Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon d7000
¨
Autor: slavek19
Datum:
17. Březen 2013, 22:52:08
Zdravím, zkouším měnit EV +-5 ale at to nastavím jak chci, fotka je stejně tmavá, když dám +5 EV. je možné, že bych dělal něco špatně? nebo je to spíše důvod k reklamaci??
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Pánové, chyba byla na mé
Pánové, chyba byla na mé straně, jak jsem dlouho nedržel foták, tak jsem na to uplně zapoměl, že to jde jenom v určitých režimech. Já jedu převážně na manuální nasvení (M) a tam to nefunguje. Omlouvám se za založené téma a díky
Korekce v režimu M
U D90 v režimu M korekce nefunguje (iso200)
no zrovna v M režimu bych
no zrovna v M režimu bych očekával, že co si nastavím tam bude...takže i korekci EV.
No právě že ne, protože v
No právě že ne, protože v režimu M si nastavuješ manuálně ISO, čas a clonu a korekce Ev je vlastně změna těchto parametrů. Přece nebudeš dávat +1Ev, to si můžeš rovnou prodloužit čas či zvýšit ISO, potažmo zmenšit hodnotu clony. Navíc on by nevěděl, kterou z těchto hodnot chceš změnit. Třeba u mé D3100 měním v M režimu při zmáčknutém tlačítku +-Ev právě hodnotu clony. A vlastně ani nemá to Ev k čemu přirovnat, když je vše ručně a on si nic neměří.
právě, že jo :-)
...nedalo mi to a šel jsem to zkusit. A na M to normálně šlape s korekcí EV. Což i očekávám, jelikož budu li fotit nějakou akci a nastavím si vše jak potřebuji a pak budu exponovat a zjistím, že zrovna jeden okamžik mám jiné světelné podmínky, tak si rychle cvaknu korekci expozice, udělám snímek a opět se vrátím do původního nastavení. Což jistě lze udělat i změnou času či clony, nicméně na mé D7000 to funguje. A je to M režim a tam bych měl mít vše co si nastavím tak jak si nastavím, včetně korekce. Nicméně už je to pasé, pokud je závada odstraněna :-).
mohu se zepata, jak máš
mohu se zepata, jak máš nastavený fotak d7000, když ti to funguje v režimu M, mě to valí v těch P,S,A v M to nevalí., jediné, když v M upravuji takto expozici +- EV, tak se mi pouze v hledáčku ukazuje, že bude fotka tmavší, nebo světlejší, ale po vyfocení je v normálu. Tak jsem ještě zkoušel podle vaších náorů, a když dám iso auto tak opravdu jde upravovat EV, což ztrácí logiku, protože fotím bud iso 100, přinejhorším do 1000, víc nemám moc smysl.
nastavený na ISO auto
v M to šlape, ale musí tam být auto ISO, je to jak píše Daf. Pokud máš iso na auto, tak to šlape, pokud ho máš ručně, tak ne.
Korekce expozice funguje jen
Korekce expozice funguje jen pokud je zároveň zapnuté Auto ISO. Jinak to nemá smysl.
resetovat
Foťák bych resetoval podle návodu. dej tam režim P nebo auto,žadný korekce a zkus fotit.
korekce
...no v každém případě bych ty korekce zkusil, pokud jde o případnou závadu, tak ať to vyreklamuje.
korekce
Rozuměl jsem tomu že foťák dělá pořád tmavý fotky. samozřejmě vyzkoušet na stejny kompozici korekce. použil bych tlačítko +/-
A měníš EV pomocí korekce
A měníš EV pomocí korekce expozice tedy přes tlačítko +/- ? Jestli měníš jenom clonu, nebo čas v nějakém poloautomatickém režimu, tak je samozřejmě expozice pořád stejná.
...
To je divné, zkoušel jsi přehodil režim? Je to stejné? Myslím tím např. P a S apod. A co bracketing? Ještě bych to zkusil co to udělá když nastavíš bracketing na max. do - i do +. Tam je to kompletně na automatice.