Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D300 a D700
Vážení přátelé, je to asi 6 týdnů, kdy jsem chtěl vědět vaše názory na tři
skla vhodná pro D700. Jednoznačně to vyhrál Nikkor 24-70. Poslední diskuse se motala zase okolo D700 a vhodných skel s alternativou D300 s Nikkorem 17-55.
Tuto kombinaci mám, ale láká mě přezbrojení na D700. Fotím převážně krajinu a její detaily, sem tam nějaké reportáže. Zvětšeniny zhotovuji 30x45 cm
Od vás by mne zajímaly praktické rady , postřehy a názory. Netřeba se zabývat rozdíly velikosti snímače DX a FX, menšího šumu na vysoké ISO u D700
a pod. Chtěl bych si rozumově zdůvodnit je-li přezbrojení dobré a neocenitelné, nebo je to jen snaha uspokojit svůj chtíč po nové hračce, která mne uspokojí na nějakou dobu a peníze použít účelněji. Je to jako s autem, které má slabý motor, což znamená potíže v kopcích, při předjíždění a všude, kde je potřeba akcelerace. To samé auto i výbava, ale s daleko silnějším motorem, který dává výkon i s dostatečnou rezervou a třetí verze s motorem, který má obrovský výkon, který
sice nikdy nemohu využít, ale mám ho ( sice na prd ), ale mám.
Právě z tohoto důvodů bych rád věděl vaše neocenitelné rady a srovnání.
Jsem si plně vědom, že dobrá fotografie záleží na fotografu , jeho nitru , světle a pod., ale dobrá technika je také potřeba.
Předem Vám všem, kteří se zapojíte do diskuse moc děkuji.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
D300 a D700
Dobry vecer...
nechapu... fotite-li krajinu, proc pak resit ISO nebo zoomy? Se stativem stejne fotite na ISO s nejmensim sumem, coz je u D700 dost podobne jako u D300. Myslim, ze kdyz tu nekdo uvazuje o nakupu techniky, mel by spis zvazovat dobry pevny objektiv, nez lepsi telo, zvlast prave u krajiny...
Petr
D300 vs D700
Napisal si otazku mozno nie moc dobre, ale skusim ti povedat o D700 asi toto, hlavne rozdiely a prave preco by som opat vzal D700, s ktorou aj fotim:
1. ISO - obrovske plus, nie je celkom pravda podla testov co sa pise. D700 ma uplne super prekreslenie detailov aj na ISO 1250 pri relativne dobrom svetle. Krajinky mozes kludne fotit bez zavahania na ISO 400 az 800 a nebat sa o vysledok. To je vyhoda, ze nepotrebujes vzdy vlacit stativ, mas podstatne kratsie casy. To D300 proste nedokaze. Kresba nestraca detaily a da sa kludne risknut panorama z ruky, dokonca nocna!
2. Reportaze - lati to iste co v bode 1., proste prednost vysokeho ISO, minimum sumu a perfektna kresba je neocenitelny pomocnik. Moja specializacia je fotenie halovych sportov a tu je vyhoda velkeho cipu absolutne jednoznacna.
3. Objektivy by som kupoval vzdy len na full frame , aj keby som mal maly DX cip, proste som na ne zvykinuty a odfotene mam s nimi vsetko mozne. Doporucujem mimoriadne silnu kombinaciu, s ktoru sa da nafotit v profesionalnej kvalite cokolvek: nikony: 14-24/2,8, 24-70/2,8 a 70-200/2,8 VR II (nova verzia). S tymto mozes ist kde chces a nebat sa nicoho. Je to sice drahe ale najblizsich 15 rokov sa nemusis trapit a dokupovat postupne len nejake pevne sklo, alebo silny teleobjektiv ak by to pre Teba malo zmysel. Jedine co by som k nim doporucil je nova pevna af-s 105/2,8 VR micro - neuveritelne ostre sklo. Vsetky mam odskusane a su to elitne objektivy kde proste niet co riesit.
4. Malokto o tom hovori, ale D700 ma proste fantasticky dynamicky rozsah, na fotkach pri kvalitnom monitore to vidiet okamzite, s tym sa D300 taktiez nedokaze zrovnat. Navyse s gripom PDK-1 fotis s 8 fps a to uz je viac menej dost aj na skutocne dynamicke sporty ci akcie.
Akakolvek rada neni nic moc, ani tato co tu pisem. Treba proste vziat D700, spominane skla a fotit. Uvidis sam, caro full frame takych kvalit je velmi nakazlive, chytis a uz z ruky nepustis!!!
D300 versus D700 + Sun sniper
Dobrý den,
Pokud máte D300 atd. a chcete přezbrojit na D700 potom doporučuji recenzi zde na webu Testy a recenze.
K D300 bych doporučil koupit 24-70/2,8 a potom se rozhodnout zda opravdu je rozumné koupit D700.
