Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
výměna výbojky na sb 900
¨
Autor: lucer249
Datum:
5. Leden 2020, 12:32:55
Zdravím. Odešla mě výbojka na sb 900. Mám kontakt na efekt foto v brně na Veveří 8. Máte někdo zkušenosti z touto opravnou.Nebo poslat do VSP Data .Straší mě s cenou i 2000kč. Na you tube je návod na výměnu kdybych tu výbojku sehnal, Bohužel nemám mikro pájku, odsávačku na cín a nokonec jsem starej dědek už tak zručnej nejsem , mohll bych toho zkazit ještě víc Nemáte někdo koupenou navíc na přeprodej.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Kdokoliv, kdo má
Kdokoliv, kdo má PayPal:
https://cs.wikipedia.org/wiki/PayPal
(Nebo si pořídit domů mladší Krasavici, která tyhle služby ovládá :)
Výbojka snad není problém.
Výbojka snad není problém. Ceny přijatelné, koupit se dá i v EU.
Jenom najít odvahu k té demontáži :)
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=lampe+N...
Dík za odpověd. To je pro mě
Dík za odpověd. To je pro mě na objednání španělská vesnice, pokusím se sehnat někoho v okolí kdo by mě to objednal.
..když, tak servisní manuál
..když, tak servisní manuál mám....
Dík za zájem. První problém
Dík za zájem. První problém neumím to objednat a zaplatit jak mě psal JMalík ( tímto mu děkuji za zájem) je toho dost.
Podle videa na yuoutube by to mohlo jít, syn má mikro pájku a dokonce odsávačku. Mám ještě sb 700 takže mě to zatím netrápí. Rozhodím v okolí sítě
paní pode mnou pořád něco objednává už jsem s ní mluvil ale objednává z ali říká že to z ebay neumí a nemá pay pal ůčet.
Ten paypal účet není podmínka
Ten paypal účet není podmínka pro objednání. Platit se to dá i jinými způsoby, ale paypal poskytuje větší bezpečnost celé transakce. Ani e-bay není podmínkou to koupit právě tam, ale třeba na tom aliexpresu je zase větší riziko, že člověk narazí na nějaký kopírovaný šmejd.
Nevím, kolik je tvému synovi, ale do budoucna je dobré třeba ten paypal mít, protože občas je mnohem lepší něco koupit venku než tady.
(A taky tím nákupem venku pomáháme českým prodejcům, aby úplně nezvlčeli a ceny udržovali plus mínus přijartelné :)
Když to nemusíš mít hned zítra, tak to určitě nějak vymyslíš.
Ještě dotaz. Jsem z Příbrami, kdyby jsi byl někde v dosahu, bez nároku na přeposílání poštou objednám ti to.
Tak dvě výbojky mám doma teď
Tak dvě výbojky mám doma teď ještě najít odvahu a pustit se do toho. Zatím nemám šroubovák který by pasoval musím sehnat.
Tady na tom
Tady na tom videu
https://www.youtube.com/watch?v=ywZtXIdiWB0
je totální vidlák a stejně to dokázal :)
Pro výměnu výbojky platí ta část videa, kde rozebírá samotnou hlavu. Opatrně odloupnout ty krytky, pod kterýma jsou šroubky. Ne tím šroubovákem co má on, ale nějakým plochým, menším. Neorýpat to na hranách krytek, aby to po zpětné montáži nebylo vidět zdevastované, krytky položit stranou, nedotýkat se té samolepící plochy, aby se daly použít znovu bez nutnosti měnit oboustranou samolepku.
Na šroubky bude asi torx, nebo imbus, půjčit si to, ty malé "hodinářské" šroubováky.
Na tomhle videu je vidět výměna výbojky (blesk SB 800).
https://www.youtube.com/watch?v=ljA0rPV8hCI
Výbojku otřít a potom už se na ní nesmí sáhnout, vypálily by se do skla otisky prstů, výrazně to sníží životnost....
Chce to pájecí stanici, ne pistolovou pájku, tou se to dá dost doprasit. Na to pájení někoho kdo už to dělal (to pájení), zbytečně nedávat vysokou teplotu, stačí cca 270°C na hrotu a kvalitní olovnatý cín, nepřidávat žádnou kalafunu, nic.
