Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Nikon D850
¨
Autor: aqualife
Datum:
27. Červenec 2017, 22:08:28
Zdravím.Trochu mě zarazilo, že tu není řeč o D850. Spekuluje se o hybridním hledáčku. Nenapadá mě účel využití, leda že by na video. Víte někdo?
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Omlouvám se, asi to sem
Omlouvám se, asi to sem nepatří, ale jako majitel CA 5DIV mě čekají bezesné noci.
Mám tři objektivy 11-24, 24-70 a 70-200. Hlavně kvůli objektivům, mě přechod bude hodně bolet. Čím více si studuji výstupy z 810, tím více ve mně narůstá přesvědčení pro změnu....
Můžeme to zkusit
Můžeme to zkusit prodiskutovat.
Co Vám vadí na Canonu 5 Mark IV a co očekáváte od N 810?
( Uveďte prosím i co převážně fotíte)
Dobrý den, věnuji se převážně
Dobrý den,
věnuji se převážně foto. architektury, krajiny, ale také reportáži.
Čili kladu důraz na univerzálnost. U Nikon 810 resp. 850 oceňuji dokonalý přenos detailů a o něco vyšší DR než má 5d IV. 5D IV zase dosahuje podle DXO mark lepší výkonu na vyšším ISO 2955 vs. 2853 (nik.) Jednoduše řečeno, za ten balík peněz (Can 5d4) jsem očekával vyšší výkon. Bolestivá, zdá se, bude i výměna optiky, mám 11-24, 24-70 II a 70-200 II. Nikon ještě stále nemám běžně v prodeji 70-200 novou verzi, (v UK). Jsem velmi zvědav na test 850 na dxo. Zřejmě Canon opět ostrouhá...
Kdyby jste fotil sport,
Kdyby jste fotil sport, rychlý pohyb....., tak čistě hypoteticky může být D850 o něco málo lepší než Canon 5D IV. Ale říkám - je to čistá spekulace, protože ta D 850 ještě neexistuje. I tak ale dle mého názoru rozdíl nebude zásadní.
Na to co fotíte výměnu C za N absolutně nepoznáte.
Rozdíl v přenosu detailů těch dvou těl? Rozdíly v srovnatelných objektivech jsou větší. ISO, DR, to budete muset vytvořit hraniční situace a i tam těžko budete hledat rozdíly. Krajina, architektura? C 5D IV má dual pixel, Nikon ne.
Tyhle těla na krajinu a architekturu dřív limitují objektivy, ne čipy, procesory a autofocusy.
Za mě - neospraveditelný pokus o výměnu.
Díky moc za názor. Pokud jde
Díky moc za názor.
Pokud jde o skla, tak v testech však např. starší obj. 14-24 vychází lépe, než novější 11-24. Dále mnohé ukázkové fotky potvrzují degradaci ostrosti v důsledku přítomnosti AA filtru, ačkoliv je pravda že v sw DPP (Can.) se dá částečně výsledek vylepšit.
Testy a recenze jsou určitě
Testy a recenze jsou určitě dobré vzít v potaz, ale asi se to nemá přehánět a je dobré, jestliže se v tom dokážete technicky velmi dobře orientovat.
Konkrétně tady porovnáváte dva objektivy. Jeden se zoomovým rozsahem cca 1,7x, druhý s 2,2x. Nemůžete čekat, že při tomto navýšení rozsahu zoomu se podaří ještě vylepšit kvalitu jeho špičkového předchůdce, který není tak starý.
O AA filtru se vedou nekonečné diskuse. Nejsem si jistý, jestli jeho odstranění je až takový přínos, jestliže přístroj používáte univerzálně na všechno.
v odstraněném filtru AA,
v odstraněném filtru AA, vidím jen přednost. většina uživatelů uvádí, že se s moaré nepotýkali, a to jak u nikon 810, tak 5DSR.
Jinak bych velmi ocenil, kdyby sem někdo upnul odkaz na případný test, porovnání detailů v podání 810 a 5dIV, po aplikaci filtrů z firemního sw Canonu.
Když odstraníte AA filtr a
Když odstraníte AA filtr a budete fotit např. noční oblohu, hvězdy ....,tak přínos je jasný.
Když bez AA filtru budete fotit jemnou struktruru látky, něco z architektury, ale může to moaré vzniknout i na snímcích krajiny, tak je to někdy velmi složité odstranit i v současném postprocesu.
Nejlepší by byl vypínatelný AA filtr (nejvyšší kvality). To zatím možné není.
Když to vezmu z jiného
Když to vezmu z jiného pohledu, tak DR u krajiny a architektury se dá jednoduše vylepšit HDRkem, stačí vám jedna fotka navíc (ale vícero je samozřejmě lepší). Přenos detailů mi nepřijde nijak zásadní rozdíl dle toho co jsem viděl. Výkon na ISO je ve finále rozdíl 4% a při technikách odšumování u postprocesu se takový malý rozdl snadno smaže.
Když to budete kupovat nové tak je to investice přes 200tis a to mi nepřijde jako ospravedlnitelné, vzhledem k rozdílům.
