Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D7200 prý zítra
¨
Autor: Macek73
Datum:
1. Březen 2015, 17:20:22
Přátelé tak podle nikonrumors.com má Nikon zítra představit Nikon D7200...
- 24MP sensor
- 6fps
- vylepšen 51 AF (ve smyslu ostření za snížené viditelnosti)
- bez vyklápěcího displeje
- zabudované Wi-Fi a NFC (jestli to bude mít mizerný dosah jako D750 tak k ničemu)
- později má být dokonce k dispozici bezdrátový mikrofon
- snad by to mělo mít lepší buffer (uvidíme)
podle mne se defacto toho moc nekoná, uvidíme jak obligátní olej a špína na snímačích, to je teď prý u Nikonu v kurzu...
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
tak po 11 měsících s D5100
tak po 11 měsících s D5100 jsem koupil D7200. nemá cenu psát, že je to absolutní pecka, je to tak. ale narazil jsem na menší problém s nekompatibilitou s objektivem Sigma 18-200C. Je to teď jediný sklo, který mám. Stabilizace i ostření normálně fungují, ale nefunguje zhasínání displeje a vypínání expozimetru dle časů nastavených v c2 a c4. k vypnutí dojde vždy až tak po minutě. bez objektivu to pracuje správně. někde jsem našel, že to dělala i D7100 se sigmou 17-50. předpokládám, že řešením bude nový FW pro objektiv a ne pro tělo. nemá s tím někdo zkušenost? dále předpokládám, že snad nemůže dojít k poškození těla nebo objektivu v téhle nevyladěné kombinaci.
Jojo, vlastně nás všechny
Jojo, vlastně nás všechny štvou, protože to sypou moc rychle a kdo by nechtěl to nejnovější, tak asi tak trochu kecá, jenže rozum a peněženka říká NE, tak se tu utěšujme jaké jsou tam přidané nepodstatné blbosti :-)
Mě se to teda strašně líbí, ty "blbosti" mi přijdou super a mít zbytečné, ale opravdu zbytečné prachy, klidně bych výzbroj rozšířil, rozum ale říká, že bych PánaBoha hněval, protože tato situace se cyklicky bude opakovat co rok :-)
D7100 s wi-fi a nfc... Taká
D7100 s wi-fi a nfc...
Taká najväčšia zmena je novší procesor a potom citlivejší af o -1 EV a to určite nie je dôvod na upgrade z 7100 na 7200. Neviem, či to má vôbec váhu toho cenového rozdielu, ktorý vznikol medzi týmito dvomi modelmi.
I keď, ako sa poznám, keby nemám 7100 a idem kupovať práve teraz, tak by som bral 7200 :D
snáď tam nič nedovrzali... iba to by som si želal...
Tak moc se toho
Tak moc se toho nezměnilo...ale opět se zmenšuje. Nevím co tím sledují, ale je to děs.
a hlavně cena narostla o 200
a hlavně cena narostla o 200 USD, přitom je to jen a pouze refresh, nic víc!
Kdyby cena zůstala, D7100 šla dolu, tak dobrý, přirozený vývoj, žádná bomba, ale to tu nikdo nečekal. Tímhle ty prodeje fakt nevylepší.
ale 36 MPX :-D
ale 36 MPX :-D http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d7200/spec.htm
to je také vidět, kam to
to je také vidět, kam to spěje, když někdo tam vylepí 36mpx a dále ve specifikaci je už psáno těch 24mpx. Překlepy jsou sice možné, ale pokud něco jde do světa a bude to číst během chvilky spousta lidí, tak by si to měl po sobě někdo raději 3x zkontrolovat. To na serióznosti prostě nepřidá, bohužel.
přesně tak :) ale tak stane
přesně tak :) ale tak stane se no... chudák ten kdo to tam překlepl :-D
A co, nic! Akorát v nejhorším
A co, nic! Akorát v nejhorším písařka hodí hnáty do praku víc než by čekala.
Když jim nevadí technicko-konstrukční zku*veniny posledních let, které se evidentně nesnaží řešit, ale tutlat a oblbovat co to jde, nějaké písmenko či číslice sem nebo tam je šumák, tím pádem i o písařku se nebojím že bude "cvičit" !!
Jak píšu jinde, vyhozením postelí se bordel nevzpamatuje, musí se začít obsahem a jenom pár týdnů používání D7200 lidstvem ukáže, kterou část v Nikonu řešili, postelovou nebo obsahovou. Já typuju, že opět tu první a jestli prohraju, FX si nikdy nekoupím!!!
jo na tenhle překlep už hoši
jo na tenhle překlep už hoši z nikonrumors taky poukázali :-)
Doporučuju tohle k
Doporučuju tohle k přečtení....
Nesdílím plně autorovo nadšení pro bezzrcadla, ale našel si správná data a ve své podstatě usuzuje ekonomicky správně.
http://www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/jaky-je-svetovy-vyvoj-prodeje-...
