Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D600/610 nebo D800
Dobrý den,
rozhodl jsem se, že v průběhu nového roku obměním svou dosavadní výbavu (Nikon D5100, 35mm 1,8/G, 50mm 1,8/G a 85mm 1,8/G) za full frame. Pročetl jsem řadu diskuzí a byl jsem již rozhodnutý, že sáhnu po D600/610, v poslední době si však začínám všímat, že se v bazarech (paladix) objevuje D800 za docela dobrou cenu, která není oproti D600/610 až tak rozdílná. Má otázka zní, jak velké rozdíly jsou mezi těmito modely? Fotím především malé děti, rodinky, portréty. Využiji ff však ale i na výlety, rodinné oslavy atd... Vyplatí se investovat do D800? Nevím pro co se rozhodnout, D600/610 je low end zrcadlovka, jak jsem se dočetl, a né jednou, která je poměrně "očesaná", u D800 mě docela odrazuje velikost výsledných fotografií (rawů)...
Děkuji za případné názory.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Děkuji Vám za reakce
Děkuji Vám za reakce pánové.
tak u D5100 mě právě docela ta očesanost vadila, resp. vadí (přenastavení v menu..) již před časem jsem uvažoval, že ho vyměním za tělo ze sedmičkové řady, ale řekl jsem si, že rovnou počkám na ff.
D750 by se mi ze všeho asi líbila nejvíce, v bazarech však pod 4O tis. nejde, a to je již mimo rozpočet. U D600 bych viděl výhodu v menších rozměrech oproti D800. Jak je na tom obrazová kvalita těchto dvou těl a jejich výstupy při focení portrétů 600vs800? V recenzích jsem četl, že u D800 měli někteří majitelé problémy s pleťovkou a také s ostrostí fotek.
Díky za info, na ebay jsem zapomněl, ale přeci jenom bych dal asi přednost osobnímu předání a koupí někde v okolí (Severní Morava).
Upřímně si myslím, že problém
Upřímně si myslím, že problém pleťovky je mezi tělem fotoaparátu a popruhu. Taky jsem četl stýskání si, že při náhledu na displeji foťáku jsou fotky barevně neautentické a kdesi cosi. Samozřejmě je nutné použít displej ke kontrole ostrosti a kompozice ale nic víc. Nic dalšího totiž nemá smysl. (o tom by se dalo psát na dlouhé večery).
Stejně tak bych chtěl napřed vědět jaké sklo měl onen člověk v recenzi nasazené, že byl problém s ostrostí a zda ho nechával seřídit v servisu. (nakrmit 36MPix čip už není jen tak, to zaprvé. Zadruhé Nikon zkrátka měl problém v úvodu např. těla D750 a tak se ta nutnost případného seřízení těla s objektivem prostě objeví u různých modelů. Ale zbytečně bych nerozmazával prkotiny. Sám mám D750 s oběma výrobníma vadama a zprvu jsem taky podlehl davové panice. Nicméně jsem za několik tisíc fotografií nenarazil ani na jeden jediný problém a nakonec jsem to nechal "opravit" před focením svatby kamarádovi, pro můj klid na duši. A připravil jsem se tím o "kartičku" vyměnění závěrky zdarma).
Rozhodně bych řekl, že D800 bude mít navrch nad D600 při portrétech, ale jak jsem zmínil nahoře, s objektivy už nebude žádná sranda. Na takovém čipu už bude vidět absolutně všechno dost zřetelně.
PS: ještě odbočím trochu směrem k naříkání jak je tělo špatné a že nemá pleťovku a ostrost... Stále víc mi přijde jistá okoukanost dokonalých fotek z titulních stran prestižních časopisů a následné srovnání si v hlavě, že čím lepší technika (HW), tím lepší fotky. Ale už se pak nevejde do hlavy ona brutální X hodinová příprava modelky (kdy z obyč Boženy ze Senochrup udělají bohyni hadr), příprava světel, pozadí... atd. až nakonec retuše trvající třeba desítky hodin. A protože se tyto dokonalé fotky hrnou na každého člověka čím dál víc, tak se ztrácí normální soudnost. A dříve či později přijde člověk, rozhodne se dělat recenze, protože fotí už nějaký ten pátek a když mu dají do ruky takovéhle tělo, tak napíše nějakou nepředloženost, protože s tím např. neumí zacházet apod. (tím se nechci dotknout recenzentů, ale "recenzentů", kterých přibývá každým dnem). A vycházím z toho, jak jsem ten problém s D750 prožíval bouřlivě, tak nakonec to zase tak horké nebylo. Trochu se stydím přiznat, že ta moje hysterie byla z 75% zbytečná. (25% za to kolik mě to stálo $$$ a k tomu je přímoúměrné i očekávání "dokonalosti" ve všech směrech).