Koupil jsem si sadu
Koupil jsem si sadu šroubováčků kde je PH-0,00,000 ale jsou moc do špičky tak jsem na brousku zabrousil špičku a stejně se mě zdá že to tam uplně nepasuje . Nechci za to brát abych nezprasil ten křížek v šroubku pak už by to nešlo vytočit. Pod lupou je vidět že ten křížek v tom šroubku je trošku pootočený na dotahování tam ten šroubovák sedí mnohem líp. Tak zkusím sehnat nějaký jiný. Tady mám jeden vybraný.
https://www.svarecky-obchod.cz/rucni-naradi/sroubovaky/sroubovaky-krizov...
Vůbec nepomůže ubrousit tu
Vůbec nepomůže ubrousit tu špičku, protože se ubrousí i drážky v šroubováku. Chce to skutečně kvalitnější tvrdé mikrošroubováky (půjčit si to), něco jako je na odkazu ta Wera.
https://www.naradi-vesely.cz/sroubovak-ph-00-x60.html
Ty šroubováky se ještě liší tvarem "špičky". Nejmenší jsou v provedení PH, od velikosti 0 potom jak PH, tak PZ, chce to dobře zkusit, jestli tam patří PH, nebo PZ. ( nejlevnější šmejdy v malých velikostech moc nerespektují tvar PH, nebo PZ).
Půjčil jsem si šroubováček
Půjčil jsem si šroubováček od kamaráda . Jeden šroub nejde povolit. Ostatní krásně lehce tak jak na tom videu. Ten jeden budu muset nahoře odvrtat hlavu je relativně měkký když jsem za něj vzal větší silou tak se šroubovák protočil hranky se ometly.
To odvrtání bych nechal až
To odvrtání bych nechal až jako poslední pokus. Vznikne problém obnovit závit, nedokážete to odvrtat uprostřed šroubku.
Na šroubku může být zajišťovací tmel proti povolení. Nabrušte si ostrý kvalitní plochý šroubovák (ne mikro, ten má malý průměr rukojeti, půjde to špatně povolovat). Hrotem mikropájky ohřejte hlavu šroubku (stačí cca 5 sec.) a zkuste to povolit. Základ je ten správně nabroušený plochý šroubovák, u toho nešetřete časem dokonale to připravit.
(Když se mi tohle stane, tak ještě do hlavy šroubku vybrousím drážku na plochý šroubovák. To ale předpokládá mít nějaký Proxon, Dremel... a už to někdy dělat na něčem, kde nevadí, když by frézka vyskočila z hlavičky šroubku. Dost je to o pevné ruce, opřít si to, prostě párkrát to už mít za sebou. Ale tohle půjde i bez té vybroušené drážky)
Ten šroubek má závitu 1,8 mm
Ten šroubek má závitu 1,8 mm hlavičku 3,5mm takže bych odvrtal jen vršek hlavy který je dost plochý. Proti těm ostaním jsem za něj vzal asi 5x takovou silou pak se protočil je asi dost měký. Tím plochým šroubovákem jsem to už zkoušel ještě to zkusím nahřát. To jsem měl asi udělat hned . Koupím si poukud seženu levý vrták asi tak 3mm a zavrtat do hlavy třeba se vytočí. Taky jsem přemýšlel čím tam udělat drážku ale takovýho nic nemám.
Jmenuje se to vytahovák
Jmenuje se to vytahovák zalomených šroubů a vypadá to jako na obrázku:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/vrtaky-do-pretrzenych-sroubu-sada-6-ks-yato...
Navrtáte to normálním ("pravým") vrtákem a potom vytočíte tím "levým" vytahovákem.
Problém je, že je to použitelné tak od cca M3, vy tam máte šroubek M2.
Takže nemůžete vrtat tělo šroubku, ale jen lehce hlavu a potom použít ten nejmenší vytahovák.
Základ je ale skutečně to nejdřív ohřát hrotem pájky, skoro jistě tam bude nějaký zajišťovací Loctite.
Tak šroubek je venku. Horko
Tak šroubek je venku. Horko těžko jsem sehnal levý vrták 3mm (o půl mm menší než průměr hlavičky) a akučku , na první pokus se vytočil. Teď ještě ten zbytek. Ještě jednou dík. Snad i moje informace bude k užitku. Vezmu uzkou pilečku a proříznu drážku.
