Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon d90 a Nissin Di622 čím ho nadálku odpálit
¨
Autor: Cruzo
Datum:
22. Prosinec 2013, 19:38:54
Potřeboval bych poradit jaký pořídit radiový odpalovač k nikonu d90 s bleskem nissin Di622 zdali vůbec nějaký takový bude?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
V manuálním režimu úplně
V manuálním režimu úplně stačí tenhle levný a spolehlivý odpalovač od Photon Europe https://www.photoneurope.cz/cs/odpalovace-pro-systemove-blesky
A pro TTL/HSS bych mám od nich vyzkoušený tenhle Caler https://www.photoneurope.cz/cs/tr-611-612-odpalovace-pro-hd-610-a-system... , píší že funguje až na 300m, to jsem nezkoušel, ale pálil jsem s ním celou sérii na 120m a úplně bez problémů :)
Tomuhle diskusnímu fóru už
Tomuhle diskusnímu fóru už přestávám rozumět. Dotaz je z r.2013, zasekané spamem v r.2014, následně 2019, už se ani nedivím, že odpověď přišla za dalších šest roků.
Nepochopím admina = proč je to stále takhle zasekané?
alexander wang handbags coach
alexander wang handbags
coach outlet
chanel shoes
tiffany & co
barbour coats
tory burch shoes
ugg outlet
true religion outlet
supra shoes
Michael Kors Outlet
coach factory outlet
beats by dr dre headphones
MontBlanc Pens
hogan
christian louboutin sale
louis vuitton wallet
louis vuitton
versace shirts
true religion
chi hair straightener
dolce and gabbana handbags
coach.com
nike air
north face jacket
versace
dolce and gabbana
MontBlanc Pen
jimmy choo shoes
spyder
versace bright crystal
cheap chi straighteners
miu miu
michael kors
coach bags
tiffany & co
chi flat irons
coach outlet
hollister jeans
spyder ski jackets
celine bags
louis vuitton
versace sunglasses
hollister clothing
jordan sneakers
hermes
air jordan 1
chi hair products
p90x workouts exercise
gucci
supra shoes
Mont Blanc Pen
north face outlet
nike blazers
coach factory outlet
tiffany and co
jimmy choo
jordan retro 5
givenchy outlet
belstaff
tory burch outlet
coach factory
true religion jeans
Celine Outlet
jimmy choo
miu miu shoes
dior handbags
ugg boots outlet
beats by dr dre studio
gucci handbags
fendi belt
guess shoes
spyder jackets outlet
ghd hair iron
north face
juicy
gucci shoes
jimmy choo
tiffany jewelry outlet
nike boots
marc jacobs
tory burch outlet
oakley sunglasses
nike sneakers
burberry handbags
Louboutin Shoes
dior
Jordans For Sale
hermes
tory burch
ugg boots outlet
coco chanel
beats by dr dre studio
supra vaider
Celine Outlet
juicy couture
dior homme
bottega veneta handbags
louis vuitton
hermes birkin
tiffany co
chi flat iron
cheap ray ban sunglasses
red bottom shoes
louis vuitton handbags
gucci handbags
miu miu bags
ugg outlet
louis vuitton purses
marc jacobs
Celine Outlet Store
michael kors outlet
versace shirts
mulberry bags
abercrombie & fitch outlet
north face jackets
ray ban sunglasses
gucci outlet
burberry rain boots
abercrombie & fitch
Celine Handbags
prada outlet
marc jacobs handbags
michael kors wallet
hermes bag
givenchy dress
miu miu shoes
dolce and gabbana light blue
burberry watches
marc jacobs watches
ghd flat iron
jordan 4
supra vaider
hollister clothing
prada handbags
north face
true religion jeans
alexander wang
tiffany
spyder ski jackets outerwear
chi flat iron
miu miu outlet
burberry outlet
true religion
true religion
versace
ray ban
ugg
belstaff jackets
p90x workouts exercise dvd
burberry
dior bags
hermes birkin
coach handbags
Mont Blanc Pens
michael kors shoes
coach wallets
barbour coats
guess by marciano
christian louboutin outlet
burberry outlet