Ať se jedná o digitál, EVF
Ať se jedná o digitál, EVF digitál (=hledáček s elektronickým displejem, tzv.falešná zrcadlovka) nebo bezzrcadlo (=digitál s výměnnýma objektivama), všechny typy jsou menšího, tudíž lehčího vzezření a hlavně o to jejich majitelům jde, o to, že se jim nechce tahat s těma těžkýma "krámama" zrcadlovkama.
Že jsou cenově níž je bonus, že umí pořídit "stejný" snímek jako těžká zrcadlovka je taky bonus, ale jenom do určité fotografované scény, což mnozí při koupi neřeší, ale brblají a používají blesk, protože sou v pr*li při přítmí až alá temné kostely, pohyb, atd... a zde je jádro pudla, proč reakci píšu.
Sice nemám EVF dnešní doby, pár let už pamatuje, ale při zakoupení a prvním používání DSLR zrcadlovky mi utkvělo v hlavě jako obrovský bonusy:
*/ pohled do hledáču, neustálé focení a já vidím "jenom" focenou scénu, žádné temno, vypínání obrazu a čekání, až si snímač data zpracuje, žádné bezradné tápání, kde fotografovaný objekt je! Někdo namítne, na orientaci máš druhý oko, což je fakt, ale to oko vnímá celek, ne detail co fotím!
*/ s větším tělem je větší stabilita, že něco pořádného držím v ruce, že se mi prsty nekřiví, což přináší pouze jednu věc, že DSLR nedržím jako pavouk na špičkách prstů
*/ s těžším tělem je taky větší stabilita, co udržím za krátký čas se zrcadlovkou, to se mi s EVF nepovedlo
*/ krásně jemněji citlivá spoušť
*/ větší rychlost sériového snímání
*/ večerní focení po Praze, úžasné, jak způsobem, tak výsledkama
atd..., ono by se toho našlo víc. Mnohé věci uvedené výše zrcadlovky dohání (větší snímač, lepší výsledky výstupu než dřív).
Takže ano, digitály budou vyhnány mobily, ale chvíli to potrvá, protože mobil je jenom placka asi 1cm tlustá, tam se pořádný kvalitní objektiv jen tak nevejde (myslím, že stále tvrdý ořech optickou kvalitu nahrazují Mpx a softwerem a co se vysunuje bývá horší) a jakmile nějaký objektiv "přilepíte" k mobilu, ztrácí na svém kouzlu skladnosti a jednoduchosti, v tom má digitál navrch a ještě zoomuje objektivem, který je opticky někde jinde, zatím. O tom, že digitál většina drží stejně jako mobil (jednou rukou) ani nemluvím.
EVF nebo bezzrcadla, zde strach o likvidaci zrcadel nemám, ta malá, lehká těla (no spíš menší těla, výměnný objektyv není skladností mobilu) a hledáček bez přímého ničím neovlivňujícího pohledu, to bude omezující faktor pro lidi, CO FOCENÍ BEROU VÁŽNĚJI než jenom konzumaci selfí na zdílení. Ovšem pokuď bude existovat dost lidi, co berou focení opravdu vážněji (držet zrcadlovku jak se má, nastavovat co se má podle toho co fotím, pro stabilizaci využívat opory přírody, zkontrolovat snímek než půjdu dál, atd...)
A to je případ kolegy v práci. Chtěl by DSLR (nadšenec do analogu, manuálního ostření a hloubky ostrosti), ...
...PROTOŽE:
*/ analog kvůli cenám, čvachtání a pocení při zpracování (vlhko) před léty odložil
*/ na "stáří" by si chtěl udělat radost, že by si zase fotil
...ALE:
*/ 20 klacků s objektivem je strop (cena výš je předražená nesplňující užitnou/reálnou hodnotu výrobku z pásové výroby)
*/ ta váha, kdo se s DSLR má na stará kolena tahat
*/ odolnost vlhkosti přírody (přespával v přírodě, dva digitály takhle zlikvidoval)
*/ ty neustálé technické problémy s kvalitou (Nikon)
...JENŽE:
*/ lehké, skladné bezzrcadlovky s objektivama jsou lákadlo
*/ snímače už začínají dělat větší, tudíž srovnatelnější kvalita výstupu
...ALE:
*/ chtěl by fotit psa v běhu proti sobě, nejlépe manuálně ostřit (zvyk), autofokus mu zatím významově-smyslově uniká
*/ použití starých skel z analogu
*/ vlhkotěsnost, nejlépe mokrotěsnost...
Z toho vidno jest, že velikost a váha je stále rozhodující faktor s protikladem vážnějšího focení, což je stejné jako mít kvalitní bytelný stativ pevnější než skála, ale nesmí moc vážit a nejlépe velikost kapsy bundy!
Já bych neměnil stejně jako kdo má FX, není cesty zpět. Výhody a nevýhody znám, i přesto NE, na pohotovost, skladnost něco zvěčnit (což není vyfotit) mi stačí mobil...., ale nikdy neříkej nikdy, zpětná vrátka nechám pootevřená, co kdyby?!!
