Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D7100
¨
Autor: cihi
Datum:
5. Září 2014, 07:38:52
Ahoj mám následující problém. Vyfotím něco, kouknu se na LCD displej pro kontrolu snímku, snímek je krásně světlý a pak to dám do pc a v Zoneru Photo Studiu je snímek více tmavý než na fotoaparátu. Nevíte čím by to mohlo být? Jestli tim že fotím na DX nebo? Díky Libor
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
dnes vyšla nová verze pro
dnes vyšla nová verze pro D7100 a taky pro D5200
Už som dal tu novu verziu
Už som dal tu novu verziu fw...no zatial nevidim roziel.
a není lepší nastavit
a není lepší nastavit dostřování přímo v těle? na kolik to máte nastaveno?
Nevím, jestli nastavení
Nevím, jestli nastavení vyššího stupně doostření, není jen softwarová funkce, něco podobného jako filtr šumu, více to bude zatěžovat baterii a zpomalovat ukládání dat na kartu ??????????????????????????????????????????????????????
Myslím, že to přímo tak, že
Myslím, že to přímo tak, že je to pouze jedna z úprav JPG vyfoceného fotoaparátem přímo v těle. Na samotný RAW to nemá vůbec žádný vliv. Několikrát jsem to zkoušel. Do RAWu to sice přidá tyto informace pro soft od nikonu, který to pak v podstatě "vyvolá" úplně stejně, jako by se fotilo přímo do JPG.
Pokud někdo fotí jen do RAW, tak nemá smysl upravovat tyto položky... Nakonec, každý si to může vyzkoušet i sám... ;)
IMHO pokud fotíš do RAW tak
IMHO pokud fotíš do RAW tak tě tohle trápit fakt nemusí
Tohle Zoner dělá ve všech
Tohle Zoner dělá ve všech verzích co si pamatuji tmavě zobrazoval i soubory s Olyho E-420 , aby šel upravit soubor NEF či ORF tak musí být v počítači nainstalován adobe DNG conventor na své D7100 mam trvale nastavené ev na +0,3 soubory jsou exponovány a zobrazovány světlejší a ve stínech a při vyšším iso tam není tolik šumu i když šum není barevný, je to jenom takové to zrno co známe s klasického kinofilmu ale upřímně i D7100 není dokonalý, fotky se musí odšumovat a s fest doostřit, protože syrový výstup se zrcadlovky je docela dost měkký.
Tak s tímto ( od : mám trvale
Tak s tímto ( od : mám trvale nastavené ....... výstup ze zrcadlovky je docela měkký ) souhlas.
Ahoj, poskytnul by mi někdo,
Ahoj, poskytnul by mi někdo, prosím, raw z D7100? Chtěl bych zjistit, jak to bude běhat na mém PC...Díky R.
Ahoj, třeba tady z
Ahoj, třeba tady z dprewiew:
http://www.dpreview.com/articles/4109350402/welcome-to-our-studio-test-s...
navolit si Nikon D7100 a pak dole je "Download RAW"
Muzu se zeptat jaky
Muzu se zeptat jaky nastavujete doostreni (a kde - v profilech?) ve fotaku na bezny foceni, krajinky,apod... aby se fotky po stazeni do PC hned daly vytridit, bez nutnosti nejdrive vse vyvolavat z rawu ?
V Picture control v profilech
V Picture control v profilech které používáš nastavit doostření 5(portréty)-6(krajinka). Bývá tam 3, což jsou docela měkké fotky. 7 už je zase moc, to je tam na setové objektivy 18-55/105.
Tak to je myslim presne ono
Tak to je myslim presne ono co jsem hledal, diky ! Tim padem budu tridit doostrene fotky jak jsem zvykly a kdyby bylo nekdy doostreni moc, muzu to vratit v jakemkoliv softu na vyvolavani RAWu - pochopil jsem to dobre ? :)
Perfektně :-).
Perfektně :-).
Manuál D7100 nastavení
Manuál D7100 nastavení Vylepšení snímků předvolby Picture Control, str.105 (čtu ze souboru: D7100_EU(Cz)02.pdf)
Z RAWu dostaneš, spíš můžeš dostat lepší fotky, záleží, co, kam a pro koho fotíš, jak dalece ti na kvalitě obrázku záleží, jestli máš dost času si s tím hrát v PC a hlavně jestli úpravy RAWu umíš. Někdo jpg zatracuje tak, že mu naskočí vyrážka nebo zvrací, když čte tuto příponu za tečkou. Přitom většina fotí jen do počítače, někdo na web, málo lidí 10x15 do alba a jenom hrstka RAW opravdu využije, ale hlavně že všichni fotí do RAWu a dělaj z něho všelék, což už možná dokáže D750, jak Macek ukázal testovací fotky zde na webu.
