Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D750
¨
Autor: FattalError
Datum:
23. Leden 2015, 19:52:51
Zdravím ve spolek.☻
Jak jsem dříve zmiňoval reklamu nikonu v časopisu, tak se mi dnes sešli poslední informace.
Z předchozí konverzace od redaktora časopisu:
Petr Špánek, šéfredaktor Digitální foto magazín
"... Do inzertních vizuálů nikterak nezasahujeme, tiskneme je tak, jak je dostaneme."
A dnes mi přišla odpověď od Nikonu:
Jitka Spoustová Staňková, PR manažerka Nikon
"... Prověřovala jsem s kolegou, který má NPS na starosti. D750 bude patřit na seznam NPS produktů. Bohužel zatím nebyl seznam na webu aktualizován."
Co na to řikáte? ☻
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
a) Odlesky na snímcích D750 -
a) Odlesky na snímcích D750 - ony jsou leckde, to není vynález D750 - viz http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d750/9
Hezký je na dpreview tento odstavec: Should you be worried?
We shot thousands of photos on two Nikon D750 bodies and never experienced the flare issue. We took shots directly into the sun, or with the sun just outside the frame, for dynamic range tests and for our D750 video at the Museum of Flight, and still saw no issue. When we directly went looking for it, and tried hard to reproduce the flare, though, we were able to reproduce it.
Zatím mají s touto vadou největší problém ti, kteří D750 nemají:)
b) Zatím jsem neslyšel ani nečetl, že by někdo výklopný displej na D750 urval při normálním zacházení. Až se tak bude stávat ve větším měřítku, bude možná důvod to komentovat.
c) Kvalita servisu - buď jsem velká výjimka nebo jsou stížnosti hodně přifouklé. Fotím s digitálními zrcadlovkami Nikon od samého počátku, tj. od D100, což je více než 10 let a vystřídal jsem jich celou řadu (D100,D70,D2x,D300,D3,D7000, D7100, D600, D800 -asi jsem nevyjmenoval ani všechny), hodně je používám a NIKDY jsem neměl žádou vážnou závadu, se kterou bych šel do servisu, mimo špinícího se snímače na D600 (řešeno v servisu do týdne výměnou mechanismu závěrky). Všechny opravy fotoaparátů našich zákazníků byly vyřešeny do měsíce (i ty pozáruční) a nikdy jsem nemusel poslat fotoaparát do servisu znovu s tím, že závada nebyla opravena. Ano, jistě existují i jiné případy, ale připadá mi, že výskyt takových případů je nepřímoúměrný jejich publicitě.
K příjmu: za posledních 10 let jsem nebyl v servisu na auta, kde by seděl na příjmu automechanik - ti jsou na dílně. Ať je to VW, Seat, Škoda či Ford, sedí tam tzv. přejímací technik - a to skutečně NENÍ automechanik. Už z principu, jak bylo správně výše zmíněno, se popis závady předává písemně a je dobré k popisu připojit i sériové číslo přístroje, kdyby se papír někam zatoulal. P.S. Do servisu na Canon si nemůžete ani zavolat, není komu, protože na www AWH není uveden žádný telefon, pouze kontaktní formulář. A tel. čísla na kohokoliv jsou "tajná". Takže když shrnu i všechny další zkušeností se servisy na Sony, Canon, Samsung atd., tak jsme na tom s Nikonem stále s velkým náskokem nejlépe.
d) To, zda je či není D750 v NPS, asi trápí hodně málo lidí, protože, jak je již také uvedeno výše, členství v NPS ke kvůli nutnosti obměny drahé techniky velmi finančně náročné. Takže debata o tom, zda tam patří či nepatří a zda je to profi či neprofi mi připadá poněkud zbytečná. Zvláště, když nikde není definováno, jaké jsou vlastnosti pro zařazení do profi. Pod tím si každý může představit jiné vlastnosti (jeden utěsnění proti vodě, další magnéziové celé tělo, někdo rychlost sériového snímání nebo velkou baterii atd. atd.). Pro sebe si obecně definuji jako profi něco, co obsahuje minimum kurvítek, má zaručený servis po delší dobu, umožňuje dokoupit řadu příslušenství, není to poruchové a vydrží po dlouhou dobu i velkou zátěž. A je jedno, zda je to vrtačka, pračka či fotoaparát.
