Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
D90 alebo D7000
¨
Autor: jozefsta
Datum:
15. Říjen 2011, 21:36:40
Chcel by som si kúpiť fotoaparát, ale neviem sa rozhodnúť medzi D90 a D7000, obe majú objektív 18 - 105, pozeral som rôzne technické parametre, tam sú aj rovnaké aj odlišné hodnoty. Takže sa pýtam skúsenejších, ktorí z týchto aparátov kúpiť?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
proč bych si vybral D7000.
Rozhodnutí by se mělo odvíjet od toho co člověk chce fotit a co k tomu potřebuje, ale právě proto, že jsme většinou amatéři, kteří fotí všechno, máme nároky dosti veliké. Krajinářovi bude jendo že foťák umí 7 snímků za vteřinu a má k dispozici 9 křížových bodů … Ale já fotím jednou sport a podruhé krajinu.
A proč bych si vybral D7000?
Větší dynamický rozsah, větší „buffer“, rychlost snímání, větší použitelné ISO, virtuální vodováha, více ostřících bodů, hlavně těch křížových.
Netvrdím, že všechny tyto přednosti používám denně, ale na některé situace a scény se mi více hodí D 7000 a díky nim mi neuniknou fotky, které bych s D 90 neudělal, nebo by to bylo složitější.
Není horší pocit než ten, že díky limitům foťáku si nemůžu odnést nádherné snímky.
Co vy na to?
Jaké fotky by jsi s D90
Jaké fotky by jsi s D90 neuďělal?? 8-O
To by mne také zajímalo...
To by mne také zajímalo...
Jakou bych neudělal? Tak tu,
Jakou bych neudělal?
Tak tu, kdy mám plný „buffer“, to vždycky zuřím, když držím spoušť a foťák ukládá a nefotí .
Pak tu, kdy fotím pohyb. Tůhle jsem fotil sjezdové závody a na večer, kdy už bylo málo světla, se jela exhibice a kvůli pohybové neostrosti jsem potřeboval minimálně 250/s a toho jsem byl schopnej dosáhnout jen při ISO 1600 a větší a na mé D 60 už výsledky na toto ISO nejsou opravdu dobré a navíc se mi zaplnil „buffer“.
A pak to jsou vlastnosti bez niž by pořízení bylo složitější a to jsou počet ostřících křížových bodů, virtuální horizont, větší dynamický rozsah… Samozřejmě můžete překomponovat a ostřit jen na ten prostřední, použít stativ s vodováhou nebo vyfotit 3 snímky a složit je do DHR, ale proč, když vám pouze lepší výbava foťáku.
Pro každého to nemusí být výhody nebo omezení, ale pro mě to jsou důvody proč jít z D60 do D7000 a ne do D90, která je super, ale…? Na 95% fotografií vám stačí D90 ale pak je těch 10% kde je lepší mít lepší foťák. Každý si musí zodpovědět sám, zda mu těch 10% navíc stojí za to.
Copak vy jste se nikdy nesetkali s pocitem, že mít lepší techniku, byli byste s fotkou více spokojení?
lepší?
Přešel jsem z D40 na D90 a musím říct že tam je rozdíl obrovský. Mezi D90 a D7000 (měl jsem zapůjčenou) už takový rozdíl není a to co tu říkáš může platit i dál, protože když vedle tebe bude stát někdo s D700, tak se zase dostane o pár fotek dál. Takže je to o prioritách a o tom co chci a kolik ješt chci utratit a ne o tom jestli je lepší D90/7000/300/700 atd.
Re: Lepší?
Ale proč troškařit? Nač se zabývat nějakou D700, když se můžeme rovnou bavit o tom, jak by se to fotilo na lyžařské závody v podvečerní atmosféře D3s-kem při ISO 51 200. ;)
Samozřejmě, že ve všem souhlasím. Je nesmysl říkat, že ten či onen přístroj je lepší. Toto srovnání je absolutní, pokud porovnáváme parametry. Ale je relativní, pokud se podíváme na uživatele a jeho potřeby.
Jenže cenový rozdíl mezi D90
Jenže cenový rozdíl mezi D90 a D7000 je pár tisíc, mezi D90 a D700 pár desítek tisíc.
Ja na to asi tolko, ze prave
Ja na to asi tolko, ze prave preto, ze sme amateri, tak kym narazime na limity napr.D90, tak v predaji bude uz D7300 :-)
...