gucci
spyder jackets
cheap jerseys
north face jackets
chanel makeup
marc jacobs handbags
miu miu
prada
belstaff
cheap jerseys
true religion
abercrombie and fitch
timberland shoes
louis vuitton shoes
dior homme
guess by marciano
Mont Blanc Pen
MontBlanc Pens
barbour uk
miu miu shoes
michael kors purses
moncler
burberry scarf
mulberry uk
gucci outlet
coach factory online
miu miu handbags
ugg boots sale
louis vuitton outlet
true religion
jordan retro 3
chi flat irons
jordan shoes
moncler sale
nfl jerseys
nike golf
michael kors mens watches
louis vuitton purses
fendi outlet
tiffany jewelry
true religion outlet
christian louboutin sale
michael kors handbags
ray ban
fendi belt
marc jacobs
north face outlet
versace sunglasses
true religion jeans
marc jacobs watches
true religion outlet
tiffany jewelry
fendi
true religion outlet
guess jeans
true religion outlet
spyder ski jackets
gucci shoes
louis vuitton outlet
nike boots
tiffany
ugg sale
versace
salvatore ferragamo
jordan 4
ghd straighteners
supra vaider
moncler coats
Celine Handbags
chi hair products
moncler jackets
hollister outlet
marc by marc jacobs
michael kors
turbo fire dvd
dior homme
timberland shoes
dolce gabbana
true religion jeans
marc jacobs watches
michael kors mens watches
ugg boots outlet
alexander wang
guess watches
insanity
nike free run
turbo fire
michael kors handbags
barbour clothing
nike sb
hollister jeans
christian louboutin sale
hermes bag
barbour
prada shoes
jordan 1
hermes belt
the north face
Christian Louboutin
nike plus
louis vuitton shoes
Mont Blanc Pens
hogan
bottega veneta
louis vuitton handbags
versace bright crystal
gucci outlet
insanity
michael kors watch
canada goose outlet
guess watches
Celine Outlet
burberry
tory burch flats
louboutin shoes
gucci outlet
barbour uk
coach outlet
alexander wang shoes
louis vuitton outlet
ugg
barbour outlet
guess
chanel purse
air jordan 11
chanel bags
guess.com
tory burch flats
beats by dr dre studio
louis vuitton
ugg outlet
cheap nfl jerseys
louis vuitton wallets
celine handbags
chi hair products
gucci handbags
g by guess
tory burch sale
tiffany and co
MontBlanc Pens
mulberry
Celine bags
hermes bag
ugg boots
guess.com
tory burch flats
Celine Outlet Store
jordan spizike
givenchy
louis vuitton outlet
mulberry bags
givenchy
nike clearance
burberry sale
louis vuitton wallet
g by guess
nike air max
fendi outlet
prada handbags
coach shoes
coach shoes
supra vaider
oakley sunglasses
ghd hair straighteners
coach factory outlet online
canada goose outlet
celine outlet
barbour clothing
louis vuitton
tiffany
coach purses
marc jacobs
Mont Blanc Pens
chanel bags
gucci handbags
coach factory store
hermes
christian dior
belstaff jackets
burberry outlet online
tiffany and co
guess
insanity
louis vuitton outlet
Mont Blanc Pens
Michael Kors
barbour clothing
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
fendi bags
jordan retro 3
tory burch shoes
hogan shoes
jimmy choo shoes
tiffany co
jimmy choo handbags
Celine bags
chanel purses
jordan.com
true religion jeans
ferragamo
hermes birkin
tiffany and co
tiffany and co
dolce and gabbana
gucci handbags
burberry watches
louis vuitton
coach outlet online
versace bright crystal
north face jackets
north face
burberry sale
spyder ski jackets outerwear
tiffany co
burberry
barbour outlet
Celine Outlet
north face sale
marc jacobs watches
christian dior
oakley
abercrombie & fitch outlet
dolce gabbana
jordan shoes
tiffany and co
Cheap Jordans
ugg.com
spyder jackets
moncler jackets
canada goose outlet