Skoro se vším souhlasím, leč
Skoro se vším souhlasím, leč - máte sice pravdu, že v autoservisu nesedí za okénkem mechanik, ale přijímací technik - ALE ten má komplexnější znalosti než mechanik, který je specializovaný - elektrikář, karosář, atd. A tudíž tento přejímací technik je schopen se se zákazníkem bavit na "úrovni", nikoli tak slečny, které umí pouze vyplnit chlívečky v přejímacím dokumentu. Čímž proti nim nic nemám, spíše proti tomuto systému. Jsem asi jediný, kdo tu nikoňácký servis bránil (kromě šíleného umístění), protože s ním mám pouze dobré zkušenosti, ale přichází tam řada lidí, kteří si prostě neví rady a přítomnost věci znalého
"přejímacího technika" by byla velkým přínosem.
Díky za tuhle reakci :)
Díky za tuhle reakci :)
Ano, dobře shrnuto.. resp. i
Ano, dobře shrnuto.. resp. i celý článek na DPR. Těch negativních kritik neuživatelů 750ky tam zřejmě bude většina :-)
Jeníčku, co se týče tvého
Jeníčku, co se týče tvého názoru na 750, souhlasím stoprocentně - patří na "smetiště dějin" nikoli do NPS (tím si totiž Nikon zadělá na neskonalé problémy, protože na opravy profi techniky NPS platí poněkud jiná pravidla než na "obyčejné" produkty).
Jiná je věc servisu - jestli nemají potřebné technické vybavení, náhradní díly atd., tak to není věc těch lidí co makají v servisu, ale bossů, kterým Nikon CZ patří (a kteří jej "vtipně" přemístili tam, kde nyní je, čímž názorně demonstrovali, co je jim bližší - zákazník a renomé značky Nikon nebo vlastní hobby). Kdyby asi byla větší pozornost vybavení servisu technikou, náhradními díly atd. než projektu "Nikon Golf Akademy", tak by situace byla určitě jiná.
90% problémů vzniká z
90% problémů vzniká z komunikace.
Kdyby servis dokázal na příjem oprav vyčlenit věc znalého technika, který by se zákazníkem promluvil, řekl o co asi přibližně u opravy půjde, bylo by to zcela o něčem jiném.
Takhle člověk odchází, nechává svého "miláčka" v "nemocnici" a má obavy, bylo-li vysvětlení problému při předávání do opravy dostatečné.
To samé pak při předávání zpět.
Jako se to dělá u aut, vždyť auto je mnohdy lacinější.
Mělo by jim dojít, že mnoho lidí za přístroj dalo poslední peníze a podle toho k nim přistupovat.
Tobě nestačí všeříkající
Tobě nestačí všeříkající americký úsměv "barmanky" v servisu u pultíku? Nestačí a nedivím se. Já ji něco vysvětloval, nechápavě odešla s problémem dozadu a co myslíš, bylo to marný, bylo to marný, bylo to marný! Ani její ubezpečující jediné možné řešení, zanechání techniky s popisem nepomohlo, ale usmívala se, byla milá, ochotná a věřím, být nahoře bez (ne já!!!), i problémy hraček by sme asi nechali ve výtahu (byl na původní adrese).
Až podrobné vysvětlení vytištěné na A4 a přiložené do balíku pomohlo, protože potom je reálná šance, že balík projde vstupní cenzurou celej až k opraváři a on si elaborát (nejlépe v různých křiklavých barvách s podtrženíma a vykřičníkama, samo ve slušnosti) snad přečte.
Takže na závěr radím:
JÍT DO SERVISU S PROBLÉMEM NAPSANÝM NA A4, ne moc stručným a ani ne v knižní podobě, jen tak je reálné, že myšlenka fotografa bude neporušeně předána opraváři v originálním znění bez tlumočnice.
PS: Copak já byl celkem v klidu, neznalý nadcházející atmosféry, ale stál sem za maníkem, kterej přijel na otočku z rozfocené zakázky někde venku s nefachčící D700 a z jejich debaty, odbíhání za dveře, čím dál víc nešťastný fotograf (nahlas uvažoval, že si bude muset koupit novou, aby dofotil) sem začínal nervóznět taky, že když profík (předpokládal sem podle D700 a v duchu sem si říkal, proč nemá dvě těla) nevysvětlí, co potom já.
A co NPS? Má tu někdo
A co NPS? Má tu někdo zkušenost? Tam je šance hovořit s technikem?
