem zúčastněným za rady. Moc mi odlehlo. :)
xxx
xxx
Takže mě nemusí mrzet, že
Takže mě nemusí mrzet, že jsem nestihl ten kurz? Nakonec jsem večer neměl čas. Já nevím jen hádám, co tak zkusit jiné tělo? Pokud i originál 910 dělá stejné chyby. I tady jsou informace že D7100 nefunguje korektně s SB-700, co když to blbne někdy i s ostatními blesky?
Já používám Nissin Di700 na D90 a přijde mně, že to fotí hezky, jediný větší problém je optozávora na sklopení hlavy, ta pod lustrem blbne a honí to zoom výbojky tam a zpátky, ale to je jiné téma.
Na ten kurz jsem se díval 2
Na ten kurz jsem se díval 2 hodiny. Za tu dobu jsem se nic nedozvěděl. Tedy ano, že když fotíte v stabilním osvětlení lidi, kteří jsou rozdílně oblečeni (černá, bílá) tak mám použít manuál. Jinak pan fotograf ukazoval různé doplňky, ale kamera se, například, dívala na diváky, nebo něco nastavovali, kamera sledovala modelku. Popřípadě ukazoval fotografie, jak jsou nafoceny, ale v polovině případů jsem na monitoru fotku pořádně neviděl, protože se na ní kamera dívala z deseti metrů. Po dvou hodinách jsem to zabalil.
Ten Nissin nasazený na foťáku fotí jak má. Problém je, když využiji nejmodernější vynález dálkového řízení, pak jsou ty fotky k nekoukání...
Díky, takže jsem o nic
Díky, takže jsem o nic hodnotného nepřišel. Až budu mít chvilku, najdu něco na Youtube. No a CLS s Nissinem bych opravdu zkusil na více tělech ve více situacích.
podávám zprávu, jak to
podávám zprávu, jak to dopadlo. Chvíli to chodilo, chvíli ne. Chtěl jsem blesk rozbít kladívkem :). Pak se to po... úplně, což bylo vlastně dobře. odnesl jsem to do obchodu, kde zkusili fotky i s jiným foťákem, a můj foťák s jiným bleskem. Poslali blesk do opravy. Oprava by mě stále kolem 1400,-, jelikož to bylo v záruce, tak nic. Prozatím to vypadá dobře... Pokazit se může všechno, i Nikon.
Vzhledem k tomu, že je zboží
Vzhledem k tomu, že je zboží množstevně jako sraček bych po dobu záruky neřešil nějaké opravy či šťourání v nich. Nechal bych to výhradně na autorizovaném servisu, jestli do týdne (!!!) zjistí, že nějaká závada existuje, když jo, švihnout s tím do kontejneru a prodejci dát dobrozdání na nový kus. Odpadly by dohady, čekání, prošení, atd..., akorát vidím problém v soudnosti zkoumajícího, jestli se bude chovat proti zaměstnavateli, pod kterým dělá autorizovanýho servisáka, ale to je teď taky. Opravy bych nechal až po záruce.
Existuje něco jako reklamační
Existuje něco jako reklamační řád. Do kontejneru až při třetí závadě. Předtím dvě opravy. Bohužel je to tak.