Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon d7000 - olejové skvrny na snímači
¨
Autor: Lompi
Datum:
22. Červen 2012, 19:14:53
Zdravím všechny a chtěla bych požádat o vaše zkušenosti.
Mám v úmyslu povýšit mou D70s na D7000, ale dočetla jsem se,že má tyto problémy: olejové skvrny na snímači a BACK FOCUS. BACK FOCUS je častější problém a prý jde odstranit v servisu seřízením, ale ty olejové skvrnky se prý po vyčištění vrací.
Díky všem za jakékoliv info nejen k této problematice, ale uvítám i info a vaše zkušenosti jako takové.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
D7000
Zdravím já mám D7000 asi rok a pul a jsem s ní spokojený. žádný hot pixely jsem nezaznamenal ani olejové skvrny. Co jse týká front a back fokus tak s tím taky nemám problémy. U objektivech mám nastavený tyhle hodnoty Nikon 18-105 mm F 3,5-5,6 AF-S DX G ED VR (-3), Nikon 70-200 mm F 2,8 G AF-S NIKKOR ED VR II (0), Nikon 35 mm F 1,8 AF-S NIKKOR G DX (-1), Nikon 105 mm F 2,8 G NIKKOR AF-S Micro IF-ED VR (-1). Co jse týče srovnání funkcí s jinými modelkami tak bych to srovnával spíš s D300S a ne sD90. D7000 má hledáček s pokrytím 100 procent, závěrku 1/8000,tělo částečné utěsněné, dva sloty na paměťovou kartu ,dobré vysoké ISO, měří expozici s objektivem bez CPU, 14 bitový RAW, Bezdrátová spoušť s překlopením zrcátka, intervalové snímání, korekce objektivu, a toho je ještě víc co D90 nemá. Já bych D7000 vyměnil jedině za D800. Co mě na D7000 štve to je malý bufer na sériové snímaní.
Kdo ho má většího? :)
Ahoj. Jen pro ujasnění, mnou psaný článek jen upozorňoval budoucí uživatelku na případné problémy, v žádném případě tu nešlo o poměřování si sil mezi D90 a D7000, natož jejich srovnávání.
Nemáš problémy s FF/BF a dále píšeš, že máš pro každý z nich nastavenou korekci AF - nevyvrací se to trošku?
Jiné "modelky" bych nesrovnával, můžou se naštvat ty předešlé :)
D7000 je dle nikonu vylepšená D90 s čím bych souhlasil, ale ( nyní si již dovolím srovnání ) D300s je už jiná, vyšší ( i když starší ) liga. Kdyby nestála stále "ranec" šel bych do ní, víc než do D7000. Ale to je jen můj osobní názor. Není třeba vypisovat další tech. informace, které jsou volně přístupné na webu výrobce. Co na nich však nenajdeš, jsou zmiňované problémy.
Měj se a ať ti to cvaká
korekce AF
Ahoj.Ty korekce zkouším když mám nový objektiv jak na tom je.
Já jsem trošku puntičkář tak to chci mít co nejpřesněji. Testuju to podle FocusChart tabulky.
A stejně korekce jestli mám plus nebo minus tři tak to poznám až ve stoprocentním zvětšení a v reálných fotkách to nepoznám vůbec nebo aspoň já to nepoznám.
Hot pixely D7000
Ahoj Lompi,
já osobně jsem majitelem D90, se kterou jsem vcelku spokojený. Za tu cenu parádní DX foťák s mnoha funkcemi a velice solidním čipem ( málo šumí ), oceníš hlavně při vyšším ISO.
Nicméně, také jsem pokukoval po D7000, ale nepřijde mi zase tak o moc lepší, vyjma 39-ti bodového AF, to by pro mě byla asi nejpodstatnější věc.
Můžu ti poskytnout jen základní informace posbírané z cizích fór, závěr si musíš udělat sama.