Tady je přístup asi jiný a
Tady je přístup asi jiný a přednostní, ale v NPS člověk musí mít docela nakoupíno techniky 2 těla, 3 skla, atd. A jde o techniku relativně novou, takže žádná D700 či D3s, či 70-200 VR, ale pouze VR II a stejně tak 300/2,8 VR I je už pasé a pouze VR II, ač ta VR I se prodává bazarově okolo 65 tis. Je to bráno tak, že se bere první datum uvedení modelu na trh. Následně pak tělo 5 let a sklo 10 let. Takže pokud si koupím D4 až ve čtvrtém roce jejího uvedení na trh, tak v NPS bude ještě jeden rok. To v podstatě znamená neustálou obměnu techniky za novou. Což myslím je dobře, jelikož NPS je pro profíky, kteří se tím opravdu živí a tedy techniku obměňují pravidelně.
přesně tak, ale je to dost
přesně tak, ale je to dost ekonomicky náročný "držet" krok :-(
Proto jim na to kašlu. Nic méně musím zaklepat, že s profi technikou jsem zatím neměl jedinej problém. No občas mi pískne afs motor na tříkile, tak doufám, že nepůjde do kopru, to by asi bolelo :-(
Nikdy jsem se tím nezabýval,
Nikdy jsem se tím nezabýval, jsem přeběhlík z Caňonu tak by mě zajímalo kdo určuje na co se NPS vztahuje. Jestli je to interní CZ záležitost, evropská nebo svět..Díky za osvětu :-)
No asi to není jen tak,
No asi to není jen tak, přidat na web jedno tělo, aby to bylo shodné s tím, co inzerují. Jistě by aktualizace NPS zabrala méně času, než následné odpovídání na dotazy proč tomu tak je či není.
Ha, ha, to mne dojalo.... a
Ha, ha, to mne dojalo.... a hned ze dvou důvodů:
1/ D 750 nesplňuje nic, proč by měla být zařazena mezi skutečné profi výrobky (a to vůbec nemám na mysli ten průšvih s hezky tvarovanými reflexy - i když kvůli nim pak dvojnásob patří do koše a nikoli NPS)
2/ sedí tam všichni v jednom (golfovém) baráku a nejsou schopni se domluvit, kdo co dá na web - přidat jeden řádek na web je "práce" tak na půl minuty - jenže, kdo asi tu "práci" má udělat, že?
A teď mimo soutěž - hodně se tu všeobecně nadává na kvalitu servisu - snad nebudu kamenován - já mám s Nikon servisem jen ty nejlepší zkušenosti, kvalita, rychlost, atd. Tím neomlouvám stupidní umístění na golfové hřiště, ale za to pan Sokolík nemůže, ten to nevymyslel. I slečny v přejímací kanceláři se na mne už několikrát v poslední době usmívaly, to nemyslím ironicky - hned se člověku lépěji jedná, když na druhé straně pultu není naštvaná, ale usměvavá tvář. Přesto by asi renomé servisu přispělo, kdyby hned za pultem seděl technik (jako je tomu v autoservisech) a trochu člověka uvedl do problému, zuajla nějaké, i když třeba předběžené stanovisko - ty slečny jsou školené jenom na vyplnění chlívečků v systému, který je mimochodem děsně pomalý - ale opět - za to ony nemohou.
Ono nakonec všechno dobře
Ono nakonec všechno dobře dopadne, ale ty nervy.
Souhlasím s tím, že když má člověk štěstí a nějak se dopracuje k panu Sokolíkovi, pak je všechno jak má být.
Pracuju ve zcela jiném oboru a také slýchám, jak je to na "západě" lepší. Přitom kolikrát vidím zfušovanou práci právě z toho "západu". Ale umí tam komunikovat a to je strašně důležité.
...souhlasím s tím. A tady to
...souhlasím s tím. A tady to vesměs tak vyznívá, že problém je v komunikaci a přístupu. Je pak smutné, že na konci řetězce může sedět schopný odborník, ale bohužel přes některé kroky se vizitka firmy celá zkreslí. Ten první dojem je velice důležitý a pokud se jedná o techniku a její příjem do servisu, tak by tam asi neměla být slečna recepční, která jistě vypadá OK, píše všemi deseti a má příjemný hlas. Musí tam být i někdo, kdo je alespoň trochu znalý problematiky. Je to jako v obchodě. Já když potřebuji něco koupit, tak chodím do jednoho fotoobchodu a když je tam šéf, který je chytrý jako opice, tak tam raději nejdu, jelikož vždy tam někoho ze zákazníků poučuje a to jsou fakt moudra, co on dokáže vymyslet.
tak já bych lehce oponoval v
tak já bych lehce oponoval v jedné věci, která dle mého názoru u D750 splňuje profi záležitost a tou je obrazový výstup. Ten je skvělý. Pomíjím tím ten reflex, který se mi tedy za 4100 snímků ani jednou neprojevil a jak jsem psal, tak kamarád má novou D750 a reflexy žádné. Takže já to vidím tak, že by D750 měla být v profi obalu a pak bych ji viděl v NPS oprávněně. Například se šumem je na tom lépe jak D810. Pro mě dnes není limitující už ani velikost těla, ale jiná baterie, jiné karty a občas ovládací prvky. Takže být ovládání ve stylu D700, D800 atd. Tak nemám co vytknout. Takhle musím mít jiné karty do D3s a jiné do D750. Tahat dvě nabíječky, atd.
