Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D610 nebo D800/800E
¨
Autor: pdpower
Datum:
30. Listopad 2013, 19:28:27
Zdravím. Je někde na netu srovnání těchto fotoaparátů, má už někdo zkušenosti? Rozdíly v papírových parametrech jsou mi jasné, ale... Fotím hlavně motorsport a je mi jasné, že oba přístroje "umí" víc než se svými zkušenostmi zatím využiji já :-)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
To mohu potvrdit.To moire je
To mohu potvrdit.To moire je neskutecne jasne videt na americke recenzi a srovnani Nikonu D7100 a Canonu EOS 70.Tam je asi 40 minutova uzasna recenze.Je v anglictine na Youtube coz pro me není zadny problém a pro toho,kdo nevladne angličtinou tu recenzi doporucuji i tak,protoze je velmi nazorna s grafy a srovnanimi v cislech,takze porozumi skutecne a dobře každý.No a tam testuji oba pristroje na moire.Chlap ma kosili s problemetickym vzorkem a Canon totalne nezvlada a nevi co s tim.A hned vedele a zaroven ta sama situace s Nikonem D7100 a s Nikonem,ktery neskutecne ciste,bleskove a skvele snima.Moc jsem se u toho bavil.Jinak mi prijde a nevim jestli je to tovarnim nastavenim,nebo manuálem,ale na všech recenzích mi prijdou snímky Nikonu s Canonem takove teplejsi a prijemnejsi.Nekomu to mozna vadi,ale me se az takove trochu neprirozene teple podani velmi libi.Oba fotaky a ve stejnych situacich mam srovnane na svém RAJCE.NET nick ROMANESKO pod sebou a plno lidi mi pise to same.Alba i fotaky tam mam dobře popsane a pod sebou.Jen Rajce okouse trochu kvalitu fotek.S tim se musí pocitat.
to je otázka, já také rád
to je otázka, já také rád fotím sport a stále by se mi líbilo FX tělo, ale jaké, že. D800 jsem z výběru vyřadil z výše uvedené a popsaného Mackem. Obrovské množství dat, takže nejen velkokapacitní karty, ale také nároky na počítač a úložiště, to fakt není sranda. Další věcí jsou objektivy, které je potřeba mít na D800 ty nej. Nehledě na to, že D800 má sériové snímání pouze 4 snímky. D610 (D600) má zase horší AF. Proto já zůstávám u DX, tedy D7100. Ta má sice malý buffer, ale ten tuším má malý i D610. Jinak AF má lepší jak D610. D700 taky zvažuji, ale přece jen už je to starší model, který ovšem je stále super. Fotit čím mám a tak to po očku sleduji. D700 jdou pomalu dolů, tak třeba ji pořídím :-).
O.K. Tak snad budu mít štěstí
O.K. Tak snad budu mít štěstí na dobrý tělo, díky moc za rady
ale slyšel jsem, že se to dá
ale slyšel jsem, že se to dá nějak obejít, jako že se to dá "stočit" jako tachometr v autě, nebo je to nesmysl?
nic o tom nevím. Já v IT umím
nic o tom nevím. Já v IT umím ledacos a mám za sebou 25 let v tomhle oboru a nedokážu to a ani jsem o tom nikdy a nikde nečetl, že by to šlo. Jestli by to někdo možná uměl, tak servisák v Nikonu.
Neřeš čerty. Jestli to někdo umí, tak je tak asi slovy jeden v republice.
D700 by byla dobrá volba, ale
D700 by byla dobrá volba, ale nový už neseženeš a jak chceš věřit tomu co mají údajně ty jeté nacvakáno....?
ale neblbni, cvakneš hodíš
ale neblbni, cvakneš hodíš RAW do PC a koukneš přes KUSO Exif Viewer na to kolikátej je to snímek a víš kolik má najeto.
Navíc ten stroj snese fakt hodně. Tori na něm má najeto 200 tisíc! Taky poznáš s kým jednáš a jak se k tomu asi choval, pokud na tom nejsou známky pádu nebo nějakýho jináho průseru, nic v tom nechrastí a a zakulometíš s tíma vše ok, tak bych se toho nebál.