Tím ho nezatracuju, ani omylem, ale fotím do něj jenom problémový záběry, když je málo času si hrát hned v terénu nebo když mi na obrázcích víc než záleží, třeba dovolená ve Švýcarsku, kde byl samej sníh, skála, válející se mraky a mlhy a pro srdeční záležitost známého, abych mu dal co nejlepší fotečky.
Předvolby Picture Control používám, protože ležení u PC nesnáším čím dál víc (čas a zdravotní problémy) a proto se snažím kontrolovat každý záběr hned na místě a doma teprve protřídím, nic nemažu dřív, než záběr uvidím na monitoru. Už se mi stalo, že záběr na smazání v terénu byl ostřejší než ostatní, tak mám raději karet víc. Portréty nefotím, takže mám upravený a uložený Picture Control u Vivid a Krajina. Hodnoty si musíš vyzkoušet, co sám budeš chtít preferovat, nicméně na Standart nefotím už několik let, takový vyblitiny nemám rád, ale každej sme jinej, univerzálnost nehledej.
Jestli tě nepálí prostor nebo
Jestli tě nepálí prostor nebo nutnost udělat moc snímků za sebou, tak RAW. Stejně je v něm jpeg v plném rozlišení. Navíc většina prohlížečů umí zobrazit přímo RAW (nebo ten jpeg, co je uvnitř), takže se můžou neostré a nevhodné fotky mazat hned, nemusí se nic vyvolávat.
Raw není všelék, ale nic lepšího z foťáku nedostaneš. Náhodou se naskytne příležitost, vyfotíš něco na Vivid profilu a nebude to ono a vyladěný požadovaný výsledek to z Jpegu nebude stát za moc.
Pokud chci honem něco ukázat/sdílet, ještě je tu možnost fotit RAW + Jpeg. Úspěšně používám, RAW + malý jpeg, který cpu na druhou kartu s microSD a tu pak strkám do telefonu/tabletu/čtečky.
jj, mám to podobně, když je
jj, mám to podobně, když je dostatek prostoru a karet, tak jedu raw + jpeg. Pak mám pro běžné a rychlé použití jpeg a raw mám často do archivu nebo ještě lépe si v jpegu vyberu co dle mého opravdu stojí za to a to z rawu vyvolám hned. Smazat to můžu vždy, horší je to v opačném případě, kdy člověk něco nemá...
Diky, ja Ti rozumim, resil
Diky, ja Ti rozumim, resil jsem uz podobny problem u Canonu, od ktereho po dlouhych letech odchazim. Chci proste fotky stahnout do PC a v Zoneru promazat neostre. Se zakladnim nastavenim fotaku mi ale prijde vsechno "mekke" vic nez jsem zvykly, proto jsem se ptal na neci vyzkousene nastaveni.
Jestli tomu rozumim dobre, tak kdyz fotim do rawu, stejne na nastaveni ostrosti na fotaku ve finale nezalezi a muzu si klidne nastavit treba i "preostreni" bez vlivu na kvalitu pozdeji (v raw konvertoru) zpracovaneho snimku - je tak ?
( Jde mi tedy ted jen o rychle, zodpovedne promazani neostrych fotek ).
Teď mam následující problém,
Teď mam následující problém, když něco vyfotím třeba s vyšším iso tak pak na fotografii v počítačí jsou takový jakoby vodorovný čáry, ale jen v tmavym místě, ale jak kdy jsou tam a kde. Není to třeba vysoké iso a nebo nějaké redukce šumu nebo tak něco? Díky Libor
Zkus si zjistit, zda tam máš
Zkus si zjistit, zda tam máš poslední firmware, nějaký takový obdobný problém byl i u D7000.