No, nemám EVF, ale - čip je
No, nemám EVF, ale
- čip je mnohem citlivější než oko, takže v tom kostele uvidím scénu mnohem lépe než v zrcadle, navíc hned uvidím možné přepaly a můžu hned korigovat. Na nějaké prodlevy si rychle zvyknu, navíc procesory jsou dneska tak rychlé, že jsem ochoten tvrdit, že mrknutí displeje bude kratší jak zaclonění výhledu zrcátkem.
- rychlost snímání je díky nepřítomnosti zrcátka mnohem větší (třeba nikon 1 má 60 fps na 18 MPix, to nezvládne žádné zrcadlo)
- EVF se může postavit do úplně stejně velkého těla jako zrcadlo. Včetně utěsnění, možností spolupracovat s historickými objektivy a dalších věcí, co umí zrcadlovky. Bude mechanicky jednodušší, takže spolehlivější?
- EVF netřepe zrcátkem, takže snímky nebudou roztřepané díky zrcátku
bezzrcadlo má bezesporu svoje
bezzrcadlo má bezesporu svoje klady. Co zatím nemůžu vystát je prodleva a podání obrazu skrze displej. Až tohle bude srovnatelné s DSLR, tak jenom dobře. Co by se mohlo u BZ kamer díky absenci mechaniky zrcadla a hranolu, je nějaká lamela zabraňující vniku nečistot při vyndání objektivu. To by myslím realizovatelné bylo a užitečné taky. Po našroubování by se zase lamely otevřely... :-)
...také to mám tak, že
...také to mám tak, že prodleva v hledáčku přes displej je to co mi vadí, ale na druhou stranu musím říct, že jsem byl neskutečně překvapený, jak právě tento krok postupuje rychle. Model od modelu je to lepší a lepší. Co bylo před dvěma roky a nyní je zcela jiné. Pokud to tak půjde dál, tak ten rozdíl bude za chvilku zanedbatelný.
Jo, přesně. Před dvěma lety
Jo, přesně.
Před dvěma lety jsem tomu nevěřil ani nudli u nosu ...
Dávám tomu rok, maximálně dva :-) a pro běžný, uživatelský segment je to v ažůru.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Uvidíme, ale já už bych si DX nekoupil... Dlouho jsem uvažoval o náhradě D300s kvůli cropu, ale D400 nebyla a nebude, tak jsem se zařídil jinak.
Ty Megapuntíkový dostihy mi připadají fakt nesmyslný. Vyřezat si z toho ještě větší crop mi připadá k ničemu, stejně by to byla šuměnka ... Kdyby tomu nechali 16 Megateček a přidali 2fps + buffer, tak by jim možná ještě lidé utrhali ruce ... možná ??
Stejně je zrcadlo s DX už mrtvola - to je dneska asi už lepší nějaký bezzrcadlo ...
Mrtvolu DX bych očekával
Mrtvolu DX bych očekával jenom ze tří důvodů:
1-zlevnění FX věcí na cenovou hodnotu DX. Jenže FX je všechno větší, tudíž víc materiálu, je kvalitnější jak technicky, tak opticky, tudíž dražší výroba.
Výsledek: zhola nemožné
2-ukončí výrobu DX, doufajíc, že vlastníci DX přejdou na FX. Někdo fotografickým růstem sice jo, ale bude to jenom zrnko a když pominu větší váhu FX, když pominu kompletní obnovu co člověk v DX mněl, tak rozhodně nemůžu pominout cenu a jsme opět na bodu 1.
Výsledek: možné to je, ale Nikon přijde o hromadu zákazníků, což by se cenově dotklo těch co zůstali věrní, proto zatím nemožná věc
3-krach Nikonu
Výsledek: konec i FX
Vlastně je tu i čtvrtá možnost: Světu vládnou blbci, kteří si z této úchylky dělají cnost, proto se dějě, co se děje, nic není nemožné !!!
Že si majitel FX nekoupí DX je logický, to by k tomu musel mít pádný důvod, teď vidím jedině 4: Crop faktor, menší velikost, menší váhu a menší cenu. Nebo 5: je nemocný. Vlastně ještě šestý, osobní bankrot, ale to bude mít jiný starosti než fotit!
Můj názor je, že DX pojede dál souběžně s FX, protože někdo ty FX musí dotovat a jak to ve světě funguje, vždy obyčejnější většina platí vylepšenější menšinu, ať se to majitelům FXček, pětkovejch bavoráků,... líbí nebo ne.
tak vždy je to o poptávce a
tak vždy je to o poptávce a nabídce. A nemyslím, že by DX dotovalo výrobu FX. FX si nechají bohatě zaplatit. Co bude či nebude s DX není ani tak věcí Nikonu či Canonu, ale věcí smazávání rozdílu mezi UZ a bezzrcadel a nejlevnějšími DX DSLR. Pokud se začnou lidé více a více rozhodovat pro UZ a BZ oproti základním DX DSLR, tak ten útlum přijde sám. Vyrábět a vyvíjet DX jen kvůli "přechodovému" modelu pod FX se nikomu nevyplatí, když by prodej "low end" DSLR šel do kopru. Pak by prostě trh DX odstavil sám. Nikdo z výrobců si nedovolí odstavit DX formát, pokud bude poptávka taková, aby se výroba vyplácela. Nicméně jsem si nechával čistit snímač na D3s a povídal jsem tam s majitelem a říkal, že právě bezzrcadla a stále dokonalejší UZ se prodávají čím dál víc a DSLR kupují převážně ti, co vědí co chtějí. Dřív, že chodili lidi a chtěli nějakou zrcadlovku a nechali si poradit jakou. To prý dnes dost opadlo a tito zákazníci si často vyberou BZ či UZ.
