Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon d3200, nebo d90?
¨
Autor: Photo-Amater
Datum:
2. Srpen 2016, 14:32:33
Nikon d3200, nebo d90? Prosím o radu, mam oba a potrebuju jeden prodat, děkuji
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Je mraky skel bez motoru,co
Je mraky skel bez motoru,co jeste porad maji co nabidnout.
To je fakt, že je mraky
To je fakt, že je mraky dobrých skel bez motoru.
Lucer 249 třeba psal: "....Múžu mít skoro nepožitou sigmu 70-300 za 1200 kč ale bez motorku...."
Kdybych uvažoval o nějakém objektivu bez motoru, tak určitě ne jako začátečník a určitě ne v případě, že mě dost limitují peníze.
Ty skla bez motoru se v pohodě dají používat, jestliže přesně vím, k čemu to chci. Ale asi není dobrá cesta pořídit si Sigmu 70-300 za 1200,- a jít s tím fotit fotit nějaké akční věci.
Rybí oko bez motoru, nebo nějaký širokoúhlý objektiv není problém, ale ty delší ohniska snad ani ne. I u těch v současnosti nejrychlejších strojů, by byl dobrý ještě rychlejší AF, tak proč to zlimitovat na těch výrazně pomalejších tělech ještě motorem v těle místo v objektivu.
Psal jsem to proto že D3200
Psal jsem to proto že D3200 motor nemá. a za ty peníze ten objektiv udělá ještě službu a dá se do budoucna zase prodat. Jinak peníze limitují hodně lidí a řekl bych i tazatele těchto příspěvků.
Tak dobře, na jaké konkrétní
Tak dobře,
na jaké konkrétní situace použijete kombinaci D3200 a Sigmu 70-300 bez motoru.
Tak jinak. Psal jse to z toho
Tak jinak. Psal jse to z toho důvodu kdyby si nechal D90.pokud si nechá D3200 tak by mi byl objektiv k ničemu(pokud by neostřil ručně) To bych viděl jako jednu z výhod. Na moji D7100 si ji eventuelně můžu koupit.
Ano, takhle tomu rozumím.
Ano, takhle tomu rozumím.
Ale ani já jsem mu nedoporučoval, že má prodat D3200, nebo že má prodat D90, protože hlavně neznám stav těch foťáků a nevím co chce převážně fotit.
Tak co má prodat mu neporádi
Tak co má prodat mu neporádi nikdo, nakonec je rozhodnutý si nechat d3200.
co chci fotit jsem tu psal,
co chci fotit jsem tu psal, ucim se, fotim vse, mam tamrona 17-50 a nikona 55-200. Nechci kupovat zatim dalsi objektivy, mozna nejakej pevnej na foceny bytu, jsem realitni makler...jinak fotim vse...od portretu po krajinky...cvakalek nooo
To co píšete s tím odfotíte
To co píšete s tím odfotíte bez problému. Na ty byty když nebude stařit 17-50 na ohnisku 17, tak můžete koupit něco ještě širšího (cca 12?), klidně bez AF.
Potíže by vznikly, kdyby jste s tím co máte k dispozici vyrazil fotit do přírody nějaké ptáčky, zvěř, ani na nějaký sport, automobilové závody apod. by to nebylo nejlepší. No, zkuste s tímhle fotit malé děti při hře, nějaké domácí mazlíčky psi, kočky ..... a rychle zjistíte o čem to celé je.
jj ja vim, ale tohle ne,
jj ja vim, ale tohle ne, nejake akcni sceny zatim ne i kdyz jsem fotil nedavno na Vaclavaku prazskou tycku tim plastakem 55-200 a fotky nejsou vubec spatne. No a ten fotak tedy?
Ten foťák tedy za vás takhle
Ten foťák tedy za vás takhle na dálku nikdo nerozhodne.
Padlo tady ale dost různých názorů na základě kterých se musíte rozhodnout sám.
( Za sebe: Kdybych si byl jistý, že ta D90 je v dobrém stavu a fotil jsem v drsnějších podmínkách, tak si jí vyberu, protože zásadnější rozdíl bude v objektivech než mezi těma dvěma těly. Jestliže se Vám ale lépe pracuje s D3200, nemáte jistotu o stavu D90, tak bych si nechal zatím D3200, protože jestli vás to focení nějak víc chytne, tak stejně brzy vyměníte jak D3200, tak D90.)
diky moc
diky moc
No, nevím, právě když mě
No, nevím, právě když mě limitují peníze, tak ty objektivy bez motoru nejsou úplně hloupá volba. Jako nejsou tak rychlé jak rychlé AF-S (možná), ale můj oblíbený 80-200 f/2.8 motor nemá a akční celkem je. Ve srovnání s novým 70-200 samozřejmně bude pomalejší.
