Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nástupce Nikonu D700
¨
Autor: Niffki
Datum:
18. Únor 2011, 20:52:17
Zdravím
Co si myslíte o nástupci Nikonu D700? Prý má tento rok někdy v březnu vyjít Nikon D800. Neví se už nějaký bližší termín vydání? Pokud tedy vůbec nějaký nástupce bude...
Co si o tom myslíte? Jsem natěšení na nový stroj a nástupce D700 by se mi zamlouval a tak zatím nic nekupuji.
Hezký den
N.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Teď už je mi to jedno,
Teď už je mi to jedno, peníze, které jsem měl jsem zainvestoval do ateliéru, takže si Nikon může přijít s čím chce. D800 nejdříve příští rok na vánoce :)
Ještě má být jedna tiskovka
Ještě má být jedna tiskovka 24.září nebo se pletu? Taková smršť novinek to by byla vysloveně škoda nepřidat konečně i ty profesionální zrcadlovky.
J1 a V1
A je to venku.
http://www.dpreview.com/news/1109/11092120nikonlaunch.asp
I AM COMING
Copak se nám to tady asi odpočítává? http://www.iamcomings.com/ :-)
mirrorless camera :) s
mirrorless camera :) s nejvetsi pravdepodobnosti :)
doufejme, že ne :)
doufejme, že ne :)
Asi nějaká legrace...
Asi nějaká legrace...
24.8.
No dneska tedy hodně velké zklamání, ať si Nikon ty "Coolpixy" strčí někam. Tak už opravdu nevím, kdy se té D800 dočkáme...
Nástupce D700
Dle mého bude nová D700 ležet někde mezi D3s a současnou D700.Protože jinak by byla současná D3S zbytečná. leč by si zajisté své příznivce našla.Myslím si, že kromě FULL HD videa, HDR a jiných blbinek bude Nová D700 mít 16MPx nebo 18MPx na FX čipu. Rozhodně ne víc či stejně jako D3x.Nikon musí zajistit prodej svých nejvyšších profi těl.
24.8.
Tak se nám mílovými kroky blíží 24.8., kdy by měl vyjít nástupce Nikonu D700. Jsem na osmistovku hodně zvědavý :)
Len aby namiesto "osmistovky"
Len aby namiesto "osmistovky" nepriesiel Nikon s D80000.... sak o stovku vyssia rada oproti mid-range zariadeniam (D7000 aktualne) loool
V kazdom pripade som aj ja zvedavy, ake inovacie prinesie novy FF model.
No zatím to vypadá téměř
No zatím to vypadá téměř jistě na 24 Mpx a ISO 12 800 v základní nabídce, rozšířené ISO až 102 400. Uvidíme, uvidíme :) Hlavně se všude spekuluje cena, což je jasné, že jsou dnes opravdu jen spekulace, ale vypadá to, že by v US měla být nižší než D700 v současnosti u nás. takže tohle by byla opravdu šupa.
S 9000 má prý nikon přijít za
S 9000 má prý nikon přijít za 2 roky. Má se jdnat o full frame v těle zhruba dnešní D7000. Má to být takový full frame pro nás amatéry.
D9000
Tomu moc nevěřím. Spíše bych čekal, že se to omezí - pro profíky FX, pro amatéry DX. Jinak bych pak nechtěl vidět binec v těch objektivech... Hlavně Nikoňáci tvrdí, že pokud člověk netiskne mega fotky, tak rozdíl mezi DX a FX nepozná. Btw když dnes porovnám výstup z D7000 a D700, tak s tím šumem u FX to není zas tak slavný (každopádně netvrdím, že u D800 se nedá čekat zlepšení - určitě to bude bomba).
Šum lze u d800 logicky
Šum lze u d800 logicky očekávat leší než u D7000. 24Mpx je jen 1,5x více než 16Mpx u D7000, ale na 2,25 x větší ploše, takže z toho vyplývá, že jeden obrazový bod bude mít na D800 1,5x větší plochu. Je sice fakt, že větší čip se bude také více přehřívat, ale podle mě 1,5x větší plocha obrazového bodu bude větší vliv. Očekávám čisté fotky na ISO 6400.