E-BAY...nechci zakládat další
E-BAY...nechci zakládat další vlákno nebo někde tahat z historie, atk využiji živé vlákno. Řešili jsme tu náku techniky z druhé ruky, vetšinou na paladix. Ale jaké máte zkušenosti e-bay? Já jsem si zatím yvstačil na domácí půdě, ale na e-bay jsem objevil pro mne zajímavé sklo. Ovšem nějak nemám zkušenost a tak k tomu mám dost nedůvěru. Budu rád za vaše zkušenosti a postřehy. Díky :-)
80% mé techniky je z Ebay
80% mé techniky je z Ebay
a kupuješ pouze od ověřených
a kupuješ pouze od ověřených uživatelů nebo to neřešíš?
jak kdy... ono když se v tom
jak kdy... ono když se v tom pohybuješ delší dobu, tak většinou poznáš už z popisu jestli tě dotyčný chce odrbat nebo ne. mám pár osvědčených prodejců, ale většina jsou "nové známosti"
no na ebay se nepohybuji
no na ebay se nepohybuji vůbec a bazarové skla jsem si vždy přebíral z ruky do ruky. Proto ta moje nedůvěra.
200 000? To má být jako
200 000? To má být jako nějaké veliké číslo? To fotí tak max. 5 svateb ročně ne? Já za jeden koncert (někdy i 3 do týdne) nacvakám tak 400 fotek, za svatbu tak 1500 až 1800. 200 000 se mi zdá na Toriho využití strašně málo.
časem člověk zjistí, že to
časem člověk zjistí, že to množstvím není. Zejména když se to taky má nějak zpracovat. Děláš nějakej psotproces nebo to jen vykýbluješ ven do JPG?
To děláš foto na full time? Jinak si neumím v tomhle množství zpracovávat fotky z D800 představit.
To nový diskový pole od IBM co má 100TB to dělali pro tebe, ne? :-)
Docela by mne to zajímalo ;-)
abych byl upřímný, tak si
abych byl upřímný, tak si myslím , že na motosport ani jeden, potřebuješ sportovní nářadí = rychlý stroj.
Takže D3s / D4 popř. D700 s gripem.
Jestli už nutně musíš mít něco z tebou uvedeného, tak D800, nemá sice framerate, ale alespoňmá výbornej AF i když nějakým seriím zlobila levá strana AF.
Nezapomeň, že na těchto akcích naflákáš kvatna snímků a pokud budou 36Mpx , tak se u zpracování z toho posereš. A připrav si 64GB karty, jinak to máš hned plný a pak ti uteče skvělý záběr jenom kvůli tomu, že musíš měnit kartu.
Verze E u D800 je zbytečná, navíc asi budeš víc řešit moiré na masce chladiče apod. A budeš retušovat jak pitomej. Toť můj názor. Třeba někdo bude mít odlišný.
S tím moire to není v praxi
S tím moire to není v praxi tak žhavé. A hlavně - pokud na fotce jsou podmínky pro vznik moire (pravidelná struktura v kritickém rozsahu prostorových frekvencí) a objektiv je dostatečně kvalitní, tak moire vznikne na tělech s filtrem i bez filtru - jen u těch bez AA filtru to bude nápadnější.
Přesně tak - mám D800 (bez E)
Přesně tak - mám D800 (bez E) a Moaré se docela často objevuje např. u punčoch ;) A podobně i na moji starší D7000. Jde prostě o kombinaci vzdálenosti z jaké fotíš pravidelnou strukturu vs velikost pixelu.
však to vím, s D700 jsem
však to vím, s D700 jsem dostal na klukově bundě takový moiré až jsem žasnul :-) Naštěstí strýček LightRoom si s tím umí poradit :-)
Spíš jde o to, že na těch maskách chladičů se mu to bude objevovat častějc , než by bylo milé a retušovat každou fotku asi nechce. Jasně trochu přeháním.
Tak jako tak si ale nemyslím, že by na motosport potřeboval a uživil D800E ...