Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D810 rychlejší AF s gripem (a EN-EL18a)?
¨
Autor: jp3112
Datum:
18. Březen 2017, 19:14:06
Ahoj,
četl jsem na netu, že by D810 měla mít s nasazeným gripem (možná až s baterkou EN-EL18a přes adaptér v gripu) rychlejší AF než bez gripu, ale nemůžu si to nikde potvrdit. Máte někdo zkušenost? Nebo aspoň potvrzené info, jestli to je opravdu tak? Vím, že by grip měl zvednout fps v DX módu z 6 na 7, ale to o rychlosti ostření jsem četl vůbec poprvé. Ideálně majitelé D810 s gripem by mohli ve volné chvíli vyzkoušet a poreferovat. Dík :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Třeba
Třeba tady:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Nikon+D810+grip&_osacat=0&_from=R40...
se to dá občas koupit za slušnou cenu. Nabídka se samozřejmě denně mění, tak to chce nějak sledovat a hlavně dávat pozor na ty různé "číny".
Dnes je tam ale např. za 3 247,- Kč ( po cca přepočtu) originál grip z United Kingdom, takže by nebyl ani problém se clem .
no to je sice pěkný, ale to
no to je sice pěkný, ale to není cena, to je poslední nabídka v aukci a prodávající to může nemusí za tu cenu prodat (teď neznám přesně podmínky inzerce). Ale obvyklá cena je tam od 5500,- výš.
No jasně, říkám sledovat
No jasně, říkám sledovat to.
Minulý týden jsem tam třeba kupoval kazety Sony super metal master, Obvyklá cena silně nad 100E za kazetu. Přesto jsem nakonec koupil na tři jednotlivé nákupy kazety po cca 60E.
( Pro nás je možná jednodušší tyhle věci sledovat na e-bay.de)
No, podle mě by mohl být
No, podle mě by mohl být rychlejší AF, pokud se použijí objektivy, které se musí pohánět z těla. Ale (právě jsem zkusil) u D700 i D300s je to nepozorovatelné. Takže možná, kdyby objektiv vzdoroval, teoreticky by z gripu mohl motor dostat větší proudy, ale jinak asi těžko.
U objektivů s vlastním motorem je to úplná blbost.
Takže s gripem je rychlejší akorát to sklápění zrcátka a nejspíš se i rychleji nabije interní blesk, pokud tam nějaký je.
co mohu potvrdit, že objektiv
co mohu potvrdit, že objektiv poháněn hřídelí z těla je (byl) viditelně rychlejší na D3s než na D300/D700. Tehdy jsem to pozoroval u 50/1.8 AFD.
U vlastních motorků je to pochopitelně dané tím motorkem.
Aha, tak nic. Díky za rychlou
Aha, tak nic. Díky za rychlou odpověď. Snažil jsem se si nějak lépe ospravedlnit tu absurdní cenu za grip, co si budeme povídat, je to zlodějina, ale stejně si ho tak či tak asi časem koupím.
já měl kliku, já koupil
já měl kliku, já koupil originál v Brně v bazaru za 5000,- což jsem dal.
Občas se obejví na Paladixu v podobné cenové relaci. Novej to je nesmysl cena.
mám 2,5 roku a opravdu jsem
mám 2,5 roku a opravdu jsem změnu nezaznamenal. Hoax.
Jinak nejen v DXmodu, ale ještě v tom ořezu 1.2x to skočí z 5 na 6fps.
Mám tam EL18 a stejný je to když jsou tam tužkovky.
EN-EL18a je novější aku pro D5, to nemám, ale dosti vážně pochybuji, že by bylo rychlejší AF ....
*EDIT: tak 18a má podle webu 2500mAh a 18 jen 2000 mAh, ovšem 18 prodávaná v B&H má 2600mAh a 18a jen 2500mAh a ta moje má taky 2600mAh :-) Tak jsem z toho zmaten. Ovšem zdroje na webu říkají, že rozdíl je jen v kapacitě.
"....tak 18a má podle webu
"....tak 18a má podle webu 2500mAh a 18 jen 2000 mAh, ovšem 18 prodávaná v B&H má 2600mAh a 18a jen 2500mAh a ta moje má taky 2600mAh..."
Normální stav. Protože to označení už dnes v žádném případě neznamená, že je to výhradní dodávka pro Nikon. Takže už nikdo nevíme co je uvnitř za články a ten šváb co monitoruje baterku, jestli je origo, nebo jen "kompatibilní". Třetích výrobců akupacků je mnoho.
(Ale např. i Makita je na tom s aku stejně :)