Kdysi zmíněný levný 28-80 3.3-5.6G taky motor nemá, ale ostří dost rychle (třeba na rozdíl od 28-70 3.5-4.5). Starší, ale po korekci CA slušný (za ty peníze) nikoní 70-300G (bez VR), taky bez motoru, taky ne úplně líný.
".......můj oblíbený 80-200
".......můj oblíbený 80-200 f/2.8 motor nemá a akční celkem je......"
Věřím tomu.
Teď se na to podívej reálně z pohledu toho tazatele. Ty máš s tím objektivem na "akčních" záležitostech možná 5x,10x ??? větší odpad, než kdyby tam byl motor. To je ale pořád ještě celkem přijatelné.
Kolik ale bude mít dobrých fotek ten tazatel, který má zkušenosti proti tobě naprosto minimální a teď k tomu bude řešit ještě hodně náročné ostření.
Já tohle vidím asi takhle. Když někdo začíná a chce fotit portét, krajinu....., tak to jde s lecčíms. Nepořizoval bych si na to ale třeba tu Sigmu 70-300 bez motoru. Kdybych o ní přesto na něco uvažoval, neprodával bych D90, ale prodal bych D3200. Jestliže bych měl cca jasno, že začnu třeba s tou krajinou, portrétem..., tak by mě možná stačili pevná skla bez motoru a za stejnou cenu bych dosáhl násobně lepší výsledky.
Protože ale ti, co se tady na podobné věci tady ptají to nemají úplně jasné, tak bych šel nějakou ověřenou cestou s minimem změn, nákupů, prodejů a ten čas, který nutně musím věnovat těm nákupům a prodejům bych investoval užitečněji.
Na tom něco bude. Pořád
Na tom něco bude. Pořád zapomínám, že to beru ze svého (jiného) pohledu.
Tak jasne,ja mam ruku vetsi a
Tak jasne,ja mam ruku vetsi a nesnasim mit malicek v lufte,at uz u pistole,nebo fotaku.Resi to pridavnej grip a mam ho i na D7000 i na D700,ale na D700 jen kvuli baterce,i bez nej je drzeni paradni.
Lehci tela pri nacvaknuti tezsiho skla,padaj na cumak.
Na hory nelezu,ale chapu,ze je tam kazdy deko znat.
Az budu mit dost na D5,tak budu mit i na 200 f2 VR/II a 300 f2,8 VR,takze to telo limitovat nebudu :)
Nepresvedcili me ovladanim a
Nepresvedcili me ovladanim a ergonomii.D750 je vybornej stroj s krasne hlubokym gripem,ale velikost je tak mala,ze se mi proste blbe drzi.Vim,ze to je vsechno subjektivni a kazdy ma jine pozadavky,ale ja to tak bohuzel mam.D800 se mi taky drzi paradne,ale zase to brutalni rozliseni je pro me "zatim" zbytecne.
Vim,ze vsechny novejsi FF jsou obrazove lepsi nez D700/D3,ale ostatni jejich vlastnosti ohledne ovladani a drzeni me bohuzel neoslovili.Krome D4 a D5,ale to je momentalne financni utopie.
Nepresvedcili me ovladanim a
Nepresvedcili me ovladanim a ergonomii.D750 je vybornej stroj s krasne hlubokym gripem,ale velikost je tak mala,ze se mi proste blbe drzi.Vim,ze to je vsechno subjektivni a kazdy ma jine pozadavky,ale ja to tak bohuzel mam.D800 se mi taky drzi paradne,ale zase to brutalni rozliseni je pro me "zatim" zbytecne.
Vim,ze vsechny novejsi FF jsou obrazove lepsi nez D700/D3,ale ostatni jejich vlastnosti ohledne ovladani a drzeni me bohuzel neoslovili.Krome D4 a D5,ale to je momentalne financni utopie.
Z delší doby používání mohu
Z delší doby používání mohu porovnávat D3,D700, D7100, D7200, D5.
Ostatní jsem občas měl možnost vyzkoušet.