RE:ŠUM
Taky bych čekal podobné výsledky. Podle mého názoru je D3x ostuda Nikonu, aby foťák za 170tisíc produkoval na iso 1600 nesnesitelný šum je v dnešní době nepochopitelné...
Jenže ten foťák je už asi 4
Jenže ten foťák je už asi 4 roky starej...
D3x
Jestli se nepletu, tak mu táhne na 3. rok (D3s by měla být o 10 měsíců starší a jaký podává výsledky). Staří fotoaparátu by se mělo také projevit na ceně - za 170 se prodává od začátku.
nie o stovku, ale o 10...
nie o stovku, ale o 10... chyba matematickeho vypoctu.
Ja som na tom podobne, to
Ja som na tom podobne, to video sa obcas hodi.
objektiv za roh
Tak v pondělí se snad uvidí kam to směřuje. Třeba tady http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=cs&sl=en&u=http://...
Apríl!!!!!!!!! Po neděli asi
Apríl!!!!!!!!! Po neděli asi bude tiskovka.
Zvláštní pozornost bych
Zvláštní pozornost bych věnoval datum vydání. Jinak dobrý :))
terminy?
No podla aspon trochu prevdepodobnejsie hodnotenych fam na nikonrumours.com by malo byt nieco o par tyzdneov ale ocakava sa skor d5100 a potom by mal byt velky tresk koncom leta v auguste kedy sa docakava jedno alebo viac tiel z rodiny "d3/d300/d700 pokracovatel". Takto to vyzeralo pred zemetrasenim, co a ako bude hadam tusia aspon v Nikone. PS: Ked ale zahrkam prasiatkom tak viem ze sa netreba nikam ponahlat.
D5100
D5100 je tutovka, myslím si, že nahradí jak D5000, tak i D90 - prostě to bude něco mezi se 14mpx snímačem (možná 16mpx). Také to vypadá na nástupce profi blesku Nikon. Jsem zvědav, co se objeví za nové skla.
D800
Informací o potenciálních parametrech je plný internet. Někdo čeká 16, někdo 20 a někdo dokonce 24 MPx. Mě by bohatě stačilo 16, ale nízký šum při vysokých ISO. D7000 mi při ISO 6400 šumí docela silně a ani tohle není pro focení plesu dostatečná hodnota. U D800 bych uvítal nízký šum u ISO 12800 a vysoký dynamický rozsah. Proto by mi 16 MPx bohatě stačilo. Někde jsem pak četl o rychlosti závěrky 1/16000. Možná užitečná věc, ale 1/8000 jsme využil zatím jen jednou při zatmění slunce, tak nevím, jestli se někdy dožiju využití 1/16000. K možnosti natáčet video digitální zrcadlovkou jsem byl sice skeptický, ale na D7000 už jsem tuto možnost jednou nečekaně využil a kvalita videa mě příjemně překvapila, proto se na tuto možnost těším i u D800. O lehce vyměnitelném senzoru za 12 MPx černobílý sice silně pochybuji, ale od výrobců digitálních zrcadlovek by to byl tah jako hrom. Dost mě překvapuje, proč s tímhle zatím nikdo nepřišel.
Fotit plesy lze i s ISO 1600
Fotit plesy lze i s ISO 1600 a nižšími, stačí si třeba rozumně přiblýsknout, před pár lety si všichni o 6400 mohli jen nechat zdát, to že někomu nestačí je zmlsanost, nic víc. Neříkám že bych neuvítal použitelné ISO okolo 12800, nicméně si nestěžuju nějak zásadně ani na to že 1600 je na D80 max (HW). Prostě z toho zkouším tahat co jde, stejně jako jsem to tahal z ISO 100-200 na kompaktu.
A k čemu by ten černobílý senzor měl být?
K čemu by měl být ČB senzor?
