Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D700 vs. D7100
¨
Autor: Pepanek
Datum:
5. Srpen 2013, 00:25:00
Nechci se rouhat, ale zvažuji přechod z D700 na D7100... Chtěl bych něco menšího, lehčího, novějšího a s dostupnějšími (levnějšími) objektivy. Máte někdo praktickou zkušenost? Rozhodující je pro mě kvalita obrazového výstupu ve zhoršených světelných podmínkách, tj. dynamický rozsah a šum ve vysokých ISO. Občas používám D5100 a Nikon 35mm/ f1.8G a Tamron 70- 300mm a paradoxně se mi zdá co do podání barev či citlivosti na přepaly lepší, než D700. Nicméně obsluha/ změna nastavení je u D5100 relativně komplikovaná a zdhlouhavá..
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Já přešel z D7000 na D800 a
Já přešel z D7000 na D800 a D7000 jsem si nechal jako záložní tělo s tím, že na ní budu fotit sem ta něco. od přechodu jsem na ni nešáhl. Pro mě rozdíl mezi FX a DX dost zásadní. Poku chceš nový foťák a chceš ušetřit, nic jiného než D600 (cca 40 000, když použiješ www.srovnanicen.cz) pro tebe asi nemá smysl. A pokud jde o skla, málokdy použiju zoomové sklo. Spíš tak maximálně 70 - 200, protože na Nikoňáckou 200mm f2 asi nikdy nebude. A ceny poevných skel podle mě snad problém nejsou, nehledě na to, že se dají koupit i bazarové kousky za vysloveně nízké ceny.
Já bych do toho nešel. Podle
Já bych do toho nešel. Podle mě to není krok vpřed a později bys mohl litovat. I na FF se dají také sehnat relativně levná a dobrá skla. Když už by sis chtěl trochu pomoci obrazově, tak spíš D600. Tam si pomůžeš alespoň obrazově a menšími rozměry když je to pro tebe tak důležité.
D7100
Pokud jsi zvyklý na ovládání D700, tak ti asi ze začátku přijde ovládání D7100 trochu krkolomné. On ten foťák má taky v podstatě všechno vytažené na tlačítka jako D700, jen trochu jinde. To co máš na D700 nahoře nad kruhovým voličem je u D7100 vlevo od displeje. Já jsem měl opačný problém. Dva roky jsem používal D7000 a teď mám D7100. V Březnu jsem koupil D300 jako záložní tělo a tam jsem si na ovládání nemohl zvyknout. Přišlo mi horší než u D7100 :-D prostě je to o zvyku a pokud přejdeš úplně, tj. prodáš D700 a koupíš D7100 tak si časem zvykneš. Co se týká obrazové kvality, nemám možnost srovnání D700/D7100, ale kdysi jsem zkoušel porovnávat nějaké testovací fotky a na ISO 3200 po převzorkování fotek z D7100 na rozlišení D700 mezi nimi nebyl téměř žádný rozdíl.
tenhle přechod (tedy d700 -
tenhle přechod (tedy d700 - d7100) mám za sebou a nelituji. pokud nefotíš extrémní lowlight, tak je kvalita obrazu imho nekompromisní a pokud nepotřebuješ celokovové tělo, není co řešit. navíc získáš video. je to ale samozřejmě o tvých preferencích, tedy fx-dx, což tu nechci rozpatlávat. za mě tedy jednoznačně ano, jsem rád, že jsem se odhodlal a tenhle přechod uskutečnil.
No, ono i s tím celokovovým
No, ono i s tím celokovovým tělem je to diskutabilní. Jednak jsou dnešní plasty už v mnoha ohledech lepší jak hořčíkové slitiny a druhak na D7100 nepoznáš, co je kovový a co plastový, pokud si to někde nepřečteš nebo si do toho nerejpneš hřebíkem.
Ja sem presel z D7000 na D700
Ja sem presel z D7000 na D700 a zpatky bych nesel ani za mak. prehrsle megapixelu jsou stejne k nicemu, vzdycky fotku zmensuju max na 3MB a pokud nekdo umi kompozicne udelat peknou fotku, nepotrebuje orezavat.
D7100 ma pry lepsi dynamicky rozsah (coz je u me asi jediny argument proc jit nazpet do DX), plus pokud mate fotak na foceni a ne delani videa tak si myslim ze vede fullframe.
trosku sem nepochopil pozadavek sirsiho spektra objektivu...pokud vim obe tela maji ostrici motorek a pracuji s objektivy D i G.
Kdyz jsem touzil po FX a zaroven citil urgentni potrebu koupit Tokinu 11-16/2,8 jeste jsem rok pockal, nasetril a pak s D700 poridil i pevnou dvacitku, ktera je fakt dvacitka. je lehci a co do rozmeru tretinova. zjistil jsem ze ve vysledku je to i hodne o tom co je kdo ochotny s sebou tahat.