Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon 3200 ve tmě nejde domáčknout spoušť
¨
Autor: Elisek22
Datum:
30. Prosinec 2014, 16:20:25
Ahoj potřebovala bych prosím poradit. Koupila jsem si Nikon D3200, jsem začátečník a když se snažím fotit ve tmě na M nebo P, tak mi nejde domáčknout spoušť. Při tom hodnoty mám nastavené správně, fotím ze stativu, ale prostě foťák mě neumožní spoušť domáčknout a vyfotit fotku. Nevíte prosím někdo, čím to může být? Co dělám špatně? Díky moc za radu,Eliška
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak odzkoušeno s nastavením
Tak odzkoušeno s nastavením ostření na AF-C a opravdu byla chyba tady. Nyní bez problému zaostřím a domáčku spoušť. Fotím s hledáčkem, ale zkoušela jsem to i s Live view a ani s tím nebyl problém. Moc vám děkuju za rady, opravdu jste mi pomohli. Od října jsem zkoušela všemožné nastavení a už jsem začínala být zoufalá. Moc díky a hezký večer.
tak hlavně, že to pomohlo. I
tak hlavně, že to pomohlo. I když v návodu který jsem otevřel na netu bylo psáno, že ani na AF-C nelze exponovat pokud není zaostřeno. Tak si jen ohlídejte jak je to se zaostřením při režimu AF-c. Vyšší modely to mají tak, že při nastavení na AF-C můžete mačkat spoušť jak chcete a ono to fotí a fotí, ale fotí to i za situace, kdy není nikam zaostřeno. Jinak na běžné focení statických snímků za normálního světla bych doporučil vrátit se k AF-S. Přece jen je to taková ochrana, že máte zaostřeno.
V době, kdy každý na fotce
V době, kdy každý na fotce honí samé detaily, kdy nezaostřený záběr je automaticky na Delete, tak se mi zdá dost nešťasné, když by fotoaparát při AF-C fotil bez ohledu, jestli má zaostřeno nebo ne, nicméně uznávám, že co se vypnout nebo zapnout dá s ohledem na to, že ten co fotí je pán/paní, tudíž má rozhodovat, tak by to mnělo jít.
V pdf manuálu D3200 to nemůžu najít, počkám až holka přiveze tělo, ale mám mrnění, že podmínka zaostření u AF-C šla vypnout, ale nevím.
hele ono to vypínání podmínky
hele ono to vypínání podmínky zostřeno u AF-C není úplně od věci a povím ti proč. Za prvé ostření na 100% furt není dokonalý a spolehnout se na to v kritických momentech fakt nemůžeš. A tak když to vypneš, tak foťák nemá tendenci blbnout a nechá si lépe šahat do ostření třeba manuálně.
Díky tomuhle se dá , by´t víceméně náhodně, pořídit úspěšný záběr třeba přilétajícího nebo odlétajícího ptáka od hnízda atp. Kdo si to nevytrpěl a nezkusil, tak se to blbě vysvětluje. Prostě radši kulometim s tím, že ho náhodou dostanu do roviny zostření, než aby DSLR čekal věčnost než něco zaostří a stejně necvaknul nebo až když je po všem. Protože tyhle děje jsou tak rychlý, že to prostě ta elektronika nestíhá. Jestli si někdo myslí, že vyfotit Ledňáčka jak vylétá z vody s rybou v zobáku, je tím, že mi zasotřil foťák a cvaknul přesně v té správně 1/4000 sekundy... to se všechno nastaví na manuál, předostří do míst kam obvykle létá , nebo se tomu pomůže ponořeným kyblíkem s rybama a pak se kropí a kropí a kropí až za půl dne z toho možná 1-2 záběry stojí za něco...
Jak píšu, co jde vypnout, má
Jak píšu, co jde vypnout, má to jít vypnout.
Když nutnost zaostření u AF-C vypnu, budu mít jenom rozmazané obrázky na smazání, protože on nechce ostřit, nemá potřebu se snažit, když sem tu potřebu vypnul. Fotil sem s D7000 letadla a v hledáčku sem viděl, jak na něco v pohybu vysloveně prdí a stále sem nevěděl proč. Zaostřoval si sem, tam, pořád dokola a snímky byly na ostrost vzdálený na světelné roky. Nebyla zapnuta nutnost zaostřit, což sice taky nebyla 100% úspěšnost, ale už se dalo z něčeho vybírat, protože rozptyl více méně záležel, jak sem byl stabilní já (bohužel nejslabší článek ostření) to letadlo sledovat, obvzlášť, když mám rád rozmazané točící se vrtule, tím pádem delším časem než je zdrávo.
Předostření někam, to už je jiné ostření. Chudáci Ledňáčci, že na tebe neposlali zdravotnické odbory, takhle je přežírat, ale zase když se zadarmo najedli, proč by si stěžovali. Potom aspoň nehnutě z přežrání seděli na větvi, pro tebe fotografa ideální stav!