A budeme li upřímní, tak pokud je v NPS Df, což považuji za zcela specifické tělo, tak pak je to spíše o tom mít v NPS více přístrojů a proto tam směřují Df či D750.
Vztah mezi rozlišením a šumem
Vztah mezi rozlišením a šumem je všeobecně znám.
D810 je správně směřována jinam než D750.
Bohužel, vzhledem k neschopnosti Nikchónu vyrobit funkční tělo v řadě pro "akční focení" se substituuje pomocí D810. Když toto vezmu do úvahy, tak D810 je proti tomuhle šmejdu "zlatá".
Je hrozně hezký, že to má super snímač, když to má zásadní konstrukční vady ...
Hnozo69, copak profikvalita
Hnozo69, copak profikvalita jakéhokoiv výrobku je dána jenom jedním kritériem? I když je výstup (podle tvého subjektivního názoru) super, když ostatní vlastnosti jsou někde mimo - tak celek je bohužel také jinde. Auto také nehodnotíš podle jedné vlastnosti, např. maximální rychlosti, ale bude tě zajímat spotřeba, splehlivost, snadnost ovládání (!), požadavky na servis - (jednou za deset nebo třicet tisíc km) atd. atd. a pak ti vyjde něco pro tebe nej... a sám uvádíš u 750 spoustu záporů. ovládání, jiné karty, reflexy... atd.
tak mě je to poněkud jedno,
tak mě je to poněkud jedno, já v NPS nejsem a nepotřebuji to, ale reagoval jsem na tvůj příspěvek, že D750 nesplňuje nic. Jinak se domnívám, že výstup je to nejpodstanější. AF shodný s D4s, šum je na super úrovni, atd. Rychlost těla je myslím zcela ok, není o nic pomalejčí než například D810. I tak si také myslím, že D750 do NPS nepatří, ale stejně tak tam nepatří Df, který tam už nějakou dobu je.
Takže máme stejný názor. Co
Takže máme stejný názor. Co se týče Df - pokud vím, tak se nevyskytly žádné výhrady vůči kvalitě, čip stejný jako D 4, AF systém totéž, kolečkové ovládání je rychlé a přehledné, velké mínus jenom jedna karta... ale beru, že je to záležitost spíše "srdcová" než "workhorse" pro denní nasazení v profiboji o chléb vezdejší. Nicméně, myslím že do NPS patří, je to špičkový přístroj.
myslím, že v názoru na
myslím, že v názoru na zařazení D750 do NPS se opravdu shodneme. On ten humbuk okolo D750 je od samého začátku, (tím pominu současné reflexy), ale spíše nevhodně zvolené modelové označení, které evokuje nástupce D700. Tomu tak v případě D750 samozřejmě není.
Df je spíše opravdu srdcovka a naprosto rozumím, že si ji někdo pořídí jako cvakátko na volné chvíle. Ale tím, že vyšla tak nějak naprosto zcela mimo jakoukoli řadu Nikonu, tak to nikdo neřešil, ale že by měla být na tom tak, že když se mi podělá, že mi ji musí do tří dnů opravit nebo mi půjčit jinou, jelikož ji potřebuji k obživě...no nevím, ale to je odbočení od D750. Já bohužel na D4s nemám a i kdybych měl, tak bych takové peníze do nového těla stejně neinvestoval, pokud by mne to neomezovalo a neživilo. Pokud fotím akční věci, sport a často i v hale, tak moc možností krom D4S není.
OK.
OK.
AF není z D4s, je to zase na
AF není z D4s, je to zase na cripled - má to blíž u sebe ostřící body. Větší citlivost je přirozený vývoj.
Já bych doporučil, aby si
Já bych doporučil, aby si nikdo D750 nekupoval.
A je zcela jedno, zda ho dají do jakéhosi "NPS" nebo ne. Při "kvalitách" golfařského servisu servisuje v ČR opravdu jen dobrodruh. Z tohoto důvodu bych doporučil všem, kdo si D750 koupili a mají problém, tak neservisovali, ale nechali si vrátit peníze a pořídili si něco jiného. Možná bych zapřemýšlel i o konkurenci ...