Naprosto přesně ... "DSLR
Naprosto přesně ...
"DSLR kupují převážně ti, co vědí co chtějí" - Přesně tak !!! A to co budou velmi brzo chtít je pouze FX DSLR za kterou si jsou ochotni i něco zaplatit ...
Jasně, v ČR s malou kupní silou, bude DX ještě chvíli na výsluní ... Ale ve světě český socky (ani jiný z ostbloku) nikoho nezajímají ...
Já fakt nevidím žádnou skutečnou výhodu DX DSLR proti BZ... A za 1-2 roky, až ještě trochu zlepší AF a displeje, tak je vymalováno. Před cca. 2mi lety jsem by velmi skeptický vůči BZ, ale je s každým novým strojem vidět výrazný kvalitativní posun. Samozřejmě ne u N a C - ti dělají mrtvé brouky ve snaze si nekanibalizovat kšeft s DX ...
Proboha, rozdíl mezi FX a DX
Proboha, rozdíl mezi FX a DX je jen ve velikosti snímače, se všemi negativy a pozitivy. Rozdíl mezi zrcadlem (jakýmkoliv) a BZ je v principu - taktéž se všemi pozitivy a negativy. Pokud tvrdíte, že DX je k ničemu protože ho PLNĚ nahradí BZ tak si z toho mohu odvodit i to, že i FX je k ničemu, protože i některé BZ mají FF snímače. A pokud si někdo myslí, že všude na západ od nás lidé rozhazují peníze plnými náručemi tak to zavání minimálně velmi úzkým rozhledem. Takřka nicotným. Na produkci C&N nevidím z obchodního hlediska nic špatného. Kdyby si DX modely kupovaly jen socky z rozvojových zemí tak už je žádný přední výrobce nevyrábí, protože by se mu to nevyplatilo.
"A to co budou velmi brzo chtít je pouze FX DSLR ......."
Kristova noho, tohle mi připomíná minulý (naštěstí) režim, kde v každé fabrice nějaký ouřada s myšlením ředitele zeměkoule od zeleného stolu nařizoval co se bude vyrábět a v jakém množstí a co už ne, bez ohledu na požadavky trhu - podle toho to tu tak vypadalo... Ta věta zavání násilnou regulací, kdy si zákazník bude moct vybrat, jestli si pořídí BZ za 10000Kč, nebo FF výbavu za 300000-......Kč. Nic mezi tím nebude. Fuj. Ten hovadský systém naštěstí padl, tak je takřka každá díra v sortimentu v krátké době vyplněna.
Mně je úplně jedno jestli můj foťák má nějaké zrcadlo či nikoliv, pokud nějaký výrobce bude vyrábět BZ s optickým hledáčkem kde mohu kontrolovat zaostření pohledem skrz objektiv a budu mít možnost plně ovládat expozici a bude pro ovládání ergonomický tak si to klidně koupím. Ale zatím? Zrovna procházím rozhodnutím jestli se zbavit D7100 a přejít z DX do FX. Ať špekuluju jakkoliv, pokaždé mi vyjde odpověď ne. Mám investovat 100-200 táců navíc (tělo + skla) jen abych měl větší snímač a trochu méně šumu na ISO 100? Jistou část těla mám dost velkou, tak si nemusím honit EGO zlatým nápisem FX-to přenechám jiným.
"Samozřejmě ne u N a C - ti dělají mrtvé brouky ve snaze si nekanibalizovat kšeft s DX ..."
No jo, ale i ostatní výrobci nabízející FF snímač ve svých výrobcích mají tyto v podobných cenách jako N&C. Pokud je ten zpropadený N&C tak špatný, tak od jakého výrobce si mohu koupit zrcadlo nebo BZ se snímačem FF (DX ne, je k ničemu) za nižší cenu? Nikde. Takže ono to nebude jen u N&C, že?
Značný rozmach BZ považuji za analogii rozmachu tabletů a útlum prodeje desktopů protože značná část lidí používala desktop jen na konzumaci multimédíí, na což jim tablet stačí. V každé prodejně s PC si můžeme koupit laciný desktop už za destíku - proč se vůbec prodávají když máme profi desktopové stanice? Cožpak zákazníkům nikdo nenařídil, že si musí koupit pracovní stanici minimálně za 50kKč pokud se nespokojí s tabletem? On ten trh bude asi fungovat jinak než: budou chtít-budou muset...
Myslím, že si nerozumíme
Myslím, že si nerozumíme :-)
Na celou věc je nutné se dívat z pohledu "potřeb zákazníka" a "případů užití".
Je nutné mít stále na paměti následující fakta:
A) Tohle je spotřební business, nikoli fotobusiness před dvaceti lety.
