Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D7000 vs. D90 (popř. jiné)
¨
Autor: tomix
Datum:
30. Srpen 2013, 15:40:08
Zdravím,
potřeboval bych radu. Mám Nikon D5100 a zjistil jsem, že nepodporuje HSS a tudíž zakoupený blesk Nikon SB-910 bych venku nevyužil (což je můj hlavní záměr, portréty v exteriéru). Proto jsem začal pátrat, za co jej vyměnit. Je mi jasné, že většina výhod je na straně D7000, ale měli byste ještě nějaký nápad?
Děkuji za odpověď.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak pokud přichází v úvahu
Tak pokud přichází v úvahu opravdu en D90 vs D7000, tak rozhodně D7000. Ososbně bych se ale poohlédl po D7100: má výrazně lepší auoftocus a opraven jeden zásadní nedostatek v ergonomii D7000 - má pojistku voliče režimů. Bez pojistky mě D7000málem přivedla k šílenství. Ještě, že D800 žáden otočný volič nemá...
D90 se opravdu běžně prodává.
D90 se opravdu běžně prodává. Mají ji normálně v obchodech. Také jsme nad ní přemýšleli, ale vzhledem k tomu, že to je už trochu starší model, nakonec jsme se rozhodli pro D7000. Nejsem žádný expert, ale fotí se mi s ní dobře.
D90 je do ISO 1600 naprosto v
D90 je do ISO 1600 naprosto v pohodě. Pokud by devadesátka měla být použita převážně pro focení v exteriéru, tak tam nevidím problém. Oproti D5100 je to podle mě určitě krok vpřed. Teď se dá sehnat za fajn peníze jak nová, tak z bazaru.
Vzhledem k tomu, že zvažujete
Vzhledem k tomu, že zvažujete D90, která se už neprodává, lze předpokládat, že zvažujete nákup D90 z druhé ruky. V takovém pŕipadě by určitě stálo za zvážení také tělo D300(s).
D 90 se prodává nová za
D 90 se prodává nová za 13500.
Silně o tom pochybuji, ale
Silně o tom pochybuji, ale nelze vyloučit, že i v dnešní době někdo nabízí nějaký zaprášený kus zapomenutý někde v temném koutě skladu. Je pak na každém z nás, zda to riskne a něco takového koupí.
D90 se stále prodává. Např.
D90 se stále prodává. Např. oehling, megapixel ji stále nabízí. Domnívám se, že rozdíl asi 4000 Kč za to nestojí. (15 a 19k za tělo) D90 má menší rozlišení, nižší max. citlivost, větší šum, menší počet zaostřovacích bodů. Mě na ní vadí především zrnitost při vyšších citlivostech.
Je to vážně takový problém
Je to vážně takový problém přečíst si v katalogu údaj o dostupnosti?
Ale no tak. V Markofoto jsem
Ale no tak. V Markofoto jsem minulý týden viděl D90 a ještě dnes jej mají v katalogu skladem, megafoto sklad u dodavatele atd. Ale tohle tazatele nezajímá. Stojím si za tím, že D90 má omezenější možnosti než D7000, především v slabém světle. Vidím to i v krajině. U dalekých výhledů je to jedno, ale stačí zajít trochu do lesa, kde ISO 200 nestačí a není bezvětří a už je tam nepěkné zrno a detaily jsou fuč. Pokud nejsou peníze, je výběr jasný.
Ale ona se ta devadesátka
Ale ona se ta devadesátka opravdu stále ještě běžně prodává. A zaprášené krabice to rozhodně nejsou... :)
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/index.htm V archivním katalogu tedy zatím není... http://imaging.nikon.com/lineup/discontinue/index.htm