1) I "opravený" je to šmejd s evidentní konstrukční vadou.
2) Z tohoto důvodu bude jeho cena při pozdějším prodeji významně nižší.
A PR slečně nevěřit ani její "kryci" jméno.
Jendo, ja bych takove zavery
Jendo, ja bych takove zavery rozhodne nedelal.
Ano D750 ma asi sve mouchy, ale co clovek to nazor.
Za sebe mohu rici jedno. Prechazel jsem z jineho systemu a uvazoval jsem o Nikonu jeste nez vysla D750. ZKousel jsem si D610, D810, D4s atp a konkretne pro me ruce a velikosti, ktere mi sedi vzsla nejlepe D610, takze po prichodu D750 bylo jasne co prijde.
Telo mi sedi perfektne, ale to neznamena, ze treba tobe sedet bude. Treba mas radsi vetsi tela.
Viz vyklopny display.
Tady s Tebou castecne souhlasim. Za celou dobu co mam D750 se mi jeste pri foceni nestalo, ze by se samovolne odklopil dusplay. Proste se z te pozice i pri vetsim houpani na mozolu nehne. Take je pravda ze jej pouzijes jen prave ve specifickych cinnostech jako je podhled, nadhled, ci jak ja treba pri foceni hvezd.
Jedine, kdy se mi display vyklapi je, kdyz vyndavam fotak z brasny.. a to jen tim, ze jej tam mam natesno a kdyz ho vezmu uhobem horni hrana a dolni, tak ma tendenci, jakoby jsem jej chtel odklopit, coz je presne zpusob, jakym jej vyklappis.
Takze display bych nevidel jako problem.
Co se tyce NPS, nejsem nikonistou dlouho, k tomuto nemam dost zkusenosti, ale prijde mi, ze by tam mela byt.
Kazdopadne takhle nahlas odrazovat od koupe D750 bych rekl ze neni uplne koser. Pro nekoho je D810 moc draha a D610 ne moc kvalitni, tak a ted porad co koupit. Pro mne to byla jasna volba D750, ale byt tu novy a precist si Tve radky, kde me odrazujes, nevim.. volil bych slova opatrneji.
Konkretne ja jsem s D750 nadmiru spokojen a mohu rici, ze takovy komfort pri foceni jsem jeste nezazil.
btw. take premyslim, kde ji nechat opravit s tim AF a nebo jestli vratit a nechat si dat novy kus s teckou na stat zavitu. ;-)
Za názorem na D750 si svou
Za názorem na D750 si svou nemalou plnou vahou stojím.
- Ano, je problém, že není co koupit. D810 je určena na něco jiného a je drahá, D4s je ještě dražší, D610 je zejména díky AF úplně mimo....
- D750 je past na peníze. Všichni ví, že to má zásadní problém s AF. A nejde jen o reflexy, v cizině píšou, že po výměně najednou začne chodit podstatně lépe nastavení FF/BF atd.... Při prodeji se to začne dělit na ty "původní bez vady"/opravené= s vyměněným AF a ty "poslední bez vady". Až to začne stárnout, tak cena poletí rychleji dolů = procentuálně víc než u jiných typů.
- Ten DISPLEJ JE ZÁSADNÍ PROBLÉM - dřív nebo později se to urazit podaří. Dříve nebo později se oběhá zámeček a bude to plandat. Budeš se hádat se záručním servisem, nebo to zacáluješ sám (a bude to raketa neadekvátní k ceně těla (tohle nebude za 200,- díly + 200,- práce). Jiná varianta není.
- Ano, Nikchón aktuálně NEMÁ produkt.
Moje nákupní doporučení je:
Pokud to není nutné a současně nechci D810, tak bych nekupoval nic a počkal bych do konce tohoto roku. Buď s něčím přijdou, nebo bude více jasná roadmapa pro rok 2016.
Howgh.
mám obavu, že se v cenové
mám obavu, že se v cenové střední třídě dlouho nic neobjeví. Spíš bych tipoval koncem roku/začátkem 2016 něco jako D5 s 24Mpx, ale to bude raketa, troufnu si odhadovat, že půjdou s cenou výš než D4s, alespoň o 10-15 tisíc.
Jinak jestli půjdou D750 s cenou dolů, tak bych zase řekl, že za ty prachy je to dobrej stroj a ten diplej bych oželel. Tedy uvažuji hypotetickou cenu 39 tisíc za nový tělo. Upřímně, dneska to nejsou žádný extra peníze ;-)
Tohle není principiálně o
Tohle není principiálně o penězích. Bylo by mi fuk, kdyby to stálo o X tisíc víc, ale bylo to pořádný a ne zfušovaný.
