Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
SB600 vs SB800
¨
Autor: Anonymní
Datum:
30. Duben 2008, 09:21:16
Dobrý den,
má smysl pořizovat si SB800, když nepočítám s tím, že bych jej používal pro ovládání dalších blesků? Má nějaké výraznější výhody oproti SB600?
Pavel Jícha
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
dotaz
Děkuji za vaši odpověd, jen by mě zajímalo, jestli je 70-300 VR vhodná na fotografování např.projíždějících motorek..viz. nejnovější fotky z tohoto dne s názvem Co voní benzínem.Předem děkuji za radu s pozdravem KONG
Obávám se, že takhle rychle
Obávám se, že takhle rychle již 70-300 nebude stíhat ostřit. Ale chtělo by to vyzkoušet, pokud někdo nepřijde s vlastní zkušeností dřív, zkusím někdy něco podobného s tímto objektivem vyzkoušet a dám vědět. Na sport ho nepoužívám...
70-300 VR
ZDRAVIM a pro jaké učely ho tedy využíváte? Je vůbec na trhu objektiv za stejnou cenu jako tento a to na focení takových to snímků??
Co takhle Sigma 70-200f/2.8 jen o ní čtu,že se musí při focení hodně clonit....a to se pak tahle světelnost vytrácí....nemáte s tímto objektivem zkušenost?
Pro základní objektiv se mi zamlouvá volba Sigmy 18-70 f/ 2.8- 4.5 HSM macro, myslíte, že by tento objektiv mohl být lepší volbou než Nikon 18-70...?
děkuji za odpověd
objektív
Na šport radšej bazárový Nikor 80 - 200/ 2,8 , pokiaľ ide o Sigmu 70 - 200 /2,8 je to slušný objektív ( hlavne posledná verzia o ktorej som zatiaľ len čítal :)ale má viac problémov s protisvetlom a tiež sa mi zdá, že je potrebné cloniť trochu viac ako pri spomenutom Nikkore.
Ono také záleží, jakým
Ono také záleží, jakým způsobem hodláte podobné snímky pořizovat. Pokud si předem zaostříte na nějaké místo, pak není problém (až na větší hloubku ostrosti kvůli horší světelnosti objektivu). Pokud předpokládáte průběžné zaostřování, navíc třeba bude malý okamžik od okamžiku, kdy se motorka vyřítí zpoza zatáčky, do okamžiku expozice, může být problém s rychlostí ostření. Ale jak sám správně uvádíte, v této cenové hladině asi nic lepšího není. Dál je Nikkor 80-200, ale i ten je pro řadu lidí pomalý a sahají raději na 70-200 VR.
objektív 2
úplný súhlas 70 - 200 VR je asi v tejto kategórii ideál, rýchlosť, kvalita je excelentná len predpokladám, že cenová hladina je trochu v iných výškach.
Kolik z vás no má?
Chtěl bych viděl kolik z vás, kteří vynášíte do nebes Nikkor 70-200/2.8 VR ho opravdu máte a máte současně i zkušenost se Sigmou 70-200/2.8 HSM. Já jsem si odzkoušel oba a Sigma zvítězila. Suprová kresba, suprová rychlost a poloviční cena. Fotím s ní motokros, plochou dráhu, krasobruslení, balet v divadle (hodně špatné osvětlení, protože ani ISO1600, při f2.8 na 1/200 nestačí). Je snad jasné, že pro tato použití nemohu používat fintu v podobě předostřední. Naopak, mám přepnuto na sekvenční snímání a jedu 6-8 sn/vt a Sigma stíhá ostřit bez sebemenších potíží.
Chce to méně teoretizovat a více fotit.
Pořiďte si SB600, bude
Pořiďte si SB600, bude vám stačit.
Rozhodně nemohu souhlasit
Rozhodně nemohu souhlasit! Dva roky jsem fotil s SB600 neměl jsem problém. Ale stále mne lákaly funkce které nabízí vyšší model. Takže jsem začal pokukoval po SB800 a litoval jsem, že jsem ho nekoupil hned. Nakonec jsem si pořídil SB800 a musím konstatovat, že je o hodně lepší. Třeba už jen tím, že má bílou odraznou destičku na hlavě blesku. Nemusíte na hlavu přidělávat gumičkou, či něčím jiným, žádné bílé kartičky, vititky ani odrazné destičky. Stačí povytáhnout a je připravena - je to pohodlnější. Výkon je také o poznání vyšší. S přídavným držákem na pátou baterií (je v ceně) získáte rychlé dobíjení a větší výdrž. Takže na první zkušenosti a naučení s bleskem je SB600 skutečně dobrý a dostatečný blesk, ale jakmile se ho naučíte používat přestane vám stačit a budete chtít lepší. Takže raději si připlaťte a kupte si hned SB800.
cenovy rozdiel medzi SB600 a
cenovy rozdiel medzi SB600 a SB800 je cca. 2000 korun a ked si zoberiete o kolko vam SB800 ponuka viac tak sa treba dobre zamysliet ci sa neoplati dat o ten takmer zanedbatelny rozdiel viac...a este jedna rada... SB900 som nasiel na jednej nemenovanej stranke len o 200 viac ako SB800 takze tu je dalsia otazka ci sa neoplati dat este aj o tych 200 viac :)