K držení toho kterého kousku je těžké se zodpovědně vyjadřovat. Mám menší ruku, kratší prsty, nedělá mi problém D3,4,5, D700...., ale jde to velmi dobře i s D7xxx. Už jsem to tady kdysi psal - kdyby to mělo kvalitu obrazového výstupu a rychlost D5, tak pro mě to může být v extrému klidně větší krabička od sirek. Hlavně kdyby to hmotilo i s objektivem tak 20 deka:)
Ještě k té D5. Jestli si někdy něco podobného pořídíte, tak na to těžko budete dávat objektivy, které to budou limitovat. Když použijete odpovídající skla, tak hmotnost je hraniční. Teď jsem to měl s sebou týden v Alpách. Všechno jsem jen chodil, žádné lezení, denně tak 800 - 1500 výškových metrů na 20-30km. V batohu s foťákem a fotokrámama jsem měl jenom bundu a 2 piva. Příští rok mi bude šedesát a nevím kolikrát tohle ještě budu moct absolvovat:)
to naprosto chápu a už teď to
to naprosto chápu a už teď to znám a to je mi jenom 43. Rosťa Stachů už to taky nedává a prodává všechno a šel do Olympuse... věk neokecáš.
Já tuhle vláčel asi 30kg krámů jen 8km a myslel jsem že zdechnu. :-)
Zatím to řeším tak, že se
Zatím to řeším tak, že se snažím stále nějak pohybovat.
Závodně už žádný sport nedělám aspoň dvacet roků. Když jsem končil měl jsem dost kliku na zranění. Na to co jsem kdy dělal, tak do té doby absolutní minimum úrazů.
Ty správné žíně ale přišly až jsem soutěžně skončil.
Nadšení a nasazení mě neopustilo, tolik natrénováno už jsem samozřejmě neměl a přišly nějaké opravdové rány, kdy tekla krev a křupali kosti:)
No, dřív mi třeba stačilo běžet 3-5km a dokázal jsem se vyšťavit, že to mělo smysl.
Dnes musím běžet 10-12km, protože tu rychlost už nemám.
Pak je to v pořádku :) Ja
Pak je to v pořádku :)
Ja vim,ze D3200 v nicem D90 nepredbehne,spis zaostava,ale je to na Vas.
Kazdy ma jine priority a je to dobre,jinak by se tolik fotaku nevyrabelo.
Pak byl ovsem puvodni dotaz zbytecny
Podle me chyba,ovladani ten
Podle me chyba,ovladani ten minimalni rozdil v kvalite vystupu vyvazi.Ale prodat "dospely" fotak a nechat si "detsky" neni myslim nejlepsi krok.
Ono půjde i o to, kolik toho
Ono půjde i o to, kolik toho už má ta D90 za sebou.
Nevim, jestli je d3200
Nevim, jestli je d3200 detskej fotak a d90 dospelej, nicmene jsem ted dopoledne precetl mraky recenzi na oba a i porovnani mezi sebou a vzdy vysel lepe d3200. Mam tu pred sebou oba...zkousel jsem je se vsemi objektivy a musim rict, ze fotky jsou lepsi z d3200. Ergonomie? s battery gripem je to uplne stejny. Cudliky a malej display na tele? Nechybi mi u d3200, protoze jsem nikdy fotak s temito funkcemi nemel a nevadi mi vse nastavovat pres menu.
Je to tak jak píše duffioso.
Je to tak jak píše duffioso. Stačí se podívat do hledáčků. Pokud tam neuvidíš rozdíl (mimo motor ostření v těle,ovládání ext. blesků, dva rolery bez toho už bych foťák nechtěl)tak si nech D3200.
Neviděl bych to tak
Neviděl bych to tak jednoznačně.
Motor v těle? Těžko bude dnes kupovat objektivy bez motoru.
Ovl. externích blesků? Teď to potřebovat nebude a až to bude potřebovat, tak zase k tomu těžko bude používat D90.
Dva rolery? Dobrá věc.
Nic není jendnoznačné,Proto
Nic není jendnoznačné,Proto je to v závorce,Ale stačí jeden blesk navíc a už se dá laborovat,Múžu mít skoro nepožitou sigmu 70-300 za 1200 kč ale bez motorku.Pro začátek stačí a vo tom to je.
Nechat D90 a Tamron 17-50
Nechat D90 a Tamron 17-50 2,8.