1) Je to prostě mechanicky blbě, tzn. je to nepoužitelný. Je to stejné jako u NB - ať to má jakékoli super střeva (ty umí udělat každý trouba a je to i vcelku levné), ale pokud se tomu prohýbá displej, šasi vrže a kroutí se, panty se ohýbají a jsou z nějakého pofidérního ošizeného plastu, tak pryč od toho - to si leda člověk koupí za velký peníze problém ....
2) Navíc, po aféře s AF k tomuto modelu prostě nemám důvěru. Je to evidentní konstrukční vada, která se stát důvěryhodné firmě prostě nesmí.
A navíc to není první chyba tohoto typu v poslední době, ale je to setrvalý trend - co model, to zásadní průšvih.
Může to mít (a vskutku má) super obrazový výstup, ostatní crippled věci bych asi i oželel, ale mechanicky je to blbě a nemám důvěru, že se to celé nepodělá v rozhodující chvíli. Nechci stále myslet na to, že mám kontrolovat (a fakticky furt kontrolovat a zavírat) nějaký pitomý displej abych ho neurazil .... Na tohle má čas a zbytečnou energii tuřista, ale ne fotograf. Já chci něco, co vyndám z tašky, zapnu a spolehlivě to štěká dokud to nevypnu a nestrčím do tašky. Potřebuju myslet na focení, ne na nějaký plandací bazmek za spoustu peněz...
S cenou jsem to myslel tak, že použitý/bazarový budou mít negativní cejch= nižší cenu při prodeji.
já osobně považuji výstup z
já osobně považuji výstup z D750 za to nejlepší co lze v současnosti mít, bohužel mám k tělu a ergonomii některé zásadní výhrady (viz. moje recenze), jinak souhlas.
Za ideálních podmínek má samozřejmě D810 ještě lepší výstup, ovšem skutečně za více méně ideálních podmínek. Jinak koupě D810 nelituji, ale snesl bych o 2fps víc na FX :-)
zaujal mne tvůj poslední
zaujal mne tvůj poslední řádek. Opravit nebo nechat vyměnit? To lze? Dle obchodního zákoníku ti prodejce musí zajistit opravu do 30 dnů a pouze v případě, že je to neopravitelné, tak je nárok na odstoupení od kupní smlouvy, tedy vrácení peněz či případně výměna za nový kus. Nikde jsem se nedočetl, že Nikon cz nabízí také výměnu za nový kus.
Mysleno, vratit, nechat si
Mysleno, vratit, nechat si dat penize a koupit novy. ;-)
jasně, to je v podstatě to
jasně, to je v podstatě to samé, ale nárok na odstoupení od smlouvy podle mě člověk nemá. Má, když to koupí přes E-shop a má na to 14 dní. Ale po té době se závada opravuje a nárok na vrácení peněz vzniká až po její neopravitelnosti nebo 3 po sobě se opakujících a stejných závadách.
Jeste jeden takovej mozna
Jeste jeden takovej mozna zacatecnickej dotaz.
Servisovat to musim u ceskyho zastoupeni v ramci zaruky a nebo mohu kamkoliv jinam?
Prej rakouskej Nikon je vyhlasenej tim, jak je perfektni a spolehlivej
Zajímalo by mě, jestli jste
Zajímalo by mě, jestli jste servisoval nějakou věc a oni ji zničili/poškodili. Zajímá mě to hlavně v tom, že pokud tam mám poslat tělo za více jak 50tis. tak bych rád věděl, v čem je problém.
Osobně mi nic nezničili,
Osobně mi nic nezničili, protože využívám raději GB, AT, DE ...
Negativní zkušenost s nimi mám s neochotou, neschopností objednat/získat díly, nedodržování termínů ...
Ale zde na fóru se najde hodně negativních zkušeností - lajdáctví, "závada se neprojevila" = neopraveno, opraveno až na x-té ...
Podle toho, co píšou, tak se mění AF modul, tzn. rozborka+sborka+nastavení = vliv na skoro všechno = při tom počtu kusů je vysoké riziko, že to budou flákat a neudělají to dobře=pořádně.
Tohle je hlubší konstrukční chyba, kterou jen taktak dopatlají.
Tohle tělo má ale víc zásadních konstrukčních problémů ... - například ten výklopný displej nemá aretaci a bude se při používání odklápět a urve se. Celý ten mechanismus je aušus, urve se to jen zachycením o bundu, kapsu atp. ...