christian louboutin sale
versace sunglasses
moncler
north face sale
tory burch outlet
nike plus
cheap nike shoes
tory burch handbags
alexander wang
louis vuitton
gucci shoes
tiffany jewelry
coach factory online
versace shirts
gucci outlet
ferragamo
louis vuitton
jordan
alexander wang
p90x workout
nike free 5.0
timberland shoes
ghd hair straighteners
coach outlet
dolce and gabbana handbags
nike running
supra
hollister kids
fendi bags
Celine Outlet
supra footwear
fendi
timberland shoes
gucci
chanel handbags
louis vuitton
burberry outlet
coach outlet online
bottega veneta wallet
burberry sale
gucci handbags
versace sunglasses
miu miu
north face sale
guess
ugg.com
canada goose
tiffany co
coach store online
prada handbags
tory burch sale
tiffany & co
belstaff
jimmy choo outlet
mulberry
tory burch flats
michael jordan shoes
guess outlet
jimmy choo outlet
gianni versace
celine bag
michael kors outlet
gucci shoes
www.coach.com
timberland
michael jordan shoes
michael kors boots
burberry handbags
abercrombie and fitch
ray ban sunglasses
louis vuitton handbags
ghd hair straighteners
turbo fire workout
canada goose parka
abercrombie & fitch
nfl jerseys
salvatore ferragamo
coach handbags
versace shirts
cheap oakley sunglasses
supra shoes
true religion
louis vuitton handbags
chanel no 5
ugg
guess watches
louis vuitton outlet
ugg slippers
beats by dr dre
wholesale jerseys
abercrombie and fitch
tiffany jewelry
barbour
ferragamo belt
canada goose jackets
hollister kids
spyder jackets
já si nedávno pořídil Pixel
já si nedávno pořídil Pixel King Pro odpalovače ale to je jiná liga. Umí iTTL, synchronizaci na zadní či přední lamelu, 1/8000 sek atd... je to momentálně asi to nej na trhu.
Dneska jsem s tím fotil pomalu za tmy ptáky, 4 blesky jeli tak jak jsem si to nastavil a i z krytu mohl korigovat intenzitu záblesků bez nutnosti vylézat a předělávat to na samotných blescích.
Doporučuji, byť to nějakou pětku stojí, ale je to investice na roky. Osobně laciný šunty nepořizuji, protože to pak nikdo nechce a stejně dospěji do stádia kdy pořídím profi vercajk. Takže už léta jdu jenom touto cestou a nakonec člověk zjistí, že je to výhodnější.
Pixel King Pro jsem kupoval tady:
http://fotoextra.cz/blesky-prislusenstvi/odpalovace-blesku/pixel-king-pr...
pro zajímavost jsem dneska
pro zajímavost jsem dneska hodil do galerie tři fotky Sýkorek a jsou focený přes 3 blesky pomocí odpalovačů. Tak kdyby to někoho zajímalo. Momentálně to visí jako poslední fotografie.
Upozorňuju, že zdejší systém dost fotky degraduje, ujišťuju, že jsou detailní, nevyblitý a ostrý v originále :-)
Macku, už jsem se tě ptal v
Macku, už jsem se tě ptal v jiné diskuzi, ale bez odezvy. Mě ty Pixel Kingy při nastavení TTL módu dobře nasvítí, když blýskám napřímo, ale když blesk nastavím na svícení pomocí odrazu (např. o zeď) jsou fotky silně podexponované - máš taky tuhle zkušenost?
Rumpeaku ale já ti na to
Rumpeaku ale já ti na to odpovídal :-( Navíc jsem ti dneska psal i interní zprávu ohledně odpalovačů!
že by to nefungovalo?
- odrazem to musím ještě zkusit, ale obecně u odrazu musíš přidat a podle toho jakej máš prostor nad sebou(okolo) tak od +0.3 až klidně do +1.0EV, s tím musíš počítat. Ale vyzkouším to, resp. se na to zaměřím. Jenže já mám v domě poměrně nízko stropy (kvůli vytápění) takže asi poznám prd :-)
Ajajaj,no musím přiznat, že
Ajajaj,no musím přiznat, že mám mail celkem zapráskaný upozorněníma z Nikon CLubu, tak jsem to možná přehlédl :) Díky moc. Zpráva nějaká je, tak mrknu.
