Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Kolik máte nafocených snímků? Nikon D600
¨
Autor: Lenittka
Datum:
31. Červenec 2016, 20:03:16
Dobrý den,
právě jsem zjistila, že mám nafoceno skoro 200 tisíc snímků na mém Nikonu D600.
Vzhledem k tomu, že jsem uprostřed svatební sezóny a mám rezervovány termíny na příští rok, tak mě to trochu děsí...
Vyplatí se nechat si dát/opravit/vyměnit závěrku novou nebo šetřit pomalu na nový foťák, což se mi momentálně vůbec nechce? :-)
Kolik vydržel snímků fotoaparát Vám??
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
https://www.olegkikin.com/shu
https://www.olegkikin.com/shutterlife/
Jé, děkuji, nevšimla jsem si
Jé, děkuji, nevšimla jsem si předtím toho vyhledávače nahoře :-)
Mě by spíš děsilo dělat tohle
Mě by spíš děsilo dělat tohle bez druhého záložního těla.
někdo rád adrenalinové sporty
někdo rád adrenalinové sporty :-)
Ale tak jasně, jen do mě,
Ale tak jasně, jen do mě, náhradní těla mám dvě, ale starší modely :-)
No tak bych to potom neviděl
No tak bych to potom neviděl jako problém.
Nezdá se mi vhodné měnit závěrku preventivně, počkal bych až skutečně kiksne a udržoval ty dvě další těla v provozuschopném stavu.
On je zásadní problém v tom,
On je zásadní problém v tom, že ty těla jsou D3100 a 3300..
Zásadní problém je v tom, že
Zásadní problém je v tom, že nemáte náhradní tělo FX.
Takhle to dost mění situaci.
To samozřejmě uznávám.
To samozřejmě uznávám.
Ty svatby budete dost špatně
Ty svatby budete dost špatně zálohovat těmi dvěma DX těly.
Zkusil bych se preventivně zajímat, kde si půjčit FX tělo až tohle budete mít v servisu.
Což to ano, vím, že v Praze v
Což to ano, vím, že v Praze v ofikoš servisu zapůjčí, jenže já jsem z jižních Čech..Bohužel to asi jinak nepůjde.
Tak tím půjčením v Nikonu
Tak tím půjčením v Nikonu bych si nebyl tak jistý. Měl jsem u nich v servisu na seřízení D3s a 500/4 a nic mi nepůjčili. Prý měli všechno rozpůjčované a to seřízení trvalo 3 měsíce. Závěrku bych preventivně neměnil. Spíše si prubnul nějakou tu půjčovnu nebo kamarády (nejlépe ale koupit druhé FX :-)).
Nu, nakonec mi po telefonu
Nu, nakonec mi po telefonu přímo z Nikonu řekli, že se nemám čeho obávat, pokud foťák šlape, jak má. Že tam teď mají Nikon D600 s 800 tis. nafocenými snímky..
Rozhodně Vám to nepřeju, ale
Rozhodně Vám to nepřeju, ale chtěl bych vidět co by ti fíci z Nikonu dělali, kdyby Vám to na té svatbě odešlo. No, nic, jich by se to netýkalo.
Na těchhle akcích je nejvíc rizikový blesk, hned potom tělo (foťáku:)
To tělo může odejít na deset dalších věcí mimo závěrky. I objektiv se může nějak podělat, ale to riziko je výrazně menší, menší......
(Vážně bych zvažoval, jestli neprodat ty dvě DX těla, nedoplatit si a nepořídit jedno skutečně záložní, jestliže toto chcete i v budoucnu dělat.)
Právě, že už nechci :-)
Právě, že už nechci :-)
V tom případě není co řešit,
V tom případě není co řešit, až D600 padne, tak padne, obvzláš, když jste doteď byla v klidu, buďte dál, případně koupíte něco jiného a možná než to přijde, tak se na zrcadlovky nebude fotit vůbec.
Vrátím se k původnímu
Vrátím se k původnímu dotazu:
"....Vyplatí se nechat si dát/opravit/vyměnit závěrku novou nebo šetřit pomalu na nový foťák, což se mi momentálně vůbec nechce? ......"
Vyplatí se dát si opravit vadnou závěrku. Nevyplatí se měnit ji preventivně, protože klidně může vydržet dvakrát tolik jako je udávaná její životnost a zatím může odejít na tom foťáku cokoliv jiného. V tomto případě bych šetřil (dost rychle) na nový foťák i když se mi momentálně vůbec nechce.
V případě, že vynecháte konec věty - "nebudu šetřit na nový foťák", tak se odpověď ještě zjednoduší:
Vyplatí se dát si opravit vadnou závěrku. Nevyplatí se měnit ji preventivně :)
Myslím, že je to kus od kusu.
Myslím, že je to kus od kusu. Mně odešla závěrka na D300 na 78 t. a taky tvrdili, že vydrží 150 t. Bohužel se na tohle reklamace nevztahuje.
Jestliže to máte jako výrazný
Jestliže to máte jako výrazný finanční příjem, tak bych vážně uvažoval o tom pořídit druhé FX tělo a hlavně disponovat na tyhle věci i záložním bleskem.
Blesky mám, ale druhé, nové
Blesky mám, ale druhé, nové tělo jsem se rozhodla, že již pořizovat nechci, protože letos jsem si nabrala tolik práce, že nemám čas ani na rodinu..Takže pro příští rok jsem se rozhodla si jen vybrat pár svateb známým a věnovat se svým věcem ;-)
Nevím jak z pohledu
Nevím jak z pohledu fotografa, ale z pohledu platícího se lidem z rodiny ježily vlasy na hlavě (i po trvalé s kamionem laků) nad cenou, co takové "obyčejné" focení svatby stojí, tak mi nevykládejte, že nějaké drobné nespadnou na nové tělo, zvlášť, když máte zakázek jako hrom a ještě jste asi dobrá a v neposlední řadě vás to baví?! Je jasné, je-li manžel a nějaké dítě, všichni budou nevrlí, ale není nad to, když člověk dělá práci, ze které má potěšení a jako bonus nějakou vydělanou korunu (což focení známým asi nebude, ti většinou chtějí co nejvíce vás podojit zadara, stačí jednou podat slevový prst), tak by měli vydržet, což se lehce píše, hůř dělá, uznávám, nicméně FX jako celek není levná záležitost, tak proč se "ostýchat", obvzlášť, když fotíte svatby, těla řady D3xxx nebudou pravé ořechové na dofocení takové akce, jakou svatební šílenství je.
Děkuji, že se všichni
Děkuji, že se všichni zaměřujete na mou původní otázku. Vážně tu nechci rozebírat, proč si již nechci kupovat další tělo.
Je to jenom o tom
Je to jenom o tom riziku.
Můžete s jedním tělem odfotit deset roků bez problému, ale může se Vám stát, že hned na příští akci se to podělá. Potom Vás pochopitelně zcela právem rozcupují tak, že další zakázku můžete jen těžko získávat.
souhlas
souhlas
Já koupil D610 s 116000 a
Já koupil D610 s 116000 a fotí zatím v pohodě. Při poruše závěrky, která je dle Nikonu v průměru na 150000, ji nechám vyměnit. Cena 3-5kKč. Dokonce je web, kde lidé dávají údaje k závěrkám a jsou tam i grafy atd.