Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D500 chyba karty
¨
Autor: tona60
Datum:
27. Červen 2016, 10:12:42
K D500 jsem koupil SD kartu Lexar 1000 32 Gb a při prvních dvaceti cvaknutí se mi tak pětkrát foťák kousnul (chyba karty) vždy při prohlížení fotek. Na zahraničních fórech jsem našel dost různých odkazů na tento problém. Zatím pomohlo naformátovat SD kartu v PC na exFat a potom přeformátovat ve foťáku. Zatím vše funguje v pohodě (cca 150 fotek). Píšu proto, že jsem se na koupi dost připravoval a dostatečně jsem se neinformoval o kartách, navíc Škoda jí přímo doporučuje pro tento model. Abych varoval ostatní.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Mam v plane kupu Nikonu
Mam v plane kupu Nikonu D500.
Mohli by ste mi prosim odporucit najvhodnejsie karty s bezproblemovym chodom ? Vopred dakujem za informacie.
Do slotu XQD Lexar XQD 64GB
Do slotu XQD Lexar XQD 64GB 2933x.
Karta existuje i ve veri 128GB, takže jenom si vybrat, kolik toho chci nafotit, než se dostanu někam do civilizace k PC a stáhnu si fotky z karty.
Do slotu SD - nevím, nemám osobní zkušenost.
Zdravím ještě jednou... Když
Zdravím ještě jednou...
Když hodíte kartu v PC do formátu exFAT a vložíte do D500 a opět naformátujete. Zase se Vám vrátí do fotmátu FAT32.. Tudíž po naformátování v PC už kartu neformátujte...!!!! Dnes jdu udělat test.. tak se pak ozvu zda to funguje..
S pozdravem MP
Ještě pro doplnění. Po akci
Ještě pro doplnění. Po akci formátování to hlásilo chybu karty opět. Fotím s vypnutým náhledem ( zvyk z analogu)jenom občas kontroluji nastavení snímku a tak mě to netrápilo. Ale prezentujte večer před rodinou snímky z poměrně drahého foťáku ,který se musí po každém pátém náhledu vypnou a zapnout. :) Jste za ???
Samozřejmě se to ve foťáku
Samozřejmě se to ve foťáku asi vrátí zpět na původní formát, Ale někde jsem o tom četl ,že by to mohlo fungovat. Já jsem na dovolené vložil do adapteru microkartu Sandisk 32Gb z mobilu a funguje to úplně v pohodě. A Lexarku jsem vrátil Škodovi ,kde jí bez debat vzali zpět. Horší je , že jsem chtěl dokoupit i XQD kartu. Ne pro její rychlost( stejně bych to nevyužil), ale jako druhou kartu pro zálohu a teď se dočítám, že i s kartama XQD Lexar jsou v D500 problémy stejného rázu. Vidím to na bolesti začínajícího systému a mi jsme v rolích levných testerů.Podle debat i o ostatních modelech a značkách ne jenom v oblasti foto je to asi nový trend výroby. Rychle nový model, bez delšího testování a šup s tím na trh a pokud se nepovede zkusíme update. Oni se nepo.. To samé se zatím dá říci o novém SnapBridge. Pokud fotím do RAWu je to na kulový a samotná wifi s Nikon WMU nefunguje.
No je to přesně jak říkáte.
No je to přesně jak říkáte. Uvidím dnes co to bude dělat, kartu jsem už v D500 neformátoval a zůstala v exFAT, tak uvidíme večer napíšu.. :)
S pozdravem MP
Zdravím, Koupil jsem si
Zdravím,
Koupil jsem si zrcadlovku Nikon D500 k tomu dvě karty od Lexar 32GB 1000x a mám stejný problém jak se píše na začátku.. Byl jsem s tím v megapixelu a poradili mi to samé jak se již zde píše. Formátování do exFAT a poté ve fotoaparátu. No zatím to funguje.. Na anglických serverech jsem se dočetl, že by na to měl vyjít nějaký Firmware tak uvidíme.. :)
S pozdravem MP
Ja pre zmenu pokažde ako
Ja pre zmenu pokažde ako kupim kartu do fotaka alůebo kamery stalu ju najprv sformatuju v PC a až potom vo fotaku a kamere a zatial funguje všetko.Karty mam Lexar SanDisk a Thoshiba.
Po zmíněném formátu exFat
Po zmíněném formátu exFat zatím šlape bez závad. Ale samozřejmě se na to u prodejce zeptám
to je divné, Lexar a SanDisk
to je divné, Lexar a SanDisk patří k tomu nejlepšímu na trhu. Používám pouze jednu nebo druhou značku a nikdy žádný problém. Doufejme, že to opět není nějaká chybka ze strany Nikonu, to by bylo poněkud smutné. První krok bych viděl reklamaci karty.