K čemu by měl být ČB senzor? No k čemu jinému, než focení ČB fotografií? Dovedete si představit tu paletu polotónů, jenž by krásně vylezli ze senzoru, který nás systémem baeyerovy masky neokrádál o cenné informace a jednotlivé barevné kanály neinterpoloval, ale jednoduše napřímo dávál jen a pouze skutečné hodnoty jasu.... To jsem se jen tak zasnil a asi budeme bohužel dále muset míchat kanály v PS :(
Souhlas
Karmy souhlas. Na focení plesů mi většinou stačí ISO 1250. Bez blesku fotí jen prasata. Zatím jsem v praxi využil nejvyšší citlivost 2500, bylo to na jednom nejmenovaném festivalu.
Nesouhlas
Většinou nechávám podobně hloupé diskuze bez povšimnutí, ale tady si dovolím reakci. Hloupé a bezobsažné diskuze totiž vytvářejí lidé, kteří jsou něčím omezení. Ať už je to hranicí maximálního ISA, kterou si sami stanovili jako nepřekročitelnou, nebo neochotou vyzkoušet něco nového. Nebo v horším případě pocitem své moudrosti a dokonalosti.
Nevím, co vás, jaho, vede k doměnce, že bez blesku fotí jen prasata. Každý má svůj styl, každému vyhovuje něco jiného. každý má právo fotit cokoliv a jakkoliv, aniž by ho jiní hanili. Tyto stránky by měly sloužit k obohacení návštěvníků a k jejich inspiraci, ne k útokům jednoho na druhé.
Dlouho jsem fotil ve špatných světelných podmínkách výhradně s bleskem, dnes se snažím o kombinaci různých technik. Vím, že dobrých výsledků lze dosáhnout oběma způsoby, jen je důležité u toho přemýšlet. Budete trvat na tom, že jsem prase, pokud udělám dobrou fotku bez blesku tam, kde vy ho použijete? Pojďme víc přemýšlet a hledat nové cesty a pohledy, pojďme se víc inspirovat, a pojďme se také víc respektovat - namísto vynášení rychlých soudů!
+
+
Trošku mi tato hádanice
Trošku mi tato hádanice připomíná spor, jestli se Velká cena má jezdit celá pod plynem na trojku nebo ne a přitom nikdo nezmíní, jestli jede ve Fábii nebo Porshe.
Pokud mám foťák, který nešumí ani u ISO 3200 a je na něm světlý sklo, pak si můžu dovolit fotit ples bez blesku. Jinak mám na výběr se na focení vybodnout nebo nasadit blesk. Experimentovat a hledat můžeme všichni. Já jsem se svojí D3000 a objektivem 18-55/3,5-5,6 bez blesku doexperimentoval. Máme takovou techniku, jakou máme a ta nás všechny určitým způsobem limituje.
Co se týče prasat, tak to nejsou fotografové, kteří fotí bez blesku, ale "fotografové", kteří se soustavně staví před vás. Ale to je na jiný téma.
Tak pokud si pánové myslíte,
Tak pokud si pánové myslíte, že s bleskem dosáhnete takových výsledků jako bez něho tak vám moc fandím. Já mám blesky 3, občas si je rozumně rozestavím, ale šachovat na plese se softboxy, tak to moc reportážní focení není. A fotit o strop, který je 50m metrů nad vámi jde dost blbě. A pokud jde o focení s bleskem napřimo, tak souhlasím s tím, že prasata občas fotí, ale asi se lišíme v názoru, protože právě tohle za prasárnu považuji já. Na reportážní práci tohoto charakteru se mi hodně hodí zoomové objektivy, kde nejčastěji používám Sigmu 24-70 a 70-200, obě se světelností 2,8 po celém ohnisku (obšas vytáhnu i širokáč 12-24 f4, kde mi malá světelnost až tak nevadí, protože můžu použít delší časy a pohybové rozostření při tanci s ostrým pozadím vypadá zajímavě), ale silně právě kvůli takovýmto příležitostem uvažuji o pevných sklech 50 a 85 se světelností 1,4. A ještě zpět k tomu plesu, dneska se shodou okolností u nás ve firmě objevili fotky z firemního plesu, který byl minulý víkend, jenž fotil externí fotograf. Když přehlídnu termín dodání za více než nějakých 10 dní, tak kvalita byla naprosto příšerná. Troufám si tvrdit, že moje fotky (ačkoliv jsem tam byl jako účastník a ne fotograf a postprodukce mi trvala max. 1 den (inu co nezkur...š na místě, nemusíš dohánět photoshopem)) byly na 3x profesionálnější úrovni. To, aby někdo měl na profi zakázce polovinu oči červených (což jsem ostatně očekával, když jsem viděl jak tohle focení s bleskem napřímo probíhá) a šum asi tak 1000x větší než z mých ISO 6400 po odšumění v PS je fakt síla. To co jsem tady psal bylo PŘÁNÍ, aby se Nikon nehnal za megapixely, ale aby zapracoval na fotografy mnohem více oceňovaném dynamickém rozsahu a resistenci vůči šumu na vysokých ISO. 16 MPx má dneska D7000 s APS-C, pokud by je měla i D800ka, věřím tomu, že na full frame by to znamenalo honě slušný nešum na ISO 12800 a zároveň i super dynamický rozsah. Kdo potřebuje nutně megapixely, věřím, že si rád nafotí plakáty na celou stěnu obyváku Nikonem D4.