D7000 problémy:
back/front focus ( seřízení pro jednotlivý objektiv v menu aparátu, pokud nepomůže, pak jedině servis )
olejové skvrny na senzoru - způsobuje rozstřikující se mazivo, objevuje se až po nějaké době používání a to hlavně při vyšší teplotě aparátu ( ponechaný např. v létě v autě ) nebo při častém sériovém snímání. Otestovat přítomnost skvrn lze například zacloněním F22, zaostřit na nekonečno a pořídit snímek proti světlému pozadí ( někdo uvádí proti obloze ). Postižená místa jsou pak při zvětšení dobře vidět. !Jen zmiňuju, může se jednat i o znečištěný snímač prachem, ale my se bavíme o olej. skvrnách.
A co nebylo zatím zmíněno vůbec, údajný problém s větším množstvím HOT pixelů a to by pro tebe už mohl být zásadní problém, jelikož píšeš, že fotíš hlavně noční scény, tzn. delší časy.
To je asi vše, co jsem se po delším pátrání dočetl. Každopádně tím vším ti tento fotoaparát nevymlouvám, stále je tu mnoho předností, které ti tento přístroj může nabídnout. Nebo si raději ještě chvíli počkej, Nikon by měl na trh uvést další DX novinku, ale asi to bude na začátku cenová "darda".
Přeju šťastnou ruku při výběru fotoaparátu.
neboj se ji, je to vasen :)
ahoj,
spousta prispevku a lidi stezujicich si na D7000 je proto, ze je to podstatne slozitejsi a chytresi telo nez zrcadlovky nizsi tridy. Lidi nevi, neco jim nejde a kolikrat z banalni neznalosti pisou nesmyslne prispevky. ale je pravda, ze nektere veci (treba ze prednastavena a nastavena hodnota u jemne korekce se nescita, ze :D ) jak funguji jsem treba ja osobne pochopil az z for, i kdyz sem mel prelouskany manual a nafoceno xtisic expozic na stare D70. po mesici uz sem se s D7000 plne zzil a musim priznat ze ji miluju a taham skoro vsude a nedam na ni dopustit. je skvela, je to moje vasen. vymenil bych jedine za D800 :)
pokud budes mit problem s cakancema od oleje na snimaci, budes patrit k velmi opravdu velmi malemu % uzivatelu a nikon servis to resi, pripadne opakovana reklamace teze vady.
BF/FF problem se da celkem prijatelne zkorigovat kdyz vis jak na to. pomahali mi s tim tady kluci na foru (diky kluci) v mem vlaknu, mrkni na to, je to celkem jednoduche. nekteri uzivatele problem s BF/FF nemaji dokonce vubec nebo zanedbatelny.
me se libi ze muzu pouzit i starsi objektivy jako 50/1,8D a o tom ze je to jednoznacne vyspelesi stroj nez D90, se kterou je spousta lidi spokojenych, je vsude napsano a natoceno dost. nekdo zas tvrdi ze z toho lezou stejne fotky. podle me cenovy rozdil oproti vyhodam ktere nabizi vyspelejsi D7000 neni propastny a rozhodne stoji za to (hlavne v oblasti 39AF bodu a vykonu ISO).
špatné zaostření
Tak problémy s front a back focusem mě taky dost trápí. Diskuze na Megapixelu http://www.megapixel.cz/nikon-d7000?page=900&stranka=komentare http://www.megapixel.cz/nikon-d7000-telo?page=450&stranka=komentare
A na Heuréce http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/nikon-d7000/recenze/#section mě nutí k přemýšlení, zda raději nekoupit starší model D90 a ještě ušetřit, protože to, že se majitelé D7000 musí zabývat něčím jako je vylaďování zaostření a někdy to musí řešit i v servisu, a to i na originálních objektivech Nikon, mi dost vadí. Vás to nezaráží nebo máte jinou zkušenost?
Díky za reakce.
ahoj, s olejovimy skvrnami
ahoj, s olejovimy skvrnami moc zkusenosti nemam ale nekde jsem cetl ze to bylo u nejakych prvnich modelu. se spatnym ostrenim u me D7000 problem nemam pripadne kdyby se obevilo tak se to da opravit i bez servisniho zasahu. D7000 ma managment objektivu kde si muzes pro kazdy objketiv nastavit zvlast korekci AF, pokud mas objektivy s cipem tak je fotak sam rozezna takze nemusis prepinat korekci rucne a fotak si nacte tu spravnou korekci pro kazdy objektiv ;).
