Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D7100-olejové skvrny
¨
Autor: marek123
Datum:
29. Prosinec 2016, 22:16:56
Dobrý den,zvažuji obměnu D90 za D7100. Hodně se psalo o olejových skvrnách na snímači. Kupoval jste někdo D7100 v r.2016 a máte čerstvé zkušenosti? Díky Marek
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Prosim Vas ako dlho trva
Prosim Vas ako dlho trva vyčistenie čipu od odoslania? Vypada to na olej asi...su tam take asi 5 škvrny 2 vedla seba tie su najviac vidiet. Oplati sa dat do servisu vyčistit?...aby to ešte viac nebolo... Vaše skusenosti.
Tedy nevím, jestli jsem měl
Tedy nevím, jestli jsem měl na čipu olej, ale odfouknout se to nedalo. Čistí mi to v místě bydliště, takže rychlovka tuším do 3h jinak do druhého dne. Kontrolují to po sobě a výsledek byl vždy OK. (tuším, jsem to provozoval asi 4x, možná 5x - (AntikFoto)).
Tam mi to čistili taky, ale
Tam mi to čistili taky, ale "na počkání" během dne je to s příplatkem i s poukazem a 70km jet druhý den znova, to vyjde +- stejně "draho", tak sem přešel na samočištění, které nerad dělám, šikovnost se léty přeměnila na boj něco nezku*vit.
No dnes som to odniesol do
No dnes som to odniesol do predajne a oni to pošlu na vyčistenie,uvim ako to urobia...dam vediet.
Takže dnes som bol prevziat
Takže dnes som bol prevziat fotak po čisteni. 31.1.2017 som ho odovzdal a 8.2.2017 už ho mam,čo ma dost prekvapilo že to urobili dost rychlo. Bol v servise Nikon Praha...zatial čo som len tak otestoval tak vyzera dobre no otestujem lepšie ked bude svietit slnko na modrej oblohe,tam to bolo dost vidiet.
Nemusíš čekat na sluníčko.
Nemusíš čekat na sluníčko. Bílá zeď, nekonečno, clona 16, korekce +1.
A vzdialenost od steny? a čas
A vzdialenost od steny? a čas uzavierky?
Vzdálenost od stěny
Vzdálenost od stěny nerozhoduje musí být celistvá bílá třeba 50cm čas jak to vyjde důležité je rozostření proto nekonečno a clona 11,16 stojím bokem abych nevrhal stín.
Tak som to robil a zatial nič
Tak som to robil a zatial nič neni vidno preto ešte skusim oblohu...
Mě ho taky čistili v Praze a
Mě ho taky čistili v Praze a něco tam zůstalo.
No takže dnes otestovane na
No takže dnes otestovane na nečistoty na modrej oblohe...vyzera to bez škvrn /nenašiel som ani jednu/ čiže perfektne, až sa sam čudujem že ho takto vyčistili...
Tak vyřešeno, Nikon
Tak vyřešeno, Nikon D7200....už ho mám doma
Mám D7100 tři roky. Nafoceno
Mám D7100 tři roky. Nafoceno cca 45000 fotek. Často měním objektivy a za tu dobu byl jen 1x čištěný. Oleje bych se nebál.
D7200 je novinka, D7100 se dá sehnat za rozumný peníz. Obě dvě mají čip z největší hustotou pixelů na mm2 na což už musíš mít u jednoho i u druhého trošku lepší skla.
Olejových skvrn bych se
Olejových skvrn bych se nebál. Uvažoval bych ale takhle:
Pádluji v penězích, přehazuju to vidlema z jedné hromady na druhou..., tak Nikon D500.
Mám omezenější rozpočet - Nikon D7200.
(Jestliže neuvažujete o FF)
Důvod proč D7200 a ne D7100 jsou technické parametry těch dvou těl a rozdíl ceny. Podrobnosti můžeme diskutovat.
Ja mam D7100 2.5 roku starou
Ja mam D7100 2.5 roku starou a musim rict, ze skvrny jsou problem. Jednou za pul roku nechavam cistit snimac. Poprve jsem si jich vsiml po roce pouzivani a od te doby jsou vzdycky jednou za cas viditelne, kazdopadne cisteni morkou cestou je odstrani. Vzdycky jsem si jich vsiml nejvic v levem hornim rohu. Muzu klidne postnout nejaky fotky, kde jsou videt...
Urcite bych sel radeji do D7200, ktera jak se zda zatim tyhle problemy nema... (snad)
postni sme neake foto kde je
postni sme neake foto kde je vidiet...som zvedavy
Neco jsem hodil sem:
Neco jsem hodil sem: https://drive.google.com/drive/folders/0B_ELepWwkmNjOXZaV0plTkExb3c?usp=...
Ty z leta jsou pred cistenim cipu. Ta s bookehem je focena ted pred cistenim cipu...
Fleky od oleje mají podobu
Fleky od oleje mají podobu kulatou, rozpíjí se a nepohybují se, viz ty u moře, pořád stejné a čistí se blbě, protože mastnota je hodně bránící se prevít, když čip nemůžeme vykoupat v kapce Jaru, který "stačí na nádobí z celé ulice". Ani čištění od profíků nezabránilo objevení fleků znova na stejných místech, chce to víckrát čip "pošmrdlat" Green Cleanem.