plesy bez blesku
Vůbec si nedokáži představit, že bych měl proti ostrým světlům fotit bez blesku. V profilu mám odkaz na web, kde je možné nalézt fotky z maturitních plesů. Všechny fotky jsou foceny s bleskem napřímo. Schválně pro porovnání pošli odkaz na svoje fotky. Na Sázavafestu se mnou spekulovalo spousta fotografů, že prý blesk úplně ničí atmosféru. Třeba pro porovnání se podívej sem: http://fotoreporty.vychytane.cz/report.php?id=2632 a opět na můj web.
Napřímo s bleskem
Napřímo s bleskem se to dá, ale stejně potřebuješ jen trošku rozvísit tváře, udělat záblesky v očích, nic dalšího v interiéru už nejde dohnat. Osobně to řeším spíše pro doladění, hlavu napřímo, před to destičku na zjemnění světla a stažení bleskové expozice tak 1 EV dolů. A pak už jen udržet rozumnou vzdálenost k modelům...
Ale abychom si rozuměli, já
Ale abychom si rozuměli, já focení s bleskem globálně neodsuzuji, já taky na třeba na tom plese nafotím 3/4 fotek s bleskem různě natočeným a odraženým od různých ploch. Nebo teď o víkendu jsem fotil nějaké vyhlašování sportovní soutěže ve velkém sále, kde jsem si měl čas a možnost připravit na balkón 2 dálkově odpalované blesky, tak to byla holt jiná pohoda a v pohodě jsem si fotil na ISO 100. Ale ta 1/4 jsou prostě fotky, na kterých vysoké ISO jóoooo ocením.
Fotky slušné, ale porovnáváš
Fotky slušné, ale porovnáváš neporovnatelné. Tohle je nasvícené podium , kde máš světla až až, i když třeba ne ve správném směru. napiš tady mail a pošlu ti nějakou fotku, kterou s bleskem nikdy neuděláš.
mail
jahhoo (zavinac) gmail.com
Nikon D700 bol vydarený
Nikon D700 bol vydarený stroj. Neviem odkiaľ máš informácie o jeho nástupcovi, ale nebolo by odveci, keby ozaj prišiel. Myslím si že tam dajú nový procesor, RGB čip a určite HD video. No a porastú aj megapixle. Bude to podľa mňa riadne nadupaný stroj, aby porazil D700 na plnej čiare. Lebo cena D700 klesá...
Nikon D700 je vydařený
Zkus si třeba do googlu napsat Nikon D800 a uvidíš. Prý ho už mají D800 hotový jen ho uvést na trh. Má mít video HD myslím 1040 a taky o něco víc megapixel ale jen o málo.
Mě mrzí že d700 nemá video jinak bych do něj ihned šel a tak čekám jestli výjde D800.
Ja som na tom podobne, to
Ja som na tom podobne, to video sa obcas hodi.