Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon SB 900 - přehřívá se
¨
Autor: Wonky
Datum:
22. Říjen 2011, 13:36:59
Zdravim všechny čtenáře tohoto fóra.
Před týdnem jsem zakoupil starší SB 900 (jako nový) a zjistim jsem, že při výcvaku okolo 100 fotek se přehřeje a přestane fungovat dokud se neschladí. Focení bylo uskutečněno v interiéru převážně s odrazem o strop a stěnu. Fotím svatby, večírky atp. a proto jsem zvolil tento profesionální a "spolehlivý" blesk. Doposud jsem fotil s SB 600 a na přehřívání netrpěl a zvládl třeba celý maturitní ples (okolo 1000 snímků) maximálně jsem vyměnil vybité baterie. Používám baterie GP 2700.
Jaké s tím máte zkušenosti? Měl bych pomýšlet na servis nebo je to normální?
Děkuji za Váš čas Král
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Zajímavé, co tady všichni
Zajímavé, co tady všichni píšete. Dnes večer, vlastně už včera, jsem v hospodě během dvou a půl hodiny vyfotil s SB900 a zoomem 24-70 na D3s 300 fotek, bez přehřátí, to je s průměrnou kadencí 2 snímky za minutu. Pro mě je to dost, žádné seriové focení, Ni-MH tužky Panasonic Infinium se ani nevybily. Je fakt, že raději fotím bez blesku, takže přehřátí mě ještě nikdy nepostihlo.
Re: SB900 - přehřívá se
Je to běžný jev. O SB 800 se tradovalo, že neměl pojistku proti přehřátí a proto byl prý poruchový. SB 900 měl být o tuto pojistku vylepšen a tedy by se měl bezpečně vypnout a nenechat se zničit.
Ptal jsem se na to lidí s Nikon servisu, kteří mi nepotvrdili, že by SB800 masivně odcházel kvůli přehřátí. Dle nich poruchovost nevybočuje z normálu. Což mohu potvrdit, protože SB 800 vlastním a ačkoliv jsem mu mnohokrát pořádně naložil, tak se statečně drží. No a SB 900 jsem si několikrát půjčil a potýral jej sériovým snímáním tak, až se vypnul. Že se tedy při přehřátí vypíná mohu potvrdit. A že to je dle teploty okolí a zátěže i po cca 50 blýsknutích mohu potvrdit.
SB 900
Řekl bych, že je to úplně normální - podle všech dostupných informací jsem zjistil, že SB900 má tepelnou pojistku, ktera znemožní funkčnost tehdy, je li sb 900 ka v nebezpečí "přehřáti" a SB 600 žádnou pojistku nemá, ale je tam potenciální riziko "přehřátí". Radek
potvrzuji, co pises
potvrzuji, co pises vyse...prehrati muzes oddalit tim, ze nebudes fotit o strop (coz nekdy nejde)..
jinak nosim v brasne taky dva, kdyz se prehreje jeden, sup tam s druhym...a propo, na predminule svatbe se mi prehral ve chvili, kdy sel pruvod spalirem a mela se hazet ryze...to jsem fakt nestihnul vymenit za blesk v brasne...proste jsem SB900 hodil do kapsy a fotil internim...lepsi nez mit fotku bez ryze..a vysledek? vubec nic neni poznat...
Průšvih je, když to nemá
Průšvih je, když to nemá interní blesk.
kdo ma na profi tela za sto
kdo ma na profi tela za sto tis, tak si na SB900 vypne pojistku a bere blesky jako spotrebak...tipuju, ze pak nebude fotit komercni zakazky za tisice, ale desetitisice a sem tam nejaky blesk se v poho v nakladech schova...:)
Tělo za sto tisíc
Myslim, že kdo má tělo za sto tisíc, tak používá blesk jen minimálně a raději v interiéru nastavý vysoké ISO a jen si lehce přibleskne aby prosvětlil stíny v obličeji, takže blesk minimálně zatěžuje a je i menší pravděpodobnost, že by ho přehřál..
SB 900 přehřívá se
Ahoj, taky jsem byl překvapen, když mě to poprvé potkalo :-( . Informoval jsem se u prodejce a je to běžný jev u tohoto blesku. Zda vypnout tepelnou pojistku je na zvážení, já jsem to udělal, nic se nestalo, ale po zakoupení druhého blesku SB 900 jsem to vrátil do továrního nastavení. Teď rovnou vyměním celý blesk a je to v pohodě. Beztak často používám oba a do budoucna ještě přidám další takže to pro mě není problém. Jestli fotíte svatby tak zdvojené vybavení je v podstatě stejně nutností. Jinak to je ale u tohoto blesku jediná moucha, kterou hodně převyšují všechny jeho ostatní vlastnosti. Jsem s nimi nadmíru spokojen. Dobré světlo, Milda :-)
SB900
Presne ten istý "problém" mám aj ja s mojim bleskom SB 900. Myslím, že je to normálne pre všetky blesky SB 900. Tiež asi po 100 odpálení (s odrazom, napr. o strop)sa blesk prehreje a "vypne" pokiaľ sa neschladí. Je to nepríjemné, ak to nastane v najnevhodnejšom okamihu. Na SB 900 je možné kontrolku prehrievania vypnúť, ale neodporúčal by som to. No inak je tento blesk veľmi spoľahlivý.