Ale obecně by princip TTL, tedy změření dopadnutého světla na scénu nemělo mít se směrem světla nic společného. Vždyť, když máš blesk v sáňkách a práskneš to o strop, tak přeci taky nasvětlíš scénu přesně... Právě by mě zajímala tvoje zkušenost, jestli to třeba není problém mého kusu ;)
Není to pro mě až tak moc důležité, protože stejně většinou fotím s bleskem v manuálním režimu, ale říkal jsme si, že bych třeba některé věci zjednodušil a fotil s odrazem o deětník s využitím TTL ;)
tak jsem si to vzal do
tak jsem si to vzal do chodby, je to asi 4x4m a je tam momentálně tma, prosvítá z obýváku :)
Vzal jsem jen dva blesky 1x SB-600 a 1xSB-800, hlavy na 45° a blesky na zemi, oba jsou na 0 a na odpalovači taky 0 = podexponováno. Tak jsem na odpalovači dal oba do +0.7EV (což je podle mne logické a udělal bych to automaticky) tak expozice už byla OK. Přesně to samé bych musel udělat kdybych jel bleskem v sáňkách. Samozřejmě všechno switchnutý do TTL. Jo ale jel jsem na FP tj. 1/320 čas.
Já musel nastavit při jednom
Já musel nastavit při jednom blesku SB900 korekci až 5EV !!! Dva blesky nemám, protože odpalovač jsme koupil z peněz z aprodaný Nissin Di866. A na nový SB 910 díky vánocům zatím nevyšlo :)
+5EV je už hovadina, to si
+5EV je už hovadina, to si byl ve sportovní hale? :-) Všechny blesky co vlastním tak umí +3EV, to 900/910 fakt umí +5EV ?
Ne vážně, +5EV je nějak moc.
Nene, 5EV jsem musel nastavit
Nene, 5EV jsem musel nastavit na vysílači Pixelu King. Byl to případ, ž ejsme jen lýskl o zeď, která byla metr za mnou... Něco je špatně, ale nevím co to je... :( :)
hele a nemáš omylem na těle
hele a nemáš omylem na těle kompenzaci na blesk do mínusu? Zkontroluj nastavení na DSLR. Jo a nezapomeň aktualizovat firmware v Pixel Kingu, už je verze 1.04 a tuším , že tam byl nějakej problém s D800, proto je nová verze ....
Tak možná to tak nevypadá,
Tak možná to tak nevypadá, ale už mám docela odst odfoceno na to, abych jako první činnost, když mi něco nesedí zkontroloval věechny kompenzace :)
Ale za ten tip s tím firmwarem díky moc - tohle jsme zatím nikde neslyšel a mohl by to být ten problém...
Tak firmware aktualizován a
Tak firmware aktualizován a pořád stejný výsledek - při blýsknutí o boční stěnu musím dát skoro + 4 EV, abych dostal +- stejný histogram jako při blýsknutí napřímo...
je zajímavý, že podobný
je zajímavý, že podobný problém byl zaznamenán s blesky Metz
viz. http://www.flickr.com/groups/strobist/discuss/72157634382105416/
na konci, ale ty máš SB-900 ... hm... a co firmware v blesku?
už mi docházejí nápady tedy :-(
WTF.... :-( zkusil bych jiný
WTF.... :-(
zkusil bych jiný tělo a pak blesk, vylučovací metoda.
Jinak jsem to naposled testoval na starý D300 a mám nastaveno takto:
Flash sync speed - 1/320
Flash shutter speed - 1/60
Flash control for built in flash - C
Modeling flash - OFF
Blesk - 0EV, synchronizace na zadní lamelu
jo a co firmware v D800, taky poslední?
Zkusím to dát na D7000. Jsem
Zkusím to dát na D7000. Jsem zvědavý :)
řídící jednotka je tedy
řídící jednotka je tedy nastavena na TTL a vpravo svítí "auto" ?