Fleky od prachu mají rozdílný tvar, málo rozostřené okraje a snahu putovat po čipu, viz snímek s bokehem. Zde může stačit otočit foťák otvorem pro objektiv dolů, otevřít závěrku a vyfoukat balonkem, snad binec vypadne ven, ale v obou případech bych napřed udělal vyfoukání komory bez otevření závěrky, samozřejmě otvorem dolů, protože zoom objektivy působí jako pumpa, můžeme se sebevíc snažit o bezpečnou výměnu skel.
Začal jsem si čistit monitor,
Začal jsem si čistit monitor, ale byly to fleky na čipu. To jsem ještě neviděl. :)
*/ Konečně až dole je zmínka
*/ Konečně až dole je zmínka o D7000 a ano, ta měla olejové skvrny, stejně jako nepřesný AF systém, oboje potvrzuji a oboje se dá řešit. Olej několikerým vlastním čištěním, jednou nestačí, olej je jako pijavice, ten vzlíná a snad plamen pekelný ho nejlépe odstraní, bohužel i to, na čem lpí. Ve foto obchodě proškolený personál do hodiny (už přesně nevzpomínám) za kupón a příplatek "vyčistil", nicméně doma tam byly opět, čehož sem si na fotkách všiml až po dovolený, krásné biatlonové terčíky po obloze, mňamka pohledět a k židli sem se musel přivázat, aby nevypadl a AF, to je věc ovládání celého řetězce manipulací a nastavení s DSLR, samozřejmě i odpadu.
*/ D7100 byla známá malým buferem, olejem nikoliv. Focení v sérii zpomaluje (nejen) ukládání do RAW a JPG současně. Kdo nepotřebuje ohromit babičku fotkama F1 hned po nazutí bačkor, stačí jenom RAW a foťáku i fotografovi se hned lépe dýchá, myslím v terénu.
*/ D600 produkují nějaké šponky, taky něco opravili, ale nová D610 vypadla rychleji, než stačili D600 opravit, proč asi?
Oprava - sem se spletl -
Oprava - sem se spletl - olejové skvrna byly opravdu u Nikon D600, proto byl upgrade na 610, kde byl tento problém odstraněn :)
no ja D7100 mam a bez
no ja D7100 mam a bez problemu...a tie olejove škvrny boli na D7000 kamoš to mal a mal aj tie škvrny a predal a kupil taktiež D7100 a v pohode už.
Jojo, malý buffer.. částečně
Jojo, malý buffer.. částečně to řeším rychlýma kartama: https://www.megapixel.cz/kingston-sdhc-16gb-uhs-i-speed-class-3
tak jsem to řešil také, ale
tak jsem to řešil také, ale stejně, když při focení sportu potřebuješ udělat několik snímků v sérii a během pár vteřin opět...tak pak se holt stalo, že jsem musel čekat tak jako tak, až se to přepíše.
a pomohlo? taky fotím Raw+JPG
a pomohlo? taky fotím Raw+JPG
Já bych to až tak nehrotil,
Já bych to až tak nehrotil, sice se psalo, že D7100 měla občas tento neduh, ale ono se vždy vše více řeší, než je reálná skutečnost. Pak to vychází, že prakticky je ten daný model nepoužitelný a patří do popelnice :-). Já jsem D7100 měl a něco jsem s ní odfotil. Spíš mi vadil děsně malý buffer, který při použití do RAW a při akčním focení prostě nestíhal.
D7100 mám asi dva roky a
D7100 mám asi dva roky a žádné problémy nemám. Pokud vím olejové skvrny - to byl problém modelu FF D750..
To je velmi vtipné :) Já jsem
To je velmi vtipné :)
Já jsem zase přesvědčený, že olejové skvrny byly na D7100 ale nejvíce na D600 a částečně D610 :)
přesně tak, D600 byla nejvíce
přesně tak, D600 byla nejvíce postižena a hlavně to opravdu byla konstrukční závada, kterou servisovali zdarma a měnila se závěrka. Ale u D7100 se o tom také občas něco napsalo, ale fakt si myslím, že to bylo poněkud přifouknuté. Tak jako spousta věcí, kdy jsou pak těla odepisována a kdekdo píše, že se to vlastně "nedá používat" a přitom často to tělo neměl ani v ruce :-).
Nafouknuté a hlavně
Nafouknuté a hlavně milionkrát převrácené a po roce/dvou, třeba i mylně - neúmyslně (nemyslím to zle Sokis, popisuju šíření fám) - pak někdo někde napíše, že ten problém měla DXXX, přečte to 10 lidí a z toho 2 to roznesou zase jinam a ve finále se do půl roku udělá z těla DXXX napůl nefunkční DSLR, která se kvůli problémům nedá použít jinak, než maximálně jako dalekohled v horším případě jen jako těžítko.
Také jsem se nechal strhnout davovou hysterií. Jediný lék na tyhle závady je nečíst internetové diskuze... Toť můj závěr ze zkušeností s mojí D750 :)
Nebál bych se koupě, ale snad bych radši koupil D7200
Foťák nevlastním, ale papírově je oproti D7100 - vylepšené ostření, malinko lepší výdrž na baterii, D7200 má senzor 24.2MPix a D7100 24.1MPix což by měl být také vylepšený (měl by zvládat lépe vyšší ISO), o řadu lepší procesor a ten bufer by měl být podle life testů 3x větší....
taky už jsem k tomu dospěl
taky už jsem k tomu dospěl
presne tak...plny suhlas
presne tak...plny suhlas