Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D5500-nabíjení přes PC?
¨
Autor: JirkaD5500
Datum:
9. Červen 2015, 22:18:23
Prosím o radu ohledně Nikonu D5500 . Jsem absolutní začátečník a je to má první zrcadlovka , takže prosím o trochu schovívavosti :) . Většinou různé přístroje ( navigace,mobily.atd.) fungují po připojení k PC přes USB kabel taky jako nabíječky , ale když připojím Nikon D 5500 k PC a pracuji s ním v některém programu ( např. View NX-i ) , nebo ho nechám nějakou dobu jen tak připojený , tak se mi absolutně vybije . Je to v pořádku nebo je něco špatně ? Děkuji za radu , Jirka
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Čtečka USB3 se dá koupit i za
Čtečka USB3 se dá koupit i za těch cca 150,-kč
https://www.tsbohemia.cz/transcend-ctecka-rdf5-cerna_d153276.html?fullte... ;)
Jjinak těmi nabíjecími USB jsem myslel například něco takového jak nabízí na svých deskách společnost Gigabyte - http://www.gigabyte.cz/global/cs/pages/mb_on-off-charge/on-off-charge.htm
Sám mám tyto UBS na své desce, ale nevyužívám je...
Děkuji za odpověď :), s
Děkuji za odpověď :), s pozdravem Jirka
Jenom doplním. Fotky se dají
Jenom doplním.
Fotky se dají zpracovávat přímo ve foťáku připojeném jako disk, ale je to pomalé. Dnes asi ideální koupit USB 3.0 čtečku. Ta sice není za 150 Kč, ale rychlosti jsou řádově jinde (5 Gbit/s vs. 480 Mbit/s u USB 2.0). Jako stále nejlepší vidím nakopírovat obsah karty na disk a zpracovávat tam. Třeba jenom kvůli omezenému počtu zápisů na paměťovou kartu.
USB 2.0 5V 500mA. USB 3.0 5V 900 mA, dle specifikace.
Samotné řadiče USB umí měřit proud (nebo by aspoň měly), takže nehrozí uhoření USB, řadič proud omezí, případně vypne.
Nějaké extra napájené USB jsem už taky tuším viděl.
Nabíjecí proudy článků jsou omezeny pouze shora. LiXXX se mohou nabíjet až 5x kapacita, ty do foťáků a telefonů cca do 2x (takže za půl hodiny je nabito). Nižší nabíjecí proudy nevadí, dokonce baterky šetří, ale u LiXXX je to zbytečné a akorát to zdržuje.
Děkuji za vyčerpávající
Děkuji za vyčerpávající odpověď , Jirka
Ono nabíjet 7V baterku ve
Ono nabíjet 7V baterku ve foťáku 5V co jsou v USB je trochu mimo mísu. Nabíjená baterie musí být nabíjena cca 1,2x vyšším napětím, což u těch 7V je cca 8,4V. POkud se podíváš na samotnou nabíječku, tak to tam máš i napsáno. Navíc je tam i napsáno, že nabíječka dává 1,5A, což některé USB nemusí vydržet jak už bylo zmíněno. Klasické USB má možnost využít těch 0,5A. Pak jsou základní desky, které mají některé USB optimalizovány pro nabíjení různých zařízení (možnost větší proudové zátěže), kterým stačí na nabití právě těch 5V. U těchto desek pak většinou na CD bývá i program, kterým lze sledovat průběh nabíjení (musí tak být učiněno tím správným USB). Jinak tahat fotky přes kabel přímo z foťáku je zbytečné vybíjení baterie, nehledě na to, že pokud by se zrovna při této činnosti baterie vybila, tak hrozí ztráta dat. Navíc myslím, že tento způsob je celkem pomalý. Osobně jsem tuto činnost snad nikdy tak nedělal a doporučil bych pořídit alespoň USB čtečku (cca 150kč)...
Děkuji , to je právě to co
Děkuji , to je právě to co jsem nevěděl - "je zbytečné vybíjení baterie " - byl jsem v domění že se foťák po připojení zároveň i dobijí stejně jak má navigace Dynavix , mobil Nokia . No jsem zas o něco chytřejší ( aspoň doufám :) )takže mockrát děkuji za vysvětlení :), Jirka
O nabíjení zrcadlovek Nikon
O nabíjení zrcadlovek Nikon přes USB jsem ještě nikde neslyšel. Teda ne že by to nové modely nemohly mít, ale já o tom nevím, takže podle mě je všechno v pořádku a baterka se má vytáhnout a nabíjet v nabíječce. Myslím také že u každého USB není jasně daný proud, některé dají jen 0,5 A, některé posílené i 3 A. Baterka by však měla mít pro optimální nabíjení určitý proud a pokud by to byl třeba 1 A, nebylo by zaručeno, že to někdo nebude nabíjet na slabším USB s 0,5A. Proto si myslím, že je tu i technické omezení.
Děkuji za rychlou odpověď ,
Děkuji za rychlou odpověď , něco na tom bude co píšeš , ale v tom případě asi nebude fungovat ani nabíjení přes power banku :) , a pravděpodobně jediná možnost je výměna za náhradní baterii . No vyzkouším to , a děkuji :)
V návodu k obsluze je
V návodu k obsluze je nabíjení určitě popsaný. Jinak fotky se stahnou a pak se s nimy pracuje doufám že s nimy nijak namanipuluješ když je karta ve foťáku?
Fotky stahuji do PC přes
Fotky stahuji do PC přes ViewNX-i a následně v PC je upravuji . Na kartě nic nedělám , přesto však postrádám smysl zákazu manipulace s fotkami na kartě . Pokud chci nějakou fotku upravit , tak je snad jedno jestli ji upravím v PC nebo na kartě přes PC , nebo na kartě přes foťák , např redukci červených očí , změněnou ji dám uložit do PC a originál mi zůstane , nebo ji nechám přepsat pokud originál nepotřebuji . Jo a v manuálu není ohledně nabíjení přes USB nic napsáno , je tam jen možnost do sítě přes adaptér :( , a děkuji Ti za odpověď