Ja som tento problém vyriešil kúpou ešte jedného blesku SB 900, (pri prehriati jedného, ho jednoducho vymením za druhý, pokiaľ prvý vychladne) ;-) ktorý môžem ale využívať aj ako druhý blesk pre lepšie nasvietenie - prácu so svetlom a využívam tak ďalšie funkcie tohto blesku.
No upřímně nejsem moc z
No upřímně nejsem moc z vašich vět potěšen. Na jednu stranu jsem rád, že nemusím blesk reklamovat, na stranu druhou nevím jestli našetření na nejlepší blesk od Nikonu byla dobrá volba. Asi jsem si najivně myslel, že za tuto cenu získam spolehlivý blesk o který nebudu muset mít starost a nebudu muset hlídat další věc na svém stroji. Opak se stal ale pravdou-zřejmě budu muset (kromě expozice a dalších běžných věcí) hlídat ještě blesk aby mi v průběhu obřadu, stužkování a podobných hektických akcí "neumřel" a ještě k tomu ho měnit, což s sebou přináší další vykradení mé kasičky, ikdyž ještě vlastním SB 600 a jeden činský blesk. Výměna blesku za plného provozu obřadu mi nepřipadá moc jako profesionální projev fotografa.
Chyba je zřejmě v této větě od výrobce: "Mezi pokročilé vybavení blesku patří obvody umožňující rychlé dobíjení blesku"
Rychlé a kratší obvody se zřejmě také rychleji přehřívají, ale to je jen moje dedukce..
Odpověď na naše otázky je možná zde (part 1-4): http://youtu.be/VWBPnGRY95o
A pár rozčilených, ale i zkušených Nikonistů se zpovídá zde: http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1007&message=37099863
Moje řešení bude zřejmě vypnutí pojistky a při rychlejším snímání použití staršího blesku SB-600, což je veliká škoda, protože 900 je opravdu kvalitní blesk s jednou v celku podstatnou chybou..
Hezký večer a dobré světlo..
Proč se přehřívá
Taky se mi to občas stane, řešil jsem to se zástupci Nikonu a ono jde o důvod proč se přehřívá a SB800 ne (případně ta SB600). Ona ta SB900 má obrovský výkon (dosah 200m) což má logicky za následek i větší tepelný odpad. Asi by pomohlo mít obal z kovu, kde se rychleji odvádí teplo, ale sahejte na kovový blesk (bude pálit a riziko uzemění ...)
Pokud jedete na plný výkon blesku navíc třeba v rychlo sérii, nebo máte vepředu, kudy utíká nejvíc teple difuzor případně ještě s barevným filtrem, tak je to zaizolované a teplo nestíhá odcházet. Řešení může být jinak řešený difuzor (bez difuzoru dá značně víc práce blesk přehřát), nebo prohazovat 2 blesky.
Abych blesk přehřál musím mít FP, rychlospoušť a fotit třeba na aerobiku, kde je hodně tepla od lidí a nacvakám asi 80 fotek v rychlém sledu (2-3 fotky na rychlospoušť, pauza max 1-2 vteřiny a znova). Pokud je to v podobných podmínkách s difuzorem tak je to tak od 40-50 fotek na rychlosnímání.
Záleží na tom co fotíte a jak. Ona SB800 možná nedobíjela tak rychle (nemám nemohu porovnat) a neuměla dodávat tolik světla. Samozřejmě to přehřívání není ideální, ale beru to jako daň za výkon a snad si s tím u nástupce SB900 poradí lépe a teplo odvedou rychleji.
koukám překlep ten dosah měl
koukám překlep ten dosah měl být 200mm skla ne ne 200 metrů :)
musim rict, ze jsem byl takto
musim rict, ze jsem byl takto poprve nemile prekvapen uz u SB-800, kdyz jsem ve vedru v lete fotil na primem slunci svatbu...
blesk po cca 30minutach slus a nic s nim nehlo...a tenkrat jsem nemel druhej...ale nastesti uz je to par let...
I Tobe dobre svetlo...