Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Baterie do gripu pro D300
¨
Autor: Anonymní
Datum:
5. Duben 2008, 15:45:53
Dobrý den,
zvažuji zakoupení bateriového gripu pro Nikon D300, ale mám nějaký hokej v jeho použití. Jaké baterie v něm lze použít a kolik? Jaké baterie mám použít, abych dosáhl možnosti snímat 8s/vteřinu?
Díky moc za odpověď!
Jarda
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Original baleni BG MB-D10
Original baleni BG MB-D10 obsahuje dva adaptery. Jeden pro pouziti dalsiho kusu baterie EN-EL3e, ktera dava 7,4V a nezvedne se pocet fps. Druhy adpater je na 8 tuzkovych baterek. Ja tam davam 8ks akku SANYO 2700 Ni-MH a to dava 9,6V a s tim uz muzu snimat az rychlosti 8fps. Tohle mam overeno.
Pak lze do BG koupit baterie EN-EL4 nebo EN-EL4a, ktery davaji 11.1V a umoznuji snimat rychlosti 8fps. K tomu ale musi jeste dokoupit nabijecku na baterii a s nejvetsi pravdepodobnosti i drzak baterie do gripu - tzv dvirka. Osobne nemam vyzkouseno - vice viz treba garfield.
Jak to bylo s dvířkama si
Jak to bylo s dvířkama si už nepamatuju. mám pocit, že jsem je fakt kupoval zvlášť. Mám ale tim na výraznou slevu gripu http://www.oehling.cz/inshop/prislusenstvi-zrcadlovky-meike-gripy/meike-mk-d300-[id-240038].html , je to ale nevyzkoušeno. Na té fotce se mi jeví že ten grip má trochu jiné dvířka na baterii - to je podezřelé.
info
Ak to tu tak sledujem dosť ma to zaujalo pretože uvažujem o kúpe toho gripu. Tak som pozeral po stránkach ale nemohol som nikde nájsť tu nabíjačku na batériu EN-EL4a a ani tie dvierka čo spomínate môžete mi poslať dáky link kde sa to dá zohnať. Za ochotu vopred ďakujem.
Nabíječka
Nabíječka EN-EL4
http://oehling.cz/inshop/prislusenstvi-nikon-nabijecky-1/nikon-mh-21-[id-144363].html
Na ty dvířka se ti mohu podívat zítra, v návodu ke gripu je to popsáno a snad je tam i typové osnačení.
Ale nazapomeň, že je to docela darda, nabíječka 3,5; baterka za 3 a dvířka budou nejméně za 1
Jak jsem slíbil tak plním.
Jak jsem slíbil tak plním. V návodu je uveden typ dvířek NIKON BL-3, v Česku třeba na:
http://shop.nojo.cz/nikon-krytka-bateriove-komory-mb40-enel4-p-3571.html
No osobně bych radši
No osobně bych radši použil jednu EN-EL4a než ¨tisíc¨ tužkových baterií. Někde jsem četl, že při použití EN-EL4a se zvýší i rychlost ostření na uroveň Nikona D3.
EN-EL-4a
Rád bych se zapojil do tohoto rozhovoru protože EN-EL-4a používám ve spojení s bateriovým gripem a D300. Mám s tím něco málo odfoceno a zkušenosti jsou následovné:
1. Úžasná výdrž 1500 až 2000 fotek. testováno v 15 stupňových mrazech - s výkonm to ani nehne. Když jsem tomu dl co nejvíc pokouřít - mráz, kontinuální ostření, VR objektiv, Live - view - cca 1300 fotek ( jsou to jen odhady na základě batery info - samozřejmě jsem nestál v mrazu a npráskal 2000 fotek)
2. Rychlost se skutečně zvýší - jestli ale fotíte 6 nebo 8 za sekundu nikdo nepozná bez měřícího zařízení - to je ale na akademickou diskuzi v praxi nepodstatné( fotím akci).
3. Rychlost ostření - opravdu je to poznat- když jsem po nějakém čase sundal grip a šel s dětma fotit v ZOO myslel jsem si, že mám poruchu na ostření, pak mi to došlo...
Závěr: Úžasná výdrž a rychlejší ostření toť hlavní klady této investice. AA jsou fajn ale třeba výdrží v mrazu nemohou konkurovat.
EN-EL4a
Určitě nejlepší řešení, jen k ceně EN-EL4a je nutno přičíst kromě adaptéru i nabíjčku pro tuto baterii, a to už mi přišlo hodně. Až těch 8 AA klekne, tak možná se situace změní a klidně si koupím tuto baterii spolu s nabíječkou / pokud bude rozumná cena /
Baterie
Mám v gripu 8x Sanyo 2700 mA a zdáse, že to funguje.
Mělo by to být
Mělo by to být následovně:
Pokud použijete v gripu baterii EN-EL3e, snímáte 6fps, pokud použijete AA baterie, snímáte 8fps, pokud použijete místo EN-EL3e baterii EN-EL4a, snímáte také 8fps.
Ale prakticky ověřeno to nemám :-)