Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D700+N28-105
Dobrý den všem,
mám otázku na majitele Nikonu D700 mající zkušenost s objektivem Nikkor 28-105/3.5-4.5 D. Naskytla se mi možnost koupě bazarové D700 za pro mne docela již přijatelnou cenu 42000,-, což mne velmi láká. Problém ale je v tom, že nemám peníze na profi objektivy typu 24-70/2.8 a ani v budoucnu s nimi nepočítám, takže jsem to chtěl vzdát, ale narazil jsem ve fórech na docela kladné hodnocení objektivu 28-105/3.5-4.5, který se v bazaru prodává za hubičku (cca 6000). Neznaje ale skutečný obrazový výkon takovéto kombinace, zní má otázka takto: Má smysl kupovat za takovýchto podmínek stroj jako je D700? Byl by to asi můj jediný objektiv, maximálně bych si k tomu časem přikoupil pevnou 50-ku a možná i N70-300VR. To bych ale uviděl později, nyní jen ten 28-105, který by mi svým rozsahem stačil bez problémů na převážnou většinu focení... Případně je nějaký jiný a vhodnější objektiv v rozsahu cca 24/28-70/100, který by se dal sehnat tak okolo 10000, plus mínus? Klidně i bazarové ceny...
Nejsem profík, fotím si jen tak pro radost většinou krajinky (čti výcvaky z procházek) a občas nějakou tu reportáž z horších světelných podmínek (nevýdělečně pro nenáročné známé). Právě na tu repo by se mi hodil lepší výkon při vysokých ISO a samozřejmě také jde o radost z nové hračky (ta asi hlavně :-) )
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
A je doma :)
Ještě jednou všem díky za užitečné názory a rady! Nakonec jsem D700 vzal a k tomu po odzkoušení i ten 28-105 (nic jiného v tu chvíli stejně nebylo k dispozici a než se doma dívat na tělo bez objektivu...). Za cenu 5500,- jsem ho ani moc neřešil a kdyby nevyhovoval, tak bych ho poslal dál a poohlédl se po něčem jiném (maniak díky za tip, jestli je ten Tamron tak dobrý, tak bych si ho časem pořídil ať mám i něco světelnějšího než šero-tma). Ještě k tomu 28-105, není jistě zcela dokonalý, ale příjemně mne překvapil obzvláště když přihlédnu k ceně. Co jsem zatím zkoušel ve večeerním šeru pokoje za svitu žárovky, tak se mi zdá, že nijak nezaostává za kombinací D300+N16-85, se kterým mám také zkušenosti... Na plnou díru a nejkratším ohnisku má sice měkčí rohy, ale po zaclonění vypadá už OK. Jsou to sice zatím jen první dojmy a budu si ho ještě muset pořádně proklepnout při normálním focení, ale myslím že s ním budu spokojen a i kdybych později koupil něco lepšího, tak si ho asi stejně nechám jako lehkou cestovní alternativu...
Tak ať vám svítí to správné světlo a ukazováky mačkají v ten správný okamžik ;)
re:A je doma :)
po zacloneni kresli dobre i dno od pivni lahne... a neb jinak objektiv ktery je viditelne spatny na clony 8-11 muzi byt opravdu smejd... otazkou je cose foti na tyhle clonu... snad krajina, ale tam je stejne potreba ne slusne ale dokonale :-)))
Panove, diky vam vsem za
Panove, diky vam vsem za nazory! Jestli je spravne chapu, tak D700 s 28-105
neni solidni kombinace. Mozna tak jeste ta 24-85? Hlavnim duvodem pro D700
je pro mne ciste vysoke ISO a celkove vyssi kvalita obrazu. Prestoze jsem
jen neprilis dobry amater, tak rad odvadim alespon technicky dobre
fotky. O APSC neuvazuji, mam ted Panaka s cipem 4/3 a vyssi ISO nepovazuji
u apsc za o tolik lepsi, aby se mi prechod vyplatil (mam rcni zkusenost
prave s D300). Je to bud D700 s 28-105, popr. asi lepe s tim 24-85 o kterem
psal tori, nebo zustat u 4/3. Myslim ze s tou D700 na tom budu lepe i s ne
zcela spickovym objektivem, ale nechci to zase kupovat za kazdou cenu...