PF dobré světlo 2015 a fotografickému lovu zdar!
já to mám nastavený tak na
já to mám nastavený tak na obou tělech. Tedy tak, že mám při AF-C nastavenu prioritu spouště a ne zaostření. A to prakticky nepoužívám jiný režim než AF-C. Je pravda, že nastavením aktivace AF na palec tím prakticky imituju nastavení AF-S. Když si chci někam předostřit, jak píše Macek a je jedno zda mám předostřeno na masku bránkáře při hokeji či na dutinu ve břehu odkud mi vylétne barevná raketa, Tedy ta dutina se nehne, brankář opčas povyjede, čímž mě někdy naštve :-). Prostě je to o zvyku a o tom jak to má kdo naučený.
jo vrtule, to je náročný, to
jo vrtule, to je náročný, to chce cvik a hlavně dobrou fyzičku. Já byl v létě u Paříže na leteckém dni J.B.Salise a pamětliv, že vrtule musej bejt mázlý, jsem se snažil pohybovat mezi 1/125 - 1/320, zcela vyjímečně 1/500 a když máš na sobě sestavu co má 9kg a udržet tyhle časy s ohnisky 500 či 600 ... já byl za ten den dobitej jako pes a toho odpadu... ale nakonec jsem přivezl fotek dost. Poprvé se mi stalo, že jsem naplnil všechny karty :-)
Kdyžtak tady : http://msphoto.zonerama.com/Album/352472
ad. Ledňáček, kdepak ten toho nesežere víc než musí. Nejnenažranější pták, kterýho znám je Sýkorka, ta žere celej den a furt ....
tak se omlouvám, ale houghs
tak se omlouvám, ale houghs má pravdu. U tohoto modelu lze zmáčknout spoušť i na režim AF-C prouze pokud lze zaostřit. Pak tedy musíte přepnout na režim manu´ální ostření a pak by spoušť měla jít domáčknout. Tak to zkuste takto, aby bylo zřejmé, jaká je příčina a odpověď na váš dotaz. Pak klidně napište záměr co a jak jste chtěla fotit a třeba se tady dozvíte i odpověď jak na to.
Jaký způsob AF (ostření) máte
Jaký způsob AF (ostření) máte nastavený? Předpokládám, že S, tedy single s prioritou zaostření. Jelikož je tma, tak AF nemá zaostřeno a tím pádem nejde exponovat. Zkuste nastavit AF na C - continue, pokud jsem se nepletl, tak zde budete exponovat bez problémů, ale nebude zřejmě zaostřeno. To jen na vyzkoušení, zda to tak je. Pokud chcete fotit ve velké tmě, tak zaostři na konkrétní objekt bude mít AF problém, ale dá se to obejít, třeba manuálním zaostřením apod.
Moc děkuju za rychlou
Moc děkuju za rychlou odpověď. Opravdu jsem tam měla nastaveno AF-S. Až se setmí, tak to vyzkouším, jak jste mi radil. Doufám, že to bude ono. Zkoušela jsem přenastavit všechno možné, ale tohle mě nenapadlo. Děkuju za radu :-)
Pro fajnšmekry je focení ve
Pro fajnšmekry je focení ve tmě o ničem, protože je po jejich zlaté hodince, nicméně pro nás ostatní sem takové focení vyřešil tak, že když mám foťák na stativu nastavený a potřebuju někam zaostřit, tak mám trochu lepší/výkonnějsí LED baterku s posunující se přední čočkou (tím líp vytvořím bodové světlo, které "dostřelí" dál), kterou na ostřící místo namířím, foťák si zaostří, samozřejmě bodově AF-S (nebo když nevychází ostřící pole, nebo má pořád problém, tak přes živý náhled, i ručně), vypnu automatické ostření (ta páčka na D7000 vepředu vlevo je o dost lepší, než šahat na objektiv) a pak si fotím, štelujíc nastavení, aby fotka světelně vyšla.
I když sem u moře zmeškal zlatou hodinku (nebylo co fotit), tak pozdně večerní osvětlení hotelů, pláží, chodníčků bylo suprový, fotky vyšly s rozmazaným mořem, ale když sem si ráno přivstal, že se o zlatou hodinku pokusím, tak sluníčko na nic a to co bylo večer osvětleno, bylo zhasnuto, tudíž druhé nic a byl sem rád, že fotící večer proběhl jak proběhl!
Nejsem si jist, zda AF-C
Nejsem si jist, zda AF-C pomůže, třeba na D3100 určitě ne, na D3300 taky ne a předpokládám, že u D3200 to nebude jinak. Pokud není zaostřeno, závěrka je blokovaná. Řešením je manuální ostření, bohužel na delších ohniscích a s odcloněným objektivem je to ale věc víceméně náhody. Spíš bych doporučil v režimu AF-S manuálně vybrat zaostřovací pole a hodně pomůže pomocné světlo z externího blesku. A samozřejmě fotit s hledáčkem, ne v režimu Live view, tam je ostření za špatného světla hodně pomalé a nejisté.
nevím, nemám tento model, ale
nevím, nemám tento model, ale předpokládal jsem, že AF-C by tak mělo být. Asi nejde u těchto modelů nastavit v nemu prioritu spouště u jednotlivých režimů, tak jak to jde u vyšších modělů, kde si může ještě nastavit jaká priorita má být nastavena, tedy zda zaostření či expozice. Ale pokud by nižší modely neuměly exponovat bez toho, aniž by bylo zaostřeno, tak by to bylo sakra omezující. No uvidíme, odzkoušejte a pak případně napište. Závada přístroje to nebude, bude to v nastavení.
Naprosto souhlasím, je to
Naprosto souhlasím, je to omezující. A hodně. Z tohoto důvodu se nedá efektivně ostřit "palcem" s metodou recompose and shot, jedině výběrem zaostřovacího bodu.