B) Nejsem standardní spotřebitel, nemohu to posuzovat ze svého pohledu
C) Technický pohled na svět je dobrý, ale tohle není technika, IT, ... tohle je business. Nepoučený technik, který kecá do businessu = čistá ztráta
1) Lidi chtějí prezentovat své dojmy, příběhy, co viděli atp. všem okolo... To dělají na sociálních sítích. Včetně všech možných a nemožných selfie ... Zajímá je něco sejmout a nasdílet (video, fotku, ...) Neřeší kvalitu, zajímá je jen "případ užití" a komfort užití. Proto vyhrály mobily (mimochodem dneska stejně dokonalé) nad kompakty ..., "proč nosit do sprchy dvě lahvičky?". Některým fotofirmám "došel produkt" = nezareagovaly a nepřizpůsobily se...
2) Pokud má někdo poptávku po "kvalitnějším" zboží, než je mobil - třeba se chce na fejsbůčku chlubit technicky kvalitnějšími obrázky nebo filmečky (migrace z mobilu výše), tak část svých potřeb přenáší do požadavků na výrobek. Klíčová je potřeba komfortu (váhy, velikosti, konektivity, ceny, ...) a většinou jde o stejný "případ užití". Odpověz si na otázku, zda tyto věci splňuje/bude brzo splňovat lépe DX zrcadlovka nebo BZ. Jaká je klíčová výhoda DX DSLR proti BZ v jakémkoli z možných parametrů a zejména v parametrech, které zajímají normálního člověka = standardního zákazníka z cílového segmentu?
3) FX DSRL je zboží, po kterém jde/půjde ten, kdo přesně ví co a proč chce - Profík, zažraný amatér ... Případně ten, kdo používá velký bazmek jako součást "sociálního statusu", má peníze a chce mít na krku "prodloužení penisu". Je to stejná situace jako s mastodontními SUV. Na Vochcávku, ani f dechtu a na hlínách se holka fakt nesbalí, na BMW X6 však zaručeně ano ...
4) Doba, kdy BZ nahradí FX DSLR zatím není v profisegmentu blízko, protože ... Ale doba, kdy BZ bude úspěšně konkurovat FX DSLR ve spotřebním segmentu tak vzdálená není - trochu technicky vylepšit, cenová depreciace a šikovný marketing o pocitu výlučnosti. Když by se jablíčkoví mágové do toho obuli, tak je vymalováno .... a FF BZ s jablíčkem za raketovou cenu si koupí i ten, kdo si kvůli tomu nechá odoperovat i ledvinu.
5) Hlavní směr migrace je Mobil-BZ. Toto je majorita, kam se cílí. K FX DSLR dospěje jen 0,000000001%. K DX DSLR dospěje jen "deviantní menšina"´= v hantýrce "socky".
Slova ve větě "K DX DSLR
Slova ve větě "K DX DSLR dospěje jen "deviantní menšina" = v hantýrce "socky"" jsou sice v uvozovkách, tudíž vysvětleno jako s nadsázkou, nicméně deviant nejsem ani s uvozovkama, menšinu DX-káři netvoříme i když jsme "socky", naopak, menšina jsou FX-káři, tož pozor, před hromadou let v Praze socky z oken nelétaly (http://cs.wikipedia.org/wiki/Defenestrace) !! :-D :-D
Nevím, jaké je v dnešní době přesné technické složení bezzrcadlovek, ale jestli je tam jeden čip a jeden elektronický hledáček, tak na focení (sledování) pohybu je to k ničemu. Takový EVF digitál mám doma a "chytnout" letadlo je o náhodě.
Jestli je tam čip, co zpracovává vyfocený obraz a další čip (nebo nějak jinak?) je na sledování pohybujícího objektu přes objektiv (myšleno že se dívá přes objektiv, sleduje fotograf!), který tyto informace dodává do elektronického hledáčku (bez ovlivňování hlavního čipu), pak bych si BZ dovedl představit jako nástupce DX, ale i FX, záleží na velikosti čipu. Tudíž i vy budete mít zadnici staženou, ne jenom ta naše!!
Já vo koze, ty vo voze
Já vo koze, ty vo voze ....
Ale to jsou jen minoritní potíže s porozuměním čteného textu :-), to není dneska nic neobvyklého, to mají i některé děti ve škole.
Deviantní menšina není nadsázka, je to terminus technicus :-) Slovo "deviantní" není vždy pouze označením pro voliče KSČSSD, strážníka obecní policie, příslušníka PČR, pedofila atp., ale pro "odlišnost od obvyklého jednání", například spotřebitelského...
"Socky" a "sockovat" je opět ustálený pojem u marketérů. Není to nadávka, je to technické označení pro ty (cílovou zákaznickou skupinu), kdo si z finančních důvodů nemohou pořídit značkový prémiový produkt. Chtěli by iPhone6, ale nemohou si ho z finančních důvodů pořídit (neplést s těmi, kdo si ho pořídit mohou, ale z nějakého důvodu nechtějí - třeba fandové Androidu = třeba já :-)). "Sockovat" je pořídit si produkt prémiové značky s crippled vlastnostmi. Třeba Apple, když si ho beru na paškál, dělal crippled verze iPhone (paměť, displej,...). Prodej iluze, která při používání rychle vyprchává (spousta věcí nechodí ...) a uživatel si pak nadává, že si nepřiplatil... V našem segmentu D6x0 atp.
