Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední komentáře
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.

Re: D300s - kolečko v hledáčku
Mám D300 a to kolečko tam vidím od první chvíle.
Pokud jde o volbu AF fine tune, tak platí přesně to co již napsal jaraj, tj, slouží k jemnému doladění FF/BF konkrétního objektivu. Pokud tedy na objektivu nepozoruješ FF/BF, tak ponech AF fine tune na OFF. Manuál to popisuje velice dobře. ;)
K dotazu na jemné doladění AF
K dotazu na jemné doladění AF - měla by být 0 pro každý objektiv. Pokud zjistíte, že objektiv ostří před nebo za místo, kam ostříte (FF/BF), pak můžete pro ten konkrétní objektiv nastavit potřebnou hodnotu jinou než nula.
mam d300s a koliecko vidim
mam d300s a koliecko vidim tiez. Mozno je to tym, ako je vyrabana matnica, pretoze ked zlozis objektiv a mrknes sa na matnicu, tak by si zhruba v strede mal vidiet nepatrny kruzok, ktory potom vidis aj v hladaciku. Na fotky to teda vplyv nema a je to vsade - nema to teda zmysel riesit:)
U D7000 to mám taky
Mám od 01/2012 D7000 a to kolečko tam mám taky. Na fotkách nic vidět není a při focení si toho všimnu jen tehdy, když ho tam opravdu hledám, jinak si ho skoro ani nevšimnu. Asi to bude občasný průvodní jev i u jiných kusů než D300s, viz moje D7000.
Já mám D7000 ode dneška. A
Já mám D7000 ode dneška. A žádného kolečka jsem si nevšiml. Samozřejmě takovéto věci a to i nečistoty v hledáčku nemají vliv na výslednou fotografii.
Jsem v toms váma
Mámm nikon D7000 cca měsíc a toho kolečka jsem si taky všim. Ale na fotce nic tokového vidět není...