Zkoušel si všechny tři grupy? A,B,C ? a pak kanály?
Já to mám na CH-01.
Jinak nastavne na "master", blesky mimo tělo na zemi.
Stačí mi 0.7EV proti zdi aby na druhém konci byla exponovaná miska na komodě. Strop je asi ve 3m (ten je bílý) stěny do žluta + hnedé dřevěné dveře, takže úbytek tam nutně je. Na blescích rozptylky venku.
Taky zkus hejbat s hlavou blesku na 0°, 45° a 90°
Zkusil jsem všechno a chová
Zkusil jsem všechno a chová se to úplně stejně i na D7000. Nějaké nedoďelky ale ve firmwaru ale ještě mají, protože jak podle návodu, tak na D7000 je možné nastavit jak režimy TTL-FP, tak režim TTL-FP-BL. Když ale nasadím transmiter na D800 a zapnu ho, automaticky mi zmizí možnost nastavit režim TTL-FP-BL a zůstává jen možnost TTL-FP. Jdu zkusit najít nějaký kontakt na customer service Pixelu...
to jsem určitě nemyslel, ale
to jsem určitě nemyslel, ale kolikrát člověk přes les nevidí dřevo, nebo jak se to říká :)
Jestli se to po upgrade zlepší určitě dej vědět. To mne zajímá.
To nne zajímá takky, uvažuju
To nne zajímá takky, uvažuju o koupi Pixel King Pro. Macku psal jsi tady o odpalení 4 blesků na ptačky mám tomu rozumět že jsi dokoupil tři příjimače?
jo jo. koupil set Pixel King
jo jo. koupil set Pixel King Pro a sadu Pixel King X pro dalsi 3 blesky. takze muzu ted ridit vsechny blesky a udelat slunicko kde potrebuji. :-)
akorat to ptaci nemaj moc radi to blejskani a reagujou velmi rychle. takze zapomen na syn. na druhou lamelu. to uz jsou v pohybu. takze se musi na prvni. to jsou reflexy!
V AARONu, ale i jinde se
V AARONu, ale i jinde se prdávají sady 1 vysílač a 2 přijímače. Ale dají se dokoupit i samostatné přijímače ;)
Vzhledem k problému, které tady s Mackem diskutujeme bych ale doporučil si nejdříve vyzkoušet.
Diky za odpovědi. To jsem
Diky za odpovědi.
To jsem zvědav jak to vyřešíte škoda že uzavřeli prodejnu AARONU v Ostravě.
Taky mě to naštvalo, ale když
Taky mě to naštvalo, ale když jim napíšeš do poznámky rozvoz po Ostravě zdarma, tak ti to pošlou bez poštovného. Pokud jsi z Ostravy, není problém si vyzkoušet u mě ;)
určitě toho moc nevyřešíme,
určitě toho moc nevyřešíme, spíš bude někde nějaká zrada u rumpeaka ať už v kombinaci jeho výbavy nebo prostě vadný kus Pixel Kinga. U mne to funguje perfektně s moderními blesky. Jeden ze čtveřice je starší SB-26 a ten tedy moc regulovat nejde, jen v manuálním režimu :-(
Takže tady musím dávat bacha na přepaly, ale jako background flash je výbornej, dodoává dostatek výkonu, hlavně venku.
Tak nezlepšilo se to ani přes
Tak nezlepšilo se to ani přes upgrade. Jinak při blýskání o strop je potřeba dát +1,0EV :)
tak jsem ještě stáhnul čas na
tak jsem ještě stáhnul čas na 1/200 jestli bude rozdíl ... a nebyl. Dopočítalo se to správně. Expozice perfektní.
Já jen, že do 1/250 obecně blesk blejskne v plné síle daleko jak má a co je nad 1/320 a rychlejší tak je to jak bys to slušně řeklo "w dupie" :-) Prostě ten záblesk jde geometrickou řadou dolu v intenzitě. Vídím to venku, když si doblejskávám opeřenece. Na 1/250 všechno OK a jak jsem na 1/400 tak je to slabota a to i když tam hodím +3EV kompenzaci. Ale to není o odpalovačích, to bylo i když jsme je ještě neměl.