"...... V recenzích jsem
"...... V recenzích jsem četl, že u D800 měli někteří majitelé problémy s pleťovkou a také s ostrostí fotek......"
V některých jiných recenzích jsem četl jak borci neomylně identifikují propojení audiořetězce Top signálovými a reproduktorovými kabely a porovnávají rozdíly mezi těmito kabely. Jen pro představu - cena reprokabelu 2,5m délky cca 100k, podobně ten kabel mezi CD a zesilovačem, nebo gramo a zesilovačem. Kdysi jsem se vsadil, že nepoznají rozdíl, když repro připojím třífázovým kabelem k míchačce a signál solidním kabelem v ceně cca 500,- Kč. Testu se nakonec zůčastnili jen nejodvážnější. Bylo nás asi deset, absolutně nešlo rozhodnout co je připojené. Nakonec jsme s obtížemi rozlišovali mezi sebou dobré zesilovače, zdroje signálu.....
Tady to bude myslím hodně podobné. Dejte těmhle Fíkům jeden objektiv, dvě, tři těla a večer až se vrátí z výpravy s nějakýma standartníma fotkama, tak u snímků odmažte data a nechte je ty snímky přiřadit k tělům. Chtěl bych vidět tu úspěšnost rozpoznávání.
Tak to vám pane Malík upřímně
Tak to vám pane Malík upřímně záidím, ten test a vidět ty bličeje :)
Už je to tak dvacet roků?
Už je to tak dvacet roků? Nějak těsně po revoluci. Ty ksichtíky si už moc nepamatuji. K těm kabelům jsem byl vždycky dost skeptický. Hlavně k těm reklamním kydům, jak to má specifický zvuk ......
Nejlepší kabel k repro je co nejkratší a nejtlustší. Překřížený čtyřvodič stačí. Má to mít samozřejmě i jiné elektrické parametry, ale ty jsou dost zanedbatelné vůči té délce a průřezu. U NF propojení jsou důležité i jiné věci, ale nemyslím si, že to opodstatňuje cenu někde cca 2000,- i pro kabely
na zesilovače za mega.
Asi jsme už dost odbočili od těch zrcadlovek :)
"....... u D800 mě docela
"....... u D800 mě docela odrazuje velikost výsledných fotografií (rawů)..."
Tenhle názor se tady už kdysi objevil. Dost dobře to nechápu. Dnes Vás to vůbec nemůže limitovat na počtu uložených snímků na kartu. Tam není problém.
Potom to budete nějak zpracovávat v PC. Neděláte to pro reportáž ze stadionu, aby po skončení utkání okamžitě byli k dispozici fotky. Rychlost načtení toho co jste vyfotil je srovnatelná s naběhnutím Windousů, s úpravami RAWů není problém. Nevybral bych si D6xx.
( Podívejte se i na e-bay.com na ty těla D 8XX. Pozor ale na to, že když to koupíte mimo EU, musíte připočítat clo. Vyclí Vám to zcela jistě)
edit:
Tělo D610 stojí cca 37 000,- Cca za ty peníze koupíte jetou D800 ve velmi dobrém stavu.(Hledal bych to asi jenom nákupem v Německu, Rakousku... a dojel bych si pro to.)
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=nikon+d800&_pgn=2...
Přesně hodnotíš postavení
Přesně hodnotíš postavení těchto těl ve FF, pak víš, proč to tak je a zvážit, jestli chceš očesané, co teď zrovna potěší, že si postoupil z DX výš, ale do budoucna může naštvat, že si ušetřil nebo naopak a ještě s kýblem dat vyžadovat výkonnější počítač.
Kdybych musel volit tuto nabídku, šel bych do D800, ne kvůli "zbytečným" datům, ale když mám tělo víc vybavené (i na čudlíky), mám větší možnosti (i když s tím kolikrát taky zápasím) ve způsobu vyfocení co potřebuji (v tom je kouzlo těch profíků, že mají možnosti výběru, což si už zhýčkáním neuvědomují, berou to volení jako samozřejmost, s low-endem by bojovali, ale samozřejmě, základ je umět ty fičuriny ovládat, jako zátěž jsou k ničemu), ale kdybych nemusel, tak do D750, která si sice prošla několika potoky slz, ale pro pokročilejšího DX-káře s žádostí nevlastnit krávu tělo s kýblem dat je mým snem.
Jenže ty máš sen jiný, postupuješ z D5100, kde ti očesanost evidentně nevadila, pak asi počítáš, že ti očesanost nemusí vadit ani u D6xx. Dokonce lehké tělo na výlety a oslavy by se hodilo, ale ty sou okrajovou záležitostí. Naopak malé děti, rodinky, portréty je priorita, tam by těžké tělo s více daty a lepší ergonomií bylo asi vhodnější!
Suma sumárum je opět těžko radit, protože každý člověk fotí něco jiného, parametry si najdi na netu.