Takze bych se toho nebal a sel doni :)
Ale někteří uživatelé píší,
Ale někteří uživatelé píší, že se s doladěním ani nevejdou do stupnice ve foťáku a musí to řešit až v servisu :-(
Re: ALE NĚKTEŘÍ UŽIVATELÉ PÍŠÍ,
Nedávno tu proběhla podobná diskuse a ukázalo se, že majitel D7000 se chybně domníval, že se sčítají výchozí korekce s korekcí nastavenou pro konkrétní objektiv. Je ale pravdou, že okolo D7000 se objevuje, na můj vkus, až příliš mnoho zpráv o problémech s BF/FF a s oněmi olejovými skvrnami.
Myšlenka přejít na D90 určitě není špatná. Oproti D70 to bude znatelný rozdíl. To nejdůležitější ale je důvod proč měnit. Třeba by se ukázalo, že by lépe posloužil např. D5100 nebo že by stačil i D3100/D3200.
jakožto majitel D90 musím
jakožto majitel D90 musím ríci, že vcelku jen spokojenost.. možná mne někdo opraví, ale moc nevidím důvody pro D3100/3200 , u D5100 bych to ještě chápal ohledně výklopného displeje, ale ty nižší modely mi jako přínos při přestupu nejdou.. navíc, z D70s bude majitel jistě zvyklý nebo to tak má, ale nemusí řešit případně objektivy, jelikož D90 má taktéž motorek..
Re: JAKOŽTO MAJITEL D90 MUSÍM
Existence motorku je důležitá pouze tehdy, má-li někdo staré objektivy konstruované pro kinofilmové foťáky a hodlá-li je i nadále používat na digitálních zrcadlovkách. V opačném případě není podstatný.
Pokud jde o to které tělo, tak to bych plně nechal na tazatelce. Bohužel, nikdo nevíme co ji vedlo k tomu, že se začala zamýšlet právě nad D7000, tedy vrcholným tělem amatérské třídy. Osobně se domnívám, že D5100 může být zajímavou alternativou, ale je to o tom co člověk od foťáku očekává a k čemu jej bude používat. Dost možná potřebuje odolnost danou hořčíkovým tělem, vlhko a prachotěsnost, možnost fotit na vyšších ISO atd.
Díky všem za názory.Můj důvod
Díky všem za názory.Můj důvod proč jsem chtěla přejít na D7000 bylo ISO a rychlost, protože fotím hlavně v noci, blesky, noční oblohu, noční ruch a atd. A pak odolné tělo, to byl taky jeden z faktorů,dočetla jsem se že má velmi dobrý obrazový snímač se samočisticím systémem atd. Uvažovala jsem o D90 ale jelikož si nyní finančně mohu dovolit vyšší řadu, tak jsem právě začala přemýšlet o D7000. Ještě jednou díky a další zkušenosti vítám.
Re: DÍKY VŠEM ZA NÁZORY.MŮJ DŮVOD
Jasně, chápu, jen jedna drobnost. Blesky, noční obloha a noční ruch se fotí dlouhými časy a tedy dobré výsledky na vysokých ISO nejsou podstatné.
Odolné tělo nabízí v amatérské třídě opravdu pouze D7000. Další odolná těla nabízí pak už jen profi třída. Ta začíná D300s.
Zdá se tedy, že není jiná volba než D7000, ale pokud je pravdou, že D7000 mají tak častý problém s BF/FF, případně s opakovaným výskytem oleje na snímači, pak by to mohlo být větší zklamání než užitek. Tomu by se dalo předejít buď pečlivým odzkoušením v obchodě nebo nákupem po internetu a tím možnost získat 14 denní lhůtu na vrácení zboží a tedy i peněz. Vůči obchodníkům mi tato možnost nepřipadá úplně solidní, ale za své peníze bychom přece měli dostat kvalitní zboží.