Veškeré příslušenství k D700 je totiž daleko dražší než na D300.
Samozřejmě to potom vyžaduje pořádný stativ, hledáček, batoh, filtry atd.
D700 = větší zrcadlo = více prachu = častější čištění.
Doporučil bych Vám D700 si půjčit a udělat pár shodných záběrů s D300.
Rozdíly určitě nebudou při "běžném" amatérském focení odpovídající rozdílu cen.
Já měl D200 a koupil si 24-70/2,8 a teprve potom přezbrojil na D700.
Poznámka nakonec. D700 je opravdu senzační hračka a pokusničení s ní vydrží dlouho.
Dobré rozhodnutí.
Ps.všem.
U Fotoskoda jsem si koupil revoluční typ popruhu na D700....
Jmenuje se Sun sniper a u Fotoskody v obchodě stojí 1 700,-Kč.
Připevňuje se za stativový závit a kamera se nosí na pr....
Měl jsem ho teď 14 dnů ve Španělsku a mohu ho jen doporučit. ( Nejsem žádný obchodní nahaněč ).
Myslím si, že kdo ho vyzkouší tak už se nevrátí ke klasickému popruhu.
I po celodenním nošení D700 + 24-70/2,8 v pohotovostní poloze jsem nebyl zničený jako obvykle.
Na http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2000350-cz-blackrapid-rstrap-rs4-popruh... je i video a nelže.
Dobré světlo a trochu štěstí.
RE: D300 VERSUS D700 + SUN SNIPE
Dle videí, která jsem našel na YouTube vypadá ten popruh fakt vymakaně. Není to jen kus řemenu, polstrování a pár želízek na uchycení, ale jak je na jednom videu vidět, tak ten popruh má i elastickou část, která tlumí rány při chůzi. Za obyčejný popruh by skoro 17 stovek bylo hodně, ale za tuhle vymakanou věcičku se to asi vyplatí.
Jediné, čeho bych se bál, je to uchycení za stativový závit. Rád bych se proto zeptal, jestli to při celodenním nošení nemá tendenci se povolovat.
Popruh Sun snipe
Znova se vracím se svými zkušenostmi k popruhu Sun Snipe.
Nosil jsem ho denně čtrnáct dní ve Španělsku (u moře i na horách, ráno i v noci).
Měl jsem na něm D700 + Nikkor 24-70/2,8 = 2,2kg a opravdu jsem žádný problém neměl.
Šroub a karabina jsou ocelové, karabina jištěná šroubem jako horolozecká. Klidně by se na ní dalo oběsit.
Šroub má gumu takže za celou dobu nedošlo ani jednou k povolení ze stativového závitu také proto, že karabina je uložena otočně.
Líbí se mi na tom také rychlé přezbrojení na stativ resp. rychlé uložení do batohu.
Ráno jsem si nasadil řemen, pod bundu ( bylo chvíli zima chvíli teplo ) a kameru připnul karabinou dodatečně.
Když jsem potřeboval stativ, jen jsem odšrouboval šroub a našrouboval stativovou destičku.
Při práci se stativem potom řemen nepřekáží.
Když chci uložit kameru do batohu nebo auta jen se odepne karabina.
Jak je vidět na videu je kamera stále upevněna na popruhu a ten nikde nepadá ani se nevyvléká.
Také to nošení na zadku je pohodlnější než na břichu, ikdyž se tam dá také nosit ( jištění proti ukradení v metru ).
Vřele bych popruh doporučil všem kteří se potýkají s odřeným krkem a stuhlými šíjovými svaly.
Myslím, že se nehodí na kompakty a nějaké lacinější plastové foťáčky s plastovým stativovým závitem.
Mějte se fajn a dobré světlo.
Ps. Když jsem kupoval druhý pro zetě tak mě paní u Fotoskody prozradila, že ho hlavně kupují cizinci protože venku není skoro k sehnání.
co povolovat...
spíš bych se bál o samotný stativový závit, že není konstruovaný na tohle obrácené zatížení, navíc násobené chůzí, čili poskakováním 3 - 4 kg v opačné poloze, než se kterou se počítá na stativu. Osobně bych si to nekoupil.
RE: co povolovat
Tento problém jsem neřešil, protože mám pocit, že moje D300 má tuto matici součástí celé skořepiny těla, ale u DSLR, které mají matici pouze "zalisovanou" do plastového těla a navíc si na DSLR nasadí 2kg objektiv, tak tak by to už mohl být vážný problém.
Vytrzeni? Nepravdepodobne...
Dival jsem se na partlist, co jsem nasel nekde na netu a desticka se stativovym zavitem je uvnitr fotaku (pod spodni deskou). Takze jeji vytrzeni (protazeni dirou o tretinovem prumeru) je dost nepravdepodobne... A vytrhnout sroub z matky taky neni tak snadne jak se zda, ani u o dost mensich prumeru... ;)) Ja bych se toho nebal....