Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D3000
¨
Autor: f4lcon
Datum:
18. Květen 2010, 14:17:56
Ahoj,
dost by mě zajímalo jaký názor a zkušenosti máte s D3000. Po té co jsem pročetl docela dost diskuzí na různých fórech mi přijde že dosti lidí tento foťák odsuzuje jako naprosto nepoužitelný. Ja jsem přešel z EVF a nemám pocit že by byl zase až tak špatný. Samozřehmě mám určitě syndrom nového majitele a teprve se učím se zrcadlem fotit tudíž do toho nevidím jako již zaběhlí a zkušení fotografové.
Zajímají mě vaše názory na tenhle foťák. Mnohem více si budu cenit vašich názorů, jelikož když patříte do NikonClubu předpokládám že nemáte vůči Nikonu žádné plané předsudky.
Díky moc
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Moje zkušenosti
Ahoj, mám D3000 od října minulého roku. Pro začátečníka je to vhodný fotoaparát a v této cenové relaci mu nemůžu nic vytknout. Jedině co mě někdy omezuje je použití vyšších citlivostí, už i ISO 800 se začína objevovat šum, není nijak výrazný, ale focení nad iso 800 bych pouze používal pro nouzové řešení. Ale s pravdou ven, nějak to nehrotím, protože jen málokdy se stane, že překročím vůbec ISO 400. Záleží co fotíš a jaké máš nároky. Podívej se po objektivech než začneš vůbec kupovat svojí první zrcadlovku. Jaké budeš potřebovat apod. a předběžně se alespoň podíváš na ceny. Pentax k-x je dobrý přístroj, někdo ho tu zmiňoval, ale výběr objektivů není nikterak velký a pro budoucnost hodně omezující. Doporučím Ti se pohybovat okolo značek Nikon,Canon. Je zde velký výběr objektivů. U Canonu se ceny objektivů mohou pohybovat o něco levněji, ale to je spekulace. I přesto, že je D3000 skvělý, doporučím Ti Nikon d5000. Hlavně kvůli vyšším citlivostem a výklopného displeye a jestli rád fotíš makro, bude se Ti liveview hodit. Jinak d5000 pořídíš za cenu těla okolo 13 tisíc. Takže dobře vyber a pak napiš jak ses rozhodl.
D 3000
Dobrý den: Jsem vlastníkem fotoaparátu D 3000, než jsem ho koupil, tak jsem se díval na různé recenze, ale žádný fotoaparát, který by byl (papírově) lepší než D 3000 jsem v této cenové relaci nenašel. Samozřejmě kdybych měl D3S tak si troufám říct, že by to bylo mnohonásobně lepší..........S D3000 kou jsem spokojen sice jsem taký dalo by se říct čerstvým majitelem už půl roku ale zatím mám vyfoceno cca 2000 snímků šlape v pohodě, fotky se mi líbí až na pár vyjímek a sice při ISU nad 400 je velký šum na fotkách (slyšel jsem, že menší šum při velkém ISU mívají Canony a Pentaxy). Jinak mám spoustu fotek z rally, z tuningu, z přírody, zvířata apod. Jsem s nima nad míru spokojen a má to i několik funkcí, které jsem ani nevěděl co to je, než jsem si to koupil, ale jak jsem poznal D3000ku pořádně tak jsem to poznal a byl jsem taky spokojen.
Já si nemyslím, že není špatný (záleží to i na objektivech nejen na samotném těle)....ale žádnou jinou značku fotoaparátu v této třídě jsem nedržel v ruce, tak nemůžu porovnat.
Ve zkratce:
+ cena, + velký display, + stabilizace je v jednotlivých objektivech (o to je lepší, než v těle), slušný výkon, funkce (např. Guide);; - Nenatáčí Video, Nemá výklopný display jako D5000, - snímač 10MPx (konkurence 12Mpx), - oproti konkurenci drahé příslušenství;;;; Má klady i zápory jako každý jiný fotoaparát, ale já bych ho za jiný (v této cenové relaci) nevyměnil!!!!!!!!
Stig001
RE: Nikon D3000
Měl jsem ho v ruce a krom toho, že mi do rukou přišel spíš pro menší, chceš-li ženské ruce, bych mu pro běžného fotografa nic nevytkl. Jistě, můžeme probírat takové "zásadní" parametry jako je absence motorku, málo tlačítek na těle a kdoví co ještě. Ale to začneme srovnávat s modely za násobky ceny, tj. s modely, jejichž vlastnosti ti možná v příštích několika letech nebudou chybět. I přes to, co kdekdo píše, si běžný člověk nakonec pořídí jeden až tři objektivy, přičemž intenzivně používá pouze jeden. Takže např. to, že nepůjde kupovat staré objektivy pro kinofilmové SLR, člověka nemusí moc trápit. Ostatně, stačí se podívat na jejich parametry a jeden rázem vystřízliví. Ne nadarmo se objektivy inovují a přizpůsobují digitálním SLR.
Pokud si chceš potvrdit správnost své koupě řečí čísel, podívej se např. sem http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/331%7C0/(appareil2)/196%7C0/(appareil3)/201%7C0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Nikon/(brand3)/Nikon .
Celkově bych ale byl v klidu. Je dobré si přiznat, že oproti EVF jsi si ne ve všem polepšil, takže by tě spíš měly trápit takové věci jako clona a čas. To je to, co tě doteď nejspíš trápilo jen v mezních situacích, např. málo světla, rychle se pohybující objekt, případně obojí dohromady. Než-li se honit za nějakými čísly a tabulkami, které fotku obvykle nedělají, doporučuji užívat si svého Nikona a radovat se z fotografování.