Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D5200 - jakou SD kartu?
Ahoj ,
potřeboval bych poradit , jakou SD kartu do D5200 ? používám Kingston micro SDHC 32GB UHS-I class 10 http://pametove-karty.heureka.cz/kingston-micro-sdhc-32gb-uhs-i-class-10... a moc oslněn její rychlostí nejsem , jednotlivé snímky ok, ale při kontinuálním focení do jpegu to teda moc nestíhá zapisovat , nevím jak velký je buffer ve foťáku ale 4 - 5 snímků a hotovo,zpomalí se to tak, že už se to za kontinuální focení považovat nedá. Poradí mi někdo jestli je lepší použít jinou kartu nebo jsou to už limity HW ? Podle manuálu by měla D5200 mít podporu karet UHS I. , nemám možnost nikde jinou kartu vyzkoušet a testovat to nakupováním se mi dvakrát nechce . Díky za rady :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Podívej se
Podívej se tady:
http://www.cameramemoryspeed.com/
Jsou tady tabulky k konkrétním fotoaparátem a konkrétní kartou. Údaje, které uvádí výrobce jsou mnohdy zavádějící, jelikož rychlost karet testují ve speciálních čtečkách a ne ve fotoaparátech, kde může být rychlost diametrálně odlišná..
http://www.digimanie.cz/test-
http://www.digimanie.cz/test-pametovych-karet-sdhc-a-sdxc/5180-27
ja i par znamych jedem transcend 600x a spokojenost..
ahoj nedávno jsem koupil za
ahoj nedávno jsem koupil za 360 Kč Kingston SDXH nebo SDHC, nekupujte mikro karty s adaptérem a nekupujte označené jako ,,SD" to jsou staré, kupte SDHC nebo SDXC, normální velikosti, i ta nejlevnější SDHC má class 10 a neoficiálně i vyšší, neřešte jakou má ,,class" to je marketing, kdysi dělali testy v CHipu a jsou to celkem rozdíly, metodiky testování, tehdy class 2 mohla bejt rychlejší než class 6, i ta nejlevnější SDHC je hodně rychlá, nekupujte ,,jen SD" 16 a 32 GB, to jsou staré modely, to už je historie,
koupil jsem to nejlevnější 32 GB a na Nikon D5200 a 3200 a D7000 jde super
Mám D5200 a ani náhodou že by
Mám D5200 a ani náhodou že by šla micro karta !! Měl jsem problém i s Kingstonem 8 a 16 Gb. První nákup Ok, vše klapalo tak jsem dokoupil zásobní a ejhle - taky nešly. Ptal jsem se v CzComp a bylo mě řečeno, že v kartách výrobce mění čipy. Takže jedny jdou a druhé ne. Abych předešel zbytečným problémům kupuji nyní pouze SanDisk a mám po starostech! Doporučuji stejně jako výrobce foťáku.
To se teda divím . Používám
To se teda divím . Používám jen micro, 16 a 32GB, Kingstone a Transcend a vše šlape, jak v klasické redukci tak i ve wifi variantě. Nicméně jsem dnes objednal v alze tuhle https://www.alza.cz/kingston-sdhc-sdxc-32gb-class-3-uhs-i-u3-d523884.htm , zítra dojde tak jsem zvědavý, rychlostně by měla být na hranici možností d5200.
To mě hlava nebere. Proč když
To mě hlava nebere. Proč když koupím foťák za 14 000 šetřít na kartě a ryskovat že to nebude fungovat. Já kupuji SanDisk a neměl jsem nikdy problém.
No, nějaké šetření v tom
No, nějaké šetření v tom nevidím :) a navíc ty karty mám dýl než foťák , používal jsem např. v kameře kde se nějaký šunt moc nechytá a nikdy nebyl problém. Jinak myslím,že jde o tech. specifikaci karty a ne o rozměr. Nevěřím , že micro karty nejedou zatímco SD fungují.
Reagoval jsem na příspěvek
Reagoval jsem na příspěvek objednávky na Alze
Co je na ní špatného? UHS-I
Co je na ní špatného? UHS-I class 3, v testech rychlost odpovídá
Jak sem psal, v D60, v D7000
Jak sem psal, v D60, v D7000 a ani v digitálu MicroSD vůbec nenačtou. Ne že bych na ni chtěl fotit, ale zkusil sem, co kdyby mi došly ty klasické, když se mi jedna válí v krabičce, prostě ne, samozřejmě v adaptéru.