Na focení v noci je právě
Na focení v noci je právě podstatné co nejnižší ISO a odolnost vůči vlhku je vskutku důležitá, ale to podstatné je rychlost zpracování, proto jsem volila D7000.Ale teď váhám, možná zkusím ten nákup přes net, i když nejsem zrovna zástupcem takového jednání, ale v tomto případě asi udělám vyjímku. Nebo se poohlédnu po bazarové D300s, což má zase jiná rizika. Díky za rady.
Ahoj. Protože jsem ve stejné
Ahoj.
Protože jsem ve stejné situaci a váham zda jít do D7000, tak bych se chtěl zeptat, zda jsi to nějak "rozlouskla", zda jsi koupila D7000 a je to vše v pořádku nebo zda jsi šla jinou cestou?
Díky za odpověď.
Ahojky, rozhodla jsem se pro
Ahojky, rozhodla jsem se pro koupi D7000. Ještě ji nemám, zatím váhám mezi bazarem a novou, spíše ještě čekám jestli se neobjeví nějaká super nabídka, protože novou se seťákem mohu koupit za 23990 a bazar se zatím pohybuje zhruba nastejno. Ale zatím co jsem komunikovala s prodejcema tak jen jeden ze 4 přiznal, že měl problém s back fokusem a nikdo s olejem.
Ty můžeš koupit D7000 +
Ty můžeš koupit D7000 + 18-105 za 23990? Tak to jsi dobrá :-), a kde, poraď? Za to se normálně prodávají samotná těla.
Mám od vodafonu 20% slevu
Mám od vodafonu 20% slevu
Re: AHOJKY, ROZHODLA JSEM SE PRO
Jeden ze 4?!!! Takže každý 4.?!!! To je 25% pravděpodobnost! Pokud ti prodejci přiznali barvu a není to ještě horší. Ale i kdyby jen toto byla pravda, tak bych do něj nešel ani zadarmo. Doufejme, že to tak hrozné není.
Nenapsala jsem že on ji měl z
Nenapsala jsem že on ji měl z venku hned jak vylezla, a navíc ze 4 lidí se nedá usuzovat protože dalších padesát mít problém nemusí, je to neobjektivní.
Re: NENAPSALA JSEM ŽE ON JI MĚL Z
Určitě je zajímavé, že u D300(s) se neobjevují stížnosti na BF/FF nebo nějaké mastnoty na snímači.
Pokud požaduješ vlastnosti o nichž jsi se zmínila dříve a jsi připravená dát do těla poměrně pořádný peníz (D7000 není nejlevnější), možná by stálo za to zahrnout do výběru i "starší" model D300(s). Neříkám jít hned do něj, ale alespoň to zvážit.
Ahoj, uvažovala jsem o starší
Ahoj, uvažovala jsem o starší D300s, ale nakonec jsem se rozhodla pro novou D7000, protože za cenu nového s objektivem se prodává poměrně dost ojetá D300s. A navíc mou D70s nechávám dceři,tak nebudu muset investovat ještě do jednoho objektivu. Sice je to běžný seťák (18-105), ale na normální focení stačí.
Díky všem za rady a komentáře, příští týden budu mít novou hračku :-)
Re: AHOJ, UVAŽOVALA JSEM O STARŠÍ
Tak snad bude všechno v pořádku. Držím palce a přeji dobré světlo.
Díky a i tobě dobré světlo.
Díky a i tobě dobré světlo.
Re: NA FOCENÍ V NOCI JE PRÁVĚ
Ano, přesně tohle jsem měl na mysli. Pro focení s dlouhými časy není důležité jak dobře zvládá foťák vysoké ISO, protože se fotí dlouhými časy při nízkém ISO. Myslím, že si rozumíme. Abych mohl dát ukázku takového focení, založil jsem si před chvílí nové album - "Obtížné světlo", kam jsem umístil tři fotky z jedné včerejší akce. Součástí byly i dva koncerty. Jeden podvečerní a druhý večerní. Bude-li zájem, mohu přidat i pár obrázků pódia foceného z asi 20m vzdálenosti, tj. teleobjektivem. Pokud by byl zájem, mohu na mail poslat originální snímky. Lépe se pak některé věci posuzují.
díky.. :-)
Ahoj, díky za info každá rada drahá jak se říká :-D