Aky mas budget? Co/ako fotis? Cim si fotil doteraz?... to su dolezite otazky, ktore ti mozu pomoct pri rozhodovani.
Ak ides kupovat uplne prvu zrkadlovku a chces mat len novu hracku, mozno by stalo za to sa popozerat najprv po nizsich modelovych radach, aby si si zistil, co ti (ne)vyhovuje, co by si chcel naviac a podobne.
Nesouhlas
Nemohu s Vami tak uplne souhlasit. Jak D90, tak D7000 maji i automaticke rezimy, takze se hodi i pro zacatecniky. A pokud to zajemce mysli s focenim vazne - coz asi mysli, kdyz chce investovat vice penez - pak by u levnejsiho modelu pozdeji litoval, ze si drive nepriplatil a nekoupil lepsi stroj. (Hovorim z vlastni zkusenosti.)
Nezbyva mi než souhlasit
s kolegou. Take jsem před dvěma lety kupoval zrcadlo jako nastupce EVF a bohužel finance mi dovolily pouze D3000. (Puvodni zaměr byl tedy Pentax K-x) ale prodejce ve FotoŠkoda mě přesvědčil na Nikon a nelituji. A již nyní se půl roku připravuji na koupi lepšího těla. Jsem ve stejné situaci jako kolega D90 nebo D7000 a i když na D90 už by finance byly, přece jen tíhnu k D7000 protože to bude investice na mnohem delší dobu :o) Takže D7000 je jednoznačně v tomto případě nej volba.
Dovolim si nesuhlasit
Sam som kupil pred rokom D3000, ale s tym, ze postupne pojdem do lepsieho tela. Pred mesiacom som sa rozhodoval medzi D5100 D90 a D7000. D5100 som vylucil kvoli ergonomii a D7000 nasledne tiez, nakolko mi neposkytuje PRE MNA ziadne podstatne vyhody oproti D7000: pouzitelne ISO 800 mi uplne postacuje, aj tak fotim bezne na 200, vyhoda novsieho snimaca ? Ruku na srdce - vacsina z nas su amateri, ktori vacsinou tazko narazia aj na limity D90 :-)
oprava: ziadne vyhody oproti
oprava: ziadne vyhody oproti D90
Potom sa na to ale mozeme
Potom sa na to ale mozeme pozerat z tej druhej strany: Kupi D7000, zisti, ze fotenie ho velmi neberie a doma ma drahe tazitko, ktore preda s omnoho vacsou stratou ako nizsi model. Pripadne bude mat tu D7000 a zisti, ze predsa si len mal este priplatit a ist do D300s (no to uz teraz asi nie), D700, D3s, ... opat lacnejsie telo pripadne preda s mensou stratou.
Ked uz niekto chvilu foti a vie co chce, tak ta situacia je samozrejme uplne ina, ale z prveho prispevku som mal dojem asi takyto: "chcem drahy fotak, napiste mi, ktory si mam kupit."
Pokiaľ nefotiš pravidelnejsie
Pokiaľ nefotiš pravidelnejsie s ISO 1600 a nepotrebujes mat novinku, tak radim D90. Do ISO 800 je to uplne v pohode a za usterene peniaze kupis sklo 35/1,8 alebo 50/1,8 a este ti cosi ostane. D90 je momentalne dopredaj za fantasticky pomer cena/uzitok !
Mám D 90 a klidně řeknu ,že
Mám D 90 a klidně řeknu ,že pro amatéra je více než vyhovující.Jsem spokojen.
d90 d7000
ďakujem za všetky odpovede, čo bude sa uvidí. Fakt som len amatér, doteraz som robil so SONY 390, takže hľadám nejakú náhradu. Porovnával som všetky možné parametre, až po veľkosť snímača, ale nakoniec naozaj rozhodne asi cena.
D90 D7000
Sony A390 tedy rozhodně není ořezávátko, ale je pravda, že oproti oběma Nikonům znatelně zaostává. Z tohoto pohledu je ale D90 opravdu postačujícím krokem vpřed. Jsem si vědomý rozdílů mezi D90 a D7000, ale také si uvědomuji, že D90 je citelně levnější. Otázkou tedy je, co se bude fotit, za jakých podmínek a zda cenový rozdíl mezi D90 a D7000 bude opravdu využitý.