Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Dotaz buffer D7100 a .D90
¨
Autor: Ada
Datum:
2. Červen 2014, 14:50:46
Krásný den NIKONáci,
mám jeden dotaz na majitele ,nebo bývalé majitele, D90 kteří upgradovali na D7100 .Týká se tolik diskutovaného bufferu.Má D7100 stejný,nebo menší/pomalejší buffer než D90? Chci jít do D7100 a čtu neustále o "úplné bufferkatastrofě"...atd. Je mi jasné ,že NEF D7100 má větší objem dat než D90. Mám v D90 SDHC class 10/30MB a když nafotim cont. 5xNEF tak vidím displayi jak také "dohrává". Chci vědět,jestli je to ukládání NEFu u D7100 asi tak časově stejné jako u D90.
Díky moc!
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Přátelé,dnes jsen nakrmil
Přátelé,dnes jsen nakrmil svoji D7100 "novou" kartou - Kingston SDHC/SDXC 16GB Class 3 UHS-I U3 (90MB/s; 80MB/s) pro 4K2K video - a je to hooodně dobrý."Zaplněný" buffer NEFem to dooost rychle sosá. Za 625 Kč Fakt hooodně dobré.
To opravdu odpovídá tomu
To opravdu odpovídá tomu testu, co jsem dal odkaz níže.
Zvolil jsem Kingston
Zvolil jsem Kingston 90/80Mb/s proto,že rychlost je skoro stejná jako u SanDisk Pro 95Mb/s a cena je cca o 30% nižší.
Dnes jsem zjistil, že Nikon
Dnes jsem zjistil, že Nikon D90 podporuje i 64GB SDXC UHS-I. Ale byla to Sandisk Ultimate 30MB/s čtení a 10MB/s zápis, takže podle mé staré Kingstonky 15MB/s čtení i zápis se nic nezměnilo. Buffer na 7 RAWů se za 1,5s zaplnil a pak to fotilo asi 2 snímky za 5s.
karfik, dik za odkaz ale mna
karfik, dik za odkaz
ale mna skor zaujimalo, preco mi to neseka aspon 5 sekund JPG
dalsia karta do druhej sachty bude uz urcite SanDisk Extreme Pro 95MB/s ;)
http://sportsphotoguy.com/d71
http://sportsphotoguy.com/d7100-raw-burst-test/
já když jsem měl D7100, tak
já když jsem měl D7100, tak jsem buffer občas zaplnil a nebylo zrovna příjemné, čekat až se to prokouše. Netvrdím, že to bylo pravidelně a vždy, ale bylo.
testoval som aj ja, pretože
testoval som aj ja, pretože sa mi to nezdalo...
keď si odpustíš raw a ideš rovno do jpg, keď teda môžeš, tak to strieľa naozaj ako gulomet...
a to jpg je naozaj dobre použiteľné :)
S D90 jsem do RAWu fotil 95%.
S D90 jsem do RAWu fotil 95%. Nejvýše to bylo stejně jen 4-6 fotek v sérii(vyjímečně). Takže si myslím ,že to bude asi v poho. Hrát si s fotkama v počítači je pro pro mě závislost :D
Tak D7100 jsem měl a
Tak D7100 jsem měl a doporučuji použít rychlou kartu se zápisem minimálně 60 MB/s. Není to žádný zázrak, při delší sérii se buffer rychle zaplní a i když to rychlá karta úplně nezachrání, alespoň se foťák úplně nezastaví a "střílí" s kadencí jeden snímek za vteřinu. Dá se s tím žít, ale některé žánry jsou či mohou být komplikované. Vše samozřejmě platí při ukládání do RAW.
Děkuji,za info. Už jsem ho
Děkuji,za info.
Už jsem ho objednal. Když to porovnám s D90 tak ten střílí slimáckým tempem hned od první chvíle :D Mohu vědět důvod,proč D7100 již nemáte? Byl s ním nějaký problém ?
Malý čip :-) D7100 je skvělý
Malý čip :-)
D7100 je skvělý stroj, nemohu mu nic vytknout, nakonec ani ten malý buffer. Přesto jsem se rozhodl pro FX a rozhodně nelituji, z mnoha důvodů.
1.) Zvolil jsem znovu DX
1.) Zvolil jsem znovu DX protože jsem nechtěl přijít o crop faktor.
2.)U D7100 proti D90 je kvalita fotek v jiném levelu.
Je to o preferencích. Já se
Je to o preferencích. Já se cropu rád zbavil :-)
Je to hlavně(u mě)o
Je to hlavně(u mě)o penězích.Nemám na nová skla.Mám,mimo jiné Nikon 70-300 VRII na "450ku" nemám fondy a na FF také ne.Amatér-rentier musí být skromný. :DDD
Mám D7100 a zatím žádná
Mám D7100 a zatím žádná bufferkatastrofa se nekonala (fotil jsem i prcka na lyžích a střílel sériově a no problém.
Tady je odkaz na video ohledně testu karet a vlivu na ukládání, snad pomůže si udělat představu jak na tom d7100 je: http://www.youtube.com/watch?v=cqv-AldrnM0
Za mě tedy jednoznačná odpověď: Zatím se mi nestalo, že bych nemohl fotit, protože by foták ukládal nafocené snímky na sd kartu.
Tak som skukol to video, ale
Tak som skukol to video, ale na mojej SanDisk 32 GB SDHC Extreme, 45MB/s to v tele neviem nejak nastavit.
Trochu sa to zrychlilo, ked som vypol auto. korekce skresleni, ale aj tak seka tie JPG len necele 3 sekundy.
Niekedy by sa mi na sport hodilo aj viac.
Poradi mi niekto?
Dakujem.
Díky ,tak to byl docela
Díky ,tak to byl docela dostačující "kulomet".Z "kulometu" střílím krátké dávky.