Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D7000 - světlé body při videozáběrech
Ahoj.
Před dvěma týdny jsem zakoupil celý šťastný a po finančním vyčerpání D7000+DF-S 18-105 VR.
Natočil jsem pár videozáběrů a paráda.
Po týdnu týdnu jsem natočil pár záběrů a ejhle, objevili se na záběrech dva světlé a velmi rušivé body.
První záběry byly čisté, ale na posledních se začaly objevovat dva rušivé světlé body.
Na posledních záběrech jsou tyto body již dosti patrné a rušivé.
Nevím, zda jde o nečistotu nebo vadu snímače. Objektiv jsem za celou dobu nesejmul z těla.
Na prvních snímcích nic nebylo, o pár dnů později se objevil náznak horního bodu, nyní jsou oba body (zejména horní) velmi rušivým elementem, který lze zahlédnout již na displeji přístroje při snímání resp. přehrávání.
Z čištění jsem vyzkoušel pouze antialiasingový filtr - bezvýsledně.
Na stránkách Nikonu píší, že to nastává při určitých specifických podmínkách a body nepředstavovují žádný problém v používání, že to lze spravit aktualizací firmware, na což se chystám, jakmile budu mít čtečku karet. Nicméně body jsou v záběru vždy, snad jen když namířím fotoaparát na bílou zeď, tak tam nejsou.
Zadal jsem celý problém na podporu, tak jsem zvědav, jak se s tím porvou a jestli jen potvrdí, abych provedl aktualizaci firmware. Každopádně z toho mám špatný pocit a dojem, že jsem koupil vadnou věc s vadným snímačem a teď jen budu záplatovat a lepším forvare odfiltrovávat vadný HW.
Máte s těmito body nějaké zkušenosti?
Pavel
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Ahoj. Ja mám tiež D7000 a
Ahoj.
Ja mám tiež D7000 a tento problém som si všimol náhodou. Bolo zobrazenie modrých bodov, boli iba tri, na čiernom pozadí pri natáčaní videa. Pri fotografiách tieto body neboli. Kontaktoval som servis a ich odpoveď bola aby som aktualizoval firmwer a ak to nepomôže aby som fotak zaslal na kontrolu do servisu. To sa aj stalo, firmwer som aktualizoval ale výsledok nebol taký ako som očakával. Body sa trochu zmenšili ale sú tam aj naďalej. Tak ešte váham či mám posielať do servisu alebo počkať na ďalšiu verziu firmweru.
Po aktualizaci
Pokud se body objevují i po aktualizaci firmware na 1.01, nečekal bych na nic (maximálně bych napsal před tím na podporu a přiložil velmi krátké tmavé video a počkal, co odpoví) a poslal to formou reklamace na Nikon. D7000 není model u kterého lze dělat kvalitativní kompromisy.
Já dnes aktualizoval na firmware 1.01 a oba body zmizely. Natočil jsem absolutní tmu při ISO 6400 a žádné světlé/barevné body patrné nejsou, resp. je nevidím, pokud tam jsou, jelikož zcela zapadnou v šumu.
Servis
Už som o tom uvažoval, že to bude musieť isť do servisu. V tom čo som čítal tu išlo asi o body ktoré spôsobil šum, preto aktualizácia firmwaru zabrala. Mne sa zobrazujú modré body, a vyzerá to tak ako keby tam bol vadný nejaký pixel. Podobné body sa dajú pozorovať na LCD monitore počítača ak je monitor vadný.
Ala zaujímavé je to že ak nafotím čiernu predlohu tieto body sa na fotke neobjavia.
Dík za Tvoj názor.
D7000 - světlé body při videozáběrech
Ahoj ja mám taky D7000 a ja jsem tam žádne body nenašel ja jsem hned jak jsem D7000 koupil tak jsem tam dal verzi firmwaru 1.01.
Tady je jeden odkaz kde jse s tím taky zabyvaji.
http://www.dooffy.com/cs/rady-a-tipy-jak-se-zbavit-jasne-zaricich-zhavyc...
Servis Nikon - odpověď
Musím konstatovat, že jsem neměl zrcadlovku 10 let a teprve se učím.
Při prvních záběrech bylo vše čisté. Až jsem se vrátil od kamaráda, který vyzkoušel fotit na ISO 6400 (a já myslel, že nastavení ISO při volbě "Auto" a zapnutí videozáznamu nemá vliv), na dalších záběrech se začaly tyto body objevovat, konkrétně dva body.
Sice při FullHD rozlišení jich zbývá ještě dost :), ale o to více jsou vidět.
Snížil jsem ISO na 100, ale body zůstávají.
Reakce Nikon servis (jaký jsem čekal):
Nainstalovat FW 1.01. Nemám čtečku karet, takže večer jsu pro ni ke kamarádovi (přetáhnout soubory kabelem do Nikonu nelze, protože soubory fotoaparát neumisťuje do nejvyššího adresáře, ale firmware k instalaci musí být v nejvyšším).
Pokud problém odstraňuje firmware na základě zpracování signálu dle okolních bodů, jsem zvědav, zda toto bude fungovat i při natáčení stacionární tmavé plošné předlohy (bohužel nemám stativ).
Re: D7000 - světlé body při videozáběru
Asi by bylo dobré se podívat jaké ISO bylo použito ve chvíli, kdy se ty body objevily. Další co by bylo vhodné překontrolovat, zda se tyto body objevují i na fotografiích. Pokud možno za stejného ISO jako při tom videu.
Pokud to bylo za vyššího ISO a je to za vyššího ISO i na fotografiích, pak jde o poměrně častý jev a stěží od toho pomůže aktualizace FW. Leda by detekovat hotpixely a hned je sám přemapovával.
Docela jsem zvědavý na vyjádření podpory a na výsledek po aktualizaci FW.
Re: D7000 - světlé body při videozáběru
Asi by bylo dobré se podívat jaké ISO bylo použito ve chvíli, kdy se ty body objevily. Další co by bylo vhodné překontrolovat, zda se tyto body objevují i na fotografiích. Pokud možno za stejného ISO jako při tom videu.
Pokud to bylo za vyššího ISO a je to za vyššího ISO i na fotografiích, pak jde o poměrně častý jev a stěží od toho pomůže aktualizace FW. Leda by detekovat hotpixely a hned je sám přemapovával.
Docela jsem zvědavý na vyjádření podpory a na výsledek po aktualizaci FW.
Fotografie x video
Světlé body se objevují pouze a výhradně při natáčení/přehrávání videa (i mimo přístroj) stále na stejných místech.
U fotografování jsou snímky čisté.