To je naprosto vyborna kombinace.Pokud prodate D3200,18-55 a 55-200,tak za utrzenou castku muzete poridit treba nikkor 80-200 2,8,nebo se obcas povede Sigma 50-150 2,8 nebo Tokina 50-135 2,8 coz jsou vlastne apsc varianty zoomu 70-200 2,8.
Pak je moznou za cenu kolem 9000,- koupit Sigmu 70-200 2,8 EX DG HSM Macro,coz je taky vyborna volba.
Rady D3xxx a D5xxx moc
Rady D3xxx a D5xxx moc vstricnejsi k zacatecnikovi prave nejsou,protoze nastaveni cehokoliv,je resitelny prevazne pres menu.Opravdu neni nad to kdyz je vetsina ovladani vyvedena na telo.
Stavovej displej je velky plus a vestavenej AF motor mega plus,protoze prave v zacatcich nebyva moc penez a alternativy k AF-S objektivum,v podobe Decek,jsou vetsinou o dost levnejsi.
Ergonomie D90 je o parnik jinde,nez u toho detskyho plastacku.Ikdyz z nej nelezou vubec spatny obrazky.
S kvalitou vystupu,je to stejny,jako v pripade milovane a v dnesni dobe zaroven spoustou lidi zavrhovane D700.
Nove stroje nabidnou lepsi vystup,ale budu se opakovat.To tenkrat v dobe jeji nejvetsi slavy,meli horsi vkus nez dnes?Ve spouste obdivovanych obrazku mela D700 a jeji vrstevnici "prsty" a neda se rict,ze by zvladli vyfotit neco min,nez dnesni stroje.
Proste jen si fotograf o "chvilku" dyl pohral s postprocesem :)
Za me nechat D90,prodat D3200 a za utrzeny penize poridit poradny sklo.Treba nikkor 80-200 2,8 AF-D,kterej asi tak o Titanic,predbehne 55-200 s clonou o prumeru brcka na limcu a na D90 bude kreslit paradne.
".....Ve spouste obdivovanych
".....Ve spouste obdivovanych obrazku mela D700 a jeji vrstevnici "prsty" a neda se rict,ze by zvladli vyfotit neco min,nez dnesni stroje.
Proste jen si fotograf o "chvilku" dyl pohral s postprocesem :)....."
Že je ergonomie a vůbec celé ovládání i mechanické provedení těch starších strojů někdy lepší než u současné produkce je fakt. Ale někteří si stále nechcete připustit, že obrazový výstup i těch levných "plasťáků" je lepší.
Kamarád měl kdysi představu, že bude fotit jakýmkoliv šmejdem a dožene to v PC postprocesem. Dnes myslím fotí na střední formát.
Postproces není zázrak. Něco se tam dá vylepšit, hodně se toho dá zachránit pokud je to nesprávně exponované a je to v RAWu...., ale navyšovat tam HW rozlišení, nebo ISO je problematické.
Na některé situace bez rychlého AF a hlavně možnosti použít vysoké ISO (použitelné vysoké) se dá úplně zapomenout. Není to prostě technicky možné.
Já bych v jeho případě možná prodal obě těla a pořídil D 7100, nebo D7200.
(Ještě k tomuhle: ".....,prodat D3200 a za utrzeny penize poridit poradny sklo.Treba nikkor 80-200 2,8 AF-D,...."
To nevidím jako reálné:)
S komentari typu,ze D700 na
S komentari typu,ze D700 na smysluplnou praci nestaci,nesouhlasim,stacila driv,staci i dnes.Nerikam na vse,ale na vetsinu jo.
Pouzitelne ISO je vyssi nez u D800,ano D600,D750 ji prekonaji s prehledem a i kvalita vystupu a DR jsou jinde,ale zbytek me extra nepresvedcil,ikdyz D610 kupovat budu pro zenskou.
A prodat D3200 a ty plastovy sklicka a koupit za to Push pull 80-200 2,8 je velmi realne :)
Když porovnávate použitelné
Když porovnávate použitelné ISO D700 proti D800, berte v úvahu rozlišení těch čipů.
( Který novější FF je obrazově horší než D700?)
Kde jsem psal,ze je nejaky
Kde jsem psal,ze je nejaky novejsi FF horsi nez D700?
Proc bych to psal,kdyz vim,ze tomu tak neni?
Rozliseni je mi k prdu,kdyz se musim drzet v hodnotach ISO jako na DX (brat s rezervou)
Psal jste, že mimo těch
Psal jste, že mimo těch jmenovaných Vás ostatní moc nepřesvědčily, tak jsem se chtěl zeptat které byly ty nepřesvědčivé. Špatně jsem se původně zeptal.