Ostatní nemá cenu asi ani komentovat..., ale je to sranda :-)
Je to sranda, snad?! Socka,
Je to sranda, snad?!
Socka, lůza, to mi nevadí, tam patřím a nestydím se za to (pracuju a nejsem hně*ej). Je to pořád lepší, než být stádo namachrovanejch ho*ad s všemožnýma písmenkama před a za jménem, protože ti akorát ovládají svůj vystudovanej obor (nic proti, taky umění), jinak jsou totálně k ničemu, proto kam vlezou machrují, honí vzorečky, řeči, termíny v hebrejštině, aby zastínili, že mají IQ tykve. Na vojně jich ("kolejničkářů") bylo 45, jenom dva (!!) byli stvořeni pro normální život, to znamená, že si dokázali uvařit čaj, zavázat tkaničky u bot, vytřít si zadek papírem a zavřít dveře auta bez cizí pomoci, ostatní byl póvl s MuDr, Ing,... nic víc, ale študovanej, to jo, přesto o nich netvrdím, že sou "devianti" i když s uvozovkama!
Nejhorší je, že nejsem sám v tomto poznání a za celý život že sem jich potkal a bohužel, tihle nám velí, proto je naše země tam, kde je. Ti dva normální tvoří pár procent těch, kteří jsou stejně v podhradí jako já s lůzou a jsou i zde (škoda že jen někteří) na fóru.
Určitě se mnohých dotknu, ti sou mi ukradení (slušně), protože za těch pár let tady mám nějakou selekci vybudovanou i když vystudovanýma "hodnostma" se zde nechlubí, ale ze tvého posledního příspěvku nabývám čím dál víc dojmu, že se socce a lůze vysmíváš (i v ní sou "devianti"), že si ten rychlokvašnej zbohatlík, co profituje na "chudobě" druhejch a děláš si z toho privilegium nadřazenosti, privilegium práva chovat se jako "deviant", za což si můžeš připlatit, tak si připlať a nepruď.
Že si jako socka nemůžu dovolit koupit víc mne tak netrápí, protože co mám sem si koupil za svoje, ne okrádáním druhých nebo sponzoringem rodičů, proto se k tomu chovám slušně a vážím si toho, co mám a nestydím se za to, natož urážet špatnou výslovností značku jako nějakej "deviant" !!
Trochu pokory k pracujícímu póvlu, chlapče, ten tě nejspíš živí, když už se oháníš Otčenášem (na jiném vlákně)!
Hele, já jsem Tebe ani nikoho
Hele, já jsem Tebe ani nikoho jiného nijak hanlivě nenazýval. Dokonce si to ani nemyslím. Pokud nerozumíš tomu, co jsem vcelku srozumitelně napsal a vztahuješ si to na sebe jako nějakou nadávku, tak za to já nemůžu... Popsal jsem naprosto technický neutrálně stav věci obvykle používaným názvoslovím v oboru - prostě tak to je ať se mi to líbí nebo ne... Osobně na to nemám ani kladný, ani negativní názor. Pacouš je pacouš, kulich je kulich ... pouze hygienicky čisté označení ... nic víc.
Pokud máš, po těch letech, ještě nějaký komplex z absolvování povinné dvouleté prezenční vojenské služby, případně ze styku s lidmi, kteří úspěšně absolvovali terciální vzdělávací stupeň, tak radši nechoď ani k doktorům ...
Diskuse s Tvou argumentací nemíním vést. Jednak je to ztráta času, druhak Tvá argumentace na úrovni osazenstva Lidového domu/Muzea V.I. Lenina a K. Gottwalda, šmrncnutá úrovní domu v ulici Politických vězňů je poněkud pod únosnou úroveň.
chlapi, chlapi... nebo si
chlapi, chlapi... nebo si půjčím slova z filmu Fotograf "děvčata do klidu prosím..." :-)
já myslím , že Jenicek to myslel asi trošku jinak i když jeho slovník je poněkud peprný a mohl by to krotit. Navíc rád provokuje a jistý intelekt mu nelze zapřít, ale přeci jenom by měl být v tak širokém fóru více citlivější a lépe vážit slova. Zejména v dnešní citlivé době.
Na internetu a emailem dochází často k velkým nedorozuměním, protože prostě k tomu sdělení chybí něco navíc, emoce nebo grimasa a může to druhá strana chápat zcela opačně , než bylo myšleno. Sám s tím mám bohaté zkušenosti a proto je lepší volit slovník jednodušší a věty přímé. Věřím, že kdybyste seděli v hospodě a tak se danému zasmějete a tady byste si vlasy vytrhali, protože tomu chybí to něco navíc.