Jeste to promyslim a kdyby k tomu mel nekdo z Vas jeste neco, tak si to rad
prectu.
Diky a dobre svetlo!
ina varianta
Este jednu variantu ti dam do placu. Ja som k D700 kupoval Tamrona 28-75/2,8. Ale nie noveho, pretoze novy ma integrovany ostriaci motorcek, ktory je ovela pomalsi nez starsia verzia, kde ostrenie je pohanane z tela fotoaparatu. Aspon moj kus je taky, ze v rozsahu 28-50mm ho mozes bezproblemov pouzit na F2.8 a mas krasne ostre fotky, od 50 do 75mm je potrebne ho priclonit asi na F3.5, na F2.8 je v tomto rozsahu maksi. Ukazkove fotky ti mozem poslat ak chces, napis mi mail.
Tamrona 28-75/2,8 zozenies niekde okolo 200€ plus minus, ako vravim, treba sa pozerat hlavne po verzii bez interneho ostriaceho motorceka, v obchodoch uz takyto novy kus asi nenajdes.
Inak kludne ti mozem odporucit prestupit od 4/3 k D700 (prechadzal som ako ty, od Panasonicu L1), ten posun je znacny a ako pise martin, aj s lacnymi objektivmi dosiahnes velmi rychlo viac, nez coho si schopny na 4/3.
AF Nikkor 35-80 4-5,6D
Asi vzbudím posměch s tím co teď napíšu, ale stojím si za tím. Souvisí to i s otázkou jestli zůstat u 4/3, nebo jít do D700. I když slušně vybaven kinofilmem mj. od Nikonu můj první digi systém byl právě 4/3. 3 roky jsou dost dlouhá doba na to, abych mohl porovnávat. Měl jsem ke konci E-3 s ZD 14-35 a další profi Zuika. D700, ztráta důvěry v další vývoj 4/3 a nespokojenost mě dokopalo k tomu abych 4/3 prodal a pořídil si D700. Jen ve zkratce proč jsem nešel do digi od Nikonu když jsem měl kino výbavu? 1. nejsem značkomil 2. Vsadil jsem na tehdy nový E System, protože Nikon v tu dobu nenabízel FX a když jsem u kamaráda viděl fotografie z D70 a nebe plné hvězd ( prachu od snímače ) byo rozhodnuto. Také ona jak jsem později zjistil marketingová vábnička Olympusu o "digitálních sklech" a špatném podání filmových skel na digi mě dostala. Ano, přiznám si, že jsem starý vůl a nechal jsem se nachytat. Frustrace ze zašumělých fotografií, přepáleného nebe ( pokud jsem neměl u sebe přechoďáky ), proti Nikonu neostrých fotografií atd... mě vrátila k Nikonu. Ale proč o tom všem píšu? Doma mám několik fotoaparátů a mj. taky F60 se seťákem 35-80. Měl jsem doma 14 dnů jak E-3 s 14-35 tak D700 a na tu jsem zkusil jen tak z hecu dát právě 35-80. Udělal jsem srovnávací fotografie a když jsem je dal do počítače a porovnal, tak mi do slova spadla čelist. Opravdu jsem nevěřil tomu co jsem viděl. Sklo které se v bazaru dá pořídit za cca 1.000,-CZK bylo ostřejší a kontrastnější než ZD 14-35 za u nás cca 45.000,- Snad jedině bokeh byl v případě ZD o fous lepší, ale... Teď se opět vrátím k onomu tvrzení Olympusu a taky jednoho vydavatele jednoho z dnes nejstarších fotočasopisů na našem trhu o digitálních sklech. Je to podle mé zkušenosti trochu jinak. Samozřejmě mám k D700 Nikkory 24-70, 70-200VR II, 105VR, 50 1,4G z těch novějších a pak ještě pár starších z dob kinofilmu, takže bych se osobně nebál pořídit D700 a k tomu starší sklo. 28-105 jsem nikdy nezkoušel, ale rozdíl mezi takovým sklem a např. 24-70 sice bude, ale zase ne takový, aby se s tím nedalo fotografovat. Příkladem budiž 35-80 celoplasťák, kterému se už pár známých smálo, ale stačí pak ukázat fotografie a až teprve EXIF jim srazí úsměv.
