Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D70 a NIKKOR 18-200
Dobrý den, obracím se na zdejší komunitu se svým problémem, který jsem nedokázal zatím vyřešit a nechce se mi smířit s tím, že řešení nemá.
Před časem jsem o kamaráda zakoupil NIKKOR 18-200 AF-S GII ED a víkend jsem s ním fotil se svou D70. Poté jsem odložil výbavu na asi týden. Za týden jsem chtěl pořídit několik snímků ale po prvním pokusu o zaostření a stisknutí spouště se D70 "zasekla" - zrcatko se dalo do polohy nahoru a na display zůstaly svítit poslední údaje. Nenapadlo mě nic lepšího, než vypnout zapnout, ale i po vypnutí display svítil. Po vysunutí a zasunutí baterie už D70 nikdy nenaběhnul a je kompletně mrtvý (samozřejmě jsem zkoušl baterii atp.). V servisu Nikon mi řekli, že to již není podporovaný model (chápu) a že už se nedá ani opravit (nejsou náhradní díly).
Po nějakém čase jsem potřeboval nafotit další snímky a tak jsem si od kamaráda půjčil D90, se kterým několik let onen NIKKOR používal. Po vyfocení prvního snímku se stalo úplně totéž co s D70, ale naštěstí se povedlo D90 restartovat a ta je funkční, nicméně s tímto objektivem již nepracuje - v hledáčku je vše velmi tmavé a při použití automatického ostření se nic neděje, pokud zaostřím manuálně (i přes velmi tmavý hledáček), fotka vypadá normálně.
Mé dotazy jsou -je možné nějak D70 ještě vzkřísit a nebo je opravdu na vyhození? -zabývá se někdo opravou elektroniky ve fotoaparátech, našel jsem článek, kde popisují vadnou diodu v naájecí cestě...? -Má daný objetiv nějakou známou vadu, která by zapříčinila takové chování ve dvou různých typech fotoaparátu?
Děkuji za jakoukoli radu. Marian
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Dobrý den, děkuji za Vaší
Dobrý den, děkuji za Vaší odpověď. D90 funguje s jinými objektivy správně. Otevřít clonu u objektivu manuálně jsem nezkoušel, ale vyzkouším, díky za tip.
Děkuji za kontakt, pokusím se zjistit co je přesně za závadu.
D90 je kamaráda, ale D70 s
D90 je kamaráda, ale D70 s jiným sklem šlape?
Kde je nějaká elektronika, ta může jít do zkratu a ten může udělat řetězovou reakci zkratů dál, tím se objektivy nemusí pokazit mechanicky, ale obyčejným odejitím "elektrónky".
Elektrika je dobrý sluha, ale zlý pán, nejen v zabíjení, i ve škodění, proto naše V3S v písku na Sadáma tak uspěly.
Tady budu oponovat.
Tady budu oponovat. Elektronika je oproti mechanice dneska až neuvěřitelně spolehlivá. Problém bývá spíš v motorech a čidlech, tedy převodníky mezi elektrikou a mechanikou/teplem apod. Pokud ovšem selže mechanika a elektronika na to není úplně připravená...
A nemyslím si, že kdyby v Íráku byly místo V3S třeba T815, že by to bylo horší. ("... Kdyz videl na zakladne Shaibah v Iraku britsky kapitan nasi nepojizdnou provozovnu R-6 (na podvozku PV3S), tak si myslel, ze jsme vyrabovali nejake iracke vojenske muzeum… ")
Oponovat můžeš, v objektivu
Oponovat můžeš, v objektivu mi odešlo čidlo, tedy elektro součástka, kolečka a asi i motorek (nevidím do něj) vyměnili preventivně (jenom hádám) jako celek, když sem je otravoval už potřetí, nicméně platil sem to já, tak proč ne a teď sem už s ostřením spokojen, až mě to vyděsilo. Uvidím, jak dlouho.
Myslím tím, že jediná elektrika V3S byly žárovky, baterka, pár drátů, vypínačů a nějaké elektrické "harampádí" kolem. Žádná jiná elektronika, jenom elektrika.
Tmavý výhled vypadá na nějaký
Tmavý výhled vypadá na nějaký problém s clonou.
Funguje D90 s jinými objektivy dál správně?
Když se zkusí otevřít clona zmíněného 18-200 ručně, jde to?
D70 bych zkusil poslat tomu slovenskému servisu (identifikace závady zdarma tuším psal)
Opravy fotoprístrojov
Ján Matunák
G. Bethlena 35
940 76 Nové Zámky
0903 95 55 98
035 641 0 607
info@matunak.sk
www.matunak.sk
případně za asi 2500 Kč koupit druhý D70?