Nen, zkoušel jsme to normálně
Nen, zkoušel jsme to normálně na 1/250. Jinak ono to dává celkem logiku, proč jdou blesky rapidně dolů s intenzitou, když si člověk veme, jak funguje lamelová závěrka a jak stroboskopický speedligt (ateliérové blesky fungují jinak, proto jsou o tolik větší a těžší)
tak samozřejmě, ale nechtěl
tak samozřejmě, ale nechtěl jsem to tu rozmazávat, je to dost složitý téma ...
jo mít tak strobo v lese to by se fotilo :-)
Děkuji za radu moc mi to
Děkuji za radu moc mi to pomohlo
No, pokud chceš Nissin Di622
No, pokud chceš Nissin Di622 jenom odpálit, tak ho nastav na slave režim a odpal ho interním bleskem.
Na to nepotřebuješ nic externího. Di622 umím odpálit i kompaktem. V tom slave režimu (dlouze se zmáčkne knoflík na změnu intenzity až led začne blikat, pak se dalším krátkým stisknutím dá regulovat výkon) umí eliminovat předblesky a mám vyzkoušené, že eliminuje i commander mode předblesky.
Pokud chceš ten blesk jenom
Pokud chceš ten blesk jenom odpálit, tak by ti mohl stačit jednoduchý rádiový odpalovač, např. Aputure TrigMaster. Blesk bude v manuálním režimu.
Na Aputure TrigMaster bacha.
Na Aputure TrigMaster bacha. Rozhodně nechávat dolad o koupi. Během 2 let mi odešlo asi 5 příjimačů. Taky proto přecházím na Pixel King.
Fakt je to tak nespolehlivé?
Fakt je to tak nespolehlivé? A já to měl na seznamu jako plán B...
Není to v kusové variabilitě.
Není to v kusové variabilitě. Jsou to fakt šunty. Měl jsme v ateliéru 6 záblesků, na které jsem měl 6 odpalovačů. Z toho jsem si nechal 2 paragony. Do roka jsem 2 reklamoval. Po cca 2 a půl roce mi prošlo rukama tedy 8 příjimačů (a 2 vysílače, které fungovali oba do doby, než jsem o jeden zakopl na sáňkách foťáku položeného na zem :) ) - teď fungují 2 a jeden občas, když má zrovna náladu. Jak píšu ze své zkušenosti - Aputure nikdy více !!!!! Jen tak mimochodem jsme si kdysi (samozřejmě s vyhozeným paragonem :( ) kopil TTL kabel Aputure - jakou myslíte, že jsme měl zkušenost? Tahle značka je prostě neskutečný šrot !!!
Mám takový pocit, že jejich cílem je hlavně severoamerický trh, kde je jednoletá záruka a ten design je tak nějak +- dělán na tuhle periodu.
A co tedy třeba nějaká
A co tedy třeba nějaká alternativa za rozumný peníz? Nevím jak často ho budu využívat a nerad bych utratil majland za lapač prachu.
Tak za rozumný peníz mi v
Tak za rozumný peníz mi v současné době přijde právě ten Pixel King (a ta starší verze se dá sehnat ještě levněji). Nemůžu ale soudit, jak se bude chovat po 2 letech. Jestli si na to vzpomenu, zkusím dát za 2 roky koment. Z dlouhodobého (i když 2 nebo 3 roky stejně nejsou nic dlouhodobého) užívání levných čínských náhrad velmi ale opravdu velmi doporučuji se vyhýbat značkám jako Linkstar, Falcon Eyes, Aputure apod. Nedávno jsem vracel 2 záblesky LinkStar. Naštěstí jsme si v tomto případě nechal záručáky :) Jejich dešníky měli životnost tak 3 cykly otevřít-zavřít (něco jako první ťamanské deštníky, které se dali u žlutočechů koupit začátkem 90 let).Jestli ti jde o to, nemít doma lapače prachu, tak se hlavně vyvaruj těmto šmejdům, protože jejich životnost je značně krátká.