Nehledě na to, že DXO je laboratorní srovnání, které jako vždy a všude, není v reálném světě "uchopitelné"
Jsem opravdu velmi zvědav na
Jsem opravdu velmi zvědav na výsledky recenzí a testů 850. Můj dotaz je trochu předčasný...Děkuji za názor
"Zrcadlovkama se točí některé
"Zrcadlovkama se točí některé televizní seriály a přírodovědné filmy. Říkají že lepší kvalita než z kamer......"
Já jsem zase slyšel říkat, že zrcadlovky jsou dnes přežitek, všechno jde udělat v lepší kvalitě mobilem.
Ale vážně. Takhle je to o ničem. Konkrétně: Která zrcadlovka je lepší než která kamera. Mělo by ale být jasné, že kameru, kterou točí např. Nat Geo těžko půjde nahradit zrcadlovkou. To, že jsou i u nich některé záběry zrcadlovkou, Gopro... jsou nouzové situace.
( Televizní seriály nesleduji, ale tam je i ta zrcadlovka zbytečná. Kdyby to natáčeli mobilem, tak by se alespoň srovnala kvalita obrazu s kvalitou obsahu.)
Ještě konkrétně k té Sony A9. Má to několik dobrých parametrů, ale také několik vážných nedostatků. Osobně považuji za nejzávažnější to ostření při pracovní cloně. Z toho už jenom vyplývájí ty občasné kiksy AF ve složitějších světelných podmínkách.
Omlouvám se. Příspěvek patří jako reakce pod příspěvek aqualife v 12.55.13
Tak jo, máte pravdu, akorát
Tak jo, máte pravdu, akorát si myslím že u zrcadlovek dál už není kam se posunout.
no upřímně já žádný velký
no upřímně já žádný velký posuny nepotřebuju :-) Pro mne jako fotografa je podstatný, aby foťák byl spolehlivý, robustní, rychlá odezva, nízký šum a široký dynamický rozsah spolu s perfektním ostřením a AF body co nejvíce do krajů, dále tichý mechanismus zrcátka. Tady třeba prostor je, ano asi by to znamenalo větší šachtu a zrcadlo.
Hledáček by klidně mohl být ještě větší a zvětšení 1.0. Ano bude to velké a těžké a já se s tím budu klidně tahat. Rozlišení nemusí být kdovíkde, ale 24Mpx bych dnes považoval za standard. ISO bez šumu okolo 3200, DR 16 EV a jsem spokojen. FPS rate 10. Bezdrátové komplet ovládání, spolehlivě fungující na vzdálenost 20m. To je to co si umím představit za užitný stroj. Vyklápěcí displej shledávám užitečným, tak klidně i ten.
Jo, ale to skoro splňuje D5.
Jo, ale to skoro splňuje D5. Jenže pak majitel D5 těžko dá 150 litrů za drobná zlepšení nějaké D6. Proto si myslím že je opravdu soumrak zrcadel. Je mi to docela líto, mám je rád.
bohužel D5 je co se týče
bohužel D5 je co se týče výstupu spíš zklamání, na vyšších ISO zase exceluje ze všech. Je to těžký :-)
Pak už nezbývá než říct že
Pak už nezbývá než říct že jsme pěkné kafky, protože každý model má svá kurvítka, jednočeho. Kdoví jestli by nestačil firmavery...Skoro se stydím, protože vím,že tu D850 nakonec koupím. Pak zase párkrát do servisu...ach jo.
D5 mám cca 1rok. Tady to není
D5 mám cca 1rok. Tady to není o kurvítkách, tohle je v současnosti maximum toho co se dá ze současných technologií vyždímat ( když pominu některé vyčůranosti Nikonu kolem baterky, příslušenství ....).
Přesně pochopím co vyžaduje Macek. D5 by mohla mít klidně vyšší DR a rozlišení. Jenže potom by nebyl tak rychlý AF a použitelné ISO. Prostě XXX kompromisů, aby to vyšlo alespoň takhle.
Můj názor - D5 má asi nejrychlejší AF a nejvyšší použitelné ISO. Fotím hodně i přírodu, krajinu ..., tam by mě měla D5 limitovat právě na rozlišení a DR. Kupodivu tohle mě nevadí. Kdyby u D6 dokázali udržet rozlišení a DR, tak bych volil ještě rychlejší AF a vyšší použitelné ISO.
A ty kafky?
Vyberete jakýkoliv lepší foťák než v současnosti produkuje Nikon, nebo Canon?
Takže ta D850 bude asi jen lehce ořezaná D5 v kombinaci s D8XX. Kdyby Nikon připravoval D6, tak je jasné, že by to šlo postrčit ještě kousek dál. Ale ceny profitechniky jsou takové, že i velké agentury si nemohou dovolit obměnu těl každý rok.
Nu uvidíme co myslí Nikon
Nu uvidíme co myslí Nikon slovy "více než jste čekali" nebo "předčí očekávání" :-)
jsou další informace,
jsou další informace, tentokrát něco uteklo z Nikonu v Rakousku.