( Rozlišení přímo souvisí s použitelným ISO. D800 není foťák na reportáž,na sport.... Třeba na krajinu je to bezproblémové)
Zdravim Vas, diky moc za
Zdravim Vas, diky moc za koment. Ja ale nemuzu obe tela prodat, mam jen moznost si jeno nechat a to druhe s nejakym objektivem co tu mam dat pryc. Jsou to nikon 18-55, 55-200 a tamron 17-50. Poradite mi? Dekuji. Pepa
Jestli to máte takhle dané,
Jestli to máte takhle dané, tak je to celkem jasné.
Chcete fotit celkem všechno, můžete prodat jedno tělo s objektivem.
Jestli prodáte jedno, nebo druhé tělo je celkem jedno. D3200 má o něco lepší obrazový výstup, D90 je mechanicky odolnější, lepší ovládání atd.
Předpokládám, že ten Tamron je /2,8. Potom prodejte nikon 18-55, protože ten rozsah 200 budete potřebovat.
Tak jsem si to i myslel, asi
Tak jsem si to i myslel, asi si necham 3200, páč je novejsi a prodam 90 se setakem. Diky
Panove moc diky za nazory,
Panove moc diky za nazory, ale nikdo mi nedal jasnou odpoved...co si nechat, jestli 3200 nebo 90? Fotim vse, od portretu az po krajinky. Mam k tomu nikon 55-200 a tamron 17-50. Diky
Diky moc za koment. Ja teprve
Diky moc za koment. Ja teprve zacinam a prijde mi ta 3200 vstricnejsi k zacatecnikovi. Casem bych koupil neco lepsiho, ale chci se to nejdrive naucit a pak se uvidi :-)
Jestli je možnost prodat
Jestli je možnost prodat oboje bez větší, ne velké ztráty, tak prodat oboje a jít do D7200 už z toho důvodu, že D90 je ovládáním či držením blíž, ponecháním D3200 půjdeš dolů, ale když ti tohle nebude vadit.
D3200 nebo D90 je neřešitelný, D90 je o level výš ovládáním, vybaveností, ale ne výsledkem co z ní optického vypadne (konstrukční stáří se nedá ošálit kecama i když kdo ví, včera sem u mladýho skoro k slzám a slintání chválil fotku z jeho D7200 vůči mé D7000 a co myslíš, obrázek byl můj, Exif vydal tajemství k mému úžasu, ale přiznám se, Sigma 18-35 f1,8 tomu stáří čipu pomohla), nicméně D90 bych si nechal ze 2 důvodů:
1/ovládání, vybavenost, držení
2/D3200 je novější, na což kupující může víc slyšet a má hodně Mpxelů, to ho dojme!!........ a babo raď!!
PS: je těžké poradit tvým rukám, tvým pocitům, zvykům a peněžence, natož srovnávat jablka a hrušky je zhola nemožné ani kdyby jsme stáli vedle sebe jako největší kamarádi!!
Nejsme tebou a nemůžeme znát
Nejsme tebou a nemůžeme znát tvoje preference. Snažíme se radit objektivně. Nicméně pokud ti to pomůže a potřebuješ to slyšet takto tak ti jasně a zřetelně říkám: Prodej D3200 a nech si D90.
Taky reseni, to uz bych sel
Taky reseni, to uz bych sel spis do 5500 .-)
5x00 je drahšia 3x00 kvôli
5x00 je drahšia 3x00 kvôli výklopnému displeju a to sa mi zdá zbytočné platiť. To už fakt radšej 7x00.
Z první větou nesouhlasím.
Z první větou nesouhlasím. Řada 5xxx má těch rozdílů víc. jinak je potřeba napsat co chce autor tohoto příspěvku fotit a kam se chce posunout do budoucna. Tak jak je dotaz to je jak ,, mám si dát v restauraci řízek nebo svíčkovou'' na to nikdo kromě sebe samého nemůže odpovědět.
PRodejte ten, se kterým méně
PRodejte ten, se kterým méně fotíte a se kterým se Vám fotí hůře. Já osobně vyměnil D3100 za D90 a nemohl jsem si nikdy D90 vynachválit (vzhledem k ceně). Za mě prodat D3200. A nebo ideálně oba a koupit D7100 :-).