Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D7200 problém s bleskem Nissin a objektivem Sigma
Včera jsem koupil D7200 a pár hodin jsem byl nadšenej. Objektiv mám momentálně jen jeden a to Sigmu 18-200C. Zjistil jsem, že se displej a expozimetr nevypínají v nastavených intervalech, ale až po cca 1 minutě. Našel jsem stejný problém s D7100 a objektivy Sigma Takže jsem předpokládal, že vše vyřeší nový FW objektivu přes USB dock. Zatím zjišťuju, že nový FW pravděpodobně není a čekám ještě na vyjádření od Sigmy. Další a fatální problém je s externím bleskem Nissin Di700. Používám ho doma a vždy v režimu M, 1/200 a F8 a ISO 800. Podexponovaná fotka, kdy blesk odrazem od strop, je primárním zdrojem světla, tak mi to vyhovuje. Objektiv i blesk jsem používal poslední 2 roky na tělech D3100/5100 ve stejném režimu a bez problémů. Jenomže teď je fotka s bleskem podexponovaná a korekce záblesku na těle ani na blesku nemá na fotku vliv. Zajímavá je věc, že na tohle má vliv zaostřovací vzdálenost. Příklad: nastavím ohnisko 50, zaostřím na vzdálenost 2m a fotka podexponovaná, vyjde slabý záblesk. Stejné ohnisko, stejná kompozice, jen zaostřeno na místo ve vzdálenosti 1,5m a fotka je korektní, záblesk vyjde silný. Takhle se to chová na všech ohniscích. Dá se říct, že v rozsahu ohnisek 18-30 se dá v místnosti zaostřit na kterékoliv místo a záblesk je korektní, s delším ohniskem už správnost záblesku určuje zaostřovací vzdálenost. Pokud externí blesk sundám ze sáněk a použiju ho v režimu bezdrát. TTL, řícený interním bleskem, tak funguje zcela bezproblémově, bez závislosti na ohnisku a zaostřovací vzdálenosti. Našel jsem tady vlákno o problému D7100 a blesků Nikon s nevyrovnanou expozicí. Nevím, jestli dokážu problémy vyřešit, nebo jestli mám začít litovat pořízení D7200.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
funguje jen s těma novýma
funguje jen s těma novýma řadama A,C a S. líbila by se mi Sigma 17-50/2.8, ale tak nějak doufám, že udělají novou verzi, která už půjde připojit :-)
tak jsem pořídil Sigma USB
tak jsem pořídil Sigma USB dock, abych zjistil, že pro můj objektiv není no vá verze FW, takže si nepomůžu. S bleskem Nissin jsem pokročil, zjistil jsem, že od doby co jsem ho koupil (prosinec 2013), vyšly 4 verze FW. verze v blesku se dá zjistit, když v zapnutém stavu stisknete současně tlačítko zapnutí+pilot. dnes posílám do servisu na aktualizaci a budu doufat, že to pomůže. ten blesk si podle mě nerozumí s AF modulem.
tak v blesku přehrán FW a konečně komunikuje s tělem, expozice správné, vyrovnané, takže konečně spokojenost.
USB dock funguje jen s
USB dock funguje jen s vyššími verzemi jako jsou ART atd... ne?
zkusím něco přes víkend
zkusím něco přes víkend vytvořit. ale vysoký hodnoty zvládá bravurně. procházel jsem na monitoru takový bezhlavý testovací fotkx z interiéru bez blesku a u jedné fotky jsem se zastavil, protože už ten šum byl znát. odhadoval jsem to na 6400, ale bylo to focený na 11000. Takže do 10000 je to bez problémů. ale co je dobrý pro mě, nemusí být dobrý pro ostatní, proto se pokusím udělat a nasdílet ty fotky. RAW a JPG, Fine a odšum normal. dnesk jsem prohlížel fotky ze včerejška a neskutečná pecka. ten objektiv 18-200 mám už se třetím tělem, ale teď z toho lezou fotky mnohem lepší než z D5100 s pevnou 50/1,8.
psal jsem a čekám na odpověď.
psal jsem a čekám na odpověď. dnes jsem fotil taky s bleskem mimo tělo, jak píšeš, řízení interním funguje parfektně. mám i lištu na tělo, kam se dá připevnit externí blesk, ale to mně přijde neohrabaný, leč zatím provizorní řešení. doufám, že se to nějak vyřeší. dnes první vážnější focení a kvalita výstupu je excelentní, minimum úprav v postprocesu oproti D5100.
No já když potřebuju něco
No já když potřebuju něco rychlejšího, kde si nemůžu rozmístit blesky, dávám do patice SB-800 a ten funguje excelentně. To co mě na současné D90 omezuje je ISO a autofokus. FulFrame nutně nepotřebuju. Proto mě čistě teoreticky D7200 zaujala (ovšem teď nejsem ve stavu cokoliv kupovat, proto teoreticky). Kdybys měl někdy moc času, mohl bys prosím vyfotit nějaké ukázky vyšších ISO? O autofokusu D7200 jsem zatím četl jenom to nejlepší. Moc díky.
Di700 mám, D7200 nemám.
Di700 mám, D7200 nemám. Uvidíš, třeba vyjde update od Nissinu, třeba od Nikonu. Jinak já Di700 používám čím dál častěji mimo sáňky blesku, líbí se mně, že krásně poslouchá pokyny interního blesku, který mám jen na řízení externích blesků. Funguje to moc hezky. Koupě Nissinu nelituju, je to silný a podle mně dobře vybavený blesk. Přeju, ať problémy brzy vyřešíš. PS. Psal jsi do Nissinu?