D700 a objektivy
Dobrý den,
je cítit, že rozhodnutí koupit D700 je jasné a nevratné, ten pocit znám.
V tom případě bych už teď začal uvažovat o tom kde sehnat Kč na pořádný objektiv.
Tady na webu je v "Testy a recenze" recenze na D700 s 24-70/2,8 a tam je vše velice dobře popsáno.
Doporučuji si ji přečíst.
Já jsem šel sice obrácenou cestou tzn. měl jsem D200 a koupil si 24-70/2,8.
Výsledek rozhodl, že jsem si následně koupil D700, místo auta, přestože nejsem profesionál, ale důchodce.
Zatím bych tedy koupil záklaďák 50/1,4 a až našetříte tak bych šel do 24-70/2,8. K tomu Vás ta D700 přinutí.
(Teď by mohli trochu D700 zlevnit když vylezli s D3S, ale ?????????)
Dobré světlo a také volbu.
re D700 a objektivy
jen bych podotknul to ze D700 klade na objektivy mensi naroky nez D300, takze treba 24-85 ktera neni na D300 zadna slava, kdezto na D700 je naprosto v pohode... s 24-70 se to srovnavat neda, ale to je dneska jedno z nej skel zoomu na svete...
Kacířská myšlenka
Přiznám se, že já šel do D300, protože mi dcera tančí balet (rychlý pohyb) a na pódiu je opravdu málo světla (vyšší ISO). To co zvládne D300 s teleobjektivem při F2.8, je pro mé amatérské potřeby už dost solidní. S časy nemohu jít pod 1/160 a jedu na ISO 1600, výjimečně, když je pouze bodové nasvícení, tak i ISO3200. Na plakáty to není, ale když mi to vyjede z tiskárny, tak v černých partiích (typicky opona) není po šumu ani stopy. Na focení v interiéru (večerní šero v restauračním zařízení) používám Nikkor 50mm 1.8 nebo 35mm 1.8, které nadělají hodně parády za málo peněz. Pokud ale potřebuješ fotit v ještě horších podmínkách, pak už Nikon nemá nic menšího než D3s, ale to je docela jiná cenová kategorie, ale tak za rok dva se možná objeví někde v bazaru za dostupnou cenu.
Já vím, že na tomto fóru to bude znít kacířsky, ale vzhledem k tomu, že je pro tebe prioritou kvalita na vysokém ISO, nevlastníš nic od Nikonu a jsi ochoten dát i 42 tisíc za tělo, tak co takhle zvážit nákup Canon 7D? Kamarád si ho pořídil a musím uznat, že na vysokých citlivostech jsou fotky velice použitelné (půjčil jsem si jej na ten balet). Samozřejmě, nemůžeme se tu bavit o zobrazení 1:1 a nose nalepeném na monitoru. Mnoho lidí dělá tu chybu, že hodnotí fotky dle monitoru, namísto toho, aby je hodili na papír, kde většina šumu zmizí.
Srovnání
Prosím, nemáš pro zajímavost nějaké opravdu shodné záběry se shodnou expozicí z Nikonu D300 a Canonu 7D v RAWu? Docela bych si to prohlédl.
RE: Srovnani
Srovnávací fotky nemám. Těžko se fotí balet dvěma foťákama, když jsi na to sám. Mohu si ale od kolegy toho Canona znovu půjčit a cvaknout něco srovnatelného. Problém bude v objektivech. On se specializuje na krasobruslení, lyžování a jízdu na koních, takže má Canon L 70-200mm/2.8. Kratší ohniska nemá. Pro srovnání bych tedy mohl použít Nikkor 16-85 nastavený např. na 70mm a na obou objektivech stejnou clonu, např. F8, nebo bych použil Sigmu 70-200/2.8 a opět stejnou clonu, asi nejlépe opět F8. Pravda, není to L sklo, ale protože mě na mé potřeby bohatě stačí, tak jsem nevyhazoval peníze za nic lepšího.
re Panove, diky vam vsem za
stim objektivem si proti D300 s 2,8 zoomem pomuzes o jedno EV protoze treba s 17-55/2,8 muzes fotit v pohode na plnou diru kdezto u toho 28-105 ses v prumeru na clone 4.... takze za 20 litru ziskas jedno EV to je trochu malo...