Poslední firmware mám právě
Poslední firmware mám právě
Já mám, no spíš už byl,
Já mám, no spíš už byl, opačný problém. Vyfotím, na LCD vidím tmavší kulový, přidám EV, myslím si OK a doma s hrůzou zjistím, že obrázek září jako prase. Proto už používám histogram s ukazováním přepalů (ten, kde sou jednotlivý kanály a i přepaly, ne jenom ten "mrtvý" informativní u podrobností) a mám relativní klid, protože zkloubit oblohu bez polarizáku je velký problém, jak Macek píše jinde o skle 70-200 doma, i filtr mi je doma na dvě věci !! Ovšem něco to koukání na histogram stojí, trochu víc času než jenom jít kolem, cvaknout a jít dál, na to ještě nemám zrcadlovácký um a nervy, jak sem včera viděl jednu paní, jak bez zastavení prochází mezi mnou a památkou, sleduje stejný směr, zrcadlo Canon drží za grip pravou rukou (v levé asi žrádlo), popruh tahá skoro po zemi, zvedne před ksicht a přes živý náhled cvakne na svislo a jde dál, jak vyšperkovaně dokonalá konkurenční technika a hlavně um majitelky !!
ad Daf: zesvětlení LCD na foťáku může podávat špatnou informaci o jasnosti či tmavosti fotky při kontrole po vyfocení? Já sem to zatím nezkoušel, abych si nedodrbal na co bych zapomněl, tak se ptám na význam. Histogram by mněl být pořád stejný, akorát předpokládám, že obloha bude víc bílá (jen na LCD) a tmavá víc světlejší.
ad RAW v Zoneru: když sem chtěl NEF (RAW) Nikon editovat v Zoneru, chtěl po mně adresu k Adobe DNG konvertoru, který v PC mám, nemůže být problém (dotaz od cihi) tímto směrem, že když v PC Adobe DNG konvertor není, tak si Zoner pomůže nějak jinak? Opět nevím.
Co já vím, tak Zoner na RAW
Co já vím, tak Zoner na RAW používá DCRaw.exe, který by se měl nainstalovat sám a měl by být vidět ve stejném adresáři jako je vlastní program.
Jestli se dá nastvit, že má Zoner používat nějaký jiný RAW modul jsem nenašel.
Seřid si jas displeje, tedy
Seřid si jas displeje, tedy za předpokladu, že máš dobře nastavený monitor. Jinak správnou expozici je potřeba sledovat podle histogramu.
Mám to v JPG a na ten
Mám to v JPG a na ten Standart se myslí co? jako v nastavení Picture Control?
Ano, je to Picture Control.
Ano, je to Picture Control. Jakmile je to JPG, pak to musí být všude stejné, v jakémkoliv programu. Zkus ale pro jistotu i jiné prohlížeče, třeba ten standardní z windows, jestli není v Zoneru zapomenuto nějaké nastavení.
Ja mam treba poznatek ze v
Ja mam treba poznatek ze v Nautilusu jsou fotky svetlejsi a ostrejsi nez v Gthumb. A to je to jen hloupy prohlizec kde nejde nastavit skoro nic.
Mám to v JPG a na ten
Mám to v JPG a na ten Standart se myslí co? jako v nastavení Picture Control?
Nastuduj si manuál, je to tam
Nastuduj si manuál, je to tam vysvětleno. Popřípadě pěkně vysvětleno i s příklady přímo od Nikonu:
http://www.nikonusa.com/en/Learn-And-Explore/Article/gu5zwt9w/picture-co...
Já zase fotím vše na Portrait s doostřením na 5. Ono když fotím vše do RAWu, tak si to pak můžu stejně libovolně měnit v CaptureNX2. On ten Picture Control je jen pro JPG, tak jako i zbytek věcí jako Active D-Lightning, ošumování, vyvážení bílé, ...
Je to JPG nebo RAW? Dělá ti i
Je to JPG nebo RAW? Dělá ti i jiný program, především dělá to Viev NX2 přímo od Nikonu? (Je zdarma ke stažení) 100% vyvolání RAW zajistí jen originál software od Nikonu. Pokud používáš nějaký přednastavený profil, pak to u jiného software než nikon může vypadat jinak (tmavě, posunuté barvy atd.) Pokud někdo používá něnikoňácký SW doporučuje se nastavit všechno na "Standard"
Profil Standard nemá nic
Profil Standard nemá nic společného se SW od Nikonu, ale jako všechny profily jen udává, jak se má fotografie vyvolat do JPG. Nic víc, nic míň. Volba profilu je pak dle oka či použití. Já třeba fotím portréty, tak mi vyhovuje profil Portrait, protože má fajn pleťovku a nižší kontrast.
Ale je pravda, že na univerzální focení je ten Standard ideál.
Kdo vyvolává vše z RAWu, tam je to pak relativně jedno, co má nastaveno. Jak v Capture NX2/View NX či CameraRAW/Lightroom, lze při vyvolání profil zvolit ručně.