Osobně bych to vrátil prodejci a vzal si peníze... Buď počkat na D760 nebo si pořídit D810.
abychom furt jen nehanili a
abychom furt jen nehanili a nenadávali. Jendo tys tu D750 opravdu měl v ruce nebo jenom se domníváš? Nemyslím to nijak konfrontačně. Ten display sice aretaci nemá, ale jeho konstrukce je kupodivu taková tuhá, že se samovolně opravdu nevyklápí. Jestli po 2 letech intenzivního používání to bude volnější, to nikdo z nás zatím neví. Proto si myslím, že tyhle a priori negativní sdělení, aniž bych sám měl precizní zkušenost, připadají už přihlouplé. Ale jinak se povětšinou shodnem :-)
I když to samozřejmě nikdo vyloženě nepřiznal, tak jestli udělali jinej AF modul (tj. zmenšili jej), tak pak si měl pravdu a je to konstrukční závada. Já se domníval, že ho tam blbě namontovali.
Ano měl jsem to v rukou
Ano měl jsem to v rukou 3x.
1) Poprvé u Škody, kde se ti klucí od Nikchónu málem obrátili naruby.
2) Pak asi 15 minut a prodejce mi to natvrdo sebral, že mu to rozbiju.
3) Podruhé asi 2 hodiny a toto je výstup z pozorování.
Dal sem si to se 7-200 na pupek společně s D4 se svou 24-70, kterou jsem odsunul na bok a udělal krok a sednul si na bobek ... D750 se otočila spodkem na pupek, o sponu pásku se otevřel displej od těla. Pak jsem si stoupnul a displej se o bundu rozvinul úplně. Pak by stačilo se rychleji otočit a vsadím se, že by šel dolů ....
Asi mám moc velký pivní mozol se kterým štíhlí Japonci nepočítají :-), fakt jsem to neudělal schválně ...
Korunoval jsem to tím, že jsem jim to (náhodně!!!) položil na hranu toho jejich předváděcího stolu tak, že ta vyvýšená hrana zvedla asi o 1cm displej. To už mě skoro od toho hnali... :-)
U prodejce jsem studoval, zda by se to nedalo nějak přilepit, takže jsem to otvíral a zavíral a hledal, jak to na sebe pasuje a kolik je tam mezera a jak ten displej přichytit a čím aniž by se to definitivně zničilo Dentacrylem, Epoxydem atp. Prodejce mi sdělil, že to mockrát otvírám a zavírám, že to tolik nevydrží ... Ano, nevydrží, to je na těch kloubech vidět ... ne po dvou letech, ale po dvou dnech to bude samovolně plandat. Na to klidně vsadím jednu single malt... :-)
Chybí tam prostě mechanická fixace displeje u těla. Maličkost, která dělá dokonalost a odděluje krámy od dobrého, kvalitního výrobku. TOTO POVAŽUJU ZA HLAVNÍ VADU D750.
Pak jsem to měl půjčené od kolegy, který chtěl vědět, zda mu to dělá také reflexe (dělalo). Při tom jsem zevrubně studoval celkovou mechaniku.
Výsledek - Dentacryl, montážní pěna atp. mi přijde sice jako konečné řešení problému displej, ale je to poněkud čuňárna. Zvolil bych oblepení celého těla TESA opravnou páskou z Baumaxu, zafixuje se to proti ulomení pak dostatečně. :-)
Vůči ostatním mechanickým prvkům v této třídě nic nemám. Stejně je potřeba přelepit lepenkou blesk, aby se neotvíral a nápisy, aby to nedráždilo ....
Takže apriori negativní sdělení je: Dodělej si doma, nebo vyplázneš golfařům tučné výpané za opravu a díly.
nevim, u mne osobně by
nevim, u mne osobně by displej stejně byl furt zacvaklej (resp. v 98% případech). Fotím i v přírodě a všechny tři těla mám jako nové (krom ohmatání a nepatrně ošoupaných hran na batery gripech). Takže těžko si představit cos jim tam předváděl :-)
No já snad nebudu muset řešit vodotěsnost, stavím vor a letos se chystám s vercajkem za havětí na vodu. Jestli to utopím, tak jsem s focením skončil :-(
Tak na tuhle disciplínu jsem
Tak na tuhle disciplínu jsem nikdy neměl nervy. Dovedu si představit, že bych utopil tchýni, ale vercajk fakt ne ... :-(
:-) fakt se snažím, aby to
:-)
fakt se snažím, aby to bylo robustní a vodotěsný, jen jsem netušil co to je za množství práce, plánování a za hubičku to taky není. Třeba v okurkové sezoně o tom napíšu článeček.... se sousedkou jsem domluvil testování u nich v bazéně, zatím bez vercajku.... má mne za blázna :-))
jsem teprve na začátku, ale v půlce března už bych s tím chtěl bejt ve vodě, tedy na vodě...