Když člověk má karty z dřívějška, taky nevidím důvod je nepoužívat, když šlapou, nicméně nevidím důvod je kupovat znovu jako nové, takže tu odpověď beru opravdu jenom jako šetření, kde to není žádoucí, protože SanDisky jsou asi dražší, ale nevím, jiný si neprohlížím, mám jenom jednu značku, ale různé velikosti, abych nepřišel o celý výlet, kdyby náhodou odešla, je to jenom technika.
Kdysi se zde psalo, že je jedno, jaká značka to je, všechny vyjedou ze stejné linky jenom s jiným popisem. Ano, může to být pravda, nebráním se, ale když čtu, že jeden člověk má problémy s touhle značkou, druhý taky, třetí to samé, čtvrtý naopak ne a na SanDisky sem žádnou nadávku nečetl, vyjma nějaké hvězdičky poruchovosti v e-shopu, tak nevím, čím se ta výrobní linka řídí, že dokáže takhle třídit?
Neříkám, že SanDisk je nejlepší ani si "nehoním liščí ocas", nedávno mi jedna úplně nová 8G SDHC HD Video odešla, naformátoval sem, jednou do plna nafotil, ale smazat už nešla, ani zápis, přesto na ně nedám dopustit, zatím drží všechny a že jich mám, právě kvůli menší velikosti a čím dál víc focení do NEF-RAW jsem už koupil větší i když 32G se bráním jako čert kříže!! Zatím, ty velký megapixelový snímače si je budou žádat, hlavně RAWy.
Verbatim a Kingston mám taky, ale jenom proto, že digitál mi větší karty než 2G nevezme, nové už nekupuju, nicméně věřil bych jim taky, s rezervou.
Mě se vždy osvědčily značky
Mě se vždy osvědčily značky Transcend a Kingstone, naopak kdysi jsem měl dost špatnou zkušenost s A-data, neustále odcházely, jedna reklamace za druhou, SanDisk jsem měl taky kdysi a v pohodě. Dokud nemám osobní špatnou zkušenost tak je mi celkem jedno co používám, stačí že splňuje rychlostní požadavky a jsou spolehlivé. O cenu karty vůbec nejde, ať stojí pět stovek, tisíc nebo 1500 Kč. Tento foťák mám krátce, asi dva měsíce, už do něj a příslušenství šlo kolem 25 tisíc takže šetřit pětikoruny na kartě rozhodně nehodlám :)
jednoznačně v kvalitě vedou
jednoznačně v kvalitě vedou SanDisk a Lexar. SanDisky mám od 8Gb po 64Gb a všechny naprosto v pohodě. K tomu asi dvě Lexarky 16Gb. Jsou sice dražší, ale je klid. Kdysi dávno jsem měl Kingstone a ta chcípla velice brzy.
Kingstone mám třeba už pár
Kingstone mám třeba už pár let i v autě v rádiu i v kamerce a žádný problém, horka, mrazy, vlhkost atd. a stále jedou, odejít může každá karta.
Pokud ti tato značka vyhovuje
Pokud ti tato značka vyhovuje tak je používej a pokud ve foťáku něco nefunguje tak to ožel. Prvotní otázka byla ,, seriové snímáni "".
Nesetkal jsem se u ní se
Nesetkal jsem se u ní se žádným problémem. Akorát u toho kontinuálního snímání. Podle specifikace http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d5200/spec.htm by mělo jít do bufferu 35 snímků (jpeg fine, large) tak to potom nechápu už vůbec. :(
Tak nevím, jestli není hlavní
Tak nevím, jestli není hlavní problém právě v používání Micro karty? Na str.211 a 213 manuálu D5200 se nepíše o podpoře tohoto formátu. Co vím, tak mi takovou kartu foťák ani nezaznamenal, natož na ní fotit.
Třeba SanDisk píše, že do SD
Třeba SanDisk píše, že do SD a microSD dává totožné čipy. A foťák velikost nepozná, nevidím tak důvod microSD nepoužívat.
Je tam sice kontakt navíc, ale při troše zlé vůle...
No ja použivam vyhradne Micro
No ja použivam vyhradne Micro karty jak u fotaku tak v kamere a v pohode,žiaden problem a karty Toshiba a SanDisk všetky 32gb, 10class