Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední komentáře
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.

Mam v plane kupu Nikonu
Mam v plane kupu Nikonu D500.
Mohli by ste mi prosim odporucit najvhodnejsie karty s bezproblemovym chodom ? Vopred dakujem za informacie.
Do slotu XQD Lexar XQD 64GB
Do slotu XQD Lexar XQD 64GB 2933x.
Karta existuje i ve veri 128GB, takže jenom si vybrat, kolik toho chci nafotit, než se dostanu někam do civilizace k PC a stáhnu si fotky z karty.
Do slotu SD - nevím, nemám osobní zkušenost.
Zdravím ještě jednou... Když
Zdravím ještě jednou...
Když hodíte kartu v PC do formátu exFAT a vložíte do D500 a opět naformátujete. Zase se Vám vrátí do fotmátu FAT32.. Tudíž po naformátování v PC už kartu neformátujte...!!!! Dnes jdu udělat test.. tak se pak ozvu zda to funguje..
S pozdravem MP
Ještě pro doplnění. Po akci
Ještě pro doplnění. Po akci formátování to hlásilo chybu karty opět. Fotím s vypnutým náhledem ( zvyk z analogu)jenom občas kontroluji nastavení snímku a tak mě to netrápilo. Ale prezentujte večer před rodinou snímky z poměrně drahého foťáku ,který se musí po každém pátém náhledu vypnou a zapnout. :) Jste za ???
Samozřejmě se to ve foťáku
Samozřejmě se to ve foťáku asi vrátí zpět na původní formát, Ale někde jsem o tom četl ,že by to mohlo fungovat. Já jsem na dovolené vložil do adapteru microkartu Sandisk 32Gb z mobilu a funguje to úplně v pohodě. A Lexarku jsem vrátil Škodovi ,kde jí bez debat vzali zpět. Horší je , že jsem chtěl dokoupit i XQD kartu. Ne pro její rychlost( stejně bych to nevyužil), ale jako druhou kartu pro zálohu a teď se dočítám, že i s kartama XQD Lexar jsou v D500 problémy stejného rázu. Vidím to na bolesti začínajícího systému a mi jsme v rolích levných testerů.Podle debat i o ostatních modelech a značkách ne jenom v oblasti foto je to asi nový trend výroby. Rychle nový model, bez delšího testování a šup s tím na trh a pokud se nepovede zkusíme update. Oni se nepo.. To samé se zatím dá říci o novém SnapBridge. Pokud fotím do RAWu je to na kulový a samotná wifi s Nikon WMU nefunguje.
No je to přesně jak říkáte.
No je to přesně jak říkáte. Uvidím dnes co to bude dělat, kartu jsem už v D500 neformátoval a zůstala v exFAT, tak uvidíme večer napíšu.. :)
S pozdravem MP
Zdravím, Koupil jsem si
Zdravím,
Koupil jsem si zrcadlovku Nikon D500 k tomu dvě karty od Lexar 32GB 1000x a mám stejný problém jak se píše na začátku.. Byl jsem s tím v megapixelu a poradili mi to samé jak se již zde píše. Formátování do exFAT a poté ve fotoaparátu. No zatím to funguje.. Na anglických serverech jsem se dočetl, že by na to měl vyjít nějaký Firmware tak uvidíme.. :)
S pozdravem MP
Ja pre zmenu pokažde ako
Ja pre zmenu pokažde ako kupim kartu do fotaka alůebo kamery stalu ju najprv sformatuju v PC a až potom vo fotaku a kamere a zatial funguje všetko.Karty mam Lexar SanDisk a Thoshiba.
Po zmíněném formátu exFat
Po zmíněném formátu exFat zatím šlape bez závad. Ale samozřejmě se na to u prodejce zeptám
to je divné, Lexar a SanDisk
to je divné, Lexar a SanDisk patří k tomu nejlepšímu na trhu. Používám pouze jednu nebo druhou značku a nikdy žádný problém. Doufejme, že to opět není nějaká chybka ze strany Nikonu, to by bylo poněkud smutné. První krok bych viděl reklamaci karty.