Ty budeš mít neoprén a budeš
Ty budeš mít neoprén a budeš se jako motor rochnit vedle nebo tohle je jenom dálkově řízený "klacek s mechem a rákosím" na foťáky s "rádiem" a wifi?
neopren. Budu uvnitř, ale
neopren. Budu uvnitř, ale konstruuju to tak abych na tom mohl popojet. zejména u mělčiny bude třeba mít možnost uvnitř sedět. Ještě tam přidám na konec takový bandasky, aby mojí praseckou 105kg personu to udrželo nad vodou. Spočítaný to nemám, jenom doufám v intuici :-) První test bude bez vercajku. Až budu znát slabiny a ty vychytám, tak přijde test s vercajkem. Musí to být stabilní i když na tom budu dělat kejkle. Vzhledem k velikosti by to mohlo být docela stabilní. Zdokumentuju a pak o tom tady krátce napíšu.
Nejhorší, že se mi bahno hnusí, tohle budu muset nějak překonat :-)
Jo a nebude tam jen jedna hlava, ale hned dvě. Kratší 70-200/2.8 a 300/2.8 s TCčkama, který budou ve vodotěsný krabici přišroubovaný na boardu. Vymyšlený to celkem mám, ale je to nějaký pracný člověče, tak nevím, jestli to do března stihnu. Doma mi strašně nadávaj, jak to smrdí a že žena nemůže do garáže a pak ráno škrabe. No asi si to prohodíme, tuhle oběť musím logicky nést já :-)
A když už píšu: o sousedkách a kamarádkách gentleman zásadně mlčí, o internetu to platí trojnásob ;-)
Vzhledem k tomu, že budeš pod
Vzhledem k tomu, že budeš pod tím a možná přivázanej, tak by převrácení asi nehrozilo, přesto držím palce, ať nevytvoříš ponorku i když záběr lovícího Ledňáčka pod hladinou by možná nebyl k zahození (nebo jiného opeřence, neznám jejich způsoby).
Macku, když se ti 750 nehodí
Macku, když se ti 750 nehodí a je na ní vše kromě výstupu špatné, tak aspoň nezasírej vlákno tlacháním o sousedce nebo tetě blondýně.
Děkuji.
za 1) nevím proč furt
za 1) nevím proč furt poukazuješ na moje příspěvky, zrovna já jsem ohledně D750 hodně umírněnej narozdíl od jiných
za b) jsem reagoval na dotaz výše a o sousedce jsem se nijak nerozepisoval, jenom to že tam budu testovat fotopomůcky, což tedy jaksi do našeho tématu zapadá, i když zrovna ne do vlákna , ale to bys tady musel takhle agilně kritizovat polovinu přispěvatelů.
Takže si s dovolením budu psát dál co uznám za vhodné. Byť to ne 100% souvisí s tématem, ale s focením ano...
jsme na diskuzi a ti, co do
jsme na diskuzi a ti, co do tohoto vlákna přispívají, tak s tím problém nemají. Ovšem ten kdo se do diskuze nezapojuje, tak s tím problém má. Nehledě na to, že to zas takové odbočení není a diskutovat přesně na dené téma a neodbočit kousek jinam...zas takový technokrati nejsme :-). A sousedka evidentně dost osazenstva zajímá :-).
To neřeš! Vše se vším
To neřeš! Vše se vším souvisí, někdy přímo, někdy nepřímo přes Aljašku. Když Cikrt zavedl poplatky za recepty, na první pohled nesouvisející, ale na druhý po pár receptech potřebný štěteček na objektiv byl odstaven na druhou kolej.
Hlavně aby si Macek na vyzkoušení vzal vercajk, tak jako do přírody, aby pak v reálu nebyl překvapen.
Podobný kousky jsem viděl a
Podobný kousky jsem viděl a používají to ke spokojenosti. Vždycky se mi to zdálo ale takový moc nestabilní....= zralý na zvrhnutí + když je vítr, tak to musí být fakt arenalin ...
hele, ale když máš to
hele, ale když máš to domluvené testování se sousedkou u nich v bazéně, tak doufám, že se vším všudy...sousedka bude dělat kachničku...:-). Takže pak i nějaké fotky z testů :-).
Kolik let je sousedce...?
Kolik let je sousedce...?