Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D7100 špina v hladačiku
¨
Autor: NIC61
Datum:
18. Červenec 2015, 19:07:00
Včera om kupil telo Nikon D7100. No a dnes som zistil nečistotu v hladačiku ako je zaostrovaci obdlžnik pravo dole na čiare vypada taka čiarka nečistota asi 1mm dlha,ale na fotkach to neni vidiet. neviem či to mam reklamovat alebo sa na to vykašlat,skratka nechcem aby sa v nom hrabali a dokašlali niečo ine alebo ešte viac.prosim Vaš nazor,či reklamaka alebo nechat to tak,inak ostridobre aj lava stana.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
moc na to foukat nechci, mám
moc na to foukat nechci, mám obavy, že to bude potom horší. navíc pohledem na matnici a zrcátko nic nevidím. je možný, že je to ze strany hledáčku? zd se mi, že je v něm dost nečistot, tělo mám chvilku a objektiv jsem měnil snad jen 6x :)
Tak mám na D7200 taky špínu v
Tak mám na D7200 taky špínu v hledáčku. Je to vpravo dole, nějaký vlákýnko. Bude to asi mezi matnicí a hranolem. Nic s tím dělat nebudu, ale štve mě to. Na předchozí D3100 a D5100 jsem nikdy nic neměl. Navíc mám i nějaký nečistoty na snímači, je to viditelný pouze na F22, takže to taky zatím řešit nebudu.
ofoukneš balonkem a je to.
ofoukneš balonkem a je to. Pokud to víc drží, tak stačí takový ten vatový "uchošťourek" a vyfouknout balonkem. Moc to chlapi řešíte....
No mne to už ani nevadi.
No mne to už ani nevadi. Zvykol som si na fotkach te neni nič vidiet,tak to neriešim,možno v buducnosti ked bude špinu vidiet na fotkach. nechcem zbytočne čakat mesiac a zase davat šprtat do pristroja.
A stalo sa mi že zrkadlovka zamrzla v prechadzani MENU. Tak som znovu prehral FW a po nom dal 2-tlačitkovy reset...a vyzera to dobre.
Chlapi, mám otázku k
Chlapi, mám otázku k matnici.
Ešte z čias, keď som mal zrkadlovku Zenit, som bol zvyknutý ostriť ručne a išlo to dosť ľahko, pretože tam bola taká pomôcka, ktorú bolo vidieť v hľadáčiku. Teraz mi to na mojom Nikone chýba, ale našiel som toto: http://www.ebay.com/itm/350500221387?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPage... a dal by som si to na miesto originálnej.
Teraz tá otázka. Ak to niekto z vás používa, je okolie tejto pomôcky normálne priehľadné a dá sa s tým pracovať ako s originálnou matnicou? Nestratí sa tým nejaká iná funkcia? Pýtam sa preto, že sa mi asi nebude moc chcieť túto matnicu prehadzovať, keď by som chcel ostriť ručne, pretože väčšinou sa dá spoľahnúť na AF.
Ďakujem vopred za odpovede k veci.
Asi nebudou zobrazeny AF
Asi nebudou zobrazeny AF body,mřížka a ostatní zobrazování
AF body se zobrazují jinde.
AF body se zobrazují jinde. Matnice je skutečně jen "kus plastu".
Pokud se použije MF objektiv a matnice s klínem, tak se AF bod zobrazuje uprostřed, což trochu vadí při ostření na ten klínek uprostřed. Ale o tom už jsem psal v tom odkazu níže.
To som si tiež pôvodne
To som si tiež pôvodne myslel, ale z dostupných fotografií som si nevšimol na origo matnici žiadne čiary, ktoré by to mohli zobrazovať a mne sa na matnici toho môže a nemusí zobraziť viac. Tak isto AF body sú tam, alebo nie sú. Je to kus "matného" plastu podľa všetkého, na ktorom sa tieto srandičky asi iba premietajú. Neviem, nemal som to ešte v ruke, len hádam.
http://www.nikonclub.cz/forum
http://www.nikonclub.cz/forum/technika-nikon/prislusenstvi/matnice-pro-m...
V podstatě OK, Trochu to ztmavuje, ale na AF to vliv mít nemůže.
Vždycky se to dá vyměnit zpátky, takže se tím nic nepokazí.
Vďaka za informácie, skúsim
Vďaka za informácie, skúsim to. Ty tam máš väčšinou nasadenú ktorú matnicu?
Většinou tu nikoní bez
Většinou tu nikoní bez klínku.
Matnice je vyměnitelná
Matnice je vyměnitelná prakticky bez nástrojů (stačí libovolná pinzeta, nebo i bez - viz dole) a pokud se něco dá vyměnit, je normální, že se pod to dostane nepořádek.
Vytáhnout matnici a vyfoukat by mělo být dostačující. Nevzpomínám si, že by někdo varoval před čištěním, nejsou tam extra vrstvy jako na čipu.
Třeba tohle je sice na D40, ale prakticky všechny nikony (i canony) to mají stejně řešené (nebo velmi podobně). Takže pokud špína někoho irituje, takto jednoduše to může vyčistit.
Tady na Df se s tím maník dokonce napáře a vytáhne/vymění matnici i bez pinzety. :)
Na fotky to vliv nemá 100%.
Na fotky to vliv nemá 100%. Jen to otravuje při koukání do hledáčku. Osobně by mi to vadilo celkem fest a snažil bych se to odfouknout alespoň balonkem. Kdysi jsem si i to zrcátko čistil, ale to bylo ještě když jsem měl canon a i tak to nebylo nic moc. Odstranil jsem jednu větší nečistotu a dalších pár malých tam vzniklo. Ani jednou se mi nepodařilo to vyčistit, tak aby tam nic nebylo. Takže buď bych to zkusil ofouknout a nebo to prostě přehlížel...
Mám ten samý problém, po cca
Mám ten samý problém, po cca roku používání se mi tam nějaký bordel dostal (D7100). Stejný problém jsem měl i na D300. Dopadl jsem úplně stejně - v servisu matnici nečistí :( Na fotku to nemá žádný vliv a tak to neřeším :)
dik...asi to nebudem teraz
dik...asi to nebudem teraz riešit...je predsa 2 roky zaruka a na fotkach to neni vidiet. A prišla mi aj odpoved z podpory Nikonu tak tiež ich vyjadrenie že to nema vliv na fotky.
Zkus balonkem odfouknout, ale
Zkus balonkem odfouknout, ale otoč tělo tak, ať ti případnej binec nespadne kam nemá, nejlépe ven.
Ve foto obchodě mi kdysi řekli, že nečistoty z matnice hledáčku neodstraňují, že se může poškodit a že to dělá jenom servis Nikon v Praze. Snímače přitom čistí, proto obavy zcela nechápu, ale asi záleží na proškolení, tudíž certifikátu, že to někdo umí a že neudělá víc škody než užitku, což zase chápu, samokutilů brouků Pytlíků je u nás dost.