Ocenil bych, kdyby se tu tento typ diskuze uzavřel. Defacto socky jsme tu téměř všichni a cítím se tak i já, byť oproti většině populace jsme na tom ještě relativně velmi dobře...
------------------------------------------------
děkuji a howgh
:-) Abych tomu dal korunu
:-) Abych tomu dal korunu :-)
Existuje naprosto standardní pojem/segment "Socky se 100 tis. platem".
Když to podaníš, zaplatíš hypošku, půjčku na auto, pojistky, ..., dáš najíst tý paní, co s ní bydlíš, která je na mateřský, dvěma fakanům, koupíš všem hadry a boty, sobě kvádro (což jsou "montérky" pro flákače a zloděje - viz. výše...), zaplatíš školku, školu (protože státní školky jsou plný a nemůžeš si pro dítě přijít v 7 večer, když jdeš ze "šichty"), tak Ti zbyde tak zhruba stejně jako "socce" u pásu v Kolbence = skoro nic...
ano to znám zcela důvěrně :-)
ano to znám zcela důvěrně :-) Snad jen s rozdílem, že hypošku nemám a barák jsem zaplaťbůh splatil už v roce 2008, ale tenkrát s 7% úrokem, auto doplatil před Vánoci. Od doby co jsem z Německa "doma", tak tiše bankrotuji, resp. přicházím o úspory kompenzováním ztráty příjmu, resp. kompenzováním neustále rostoucích životních nákladů.
Ono opravdu ani těch 100 litrů není žádný terno, bohužel... a kdo ti je dneska dá? že ano.
...tady snad jen jedno
...tady snad jen jedno konstatování, že ty dětičky a manželku na mateřské musí obléci i nakrmit ten z té kolbenky od pásu také. Stejně tak musí zaplatit energie a bydlení...tomu pak leckdy nezůstane nic :-(. Ti to pak mají podstatně složitější. Je jasné, že ti si nemohou dovolit hypotéku a nové auto hotově ani na splátky. Nicméně vyhrotilo se to tady poměrně slušně :-). Ale pravdu máš, že na horší se hůře zvyká a člověk si nerad připouští, že by si snížil životní úroveň či odepřel některé věci, které doposud nemusel. Já to nyní řeším celkem aktivně...za pár dní nás čeká další přírůstek a přece jen člověk není už nejmladší, takže si chce dopřát a udělat si radost třeba i v té výbavě pro dítě...pak je raději lepší mlčet a neříkat ani v rodině kolik třeba stál kočárek...a to je začátek a další výbava :-). Kdyby na to nebylo, tak si to holt nekoupíme a koupím kočárek jetý nebo z polska. Ale to, že se bude muset sáhnout do úspor, to bude...ale prachy si do hrobu nevezmem :-).
Nazdar pane kolego, dlouho
Nazdar pane kolego, dlouho jsem čekal než někdo zaujme stanovisko se kterým plně souhlasím. Sám bych to takhle nenapsal (nejsem spisovatel). Ať si každý koupí co jeho srdci bližčí je. Mám pocit, že tyto stránky a tudíš i příspěvky do ní by se měli
věnovat poradenství a neřešit co kdo vyrábí.
Že by byla DX mrtvola se mi
Že by byla DX mrtvola se mi přijde přehnané. Sám vlastním D7100 a jsem s ní víc než spokojen. Upřímně řečeno, jsem jejich limitů ani zdaleka nedosáhl.
Takže DX bych zas tak nezatracoval.
já už bych DX taky nechtěl...
já už bych DX taky nechtěl... postrádá smysl. D810 můžu kdyžtak do DX přepnout kdykoliv, a i tak má asi 16Mpx. To stačí až až...
Nemyslím si, že fotosvět teď nutně potřebuje každé tři měsíce tělo ... co takhle soudruzi třeba funkční integrovaný radiové ovládání blesků ?! Co takhle vylepšit jejich napájení, větším akumulátorem a jednodušším nabíjením celku a udělat to tak aby šlo použít stále AA články?
Co třeba myslet na to, že přídavný batery pack by měl být co nejintegrovatelnější, aby se s tím dalo manipulovat a ne že ten SD-x sráč musí viset na kabelu ???
Myšlení bolí? Prostor pro užitečné inovace je.. jen chtít ...
já už bych DX taky nechtěl...
já už bych DX taky nechtěl... postrádá smysl. D810 můžu kdyžtak do DX přepnout kdykoliv, a i tak má asi 16Mpx. To stačí až až...
Myslíš dobře. Jenomže já jsem amatér, kterému foťák nevydělá ani kačku. Takže rozdíl v ceně vybavení DX a FX je pro mne podstatný. V DX mám dneska asi 90 litrů. Ve FX bych musel mít minimálně jednou tolik. Za druhák: FX je o dost větší a těžší, než DX. To je pro mne taky dost důležité. Řekl bych to asi tak: Někomu stačí na ježdění Škoda CITIGO a někomu nestačí Mercedes. Pro mne DX MÁ SMYSL...
však to je v pořádku, já ti
však to je v pořádku, já ti to neberu :-)
U mne je problém, když vidím fotky z FX a DX, tak to prostě nedávám, taky jsem ještě vloni měl D300, no šla z domu. Prostě co je víc jak ISO 1600 tak DX nedává, nebo dává, ale ne tak abych já osobně s tím byl ok.
