Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
poškodeny hľadáčik na d7100?
¨
Autor: andra1978
Datum:
18. Červenec 2014, 12:11:27
dobry den chcem sa opytač či z Vás niekto nemal podobný problem .Mal som dosť zaprašeny hľadačik na nikone d7100 tak som ho prve ofukol balonom a vyčistil čistiacim roztokom na optiku, po vyčistení sa asi narušil povodny fialovy povlak na hľadáčiku teraz je v stredene narušena vrstva ktora je biela a po okrajoch zostala ešte fialova vrstva? Stalo sa to už niekomu alebo iba ja som mal taky problem že ta vrstva bola taka citliva na čistenie som použil čistiaci roztok hama na optiku ktorý som bežne použival na objektívy
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Tak jestli je to poškozená
Tak jestli je to poškozená matnice, tak ta se dá koupit a vyměnit i na koleně.
Buď přímo od nikonu, katzeye nebo levné z ebay.
Za matnicí se měří světlo, takže by přes poškozenou mohlo docházet k nějakým nepřesnostem. Otázka jak moc je poškozená...
Já si myslím, že bylo myšleno
Já si myslím, že bylo myšleno poškození hledáčku hned u oka a ne až cesta za ním, nicméně záleží, kam až všude ta čistící tekutina zatekla, jak dalece je soustava těsná a odolná vůči něčemu tekutému.
Na čištění optiky, filtrů a hledáčku mi zatím stačila prevence (!!), pak balónek, štětešek, velice jemná utěrka na optiku a jemné dejchání na čištěný povrch. Z tekutin i když na optiku určených mám strach, nikdo v dnešní době neví, co je v lahvičkách a co je za materiál "zaručený odolný sklo", ale záleží, co a kde každý fotí, pak dejchání nepomůže.
Jen bokem. Byl jsem na leteckém dnu a sousední fotograf mněl tak šíleně zasraný (otisky prstů a prach) objektiv, že sem si se svým nádobíčkem připadal jako sterilní. Samozřejmě sluneční clonu (věčné téma, mít či nemít?) mněl, ale jako víc lidí okolo, v transportní pozici.
Nejsem si jistý, jestli je to
Nejsem si jistý, jestli je to poškozené. Ale taky jsem si na hledáčku u očnice všiml, že středová část je světlejší a okraje do fialova. z toho jsem usoudil, že je tam setřená antireflexní vrstva. Zkusím to isopropylem omýt celé, Ten flek působí takovým neestetickým dojmem když není celý povrch stejný, ale jinak to na nic nemá vliv. Já optiku čistím jen štětečkem a mikrovláknovými utěrkami Rodenstock, ale stejně tam ten flek mám... Jediné co mě napadá, v Itálii jsem letos fotil dost dlouho v dešti a mezi foceními ten hledáček otíral od vlhkosti mikrovláknem, tak možná je tam opravdu jen slabá nekvalitní antireflexní vrstva a po několika otřeních se sedřela.
Taky jsem si toho u mé D7100
Taky jsem si toho u mé D7100 všiml. Neberu to jako nějaký velký problém, spíše kosmetickou záležitost. Ani si nejsem jistý, jestli jsem někdy hledáček čistil roztokem, nebo jen mikrovláknovou utěrkou.
obávám se, že hledáček je
obávám se, že hledáček je plastový a čistící roztok, který v pohodě jde použít na sklo narušil povrch plastu.