No, pokračuje to úspěšně
No, pokračuje to úspěšně :)
Teď už jenom vyměnit tu výbojku. Šroubek bych se pokusil nahradit novým. Když tam proříznete drážku a při utahování, nebo příštím povolování roztrhnete šroubovákem takhle zeslabenou hlavičku, připravíte si peklo.
Šroubek už jsem vyhodil, při
Šroubek už jsem vyhodil, při prořezávání drážky kus upadl. vytočil jsem ze starýho foťáku ale je o 0,2mm slabší tak pokud neseženu lepší dám ho pod gumu z boku do počtu a nebude se moc utahovat. Volal jsem do Brna do opravny jestli by ho nespravily když jim dám tu výbojku. Čuměl jsem jak vejr. měli by vyměnit hlavní města podle ceny kterou mě řekli. Mám ještě jednu možnost u konkretního blesku už to dělal tak to asi využiju.
S cenou oprav (všeho) to dnes
S cenou oprav (všeho) to dnes není jednoduché a ani některé ty zdánlivé rakety bych nepovažoval úplně za zločin.
Mzdové měsíční náklady na toho pracovníka budou tak od 35k nahoru. Někde musí sedět, takže ta provozovna. Neudělá to jenom rukama, musí mít vercajk, měřáky.....
Většinou je to zaměstnanec, takže celé to někdo vlastní a vyžaduje přiměřený zisk.
(nebo je to živnostník a je to podobné).
Takže už jenom při pomyšlení, že se na to jenom podívá je tak 500,- v pr.... :)
No, k tomu šroubku.
Nějakého opravdového modeláře v okolí. Míváme to nasypané v krabičkách, ty malé různých typů hlav tak od M 1,6 do M3.
Menší průměr bych tam nedával, zničí to původní závit.
Jenže on mě řekl dvakrát
Jenže on mě řekl dvakrát tolik než nikon v Radotíně. ten šroubek není M ale 1,8 s velkýkm stoupáním.
Mně řekli za výměnu tiskové
Mně řekli za výměnu tiskové hlavy pro tiskárnu Canon 12 000,- Nová tiskárna (stejný typ) stála v té době 10 000,- Tak jsem se zeptal, kolik těch tiskových hlav už vyměnili.
Není ten šroubek vlastně vrut ?
Tak blesk je opravený včera
Tak blesk je opravený včera jsem ho odvezl do Žďáru a pondělí si pro něj pojedu. Sám jsem si na něj netroufl. k tý tiskárně . Kamárád dvakrát vezl tiskárnu do VSP na výměnu hlav a stejně je to špatně. Když tiskne černobíle tak mu to sem tam udělá pruhy musí pořád čistit hlavy je to nějaký epson asi za 10000.
Tak jak to nakonec dopadlo?
Tak jak to nakonec dopadlo?
Psal jsem to sem 1.2. borec
Psal jsem to sem 1.2. borec mě za úplatu výbojku vyměnil, přece jenom jsm si na to netroufl. Blesk je plně funkční a tak zvažuji že bych ho prodal. Dva blesky nepotřebuji.
Tak jsem volal do opravny do
Tak jsem volal do opravny do Brna nemají origo díl tak že neopraví.
Blesk Nikon opravují v Praze cena opravy 1500-2000 nahradní výbojku ovšem nemají tak ho mám poslat a pokud neseženou nahradní díl pošlou mě ho neopravený zpátky. Věřím tomu kdybych měl Metz dvákrát tak starý že s opravou nebude problém. Měl by přijet Japonec a nokopat jim prdel. Známý z Třebíče už na ebay nakupoval tak jsem mu poslal ten odkaz ať mě objedná 2kusy z toho německa a pak budu řešit opravu. Napíšu jak to dopadlo.
Děkuji za zájem a nabídku. Ja
Děkuji za zájem a nabídku. Ja jsem od Třebíče. Kdyby jsi byl z Brna tak bych si zajel. Psal jsem včera do sevisu v Brně a zatím mě neodpověděli. synovi je 43 ale je proti těmto věcem chodí do práce a ještě má živnost v oboru elektro. Hned mě řekl dej to do servisu taky chtějí vydělávat kupuje všechno v česku. Do 100km. bych dojel na motorce aspoň bych se svezl až bude teplo.. Komunikace v aj jde mimo mě s tím nehnu. Jak jsem psal mám ještě sb 700