Ono to v podstatě platí i o D810, tam se taky na vyšší ISO rychle ztrácí detail jako u DX. Proto mám radši FX s většíma buňkama tj. D3s/D4s.
Když je světlo, tak pochopitelně ten rozdíl je zcela zanedbatelný. Jedině HO je krapet větší u DX.
Macku, tohleto všechno já
Macku, tohleto všechno já vím. Takže se snažím fotit na menší iso a pokud je málo světla, tak vytáhnu blesk, nebo prostě nefotím :). Jak říkám, jsem amatér, neživí mne to a tak mám, co mám. Ono je to o tom, co z toho čekáš. Mě to DX "stačí" :). Loni jsem si koupil nové auto. Rozvažoval jsem nad Oktávkou, Rapidem a nakonec jsem si koupil fabii (ale novou, z bazaru nechci). Když ona mi stačí. Oktávka by byla lepší, ale prostě musím si uvědomit na co to mám a jestli to uživím... Je to prostě stejné, jak s tím foťákem. Když se mě známí ptají jaký foťák si mají koupit a já jim nabídnu něco od 7000 nahoru, tak jdou taky do kolen a koupí si něco za dva litry. Na to jim říkám, že to už mohou fotit hned mobilem... Tož tak.
se nám tu debata rozběhla až
se nám tu debata rozběhla až divoce...:-). To není myšleno zle proti DX, ale je tu nový segment...BZ a je tu určitý trh. A Bezzrcadlo prostě je hned pod tou pomyslnou hranou DX DSLR a lze předpokládat, že díky stále se lepšícím parametrům BZ bude z těch nejlevnějších DX DSLR ukrajovat větší a větší díl. Pak je tu druhá a horní část DX, tedy top DX DSLR, které jsou za nemalý peníz a nad nimi se stále otevírá více prostoru v FX třídě. Před pár lety byla FX těla opravdu pro profíky a za velký prachy. Dnes už nejsou cenové rozdíly mezi DX a FX takové. Spousta lidí má DX těla a k tomu třeba 70-200/2,8 či jiná skla použitelná pro FX. A velikost FX? To už také není pravda. Vždyť D750 je menší než D7100 či D7000. Sice má problémy, ale to je jen dočasu, než to odladí a vypustí jiný model, kde to bude ok. Stejně jako D7000 se svými problémy s AF a nad tím už D7100 s AF, který je ok. Takže je to spíše zamyšlení nad tím tlakem na DX od spodu i od vrchu... Je to zamyšlení nad tím, zda když někdo bude chtít investovat do nové D7200 nebo se rozhodne pro D610 či D750.
Dovolím si přirovnání...já fotím sport. V mládí i v nemládí jsem sportoval. Krom jiného jsem pár let objížděl cyklistické maratony na horských kolech. MTB kolo a 26´´ kola bylo klasické horksé kolo. Když se přišlo s 29´´ koly na MTB, tak se tomu skoro každý smál, že je to hnusné a škaredé, neobratné, že je to jen nějaký výkřik. Uplynulo několik let a 26´´ kola jsou okrajovka. Vládnou 29´´ či případně 27,5´´. Výrobci jen reagovali na poptávku trhu. A i těch 26´´ má své výhody, kolo je obratnější i lehčí a přesto to nestačí.
samozřejmě, každý podle svých
samozřejmě, každý podle svých možností. Já v tom mám o řád víc a občas něco za kačky, ale rozhodně je to prodělečný podnik. S tím jsem do toho také šel, je to prostě hoby. A mobil je úžasný skener na dokumenty nebo dokumentační nástroj. Takže bych ho vůbec nezatracoval :-)
Já myslím že to pravda není ,
Já myslím že to pravda není , jsou místa kde se DX uplatní nejlíp :)FX je sice paráda ale váha těla, objektivů a jejich cena to vyřadí třeba na vyjížďky na kole... nemyslím někde na cyklostezky ale pořádné výlety na pořádné kopce kde je potřeba mít z toho dobré fotky :) na krajinu se taky dos hodí DX vyrovnaně jako FX . 24MPX vítám, tisknu z d7100 velké obrazy a to rozlišení se hodí ...prostě D810 si nemusí pořídit každý protože ho třeba nepotřebuje a nabušené DX taky není špatné :) Každopádně vám musím dát zapravdu že chrlit to co dva roky je blbost , nic zásadního nepřidali, leda zajímavé NFC což je spíš machrovinka kdo dá dřív fotku na FB :-D
Ne, nechtějí ... marketingově
Ne, nechtějí ... marketingově se jim nechce. Myslí si, že vydojí víc postupně... Osobně jsem přesvědčen, že je to fatálně špatná strategie, která se finančně ani do budoucna strategicky nevyplatí. Totéž je SONY v mobilech ... Japka jako Japka.... Jsou nepoučitelní, přesně stejné chyby opakují periodicky skoro všechny Japonské firmy.