Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
pomoc s bleskem sb-800
¨
Autor: replic
Datum:
19. Prosinec 2012, 11:17:20
dobry den potreboval bych poradit koupil jsem bazarovy blesk sb-800 a mam takovy dva problemy jeden znich je ze kdyz fotim na blesku na ttl a na mem nikonu d3000 na jakykoliv mod jak P, S, A, M tak mam cerny fotky jako by nereagoval blesk s fotakem pritom je sparovany s fotakem. kdyz dam blesk na A a mod taky A tak si stim clevek pohraje a fotka je videt. A druha vec zda se mi ze mi blesk dela zablesky jen na max coz taky je spatne budu za jakykoliv rady rad dekuji
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
SB-800
Zkuste pročistit kontakty, mně to dělá občas u SB-600, krytku pro sáňky nepoužívám a ikdyž to není na 1. pohled zřejmé, tak kontakty pročistím a funguje to v pohodě. Jestli je blesk správně nasazený poznám tak, že při změny režimu se mi ukáže TTL-BL, pokud blesk není dobře nasazen, tak tento symbol nenaskočí, ale nevím, jak to bude u SB800, zřejmě asi nějak jinak.
blesk
tak dneska jsem si jel pro opraveny blesk vymenili mi transistor ten bych jeste pochopil ale pak mi vymenili vybojku coz nechapu ale budit a do tretice mi vymenil sklicko pred vybojkou coz vubec nechapu. jinak cena stala 1900 a jak jste si stezovali na servis tak jste meli pravdu ze je hrozny pani mi pred 3 dnama zavolala ze to maji na prodejne a ja se ptal jestli mi muze rici cenu kterou mam zaplatit zacala se vymlouvat ze ma sekly pc a ze hned jak nabehne tak mi to posle coz se nestalo vycetl jsem to pani dneska a ani nepipla. skoda mluvit na nikon servis
Problémy s bleskem SB800
A jak dopadnou snímky pořízené takto. Naměřit správně expoziční hodnoty. Nastavit je na M na těle, a v M režimu na blesku zkusit na výkon 1/2 a 1/64. Jak to dopadne?
PROBLÉMY S BLESKEM SB800
tak jsem fotil omlouvam se ale axpozimetr nemam takze nevim co stoho vyctete https://docs.google.com/open?id=0B5bLWhBZkHJfbWxqN2Q2RmF6Rm8 zde je 1/2 a dalsi bude 1/64 ale mam fakt dojem ze mi dela zablesk jen maximalni https://docs.google.com/open?id=0B5bLWhBZkHJfR29LRXdaTnozUUE dekuji kdyz mi reknete co presne mam zadat a vyfotit tak to udelam expozice 1/30 a clona f32
Jednoduchej test
Podle rady nastavení martinakamina: M na blesku, výkon 1/2 a 1/64 a nastavení co uvádíš ty: M foťák, 1/30, f36, ISO 100 (v exifu, tvoje dvě fotky), tak ti z toho nemůžou vylézt skoro stejný fotky (co máš odkazy). Při focení je i slyšet, jak na 1/2 blesk "odpálí" a na 1/64 jenom "plivne", což je taky vodítko (zvukový doprovod), jestli blýská stejně nebo ne, což je v TTL taky slyšet, ale tam se snaží foťák udělat stejnej konečnej snímek (ne jako v M, tam musí poslouchat).
JEDNODUCHEJ TEST
tak udelal jsem to jak jste rikali a jak rikam plive to stejny zablesk takze servis a zjistit opravu
PROBLÉMY S BLESKEM SB800
dneska dostanu stativ tak aby byli fotky stejny tak to zitra sem dam ale myslim si ze jde do servisu
režim
Možná reaguju trochu pozdě a už jsi to vyřešil. Zkontroloval jsi všechna nastavení ve foťáku? Jaký režim blesku jsi zkoušel? Nemáš blesk nastavený do mínusu? Není v commander módu...
rezim
no zkousel jsem jiny blesk na telo takze telo to neni a zda se mi ze i kdyz dam blesk do manualu a nastavim co nejmensi zablesk tak dela furt maximalni zkusim ho dat do servisu at se kouknout a pak napisu vice.
přehlédnul jsem, že jsi psal
přehlédnul jsem, že jsi psal o zkoušení jiného blesku a navíc jsem četl v názvu těla o nulu míň :-) Pochybuju, že bys pouhým okem poznal sílu záblesku, ale maximum by neznamenalo tmavé fotky. V manuálním režimu blesku i foťáku bys ale změnu síly záblesku poznat měl. Snad to nakonec dopadne dobře.
blesk SB 800
Napiš jak to nakonec dopadlo.
sb-800
Já mám SB-700,nemusí být všechno stejné. Nerozumím některým věcem. Blesk blýská na plný výkon. V modu M se dá výkon nastavit - vyzkoušet. Nastavit na blesku TTL na foťáku auto, pokud toto nefunguje tak nevím. Zkontrolovat podle manuálu nastavení(synchročas s dlouhými časi,na druhou lamelu,u D3000 synchro s nejkratším časem) Pak už jedině,tak bych to řešil já, prohodit s někým foťáky a blesky a bude jistota. Napiš místo bydliště někdo se určitě ozve. Pokud je blesk nefunkční vrátit.
sb800
zkontroloval si kontakty? fyzicky? není něco poškozeného nebo ten pin nějaký zamačklý?
Pak projít nastavení blesku. Jestli ani po tom nic, tak mám obavu, žes šlápnul do hnědýho. To se holt stává, já když něco kupuju z druhý ruky, vždy vyzkouším.
Neověřoval jsem, ale předpokládám, že SB800 je kompatibilní s D3000. Ověřoval si to na netu?
sb800
tak jak jste rikal slapl jsem do hnedaka sel jsem na obchod foto techniky a zkusil jiny blesk a telo funguje tak skusim kolik bude stat reklamace
to se bohužel stane
no tak ať to dobře dopadne. Jestli je doklad, tak to nemůže být problém.
Třeba u Škody v bazaru na techniku dávaj půl roku záruku. Dvakrát jsem tam kupoval objektiv.
rada
někdy se mi něco podobného stalo, když blesk neseděl pořádně tam kde měl a nedošlo k řádnému kontkatu. Očistit u vypnutých obou zařízení kontakty , nasadit znovu a pořádně se ujistit, že to tam sedí jak má. Eventuálně zkusit dorazit a pokývat. Kontakty jsou "sviňa" :-)
Taky bych zkusil od někoho jiný Nikon blesk , jestli není něco blbě nastavenýho na těle.
Až teprve potom bych hledal chyby dál, tj. nastavení blesku
na závěr bych řešil holt servis, kdoví proč byl v bazaru ;-)
rada
no tak kontakt to neni zkusil jsem stim nejak zahejbat ale nic. blesk reaguje na clonu a expozici jen ten automat a pak sila toho blesku mi nejak nesedi furt pali max zablesk