Když se zaregistrujete a následně přihlásíte, získáte možnost publikovat komentáře, vkládat a komentovat fotografie, a mnoho dalších výhod. Využijte toho, je to zdarma.
Poslední fotografie
Tady se registrovaným a přihlášeným zobrazuje fotobazar
Na tomto místě vidí registrovaní a přihlášení fotografové bazar - registrujte se u nás také Registrace zdarma.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
- strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
- strict warning: Declaration of views_handler_field_comment::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/comment/views_handler_field_comment.inc on line 0.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/photos/photos.module on line 924.
- strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/clients/client1/web23/web/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
Přechod z D300s na d600 či jiný model
Zdravím,
Potřebovala bych poradit. Vlastním D300s a přemýšlím o přechodu na vyšší model(přemýšlím o d600, d800 už je asi moc). Fotím v poslední době převážně koncerty a jsem limitována šumem při vyšších ISO za špatných světelných podmínek. Fotografováním se neživím, tak mě cena nového těla limituje. Ale vzhledem k tomu, že bych mohla využít možnost dovezení nového těla z USA za podstatně lepší cenu než u nás, tak o tom uvažuji. Ale nevím, zda by tento přechod byl výhodný a jak moc draho by mě přišla "výměna" objektivů (jaký z mnou vlastněných objektivů by se dal využít na FX těle).
Vlastním tyto objektivy:
- nikor 17-55/2,8
- nikon 16-85 3,5-5,6 VR
-nikon 105/2,8 VR
Nikon 50/1,4g
- nikon 35/1,8
-sigma 70-200/2,8
Tokina 12-24/4
Prosím o rady zkušenějších, zda by ev. upgrade měl smysl a zda by mělo smysl využí některý z mnou vlastněných objektivů.
Díky moc předem za rady.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Nikon D600 - NPS
Tak jsem se nakonec rozhodla a Nikon D600 zakoupila. Zatím jsem nad míru spokojena. Zakoupila jsem s objektivem 24-120/4, tak uvidíme, jak to bude "šlapat" :) Zatím jsem tělo zkoušela se Sigmou 70-200/2,8, jsem spokojena (občas je sice problém se zaostřením, ale nic významného), s Nikorem 50/1,4 také spokojenost. Zkoušela jsem i s DX sklem Nikor 17-55/2,5 a fotky jsou též použitelné (pokud jej neprodám, budu jej využívat takto).
Nevíte náhodou jak je to s Nikonem D600 a členstvím v NPS?
Díky.
Blahopřeji k D600
se Sigmou 70-200 jsem na problém s ostřením zatím nenarazil, ale je pravdou, že jsem jako první nastavil tělo na všechna skla korekci FF/BF. D600 na NPS nemá nárok, protože je vedena jako amatérská zrcadlovka, ale pokud se nepletu tak 24-120 NPS má. Tak ať ti to pěkně fotí ;)
D600 - NPS
Děkuji.
Já jsem právě v českém NPS samozřejmě D600 nenašla, ale v zahraničních diskuzích jsem našla, že je možné se s ní přihlásit. Psala jsem samozřejmě dotaz na Nikon, tak uvidíme, zda se někdo ozve.
S nastavováním korekce FF/BF popravdě zatím nemám zkušenosti, nikdy jsem se do toho zatím nepouštěla. Ale na té mé Sigmě jsem nezaznamenala problém s FF či BF, ale spíš to, že někdy trvá déle, ne zaostří ..ale musím si s tím pohrát :)
Možná bych si ještě počkal na
Možná bych si ještě počkal na výsledky D7100. Ten čip bez AA filtru zní hodně zajímavě ;)
Určitě zatím počkám. Jestli
Určitě zatím počkám. Jestli by byl lepší přechod z d300s na d7100?
To jo, ale do návodu stejně
To jo, ale do návodu stejně koukám v PDFku v PC či tabletu :)
D600 vs D3s
S dovolením (teda i bez něho :)) se přiživím. Jak je na tom D3s v porovnání s D600? Hlavně co se týče dynamického rozsahu a šumu... Děkuji
nezapomen ze i fotak bude v
nezapomen ze i fotak bude v anglictine a ne v cestine takze i navod bude pro pocesteny stroj.mozna to nekomu nevadi,pro me je to ale duvod kupovat v cz,popripade de.
Moje D300s taky nema ceske
Moje D300s taky nema ceske menu, v tom problem nevidim. zatim mne ale zdejsi komentare moc nepomohli v rozhodovani :( jsem porad stejne nejista :(
Ceny klesají i v ČR
a tělo D600 koupíš z české distribuce cca za nějakých 40000,- Kč včetně DPH. Pokud dostaneš zpět DPH, tak jseš na ceně něco málo přes 31k a to už je docela přijatelné za FX. Co se týká skel, já jsem příjemně překvapený kresbou Tokiny 11-16/2.8 pro DX. Použitelná je v rozsahu 14-16 mm v FX režimu ;)
tělo D 600 za 40 tisíc včetně daně?
To bych moc rád viděl kde, pokud vím, tak se všeobecně prodává za 47-48 000 včetně daně a to je nějaký 39 tisíc bez daně.
Na netu je několik takových
Na netu je několik takových prodejců, dokonce mají skladem.
Divné počty, 40k s DPH je 33k
Divné počty, 40k s DPH je 33k bez DPH.
Tak jo
33058,- po zaokrouhlení, tedy něco málo přes 33k bez DPH, ale ono to není zdaleka přesně těch 40k, je to jen cca a zítra to i bez překlepu bude třeba úplně jinak (ne snad DPH, ale cena jako taková).
Když bude o tisícovku
Když bude o tisícovku levnější, je to jako když vám dají korunovou slevu na litr PHM. To je o ničem. Důležitější jsou parametry - mně osobně by vadilo pomalé seriové focení a nevím, jak rychlé je ostření.
poplis
a nikdy jsi se nepotrebovala podivat do navodu?
CZ menu
Pokud to bude D600 či D800, tak i těla zakoupená v USA budou mít CZ menu. Nikon nemá firmware dle regionů. Jen bude jiná síťová nabíječka.
tak to se omlouvam to jsem
tak to se omlouvam to jsem vubec netusil.takze i kdyz si privezu nikon z japonska?
CZ menu
Ano, i z Japonska. Stejně jako si může T.Okamura nastavit japonštinu u Nikonu koupeného v CZ. :)
A co teprve záruka? Má Nikon
A co teprve záruka? Má Nikon celosvětovou záruku či se to musí reklamovat zase v jůesej?
Mushabelko, omlouvám se, že
Mushabelko, omlouvám se, že jako amatér se zříkám rady o nákupu těla, ale musím tě upozornit na hrubku... Prosím tě, "neživím se" ... sloveso. Interpukci máš slušně, takže moje poznámka snad nepadá na neplodnou půdu.. Zdravím a jsem zvědav na rady, co dostaneš. DJ
Díky za upozornění na
Díky za upozornění na pravopisnou chybu...hned ji opravím a stydím se :) ... zajímalo by mě, jak jsem něco takového mohla napsat :( ...vím, že je to sloveso :)) .. ťukám to zde na malém displeji, nejspíše "překlep", ale to mě neomlouvá :((((