Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D7100 ostřicí body
¨
Autor: lucer249
Datum:
6. Březen 2017, 19:30:40
Když dám středový ostřicí bod v režimu S a zaostřím , vyfotím třeba text na clonu 1,8 tento snímek vezmu jako standart a pak zvolím jiný ostřicí bod stači hned vedle středového nahoru dolů nebo do boku není snímek tak ostrý řekl bych že to vidím už v hledáčku že to tak přesně nezaostřilo jako na ten středový. Světla dostatek. Foťák byl na seřízení AF na podzim. Zkoušel jsem to na 2m,4m na 25m stejný. Na středový bod mám korekci +8 ( seřízení AF na těle a zvlášť objektiv N 50/1,8G) Zdá se mě pokud na ty ostatní body dám větší korekci +15-+20 že je to lepší. Jsem na ten foťák pěkně najedovaný.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak jsem poslal D7100 přes
Tak jsem poslal D7100 přes kurýra (TOP trans) do servisu na seřízení ostřích bodů . za 9dní v pořádku zpátky a zdá se že ostří ostatní body stejně jak střední. domlouval jsem reseřízení přes vedoucího nikon servisu. Tak ta vyzkouším pořádně a když tak napíšu.
Všechny body bych pečlivě
Všechny body bych pečlivě zkontroloval a zkusil to ještě za různých teplot.
Nemusíš to strkat do mrazáku, ale až bude po ránu nízká telota ( to snad ještě bude) a potom tak +30°C.
Aspoň tohle bych ověřil, potom bych to považoval asi za ukončené.
No tak takle to tak zas
No tak takle to tak zas zkoumat radši nebudu jsem rád že to funguje.Čip přečistily bez poukazu.
To je ale minimální úsilí co
To je ale minimální úsilí co vykážeš a potom budeš mít celkem jistotu, že se to příště nepodělá. (Činnost na cca 15 minut).
Ne na všechny strany je to
Ne na všechny strany je to stejný. Znovu jsem to zkoušel. střední bod korekce +8 ostrý. Všechny ostatní bylo hůř zaostřeno(stačí o jeden vedle) je to poznat na textu už v hledáčku a zkusil jem to na školním lenochu. posune se ostřní dopředu. Když dám korekci +20 tak se to zlepší. Pošlu fotky nebo je sem zkusím dát. Tak mě napadlo jak kreslý v kraji ta N50G . Posunul jsem ostřicí bod do kraje a bylo měký. Pak jsem zjistil že když zaosstřím na střed a překomponuju že je to ostřejší. Tak jsem si s tím hrál a oni to dělají všechny ostřicí body mimo středního.
Můžeš to zkusit s jiným
Můžeš to zkusit s jiným objektivem ?
Na N 35/1,8DX to je
Na N 35/1,8DX to je stejný.Zkusím sem dát 3fotky
http://www.imagehosting.cz/?v=dsc1601.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=dsc1602.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=dsc1605.jpg
Jinak to nahrát neumím. První je středový bod druhý a třetí o jeden bod vlevo a vpravo.Je mě to záhada,dělali mě na podzim korekci v Radotíně tak snad to platí na všechny zaostřovací body.
Problém je stoprocentně jen s
Problém je stoprocentně jen s tělem.
Zkusil bych "golfařům" poslat tyhle tři fotky s popisem a počkal bych si od nich na odpověď. Napiš jim, že to tam bylo na podzim 2016 na seřízení.
Amatérsky, doma,..... s tím neuděláš nic.
To mě je jasný že je to v
To mě je jasný že je to v těle. nechci to tvrdit ale řekl bych že před tím jejich zásahem to nedělalo. Řešit to budu muset protože takle je mě 50 bodů na nic můžu použít jen ten jeden.Zkoumal jsem servis Wideň telefonoval jsem s josefem 27 v Praze mu dvárát zprasily ten tam byl dvakrát a spokojen.kdyby tam platila záruka tak bych tam jel mám to blíž než do Prahy ale bohužel tam jenom rok.Zkusím nějak zjistit toho nejvyšího od nikonu nebo aspoň vedoucího servisu a popsat mu to. to já vím co mě odpoví pošlete to sem mi vám to spravíme. Jo kdyby tobylo tak jak si představuju renomovaný servis od renomované firmy tak by se omluvily přijeli odvezli spravily a dovezli.Budu se snažit tam dovolat protože už i to je problém.
V servisu v Praze je zásadní
V servisu v Praze je zásadní problém ten, že zakázku přijímá sympatická slečna, zdvořile s tebou komunikuje, ale o technice ví absolutně kulový.
Takže následně se dostane zakázka s jejím popisem závady technikovi a ten i kdyby byl kouzelník, tak netuší která bije, co na tom má vlastně dělat. To mám z osobní zkušenosti ( ne jedné).
Další věc je, že to tam mají všichni tak trochu na háku.
Přesto bych v tomhle konkrétním případě zkusil napřed tu Prahu. Upozornil je, že to tam bylo na servisu a jestliže mají problém to vyřešit, že to dáš klidně do DE, nebo do Vídně a potom podle výsledku to dál dořešíš.
Tak to poradit neumím, příjde
Tak to poradit neumím, příjde mi to jako nějaká sw habaďůra.... :-/
Když zvolíš body vlevo/pod
Když zvolíš body vlevo/pod středovým, ostří to na jinou stranu jako když zvolíš body vpravo/nad středovým bodem? Jako třeba zvolím krajní bod vlevo, zaostří to před. Zvolím krajní bod vpravo zaostří to za?
Jako, že by bylo hnuté zrcátko nebo ostřící modul....