Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nissin Di622 Mark 2
Tak jsem si před vánoci koupil tento blesk pro svoji D3100. Nový vyšel na 3500Kč. Lehce popíši, co jsem zatím zjistil oproti SB-600/700.
Výhody:
1) Cena
2) Jednoduché nastavení
3) O ždibec větší výkon
Nevýhody:
1) Nemá rychlou synchronizaci
2) Méně možností nastavení výkonu
Z krátkého praktického používání mohu říci, že funguje spolehlivě. Nemá žádné problémy s regulací výkonu, jak na přímo, tak odrazem. Fotky jsou vždy osvětleny správně. Zkoušel jsem i ten slave mód, ale odpalovat to interním bleskem fotoaparátu to sice lze perfektně, ale zase si blýskáte tím interním bleskem tam kam nechcete. Takže spíše bych to viděl jen na slave mód pro odpálení od jiného externího blesku. Nabíjení mi příjde pro domácí použití dostatečně rychlé. Pokud neblýskáte na plný výkon, pak lze skoro blýskat neustále. Blesk nemá mnoho funkcí, takže jeho nastavení je velmi jednoduché. Žádný blesk jsem doposud neměl a všemu v nastavení rozumím. Co mi chybí je ukazatel stavu baterie, ale netuším, zda to mají jiné blesky. A snad poslední "zajímavost", když dám ve foťáku Auto ISO, pak se nastaví ISO pevně na 400. Kde se k tomu došlo netuším.
Tento blesk za ty prachy mohu jen doporučit. Kdo se chce s bleskem naučit, ideální volba. Pokud časem nebude vyhovovat, zůstane aspoň jako slušný slave blesk.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Pískání blesku NISSIN
Nedávno jsem natáčel svatbu a pobíhal tam fotograf s pískajícím NISSINEM...
... a přiznám se, že jsem klidný - vždy se s fotografem shodnu - nepřekážíme si,
ale tentokráte, jsem měl sto chutí mu ten blesk sundat a rošlápnout ho.
Celé video je podkreslené krásným pískáním - v tom kostele se to krásně neslo :-(((
Osobně mám SB900 a neměnil bych :-)
"dobré světlo"
blazaHB
Otázka je, proč mu pískal. U
Otázka je, proč mu pískal. U mé SB-600 se mi to během 1/2 roku stalo 3x, najednou začal pískat. Napoprvé jsem nevěděl příčinu, po výměně sady baterek byl klid. Doma zjištění, že odešla jedna dobíjecí baterie do háje, takže ty tři dobrý se s ní nějak handrkovaly. Už mám baterky jiné značky a je klid.
Karfíku, napiš nám recenzi
Karfíku, napiš krátkou recenzi, ať to máme v hlavním feedu. Michal tě zkontaktuje
Nissin
Já bych to neviděl s těmi blesky třetích stran tak černě. Verze II tuším dokonce to CLS umí. Pokud člověk zrovna nepoužívá více jak jeden blesk, tak si nemyslím, že Nissin nevyhoví.
Nemyslím si, že blesk nastavuje ISO. To bude spíš vlastnost těla.
Hlavnímu blesku, se dá ubrat výkon blesku, takže nemusí být vidět. (D3100 tuším CLS neumí vysílat)
Pokud je něco za půlku, tak se dá nad ledasčím přimhouřit oko. Jsem ochoten tvrdit, že není 2x horší, i když je 2x levnější.
Fast sync. Občas by se hodilo, ale většinou 1/200 bohatě postačí (stačí nastavit M režim).
Je to tak s tou 1/200s,
Je to tak s tou 1/200s, člověk to využije minimálně. Jen za sluného dne, když člověk chce trošku lépe nasvítit ženu na portrétovou fotku a nemá někoho, kdo by držel odrazovou desku a fotím často s clonou f1,8, pak se to hodí.
blesk, commander mod
Interní blesk ale přeci nemusí blejskat, můžeš ho použít jen ve výhradním režimu Commander and vypnout jej pro hlavní záblesk. Alespoň tohle můžu nastavit na D300 i D700. Takže spíš chyba bude v obsluze nebo to tvoje DSRL neumí, ale tomu bych moc nevěřil.
Umí Nissin pracovat v Nikon CLS režimu? Myslím, že asi ne na 100% Já osobně bych do blesků třetích výrobců nešel, přináší to jen potíže a skryté obstrukce. Používám i 3 blesky současně (časem možná i 4) a vůbec bych nechtěl riskovat svůj čas řešením nějakejch problémů s kompatibilitou. A jestli Nissin blesk nastaví tělo na ISO 400 sám a svévolně tak by asi letěl obloukem. Ono bohatě stačí, že starší těla Nikon mají velkej problém s novejma bleskama Nikon a ještě to násobit jiným výrobcem ....
Macku, ty jsi asi nepochopili
Macku, ty jsi asi nepochopili správně moji recenzi. Já nabízím recenzi blesku pro amatérské focení, ne pro profíky. Já mám tělo D3100 za 9000Kč. K němu jsem koupil blesk za více jak 1/3 ceny těla. Až budu mít na D700 + D300 v součtu odhadnu za 100000Kč jako ty, pak rád dám 10000Kč za SB-900.
Ale zpět ke komentáři. Tělo D3100 neumí Commander mod, takže to já nepoužiji. Proto jsem psal jen o možnosti odpálení interním bleskem, což se mi neosvědčilo. Nissin CLS mod umí omezeně, jen Group A. Ale toto jsem neřešil a nevyužiji ani to. Dálkové odpálení blesku budu řešit bezdrátově.
Pro upřesnění, blesk nastaví ISO 400, když mám nastaveno Auto ISO. Když dám pevně ISO 100, tak je furt ISO 100.
Zkoušel jsem to na D7000 a s
Zkoušel jsem to na D7000 a s bleskem SB 700 a taky na ISO auto nastaví 400 volič nastaven na A
no flame
nechtěl jsem rozpoutat žádný "flame". Každej z nás má potřeby a možnosti jiné. Pro moje potřeby a nároky to prostě není. Omlouvám se za možná omezený a subjektivní pohled na věc.