Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D7000 - seřízení AF
Dobrý den,
po koupi světelnějších objektivů jsem si začal všímat, že má 7000covka ostří za požadovaný objekt (BackFocus). Dřív to při vyšších clonách nebylo tak patrné. Vyzkoušel jsem to na 5 objektivech a všechny ostří za. Uvažuji tedy o odeslání na seřízení do NIKON servisu do Prahy, rovnou bych si nechal vyčistit čip.
Mám tedy pár dotazů:
1, jak dlouho to může trvat ? Foťák už není v záruce :(
2, jak nejlépe věci zaslat, poštou, nebo nějakou dopravní společností ?
3, nedá se s nima domluvit, že bych si udělal výlet do Prahy a oni by to seřídili na "počkání" ?
Celkově by mě zajímaly vaše zkušenosti se seřízením AF a jestli se kvalita NIKON servisu zlepšila, děkuji :)
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Měl jsem k dispozici jiné
Měl jsem k dispozici jiné tělo nikon D5100, vyzkoušel jsem všechny objektivy co mám a musím říct, že to seřízení je teda na místě :) Dokonce i ta sigma 70-200 f2,8 MACRO II ostří parádně. Z ní jsem měl největší strach, ale i na f2,8 všechny ohniska super (trochu měkčí), při zaclonění na f 3,5 už je prostě parádní, na F4 SUPER. Tak aspoň nějaká dobrá zpráva :)
V pondělí tam zavolám a pošlu
V pondělí tam zavolám a pošlu na seřízení. Asi to ale budu muset poslat poštou, nebo nevím, neříkejte že to tam všichni vozíte osobně ? :)
Nevíte někdo o tý svozoví
Nevíte někdo o tý svozoví službě kterou údajně nikon zavedl.
Me seridili d7000 asi do
Me seridili d7000 asi do tydne a to jsem posilal pres eshop, odkud jsem to koupil. Zadny problém, od serizeni to je presne na milimetr s nulovou korekci v tele. Měl jsem to v zaruce.
A posílal jsi tam samotné
A posílal jsi tam samotné tělo, nebo tělo+objektiv. Posílal jsi to tam nějakou přepravní službou, nebo osobně ?
Posílal jsem samotné tělo,
Posílal jsem samotné tělo, protože 1) objektivy Nikon v podstatě nevedu 2) byla to výrobní vada => tzn. že ikdybych měl skla nikon, ostřilo by to stejně blbě. Oni mají nějakou referenční 50ku, na kterou to seřizují. Můj BF byl tak silný, že ani korekce v těle na maximum nestačila, takže jsem si říkal, že to zkusím a budu rád, jak to seřídí tak, aby se mi to pak alespoň do té korekce vešlo. ... seřídili to tak, že korekci mám na nule a foták ostří na milimetr přesně :-).
Posílas samotný tělo.
Posílas samotný tělo.
Ja myslim,ze D7000 potrebuje
Ja myslim,ze D7000 potrebuje kalibraci AF az na vyjimky,kazdy.
Kazdopadne poslat sigmu do AWH by mohlo taky pomoct
Ja mam s Nikon servisem
Ja mam s Nikon servisem zkusenost dost rozpacitou.V zaruce menili zaverku na D7000 a do poznamky jsem napsal,ze zadam o kalibraci AF.Objektiv prisel za dva tydny s vymenenou zaverkou,ale na protokolu o AF nestalo ani slovo.Samozrejme,ze je AF porad stejne tragickej.U nekterych objektivu musim korigovat i v prubehu jednoho foceni,na ruznych ohniscich.
Na jinych telech jedou bez korekce.
Jenže mě ta korekce u sigmy
Jenže mě ta korekce u sigmy 70-200 f 2,8 nestaci, ujizdi to porad za. Tak sem si rikal ze je to objektivem, ale nikkor 35mm na f1,8 dela to stejne, ani korekce to nezachrani. Nevim jestli sem s fotakem nekde klepnul, ale driv to tak vyrazne nedelalo, nebo se neco povolilo, nevim.
Taky sem koukal ze mam stary firmware, myslim 1,02 a nejnovejsi je 1,04, myslite ze by aktualizace na novejsi mohla pomoci ?
Jestliže se rozhodnete dát
Jestliže se rozhodnete dát seřídit BF těla, nemáte v podstatě jinou možnost než Nikon servis. Můžete zvolit Prahu, případně jestli to máte blíž do Vídně, do Německa ....
V Německu jsem nechal dělat opravu objektivu, kterou tady odmítli, tam to dokázali (cca 3 týdny). Skoro vylučuji, že by jste se kdekoliv domluvil, že tohle udělají za 3- 4 hodiny na počkání. Ale tohle všechno zjistíte, když si tam zavoláte.
Moje osobní zkušenost s čištěním čipu tady byla taková, že jsem si koupil čistící sadu ( tu se samolepící tyčinkou) a dělám to sám.
Můžu se zeptat na zkušenosti
Můžu se zeptat na zkušenosti s čištěním s tou tyčinkou? Děkuju.
Myslím si, že největší
Myslím si, že největší předností tohoto způsobu je téměř nulová možnost něco zmršit. Neaplikuje se tam žádná kapalina, nic co by mohlo být příčinou nějakých fleků, nebo šmidlání po ploše čipu. Stačí si dobře přečíst návod a přesně tak postupovat. Nešetřit ty samolepící čudlíky a po každém použití vzít skutečně nový.
Dobré je to dělat v místnosti, kde není žádný pohyb, žádné víření prachu ( v obýváku hned ráno, pozdě večer....)
Na počkání neudělají (D7100
Na počkání neudělají (D7100 +8 až +18).Musí opravovat podle pořadí.Asi to bude tím že mají dost práce z novejma vyrobkama které mají výrobní vady ktré musí opravit. Před dvěma dny jsem to zkoušel. Ještě zkusím v záruce objektiv Nikon 50-1,8 G kupovaný samostatně ten pošlu poštou kde mám nastaveno+18 ostatní tak +8 N35 DX 1,8 G a N 55-300 pokud nebude potřeba poslat i tělo. Před dvouma rokama mě v Pentě seřídily Tamrona 90makro ke spokojenosti(na Nikon D90) a tělo nepotřebovali tak se zkusím domluvit. Poštou bych tělo neposílal.
Tak jsem objektiv poslal přes
Tak jsem objektiv poslal přes fotolab do servisu po telefonu jsem se domluvil že to jde i bez těla. Slečna ve fotolabu říkala že můzu využít svozovou zlužbu do opravny kterou nikon zavedl. Víte o tom někdo.