Asi to fakt bude mít 10fps na FX, je to skutečně větší FX výřez z materiálu pro D500, takže ano 46MPx, jak jsem predikoval. AF z D5. SD+XQD slot.
No vypadá to sakra dobře, cena se skutečně bude pohybovat okolo 100 - 110 litrů. Grip bude novej a jinej. Bohužel i baterky budou jiný, proto jsou modifikované EN-EL15a a EN-EL18a. V tuto chvíli mne už jen zajímá ISO a dynamický rozsah!
Asi všechny domněnky jak by
Asi všechny domněnky jak by to mohlo vypadat už tady padly.
Snad ještě cena cca 3 150E
Možný termín zahájení prodeje 10/2017.
Video 8k.
Ale jsou to zatím jenom úvahy nepotvrzené Nikonem. Taky by to mohlo klidně dopadnout jako s těmi foťáky co Nikon ohlásil, předvedl a nakonec vůbec výrobu nezahájil.
Ano, uvažoval jsem o tom něco
Ano, uvažoval jsem o tom něco napsat, ale akorát mizím pryč a nemám na to čas.
Hodně se o tom diskutuje na Nikonrumors (mimochodem můj příspěvek tam visí jako top :-))
Elektronický ani hybridní hledáček to mít naštěstí nebude.
Moje analýza je, že jde o 4.2mikronu technologii z D500 a bude to pravděpodobně "jen" FX výřez z wafferu, což bude přesně 46MPx s charakteristikou alá D500. Pravděpodobně bude muset být nasazen Dual Expeed 5 a taky by mohl být výkon 10fps při tomto rozlišení! Všechno jsou to jen spekulace, ale vycházím z technologií, které už nikon má.
AF ano z D5. Video 4K UHD. Výklopný displej, jak ho známe z D500/D750.
Pro mne osobně velmi lákavej stroj. Očekávaná cena 110 - 120 tisíc. Hodně je tam věcí pro natáčení videa. Dále Nikon už uvolnil teaser, kde tvrdí že to dělá 8K timelapse.
Jo, to jsem všechno četl, ale
Jo, to jsem všechno četl, ale já se ptal na význam a smysl hybridního hledáčku. Mezitím se vyjasnilo že ten tam asi nebude, ale stejně by mě zajímalo jestli někdo ví k čemu by byl dobrý. Asi bude lepší počkat na mirrorless. Zrcátko další vyšší fps neuplácá, proto mi přišel ten hybrid logický s tím, že by se jednalo o začátek přechodu k mirrorless. A taky by šlo asi točit video s pohledem do hledáčku a ne do těch nablblých displayových lup. Prostě liveview do hledáčku, tak nějak jsem si to představoval.
Zatím to nevypadá na to, že
Zatím to nevypadá na to, že by Nikon, nebo Canon opustili klasický hledáček a v téhle třídě profitěl přešli na mirrorless.
Důvodů bude víc, ale hlavní je ten, že zatím mirrorles nedosahuje kvality zobrazení zrcadlovky. Video je samozřejmě slabinou systému se zrcátkem, ale na to prioritně tyhle stroje určené nejsou.
Myslím si, že technicky je reálné cca 15 fps se zrcátkem. Dost pochybuji, že to uživatelé budou tlačit ještě výše. Limitující je tam už spíše rychlost AF a použitelné ISO.
Že nejsou určené pro video?
Že nejsou určené pro video? To už chvíli není pravda. Točí se s tím skvělé filmy. A výhody bezzrcátka? Stačí se podívat na Sony Alfa 9. Že nikdo nebude chtít více než 15 fps? Stačí se podívat na to, co publikují kluci z Olympusů. Třeba těch cca 15 snímků ještě přes stisknutím spouště,fps 60 atd. Nikon se pokouší navzdory vývoji rozdělit sortiment vývojově dvěma směry - na mirrorlessy a zrcadlovky. No hlavně aby ty mirrorlessy byly kompatibilní s příslušenstvím.
Bavíme se o profitělech. Už
Bavíme se o profitělech.
Už jste viděl třeba na olympiádě fotit Olympusem, nebo Sony?
To video je tady jako příjemný bonus. Těžko tomu ale budou podřizovat prioritní účel = dosažení max. obrazové kvality ve fotorežimu.
To zrcátko je skutečně slabina. Ale třeba já si nemyslím, že za současného stavu sem jde nasadit mirrorless.
Zrcadlovkama se točí některé
Zrcadlovkama se točí některé televizní seriály a přírodovědné filmy. Říkají že lepší kvalita než z kamer.Zatím je třeba spousta drahého příslušenství, to vím. Co je to profi? To není jen olympiáda a sport. Třeba wildlife je také profi. Olympus je úžasný, ale profi to není. Ovšem Sony alfa 9? A to je teprve začátek. Zrcadlovky jsou u konce možností vývoje. Docela bych si na to vsadil, že další už nebudou.
O "hybridním" hledáčku nic
O "hybridním" hledáčku nic nevím, snad to má mít výklopný displej, bez vestavného blesku, rozlišení 36 MPix a více ???, autofocus z D5 ......,
ale zatím jsou to jen předpoklady, oficiálně nic potvrzeného.