Prave ze v tomto konkretnim
Prave ze v tomto konkretnim pripadu jsou ty ceny trosku jinak a rozdil rozhodne neni 20 litru.
D700 za 42000 + N28-105 za cca 6000 = 48000
nebo
D700 za 42000 + N24-85 za cca 10-11000 = 52-53000
a proti tomu
D300 za cca 23000 + N17-55 za cca 22000 = 45000
To uz neni zdaleka takovy rozdil a proto o to take uvazuji byt ziskam jen 1EV.
RE Prave ze v tomto konkretnim
tak 24-85 a 17-55 jsou mechanickou kvalitou a provedenim neco jineho, nicmene pokud pro tebe neni problem dat tech 53 litru, tak bych volil variantu s D700... take proto ze porizenim 50/1,4 a 85/1,8 ziskas na report sadu pro nocni videni...
v tehle dvou galeriich jsou fotky z D700 a 17-35 z hudebniho klubu... foceno prevazne na iso 6400 - 12800...
http://www.viktorio.net/fotoalbum.php?adresar=reportaze/zdomova/09_02_13...
http://www.viktorio.net/fotoalbum.php?adresar=reportaze/zdomova/09_12_11...
jinak treba z D300 ma ted na vystave zvetseniny 60x 40 tusim na iso 6400 a je to porad koukatelne, z D700 se da vytahnout i to 12800
D700 a objektivy
co se ty ce objektivu tak ja mam vyzkouseny nikon 24-85/2,8-4 ktery je na FX velice fajn, i presto ze na 12 negovej DX uz to neni ono. Objektiv se da sehnat lehce nad 10 litru. Dalsi alternativou je 24-85/3,5-4,5 jedna se o novejsi objektiv ktery ale podle vsehno neni lepsi nez ten starsi... ted se jeden vydrazil na aukru za velmi slusnych 7700, jinak tak kolem 9 tisic se da sehnat v pohode.
Nicmene na tvem miste bych si polozil otazku, proc D700. V cem je tento fotak lepsi nez D300. Vzhledem k tomu ze mam D700 i D300 tak si dovolim malou napovedu. D700 ma iso 6400 priblizne takove jako D300 iso 1600, pro me zasadni vec, je to dulezite i pro tebe ? jestli ano tak pak je ale nesmysl kupovat jine nez 2,8 sklo. Na D700 existuji kvalitni nikoni svetelne objektivy jako je 14-242,8 a 17-35/2,8, nicmene ty pises ze na dalsi objektiv mit nebudes, takze pak tohle postrada smysl... No a dalsi zasadni vyhoda D700 uz neni, pokud tedy akceptuje sto ze si u D300 musis prepocitavat ohniska....
Takze ja bych to doporucil poridit bazarovou D300 (kdyz budes na paladixu chvili nekoho ukecavat dostanes se tak na 23 000) co se tyce objektivu, tak v zavislosti co fotis bych volil mezi 17-55/2,8 ktery je supr na reportaze (cena 19 - 23 litru dle stavu) a nebo 16-85 na krajinu (tam jse cena neco pres 10 z bazaru) pak jeste existuje varianta poridit 18-105 jako univerzalni zakladak na krajinu (cca 5500 bazar) a k tomu 35/1,4 jako svetelny zakladni objektiv na report (videl jsme v bazaru pod 5) a tyto skla doplnit nikonem 85/1,8 ktery je vyborny na portrery, krajine detaily i reportazni detaily (cena cca 7000)...
tot muj nazor...
D700+...
Dobrý den,
mám D700 + 24-70/2,8 a tato kombinace je velmi dobrá, ale za vysokou cenu a s tím spojené další vícenáklady, filtry, batoh atd....
Pro Vaše focení by se asi více hodila kombinace D300(s)a objektiv typu DX.
Myslím si, že do těch 40 000,- by se dala někde v bazaru sehnat a jistě by Vás uspokojila.
D700 vyžaduje odpovídající objektiv nebo bude jeho výkonnost dost snížena.
Je to jen můj názor a Vaše rozhodování bude určitě moc těžké.
Dobré světlo a také rozhodnutí.
d300 na paladixu cca 25k a
d300 na paladixu cca 25k a ktomu nejake pekne sklicko napr 12-24 nebo 17-55 na ty reportaze bude urcite lepsi.