Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D300 objektivy??? přechod na FX do budoucna???
zdravím všechny,
předně se omlouvám za tvorbu tématu, které již bylo milionkrát řešeno...Mám ale dilema...
Fotím svatby, dokument, portréty. Preferuji malou hloubku ostrosti, světelné objektivy.
V lednu jsem koupil novou D300(tělo) za velmi výhodnou cenu 25000Kč. S tím, že na ní dokoupím objektivy. Byl jsem přesvědčen že si koupím 16-85mm.(nejekonomičtější řešení) Pak jsem začal přemýšlet a pročítat tuny článků. A zjistil jsem že potřebuju světelný objektiv...
takže jsem se rozhodl že koupím nikkor 17-55 f/2.8 (bazar po vyzkoušení) a nikkor 85 f/1.8 (nejlépe nový) (méně ekonomické)
Ve finále jsem si uvědomil, že jsem měl spíš našetřit na D700 a koupit rovnou FX objektivy. Protože bych mohl koupit rovnou 24-70 f/2.8 a mít pokoj. (ve finále nejekonomičtější řešení)
- hledám nějaké východisko - pravděpodobně časem D300(17-55) a D700(24-70) což není podle mě uplně ideální. Radši bych D3s + D700. Napadlo mě možnost prodat novou D300, doplatit a koupit D700.
Doufám že mě někdo vyléčíte...díky za radu
Mike
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
volba
No mezi DX a FX rozdíl je a hodně (kvalita, kresba, ostrost, řekl bych i barevnost). Hlavně objektiv 17-55 jsem měl a kresbu dobrou neměl. Teďka mám D3x a 24-70 také a na svatbu je to nejlepší co může být (myslím tím objektiv) klidne se stav u me a vse si muzes ozkouset
Kresba 17-55
Me teda prislo, ze jsem vetsinou slysel spis opak...
nevim co jsi slysel aleja ho
nevim co jsi slysel aleja ho mel potom 18-35 2.8 a nyní mám 14-24 a tam ten byl nejhorsi a o dost
RE: D300 vs D700
Nezlobte se na mě, ale z napsaného mám pocit, že něco hledáte, ale nejste si zcela jistý co.
Rád bych se zapojil do té "léčby" z mýtu, že jedině s FF a světelnými objektivy se dá udělat fotka, ale mám obavy, že bychom si začali hodně žhavý flame. Mám pocit, že nejlepší by bylo zapůjčit si např. tu D700 plus objektiv a zkusit si, zda to za ty peníze opravdu stojí. Zda to naplní očekávání.
D700
Myslím že nemá smysl zabývat se zda má smysl fotit na FF. Dobrá fotka se dá udělat i s mobilem ve finále... Mě jde o světelnost, hloubku ostrosti a to je s FF oproti DX, bez debat, nebe a dudy...
Hloubka ostrosti je dána
Hloubka ostrosti je dána ohniskovou vzdáleností objektivu, velikostí clony a vzdáleností objektu. Čím větší ohnisková vzdálenost, tím menší hloubka ostrosti, čím větší clona, tím větší hloubka ostrosti a čím blíže je objekt, tím menší hloubka ostrosti. Např. při focení makra je zhruba v řádu mm a se zvětšováním clony se zvětší třeba na cm. Na velikosti snímače nezáleží. Kompakty s pidisnímačem mají ohniskovou vzdálenost objektivu v řádu mm, proto mají ohromnou hloubku ostrosti možná od dvou metrů do nekonečna.
RE: D700
Tak přece jen v něčem je jasno? Když je tedy tak zásadní rozdíl v HO mezi DX a FX, pak přece není důvod váhat. Stačí zajít do obchodu, vysázet padesát litrů na dřevo a být happy. Nebo si rovnou pořídit za sto litrů set se 14-24. Ten je přece také bez debat lepší. Vlastně nejlepší, že?
No něco podobného jsem řešil
No něco podobného jsem řešil poslední 2 měsíce... Měl jsem nejdříve D300 + 18-70, na to jsem koupil 24-70 a používal D300+24-70, k tomu jsem chtěl něco širokýho... Po dlouhé úvaze jestli objektiv nebo nový foťák jsem koupil oboje :-) Nyní mám D300 + 18-70( používá přítelkyně) a já D700 + 17-35mm + 24-70. Aź mě něco omrzí tak to prodám, zatím si držím všecko.
RE: No něco podobného jsem řešil
Přesně takhle zněla jedna varianta, kterou jsem měl na mysli, jenže jde o tu funkčnost na D300, na dokument svatby málo použitelné, potřebuju široký sklo, když tam dám 24-70, tak jsem skoro na 40mm a to je dost. Vyřešily by to dvě těla.
Jde mi o to že koupí D700 místo D300 bych ve finále ušetřil nemalé peníze, které koupí objektivu 17-55 padnou navíc do výbavy, která v dnešní době ztrácí svuj význam, pro mě...
Bohužel vzhledem k mé finanční situaci to dopadne tak že stejně koupím 17-55 z druhé ruky a do roka se uvidí. Snad nepujde hodnota DX vybavení na nulovou hodnotu.
D300-D700
Na to,že jsem amatér od D50 na D80 a potom D300. Jako poslední D 700 a konec. Co dál lepšího. Další D 700 a skla. Objektivy jsou na FF trochu dražší ale co není.